Argentina je napisao/la: ↑21 maj 2025, 21:44
Nije do Adzema do Uprave je. Da li je moguce da smo na tom nivou da to skoro niko nikako ne spominje???
Pa oni nisu sposobni ni za sta, a uvijek ce pokazatelj biti istok gdje ne mogu rijesiti prostore ispod tribine, kako bi mogli dovesti trenera i da niko ne kaze da mjenjaji trenere kao carape.
Adzem - osvojen kup.
Izgubljena titula i to 0:3 u 5 minuta i tonod '88 minute. Najgora stvar jer nakon toga krece nas pad, a s druge strane uspon Zrinjskog. Iz ove perspektive se vidi koliko je to bilo lose i koliko je posljedica ostavilo.
Evropa - nikad laksi raspored i prokocka 2:0 od Metalurga.
Daj Boze da izadje na dobro ali ne vidim da Adzem ima taj kapacitet. Igracki sam obozavao i Bukija, i Joldica, i Alihodzica, i Adzema, ali ti ljudi po meni u Zelji ne mogu nista raditi. Ruku na srca, oni zajedno jedva sklope pismenu recenicu. Iz te generacije je i Gredic, uporedis kapcitet njega i njih, neuporedivo. Najgore sto je Bekric kao i ovi iz neke novije generacije, Curic iz ranije itd.
Puno dali kao igraci, ali da vode klub, nisu dorasli mnogi, a mi ih zivotom guramo. Ali opet, sve je do Uprave.
UPRAVA - ljudi koji generalnog ne mogu rjesiti godinama. NESPOSOBNJAKOVICI, a prije 15-20 godina smo tjerali Uprave koje su ove Florentino Perez.
Cak ni ta 0:3 nije presudila.
I drugu na Grbavici smo vodili i uz pomoc sudija Zrinski dolazi do izjednacenja. Poslije toga desavaju se apsurdi gdje konkurenti protiv Zrinskog izvode juniore ili drugi tim dok su protiv nas na noz igrali.
Desilo se slicno kao i sa Coricem, razni menadzeri uprava se pocinju petljati u rad trenera. Dovode se razna pojacanja..
Niko ne kaze sad da mu je doveden Kenan Hadzic, Andrej Modic kao top pojacanja.. sve je do Adzema i zamisli zamjena Krcmarevic dosao da digne nesto u toj ekipi.
Meni je jedna od najboljih polusezona ta pod Adzemom, Saban, Hajdar, Zera ko sat igrali. I ds mu nezbalice nisu suspendovale Bekrica sampioni bi bili, to cr se ispostaviti kljucni igrac u 3:3.
Taj prvi mandat i Metalurg, njemu je Nedo Turkovic doveden kao prva opcija za napad, njemu prvi put da vodi senioraku ekipu i u tom periodu ubaca u vatru Bajica i Memiju, kasnije je Dado nadosao. I poslije dobijami Amira.. tim sastavljen od juniora koji su se do kraja borili za titulu. To je najteza godina uz onu kad su Edis i Ivkovic vodili.
Zamisli gdje smo danas dajemo podrsku treneru koji nema nikakve ambicije. Da je sad 3:3 u Mostaru? Sad je 5:0 bez postignutog gola protiv njih i mi podrzavamo to.
Te sezone smo nabili Sarajevo tri puta. Ove sezone je nas Sarajebo nabilo tri puta, samo nas je Mufta iscupao da ne bude i rezultatski tako.
I pazi Coric je trener koji je vodio tri dana Siroki (cetvrti otkaz dobio), Gosk i Posusje. I mi bi trebali za njim plakati?