Safet Sušić - Pape

Saban
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la Saban » 16 mar 2011, 03:02

bilalx je napisao/la:Neprocjenjivo: "Što se tiče Senijada Ibričića, njega sam odlučio pozvati u zadnji čas, jer mislim da se radi o jako dobrom igraču koji nam može pomoći", dodao je Pape.

Pa ko koga ovdje hebe???? Ibricic ne dodje na okupljanje i prijeti da, ako ga kazne, nece vise nikad igrati za reprezentaciju, ali u svemu tome nadje vremena da trkne do Splita, odigra malo u revijalnoj za Hajduk i na kraju dobije poziv zato sto je "jako dobar igrac"!? K'o biva, Beg i ostali su sta?, "jako losi igraci" pa se njima ne gleda kroz prste i na njima cemo trenirati strogocu i disciplinu.

Pa nisu, moj Safete, svi ljudi ovce, "cast" vecini, pa da nemogu skontati da postoje dupli standardi i mogucnost ublazavanja kriterija za neke igrace. A ti nam Safete to, nicim izazvan, i potvrdi!
Senijad Ibricic jeste dobar igra, jedan od naj boljih u BiH reprezentaciji. Na stranu sto je ispao gowno, ali vi kao da ste maloumni pa zaboravljate da je ovo Begovicu drugi put. Znaci ne trenira se strogoca, kontas. Ma slabo ti kontas....Begovic se vadio na tako budalaste i providne fore za nedolazak na prvu utakmicu da sam pomislio da nas namjerno zajebava. A Safet ga pozvao. Razumijes li ti? Ma djavola ti razumijes, a i takvi kao ti...bitno je da se ima nesto lajati protiv Papeta, koji ce vam opet ucherati pobjedom nad Rumunima...Onda ce te u stenare do sledece prilike (nakon par dana). Ne zasluzujete vi niti bolji savez, niti bolje igrace...vas treba samo tuci, a ne dati plakati.
Bosno mojaaaa - divna, mila, lijepa, gizdavaaaa!!!!!!!
U tebi jeeeee Safet Susic, majstor fudbalaaaaaa!!!!!!!

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 16 mar 2011, 09:41

jedini razlog zasto je susic ipak pozvao ibricica je sto mu je on kao igrac potrbniji... barem on misli tako... iako mu je postupak slican nadarevicevom... svakako mislim da ce ibricic na klupi presjedit' cijelu utakmicu i po mom misljenju nije ga trebao ni zvat'... ovako je ostao nepricipijelan i to mu se sigurno moze i mora zamjerit'...
trebao je izostavit' svu trojicu ili pozvat' sve trojicu.. ovako je sve ispalo mutno...

sto se tice begovica.. on je kod susica drugi golman... sam susic je izjavio, da bi begovic sjedio na klupi i da je dosao u atlantu... osim toga begovic je dvaput otkazao nastup i to na kakav nacin... prvi put se nije nikako javljao, a drugi put 2,3 dana pred odlazak..

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 16 mar 2011, 10:41

Ok, Begovicu je ovo drugi zuti karton, Ibricic ima jedan, samo mi ne smijemo sebi da priustimo da gubimo igrace, pogotovo ne takve. Tako da se nadam da ce se naci neko kvalitetno rjesenje. Asmir je ipak zelio i zeli da igra za reprezentaciju, to su bile prijateljske utakmice, opet, bitnije je ono sto se desava u kvalifikacijama..
Samo ne mogu ovih van BiH sto pricaju kao da razumiju bolje od ovih sto su u BiH situaciju.
Susic je legenda, naravno da je legenda, najveci fudbalski igracki mag u BiH ikada, ali neka bude upola takav kao trener i mi smo na EP.
Sport je lijek za tijelo i duh.

hari hare lexxx
Kontakt:

Post Postao/la hari hare lexxx » 16 mar 2011, 10:47

sanjao sam da je bosna izgubila od rumunije nadam se da nece bit tako i da je to sam noćna mora :?

bilalx

Post Postao/la bilalx » 16 mar 2011, 11:19

Saban je napisao/la:
bilalx je napisao/la:Neprocjenjivo: "Što se tiče Senijada Ibričića, njega sam odlučio pozvati u zadnji čas, jer mislim da se radi o jako dobrom igraču koji nam može pomoći", dodao je Pape.

Pa ko koga ovdje hebe???? Ibricic ne dodje na okupljanje i prijeti da, ako ga kazne, nece vise nikad igrati za reprezentaciju, ali u svemu tome nadje vremena da trkne do Splita, odigra malo u revijalnoj za Hajduk i na kraju dobije poziv zato sto je "jako dobar igrac"!? K'o biva, Beg i ostali su sta?, "jako losi igraci" pa se njima ne gleda kroz prste i na njima cemo trenirati strogocu i disciplinu.

Pa nisu, moj Safete, svi ljudi ovce, "cast" vecini, pa da nemogu skontati da postoje dupli standardi i mogucnost ublazavanja kriterija za neke igrace. A ti nam Safete to, nicim izazvan, i potvrdi!
Senijad Ibricic jeste dobar igra, jedan od naj boljih u BiH reprezentaciji. Na stranu sto je ispao gowno, ali vi kao da ste maloumni pa zaboravljate da je ovo Begovicu drugi put. Znaci ne trenira se strogoca, kontas. Ma slabo ti kontas....Begovic se vadio na tako budalaste i providne fore za nedolazak na prvu utakmicu da sam pomislio da nas namjerno zajebava. A Safet ga pozvao. Razumijes li ti? Ma djavola ti razumijes, a i takvi kao ti...bitno je da se ima nesto lajati protiv Papeta, koji ce vam opet ucherati pobjedom nad Rumunima...Onda ce te u stenare do sledece prilike (nakon par dana). Ne zasluzujete vi niti bolji savez, niti bolje igrace...vas treba samo tuci, a ne dati plakati.
:mrgreen: Ma ko se to pronasao u mom postu? :mrgreen:

Lagao bih kad bih rekao da se nisam potajno nadao da ces se i ti javiti na moj post i samim tim potvrditi ono sto sam vec rekao! E moj Sabane, s vremena na vrijeme kad naletim na neki tvoj komentar, a nekad ih je tesko zaobici, ne mogu a da se bar malo ne nasmijem (mada vec postaje malo monotono). Uvjek sablonski i neargumentovano, sa dozom frustracije koja s vremena na vrijeme dobija prizvuk mrznje iz cega proizilaze i salve licnih uvreda. Ipak, ne treba ti zamjeriti. Nije tajna da je manjak kulture dialoga i intelekta danas "popularan" i rasprostranjen u svim sferama drustva pogotovo medju adolescentima. Tako da si se i ti savrseno uklopio u sivi sistem koji "krase" uskogrudost, jednoumlje, manjak licnih stavova i misljenja, itd. Sto bi rekli, partijski!

I ti a i ostali slicni tebi bi trebali znati da reprezentacija nije nicija privatna prcija, ni Papetova, ni Asmirova, ni Spahina, ni Zvjezdanova, ni Iljina, ni Munibova, itd., da mogu sprovoditi svoje pizdarije kako je njima cejf. Tu nema mjesta nikome ko stavlja svoje licne interese i frustracije ispred nacionalnog ponosa i zacrtanog cilja! Ako cemo pricati o redu, radu i disciplini u reprezentaciji onda ista pravila vaze za sve, bez iznimki i privilegija pojedinicima. Pod drzavnom zastavom svi smo isti, svi imamo ista prava i snosimo iste odgovornosti pogotovo ako dobrovoljno pristupimo necemu. Ako neki pogrijese onda i snose posljedice. Tako se gradi timski duh i istinski brane drzavne boje. Jednostavnije receno, ako se kaznjava jedan onda se kaznjavaju, na ovaj ili onaj nacin, svi koji su to zasluzili. U suprotnom dobijes neposluh, buntovnistvo, anarhiju, haos. To su ti, moj Sabane, osnove ljudske psihe. Kontas li ti?!

I kad sljedeci put budes davao svoje misljenje na tudji komentar probaj se iskulirati, smanjiti s uvredama i osudama, fokusiraj se radije na zdrav rezon a i gramatiku, a prije svega baci malo pogled van svoje "kutijice". Predstavi se u malo boljem svjetlu. Probaj, vjezbaj, nije nuklearna fizika!

djokica
Kontakt:

Post Postao/la djokica » 16 mar 2011, 13:50

bilalx je napisao/la:
Saban je napisao/la:

Lagao bih kad bih rekao da se nisam potajno nadao da ces se i ti javiti na moj post i samim tim potvrditi ono sto sam vec rekao! E moj Sabane, s vremena na vrijeme kad naletim na neki tvoj komentar, a nekad ih je tesko zaobici, ne mogu a da se bar malo ne nasmijem (mada vec postaje malo monotono). Uvjek sablonski i neargumentovano, sa dozom frustracije koja s vremena na vrijeme dobija prizvuk mrznje iz cega proizilaze i salve licnih uvreda. Ipak, ne treba ti zamjeriti. Nije tajna da je manjak kulture dialoga i intelekta danas "popularan" i rasprostranjen u svim sferama drustva pogotovo medju adolescentima. Tako da si se i ti savrseno uklopio u sivi sistem koji "krase" uskogrudost, jednoumlje, manjak licnih stavova i misljenja, itd. Sto bi rekli, partijski!I ti a i ostali slicni tebi bi trebali znati da reprezentacija nije nicija privatna prcija, ni Papetova, ni Asmirova, ni Spahina, ni Zvjezdanova, ni Iljina, ni Munibova, itd., da mogu sprovoditi svoje pizdarije kako je njima cejf. Tu nema mjesta nikome ko stavlja svoje licne interese i frustracije ispred nacionalnog ponosa i zacrtanog cilja! Ako cemo pricati o redu, radu i disciplini u reprezentaciji onda ista pravila vaze za sve, bez iznimki i privilegija pojedinicima. Pod drzavnom zastavom svi smo isti, svi imamo ista prava i snosimo iste odgovornosti pogotovo ako dobrovoljno pristupimo necemu. Ako neki pogrijese onda i snose posljedice. Tako se gradi timski duh i istinski brane drzavne boje. Jednostavnije receno, ako se kaznjava jedan onda se kaznjavaju, na ovaj ili onaj nacin, svi koji su to zasluzili. U suprotnom dobijes neposluh, buntovnistvo, anarhiju, haos. To su ti, moj Sabane, osnove ljudske psihe. Kontas li ti?!

I kad sljedeci put budes davao svoje misljenje na tudji komentar probaj se iskulirati, smanjiti s uvredama i osudama, fokusiraj se radije na zdrav rezon a i gramatiku, a prije svega baci malo pogled van svoje "kutijice". Predstavi se u malo boljem svjetlu. Probaj, vjezbaj, nije nuklearna fizika!
I ti kazes Sabanu da pise sablonski i neargumentovano!!! Ti ili studiras nesto na politickim naukama ili se spremas za politicku karijeru u BiH, jer je tvoj post, u stvari, fraza do fraze
FKS❤️1946

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 16 mar 2011, 14:02

Je li otisao Susic?
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 16 mar 2011, 14:28

Jes otisao je.
Evo Magath dolazi. Potpisao je ugovor na dva mjeseca.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 16 mar 2011, 15:20

soko je napisao/la:Jes otisao je.
Magath nam uskoro dolazi. 1. April taman potpisuje ugovor. :D
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

delija
Kontakt:

Post Postao/la delija » 16 mar 2011, 16:26

Principatus je napisao/la:
soko je napisao/la:Jes otisao je.
Magath nam uskoro dolazi. 1. April taman potpisuje ugovor. :D
Al ja sam cuo da mu je jedini uslov da Usanovic otakz dobije 8-)

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 16 mar 2011, 19:59

bilalx je napisao/la:
Saban je napisao/la:

Lagao bih kad bih rekao da se nisam potajno nadao da ces se i ti javiti na moj post i samim tim potvrditi ono sto sam vec rekao! E moj Sabane, s vremena na vrijeme kad naletim na neki tvoj komentar, a nekad ih je tesko zaobici, ne mogu a da se bar malo ne nasmijem (mada vec postaje malo monotono). Uvjek sablonski i neargumentovano, sa dozom frustracije koja s vremena na vrijeme dobija prizvuk mrznje iz cega proizilaze i salve licnih uvreda. Ipak, ne treba ti zamjeriti. Nije tajna da je manjak kulture dialoga i intelekta danas "popularan" i rasprostranjen u svim sferama drustva pogotovo medju adolescentima. Tako da si se i ti savrseno uklopio u sivi sistem koji "krase" uskogrudost, jednoumlje, manjak licnih stavova i misljenja, itd. Sto bi rekli, partijski!

I ti a i ostali slicni tebi bi trebali znati da reprezentacija nije nicija privatna prcija, ni Papetova, ni Asmirova, ni Spahina, ni Zvjezdanova, ni Iljina, ni Munibova, itd., da mogu sprovoditi svoje pizdarije kako je njima cejf. Tu nema mjesta nikome ko stavlja svoje licne interese i frustracije ispred nacionalnog ponosa i zacrtanog cilja! Ako cemo pricati o redu, radu i disciplini u reprezentaciji onda ista pravila vaze za sve, bez iznimki i privilegija pojedinicima. Pod drzavnom zastavom svi smo isti, svi imamo ista prava i snosimo iste odgovornosti pogotovo ako dobrovoljno pristupimo necemu. Ako neki pogrijese onda i snose posljedice. Tako se gradi timski duh i istinski brane drzavne boje. Jednostavnije receno, ako se kaznjava jedan onda se kaznjavaju, na ovaj ili onaj nacin, svi koji su to zasluzili. U suprotnom dobijes neposluh, buntovnistvo, anarhiju, haos. To su ti, moj Sabane, osnove ljudske psihe. Kontas li ti?!

Fakat,politicki govor sa demagogijom.Ispricaj uzmi dnevnicu i bjezi.Sad nakon price sto problemi ne da nisu rjeseni nego vremenom jos i vise nagomilani.Ko te pita.
Narod ne sme niko da bije.......kako bi tako jedan jednom prilikom kazao.
Samo ima jedna stvarcica.kad na primjer ides na sud i sudija ti prije osude kaze.Taj i taj nije bio osudjivan,zbog toga umjesto desetogisnje robije dobija petogodisnju.Ili cak uslovnu.Dok drugi kojem je ovo vec drugi treci prekrsaj dobija tu ''nagradu''
Sudija je svoje rekao a na osudjenima je da se zale.Iako to ne pije vode.
Tako je to u sve i jednom slucaju ili ti pravnoj drzavi.Medjutim naravno i u tim slucajem postoje greske ili rupe u zakonu.BIH je daleko od pravne drzave i to znamo.
Da se ne rasprdjava opet na politicki govor, Pape je napravio gresku sa ibricicem .Ne zbog njegove prve greske,koliko zbog ponasanja poslije tog odbijanja i odlazak u Split.
Ali nikad bas nikad se nije desilo u istoriji da svi listom budu zadovoljni pozivom igarca.Uvijek se makar nadje jedan da bi ''nesto dodao''
Jos jedna Papetova je greska je prica o onim koji igraju ili ne igraju.To je bumerang koji zna klepiti po usima.
Pogotovo u nasim okolnostima.Recimo rahimic nema minutaze,ali bi bilo suludo barem sad ne pozvati ga u repku ili staviti na tribine.On je recimo milion puta dokazao da je forma i igranje jedno a znanje iskustvo tog igranja potpuno druga prica.
Savjet Papetu je da slijedeci put u slucaju izbora kaze.To je moja odluka za koju cu tek poslije tekme da budem osudjen ili pohvaljen.I gotova prica.Sta, ko, kako.
Sto se tice ovaca,pa cobani u savezu od postanka te ovce salju u tor ili na ispasu kako im je cejf.A sad se neko nadze da kaze Papetu kako narod nisu ovce.Vukovi su davni dana uradili svoj posao i tor je odavno otisao u klinac.Tako da je suvise kasno pricati o vuni,mesu,siru itd.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

bilalx

Post Postao/la bilalx » 16 mar 2011, 20:58

harishp je napisao/la:Fakat,politicki govor sa demagogijom.Ispricaj uzmi dnevnicu i bjezi.Sad nakon price sto problemi ne da nisu rjeseni nego vremenom jos i vise nagomilani.Ko te pita.
Narod ne sme niko da bije.......kako bi tako jedan jednom prilikom kazao.
Samo ima jedna stvarcica.kad na primjer ides na sud i sudija ti prije osude kaze.Taj i taj nije bio osudjivan,zbog toga umjesto desetogisnje robije dobija petogodisnju.Ili cak uslovnu.Dok drugi kojem je ovo vec drugi treci prekrsaj dobija tu ''nagradu''
Tako je to u sve i jednom slucaju ili ti pravnoj drzavi.Medjutim naravno i u tim slucajem postoje greske ili rupe u zakonu.BIH je daleko od pravne drzave i to znamo.
Da se ne rasprdjava opet na politicki govor, Pape je napravio gresku sa ibricicem .Ne zbog njegove prve greske,koliko zbog ponasanja poslije tog odbijanja i odlazak u Split.
Ali nikad bas nikad se nije desilo u istoriji da svi listom budu zadovoljni pozivom igarca.Uvijek se makar nadje jedan da bi ''nesto dodao''
Jos jedna Papetova je greska je prica o onim koji igraju ili ne igraju.To je bumerang koji zna klepiti po usima.
Pogotovo u nasim okolnostima.Recimo rahimic nema minutaze,ali bi bilo suludo barem sad ne pozvati ga u repku ili staviti na tribine.On je recimo milion puta dokazao da je forma i igranje jedno a znanje iskustvo tog igranja potpuno druga prica.
Savjet Papetu je da slijedeci put u slucaju izbora kaze.To je moja odluka za koju cu tek poslije tekme da budem osudjen ili pohvaljen.I gotova prica.Sta, ko, kako.
Sto se tice ovaca,pa cobani u savezu od postanka te ovce salju u tor ili na ispasu kako im je cejf.A sad se neko nadze da kaze Papetu kako narod nisu ovce.Vukovi su davni dana uradili svoj posao i tor je odavno otisao u klinac.Tako da je suvise kasno pricati o vuni,mesu,siru itd.
Pa hajde ti meni reci sta to smatras demagogijom u mom postu?! Sta sam to ja rekao a da nije istina? Sve receno je u najboljoj namjeri i ako neko to ne moze da prepozna, zao mi je ali to je njegov/njen problem. Ja necu nikome crtati! Sva ta prica kako je kod nas ovako ili onako i kako zbog toga stvari treba da prihvatamo onakvim kakve jesu je suluda. Zar nam nije cilj da tezimo ka boljem ili da ipak klepnemo usima i pustimo da nas voza ko kako stigne? Ja jos imam snage i optimizma da se se konkretno borim protiv sivila sto svakako i radim vec 20 godina. Imas li ti?
Hoces konkretno rjesenje problema u domacem fudbalu? Posto smo mi dokazali da smo nesposobni i da nas nema dovoljno da to uradimo sami onda prepustimo FIFA-i i UEFA-i da to odradi za nas. Dakle suspenzija, raspustanje kompletnog saveza i uspostavljanje novog saveza po nahodjenju stranaca (ionako ovisimo o njima u svemu drugom) i mikroskopski monitoring svakog poteza novog saveza.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 16 mar 2011, 21:09

Suspenzija i uspostavljanje novoga po nahodjenju UEFE.
I mikroskopsko nadgledanje UEFE u taj rad tog istog saveza.
Ovo me podsjeca na Dejton story ali bogami jako dobro znamo sta se desava nakon toga.
Jednostavno utopija,jer je isuvise velik broj onih kojima je do repke BIH stalo kao do lanjskog snijega.
i koji ce nakon dnevnica i sjednica otici sa kockastom kravatom gledati vatrene ili na Marakanu orlase podrzavati.
Gotovo je nemoguce kod nas da u tom brasnu ne bude kukolja.A samo jedan je dovoljan da zaebe citavu vrecu.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Saban
Kontakt:

Post Postao/la Saban » 16 mar 2011, 23:21

bilalx je napisao/la:
Saban je napisao/la:

Hohoho..evo grohotom se smijem, ramena mi se cerekaju. Koja si ti blentovcina, ispises pola strane, a nista ne kazes. Deder jadan ne bio, mani se floskula i citiranja iz nekih prirucnika psihologije i politickih nauka, nego reci sta imas za protuargument onome sto sam pisao. Dakle rekao sam da si ti u prvom postu ili zlonamjeran ili glup ko noch...a mozda i pojma o sportu nemas, pa se ko fol pitas gdje je ovdje ravnopravnost i slicne ludorije. Ja sam ti ko insanu pokusao reci da se manes podmetanja, da to nije ista situacija jer je BEGOVIC OVO DRUGI PUT. Sta ti nije jasno, jesi li bas toliko uvrnut da ne moze ukapirati ovako prostu stvar. Znaci da ponovim...pozvao je Begovica protiv Slovacke, ovaj se nije ni javio RAZUMIJES LI...Zvali ga telefonom, on se nije nikako javio...kasnije rekao da je primio neku vakcinu i od toga se toliko razbolio da je slusao telefon kako zvonu, ali nije mogo podici ruku da uzme slusalicu :D :D :D Jasno filozofe!!!!! Za par dana je normalno branio, ode taka teska boleshcura ko dlanom o dlan :lol: :lol: :lol: I PAPE ga ponovo pozove, pratis li... On opet ni zbori nit' rumori, jedva smo nekako izvergali da imamo uopste dva golmana jer je bilo kasno... Ibricic je igrao dugi niz godina, bio jedan od najvecih boraca u reprezentaciji, sada je pojeo debelo gowno i ja ga licno ne bih pozvao...Njegova reakcija poslije mi nekako dodje na isto kao i ono Begovicevo "nisam mogao podici slusalicu", cak stavise meni vise pase otvorenost pa makar se granicila i sa drskoshcu od nekog hinje. Tebi je vjerovatno sto vidim i po postovima suprotno...Dakle filozofe, poenta svega je da ti mrzis Safeta Susica i da si se ufatio prvog sto ti se ucinilo zgodno da ga ocrnis...a pogodio si ko nosom u g....
Jos jednom da podvucem; ne slazem se sa pozivanjem Ibricica, nije trebalo ni Begovica pozivati bar par utakmica posle onog prvoga slucaju ali je pozvan, dakle ONI NISU ISTO. Mozda Pape konta da svakome treba dati drugu sansu. Dao ju je i Nadarevicu posle one neprincipijelne kritike suigraca i stvaranja razdora u ekipi. Medjutim i on je slicno onome magarcini iz Kanade ponovo zabrljao pa je Papetov potez logican.
Hajde ti sada trazi kakvih knjizurana, ali Bogati nesto normalno nemoj da vazis ovde o budalastim stvarima vec budi precizon i ucinkovit sto bi "braca" Hrvati rekli.

Saban
Kontakt:

Post Postao/la Saban » 16 mar 2011, 23:45

"harishp"
Taj i taj nije bio osudjivan,zbog toga umjesto desetogisnje robije dobija petogodisnju.Ili cak uslovnu.Dok drugi kojem je ovo vec drugi treci prekrsaj dobija tu ''nagradu''
Upravo je to sto sam sasvim jasno rekao ovome dilberu, ali dzaba covjek udari filozofirati da te glava zaboli :o :o :o :o U stvari, i nije to bio odgovor samo njemu vec citavom krdu
Da se ne rasprdjava opet na politicki govor, Pape je napravio gresku sa ibricicem .Ne zbog njegove prve greske,koliko zbog ponasanja poslije tog odbi.janja i odlazak u Split
On je imao odobrenje od kluba da ide na jedan event i izabrao je Split. Svi znamo da mu je tamo bilo zabavnije nego sto bi mu bilo putovanja za Atlantu, ali valjda je trebao imati i malo odgovornosti prema svim onim Bosancima tamo...Slazem se da je to Papetova greska, ali nista veca nego li pozivanje Begovica posle prvoga otkaza jer se pokazalo da "ako mu das mali prst on ce htjeti cijelu ruku"
To je normalno sve dok ne prijedje u psovanje i ponizavanje...kao da je najveci neprijatelj u pitanju, gori od onoga vojvode Aleksica sa jevrejskog groblja sto je nisanio civile po Sarajevu. Psuje se pljuje...
I ja sam tako nesto slicno jos davno rekao. Istina ponekad bi bilo bolje da suti...

bilalx

Post Postao/la bilalx » 17 mar 2011, 16:53

Saban je napisao/la:Hohoho..evo grohotom se smijem, ramena mi se cerekaju. Koja si ti blentovcina, ispises pola strane, a nista ne kazes. Deder jadan ne bio, mani se floskula i citiranja iz nekih prirucnika psihologije i politickih nauka, nego reci sta imas za protuargument onome sto sam pisao. Dakle rekao sam da si ti u prvom postu ili zlonamjeran ili glup ko noch...a mozda i pojma o sportu nemas, pa se ko fol pitas gdje je ovdje ravnopravnost i slicne ludorije. Ja sam ti ko insanu pokusao reci da se manes podmetanja, da to nije ista situacija jer je BEGOVIC OVO DRUGI PUT. Sta ti nije jasno, jesi li bas toliko uvrnut da ne moze ukapirati ovako prostu stvar. Znaci da ponovim...pozvao je Begovica protiv Slovacke, ovaj se nije ni javio RAZUMIJES LI...Zvali ga telefonom, on se nije nikako javio...kasnije rekao da je primio neku vakcinu i od toga se toliko razbolio da je slusao telefon kako zvonu, ali nije mogo podici ruku da uzme slusalicu :D :D :D Jasno filozofe!!!!! Za par dana je normalno branio, ode taka teska boleshcura ko dlanom o dlan :lol: :lol: :lol: I PAPE ga ponovo pozove, pratis li... On opet ni zbori nit' rumori, jedva smo nekako izvergali da imamo uopste dva golmana jer je bilo kasno... Ibricic je igrao dugi niz godina, bio jedan od najvecih boraca u reprezentaciji, sada je pojeo debelo gowno i ja ga licno ne bih pozvao...Njegova reakcija poslije mi nekako dodje na isto kao i ono Begovicevo "nisam mogao podici slusalicu", cak stavise meni vise pase otvorenost pa makar se granicila i sa drskoshcu od nekog hinje. Tebi je vjerovatno sto vidim i po postovima suprotno...Dakle filozofe, poenta svega je da ti mrzis Safeta Susica i da si se ufatio prvog sto ti se ucinilo zgodno da ga ocrnis...a pogodio si ko nosom u g....
Jos jednom da podvucem; ne slazem se sa pozivanjem Ibricica, nije trebalo ni Begovica pozivati bar par utakmica posle onog prvoga slucaju ali je pozvan, dakle ONI NISU ISTO. Mozda Pape konta da svakome treba dati drugu sansu. Dao ju je i Nadarevicu posle one neprincipijelne kritike suigraca i stvaranja razdora u ekipi. Medjutim i on je slicno onome magarcini iz Kanade ponovo zabrljao pa je Papetov potez logican.
Hajde ti sada trazi kakvih knjizurana, ali Bogati nesto normalno nemoj da vazis ovde o budalastim stvarima vec budi precizon i ucinkovit sto bi "braca" Hrvati rekli.
Shvatam tvoju frustraciju u vezi mog posta jer je ocito da ti je trn u oku ako se javi neko "iz krda" ko odstupa od tvog vidjenja situacije i ne uklapa se u paradigmu jednoumlja i nemogucnosti iznosenja vlastitih stavova i misljenja. Ulje na vatru doda i po neka slozena recenica i to je automatski deklarisano kao filozofija, demagogija, suplja prica, politicki govor. Posto ocito treba da pisem jednostavnim jezikom da "stado" skonta moje misljenje, poslije ovog posta necu vise pokusavati objasnjavati ni tebi ni drugima sta je, u stvari, poenta onoga sto sam rekao. Citati zna svako, ali svako ne moze izvuci poentu recenog i to je cinjenica. **** sta cu ti ja! Da i ti procitas ponekad neku "knjizurinu" mozda bi se bolje snasao. Ovako cu ti malo pomoci a ti dalje moras sam. Jedna recenica iz mog prijasnjeg posta glasi: "...reprezentacija nije nicija privatna prcija, ni Papetova, ni Asmirova, ni Spahina, ni Zvjezdanova, ni Iljina, ni Munibova, itd., da mogu sprovoditi svoje pizdarije kako je njima cejf.". Jel grijesim?

To nije "fol pozivanja na ravnopravnost" nego je tako i samo tako mozemo ostvariti odredjene ciljeve jer je nepravde i neravnopravnosti i previse u ovoj zemlji i ocito je da je to veliki problem. To bi ti trebao znati osim ako nisi negdje u inostranstvu pa nisi u direktnom kontaktu sa problemima u kojim mi ovdje grcamo vec godinama.

To da li je Begovic nas izradio ili nije ostavicu drugim da odluce ali znam da je greska otjerati jednog takvog prospekta zato sto nije dosao na dvije prijateljske utakmice. Tome ide u prilog i cinjenica da nije prvi golman reprezentacije iako bi objektivno to mogao biti. Zar nije vaznije da u svom klubu drzi jednu konstantu sto se tice utakmica i maksimalno odrzava formu? Od njega nikakve koristi nemamo ako izgubi mjesto u ekipi i iz utakmice u utakmicu sjedi na klupi i ceka da se Pulis smiluje i pusti ga da igra. Jel pogrijesio u nacinu na koji je to uradio? Jeste! Treba li ga kazniti? Treba! Treba li ostale kazniti koji su slicna sranja napravili? Treba! Treba li jedne grjesnike kaznjavati a druge nagradjivati? Odgovori sam!

Papeta ne mrzim, nemam razloga (i nemoj ti za mene donositi zakljucke). Ali ga krivim sto ima duple standarde i iste sprovodi javno, preko medija. Ako vec mora nek to uradi izmedju cetiri zida svlacionice daleko od ociju i usiju mahalske javnosti. Papeta krivim zato sto nije reagovao i kaznio cijeli reprezentativni kolektiv poslije poraza od Francuza kad se umjesto "deranja guzova" pokazala jedna mlohava, hinjava, bljuzgava i letargicna igra, te su nas ljudi ponizili na nasem terenu u utakmici u koju smo usli tako ambiciozno i arogantno.

E za te ga stvari krivim a ostalo mu ne zamjeram. Selektor ko selektor. Bilo ih je i prije njega bice ih i poslije njega. Neki bolji, neki losiji. Ali ce ih biti!

ne_znam_ko_sam
Kontakt:

Post Postao/la ne_znam_ko_sam » 17 mar 2011, 22:27

Pozivanjem Ibricica a nepozivanjem Jahica, Nadarevica i Begovica je posr'o sam sebe i svoju profesionalnost. Ibricic mu je otkazao jer nije mogao jednom guzicom na dvije stolice (i u Ameriku i u Split), a Nadarevic ga je "izigrao" jer je bio "povrijedjen" kako neki kazu, mada je i sam priznao da je bi za reprezentaciju igrao pod injekcijama da se radilo o natjecateljskoj utakmici jer je tako morao igrati i za klub par dana poslije nase utakmice sa Mexicom.. Begovic je definitivno u ovom momentu nas najbolji golman. Ako je 2 puta otkazao, Pape se nije trebao folirati preko novina, vec je trebao da ode u Englesku i da zakaze sastanak sa Begovicem i po mogucnosti sa vodstvom Stokea pa da se vidi tacno u cemu je problem.
Jahica i Zeca nije pozvao jer nisu konstantni u zadnje vrijeme.. A sta je sa Besicem, Rahimicem i Dzekom? Ni oni nisu standardni u zadnje vrijeme?! Meni je stvarno drago jer je Besic onako lijepo protiv Mexica odigrao i normalno da mi srce zaigra svaki put kad vidim da je Dzeko postigao pogodak, kad vidim da je Rahimic igrao za svoj CSKA... Ali nije fer sada da se neki igraci pozivaju zbog nekog kredibiliteta i jer su "mnogo dali za reprezentaciju", a drugi koji su isto tako mnogo dali za reprezentaciju (Jahic i Nadarevic) ne dobiju poziv?!
Sto se toga tice, Papeta nikako ne mogu razumjeti.. Totalno je neprofesional sto se tice nekih stvari!
34 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Why so serious?!

Saban
Kontakt:

Post Postao/la Saban » 17 mar 2011, 23:21

bilalx je napisao/la:
Saban je napisao/la:Hohoho..evo grohotom se smijem, ramena mi se cerekaju. Koja si ti blentovcina, ispises pola strane, a nista ne kazes. Deder jadan ne bio, mani se floskula i citiranja iz nekih prirucnika psihologije i politickih nauka, nego reci sta imas za protuargument onome sto sam pisao. Dakle rekao sam da si ti u prvom postu ili zlonamjeran ili glup ko noch...a mozda i pojma o sportu nemas, pa se ko fol pitas gdje je ovdje ravnopravnost i slicne ludorije. Ja sam ti ko insanu pokusao reci da se manes podmetanja, da to nije ista situacija jer je BEGOVIC OVO DRUGI PUT. Sta ti nije jasno, jesi li bas toliko uvrnut da ne moze ukapirati ovako prostu stvar. Znaci da ponovim...pozvao je Begovica protiv Slovacke, ovaj se nije ni javio RAZUMIJES LI...Zvali ga telefonom, on se nije nikako javio...kasnije rekao da je primio neku vakcinu i od toga se toliko razbolio da je slusao telefon kako zvonu, ali nije mogo podici ruku da uzme slusalicu :D :D :D Jasno filozofe!!!!! Za par dana je normalno branio, ode taka teska boleshcura ko dlanom o dlan :lol: :lol: :lol: I PAPE ga ponovo pozove, pratis li... On opet ni zbori nit' rumori, jedva smo nekako izvergali da imamo uopste dva golmana jer je bilo kasno... Ibricic je igrao dugi niz godina, bio jedan od najvecih boraca u reprezentaciji, sada je pojeo debelo gowno i ja ga licno ne bih pozvao...Njegova reakcija poslije mi nekako dodje na isto kao i ono Begovicevo "nisam mogao podici slusalicu", cak stavise meni vise pase otvorenost pa makar se granicila i sa drskoshcu od nekog hinje. Tebi je vjerovatno sto vidim i po postovima suprotno...Dakle filozofe, poenta svega je da ti mrzis Safeta Susica i da si se ufatio prvog sto ti se ucinilo zgodno da ga ocrnis...a pogodio si ko nosom u g....
Shvatam tvoju frustraciju u vezi mog posta jer je ocito da ti je trn u oku ako se javi neko "iz krda" ko odstupa od tvog vidjenja situacije i ne uklapa se u paradigmu jednoumlja i nemogucnosti iznosenja vlastitih stavova i misljenja. Ulje na vatru doda i po neka slozena recenica i to je automatski deklarisano kao filozofija, demagogija, suplja prica, politicki govor. Posto ocito treba da pisem jednostavnim jezikom da "stado" skonta moje misljenje, poslije ovog posta necu vise pokusavati objasnjavati ni tebi ni drugima sta je, u stvari, poenta onoga sto sam rekao. Citati zna svako, ali svako ne moze izvuci poentu recenog i to je cinjenica. **** sta cu ti ja! Da i ti procitas ponekad neku "knjizurinu" mozda bi se bolje snasao. Ovako cu ti malo pomoci a ti dalje moras sam. Jedna recenica iz mog prijasnjeg posta glasi: "...reprezentacija nije nicija privatna prcija, ni Papetova, ni Asmirova, ni Spahina, ni Zvjezdanova, ni Iljina, ni Munibova, itd., da mogu sprovoditi svoje pizdarije kako je njima cejf.". Jel grijesim?

To nije "fol pozivanja na ravnopravnost" nego je tako i samo tako mozemo ostvariti odredjene ciljeve jer je nepravde i neravnopravnosti i previse u ovoj zemlji i ocito je da je to veliki problem. To bi ti trebao znati osim ako nisi negdje u inostranstvu pa nisi u direktnom kontaktu sa problemima u kojim mi ovdje grcamo vec godinama.

To da li je Begovic nas izradio ili nije ostavicu drugim da odluce ali znam da je greska otjerati jednog takvog prospekta zato sto nije dosao na dvije prijateljske utakmice. Tome ide u prilog i cinjenica da nije prvi golman reprezentacije iako bi objektivno to mogao biti. Zar nije vaznije da u svom klubu drzi jednu konstantu sto se tice utakmica i maksimalno odrzava formu? Od njega nikakve koristi nemamo ako izgubi mjesto u ekipi i iz utakmice u utakmicu sjedi na klupi i ceka da se Pulis smiluje i pusti ga da igra. Jel pogrijesio u nacinu na koji je to uradio? Jeste! Treba li ga kazniti? Treba! Treba li ostale kazniti koji su slicna sranja napravili? Treba! Treba li jedne grjesnike kaznjavati a druge nagradjivati? Odgovori sam!

Papeta ne mrzim, nemam razloga (i nemoj ti za mene donositi zakljucke). Ali ga krivim sto ima duple standarde i iste sprovodi javno, preko medija. Ako vec mora nek to uradi izmedju cetiri zida svlacionice daleko od ociju i usiju mahalske javnosti. Papeta krivim zato sto nije reagovao i kaznio cijeli reprezentativni kolektiv poslije poraza od Francuza kad se umjesto "deranja guzova" pokazala jedna mlohava, hinjava, bljuzgava i letargicna igra, te su nas ljudi ponizili na nasem terenu u utakmici u koju smo usli tako ambiciozno i arogantno.

E za te ga stvari krivim a ostalo mu ne zamjeram. Selektor ko selektor. Bilo ih je i prije njega bice ih i poslije njega. Neki bolji, neki losiji. Ali ce ih biti!
Ta recenica o "nicijoj prciji", ili kako se vec to formulisao, nema veze sa onim na sto sam ja odgovorio, a to je prvenstveno onaj post u kojem krivis Safet za dvostruke arsine. Mozda nisam trebao tebe bas izbrati, nisi ti ni bas tolika hrdja, ali yebiga tako ti grah pao. Neko ti je pokusao dokazati da se tako radi svugdje u zivotu...dodjes na sud, kaze aha....ovaj je pravio prije iste prekrsaje pa smo ga oslobadjali, e sa je dosta. Tako isto i sef ti na poslu...prvo da usmenu opomenu pa ti onda zavali nogu u guzicu. Zar je teko shvatiti tu prostu stvar i koncentrisati se na nju, a ne filozofirati sahat i ne reci nista. Da ponovim bit nase diskusije: Begovicu je drugi put i ne moze se preko toga preci, imao je sansu jer je Pape vec prije rekao da ce dati po poluvreme njemu i Hasagicu...Ulaskom u drugom poluvremenu protiv Albanije nako greske Hasagica, mislim da je na neki nacin vec bio postao prvi golman, Hasagica nije zbog povrede bilo u Slovackoj - znaci bio bi prvi golman, logicno je da bi se slijed nastavio i u Atlanti. Ali vec znas sta je bilo i mislim da samo kuje polovare mogu zamjeriti Papetu sto ga nije pozvao. Naderevic isto. Jahic nije odigrao tri zadnje utakmice zbog povrede pa je naglaseno da samo zbog toga nije pozvan. Ibricica nije trebo zvati i ako se to istice, onda to treba i potencirati...a ne ici "pozvao je njega a nije Begovica".

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 18 mar 2011, 11:59

Pape ukalja sebi ime :(...prvo svkaa mu cast za ono sto je radio kao igrac, ali ovo sto radi za repku zaista je katastrofalno...nadam se da ce otici, jer na ovaj nacin gubi svoje simpatije, jer mi uvjek ocekujemo vise, ali ovako tonemo sve dublje i dublje..hajde dace bog pa ce nas kaznit, a onda cemo valjda formirat normalan savez, pa cemo dovesti Vahu i eto nam spasa, a Pape mu moze biti i pomocnik sto s emene tice, pa neka nesto i nauci, mada ja ocekujem Barbareza u tom slucaju kao pomocnika Vahi ili eventualno kao selektora
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 18 mar 2011, 12:14

zna li itko sta ima od obrazovanja susic ?
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.