To ti je dijaspora. Vole BiH u datom trenutku, nane, tetke, "masancu" i pile, sarme, cevape .. Vole zastavu, a posebno nas. Ali, brate, sto vole Zapad ... To ti je cudo jedno ... Jedna osoba je to skontala pa je malo ironicno/sarkasticna po tom pitanju ali forumasi se fataju za njega ko muha na drisku jer misle da je glup. Nego, nije glup vec je samo odavno skontao o kakvim Zidovima se radi ...zgembo89 je napisao/la:Ma nema šanse se nijedan igrač privoliti da igra za Bosnu ako bilo ko od njih neće da mrdne da promjeni papire,mislim po novinama priče vidio mi je otac gdje je konzulat nema od toga hajra![]()
Ponajviše se očekivalo od Seferovića koji je stvarno bio par puta u Bosni i druio se s našim igračima,i ao mi je zbog tog momka jer stvarno ima potencijala i kad takve stvari se izjalove onda Kolašinac šanse da zaigra za nas su 1%..
Nego želim da podvučem jedan komentar prethodni ne treba niko da diže sebi cijenu preko Bosne i to je osnovno,ja se ne ljutim što Hajrović,Seferović ili bilo ko naredni igraju za Švicarsku i slično,oni su ih i stvorili ali mi je krivo što su im usta puna Bosne kad treba ostvarit neki svoj cilj..ne treba niko ići pješke do Bosne..
Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B
Kad se već piše o tome šta im je dala Švicarska i Njemačka, ja bih da napišem šta im je dala Bosna i Hercegovina. prije svega, jeftine stomatologe, pa tako preko ljeta mogu srediti vilice, da ne hodaju po Zapadu krezavi i da im ne smrdi iz usta; jeftine frizere, da ne hodaju čupavi; i jeftine automehaničare, da ono jedva zarađeno ne bacaju na skupe servise.
Mi smo nabili sebi kompleks, da kad neko kaže da mu je Bosna u srcu, da smo mu automatski nešto dužni i da trebamo igrati oko njega. Logično, ako ti je Bosna ZAISTA u srcu, sredit ćeš te papire i završiti priču. Ako si kalkulant, onda ćeš kao ganjati papire a nadati se pozivu Njemačke/Švicarske. Bosna je Bosna ali Elf je Elf!
Ne znači da podržavam Sušića i njegovo skandalozno vođenje repke. Za sve ovo što smo "postigli", isključivo su zaslužni individualni kvaliteti pojedinaca i požrtvovanost ekipe.
Mi smo nabili sebi kompleks, da kad neko kaže da mu je Bosna u srcu, da smo mu automatski nešto dužni i da trebamo igrati oko njega. Logično, ako ti je Bosna ZAISTA u srcu, sredit ćeš te papire i završiti priču. Ako si kalkulant, onda ćeš kao ganjati papire a nadati se pozivu Njemačke/Švicarske. Bosna je Bosna ali Elf je Elf!
Ne znači da podržavam Sušića i njegovo skandalozno vođenje repke. Za sve ovo što smo "postigli", isključivo su zaslužni individualni kvaliteti pojedinaca i požrtvovanost ekipe.
- Principatus
- Kontakt:
A po ovoj zadnjoj recenici se vidi o kakvoj osobi u tvom slucaju radi.samson je napisao/la:To ti je dijaspora. Vole BiH u datom trenutku, nane, tetke, "masancu" i pile, sarme, cevape .. Vole zastavu, a posebno nas. Ali, brate, sto vole Zapad ... To ti je cudo jedno ... Jedna osoba je to skontala pa je malo ironicno/sarkasticna po tom pitanju ali forumasi se fataju za njega ko muha na drisku jer misle da je glup. Nego, nije glup vec je samo odavno skontao o kakvim Zidovima se radi ...

Cuj sto vole zapad, naravno trebaju mrziti zemlju u kojoj zive, kao sto to radi nekih 50% ljudi u BiH?
Jer da bi volio jedno moras mrziti drugo, to ti je balkanska logika live na djelu.
Rekao sam vec nekoliko postova iznad: Ovdje samo malo treba citati i po tome je veoma lagano shvatiti mentalni sklop, rezonovanje, godine itd. jednog dobrog djela publike.
A sto se tice same dijaspore. Imas mogucnost da je gledas na djelu. 22.3.2013 u 20:45 ako se ne varam.
Zelim ti mnogo zabave pri tome.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
Ispade da bez dijaspore ne bismo znali ni zrak udisatiPrincipatus je napisao/la:A po ovoj zadnjoj recenici se vidi o kakvoj osobi u tvom slucaju radi.samson je napisao/la:To ti je dijaspora. Vole BiH u datom trenutku, nane, tetke, "masancu" i pile, sarme, cevape .. Vole zastavu, a posebno nas. Ali, brate, sto vole Zapad ... To ti je cudo jedno ... Jedna osoba je to skontala pa je malo ironicno/sarkasticna po tom pitanju ali forumasi se fataju za njega ko muha na drisku jer misle da je glup. Nego, nije glup vec je samo odavno skontao o kakvim Zidovima se radi ...
Cuj sto vole zapad, naravno trebaju mrziti zemlju u kojoj zive, kao sto to radi nekih 50% ljudi u BiH?
Jer da bi volio jedno moras mrziti drugo, to ti je balkanska logika live na djelu.
Rekao sam vec nekoliko postova iznad: Ovdje samo malo treba citati i po tome je veoma lagano shvatiti mentalni sklop, rezonovanje, godine itd. jednog dobrog djela publike.
A sto se tice same dijaspore. Imas mogucnost da je gledas na djelu. 22.3.2013 u 20:45 ako se ne varam.
Zelim ti mnogo zabave pri tome.

Bh. dijaspora je zlatna koka za drzavu BiH i njene gradjane, u svakom pogledu, ekonomski je najbolji primjer...Ovdje na ovoj temi se vidi sportski potencijal bh. dijaspore, ljudi koji vode ovu drzavu, (u ovom slucaju ljudi koji kroje sudbinu bh. fudbala - NSBiH), ako ne prepoznaju taj potencijal bice na gubitku... 

Pravda za Papeta!
- Principatus
- Kontakt:
Ne, ispade da je dijaspora za sve kriva u BiH, a nista ne doprinosi.mavi je napisao/la: Ispade da bez dijaspore ne bismo znali ni zrak udisati
Jos nas naziva Zidovima, kao da Zidovi nisu ljudi. To dovoljno govori samo za sebe.
Za sve su krivi dijaspora, zidovi i masoni sigurno.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
Ekonomski doprinose razvitku BiH? Ako pod tim misliš na pomaganje svojim najbližima, roditeljima i rodbini, kojima su, valjda svakako i moralno i sa svake druge strane dužni pomagati, o čemu mi onda pričamo?Dufresne je napisao/la:Bh. dijaspora je zlatna koka za drzavu BiH i njene gradjane, u svakom pogledu, ekonomski je najbolji primjer...Ovdje na ovoj temi se vidi sportski potencijal bh. dijaspore, ljudi koji vode ovu drzavu, (u ovom slucaju ljudi koji kroje sudbinu bh. fudbala - NSBiH), ako ne prepoznaju taj potencijal bice na gubitku...

LP
Šta hoćeš, neki nikako ne pomažumavi je napisao/la:Ekonomski doprinose razvitku BiH? Ako pod tim misliš na pomaganje svojim najbližima, roditeljima i rodbini, kojima su, valjda svakako i moralno i sa svake druge strane dužni pomagati, o čemu mi onda pričamo?Dufresne je napisao/la:Bh. dijaspora je zlatna koka za drzavu BiH i njene gradjane, u svakom pogledu, ekonomski je najbolji primjer...Ovdje na ovoj temi se vidi sportski potencijal bh. dijaspore, ljudi koji vode ovu drzavu, (u ovom slucaju ljudi koji kroje sudbinu bh. fudbala - NSBiH), ako ne prepoznaju taj potencijal bice na gubitku...A ako se pod "ekonomski razvitak" podrazumjeva finansijsko ulaganje u BiH (otvaranje privrednih subjekata..), onda se po tom pitanju možemo i složiti, s tim da je diskutabilno koliko dijaspora zaista, gledajući s te strane, doprinosi razvitku BiH.
LP

Mislim da ste skrenuli sa teme.
Ekonomski doprinose, da. Ali nemoj molim te pricati da su zlatna koka. Koji to dijasporac u toku jedne godine potrosi
15000 km u BIH? Ja npr svoju godisnju platu ostavim u BIH i hiljade drugih isto,ne zavisim od dijaspore ni sekunde ni u kom smislu. Da se pogresno ne shvatim, nemam nista protiv dijaspore (najvise bih volio da je nemamo zbog nacina na koji su ti ljudi morali otici tamo) ali nije korektno dizati nekoga na racun nekog drugog(ljudi koji zive i bore se u BIH).
A druga stvar, sta je kome Bosna dala? Evo neka mi neko odgovori sta je dala Edinu Dzeki? Trazim odgovor na ovo pitanje da mozemo pricati sta je to trebala Bosna dati Kolasincu i slicnima...
Ako hocete recicu sta je Edin dobio, kisu granata u ranom djetinjstvu, za rodjendan keks iz Vijetnama(duplu porciju), dali su mu da ide neredovno u skolu (zbog opste opasnosti), dali su mu ratne patriotske pjesme da s rajom zapjeva, da ganja loptu po kaljuzi pomocnog terena na Grbavici i da bude proglasen kao neperspektivan uz cascenje sa tribina,a imao je poziv i od mlade Ceske repke.
Sta mu je jos trebala Bosna dati pa da je toliko voli? E sta vi ocekujete od Izeta,Kolasinca i slicnih,ko bi da ih moli samo naprijed. Na temi o Begovicu sam davno napisao isto, za Bosnu se ne razmislja.....
15000 km u BIH? Ja npr svoju godisnju platu ostavim u BIH i hiljade drugih isto,ne zavisim od dijaspore ni sekunde ni u kom smislu. Da se pogresno ne shvatim, nemam nista protiv dijaspore (najvise bih volio da je nemamo zbog nacina na koji su ti ljudi morali otici tamo) ali nije korektno dizati nekoga na racun nekog drugog(ljudi koji zive i bore se u BIH).
A druga stvar, sta je kome Bosna dala? Evo neka mi neko odgovori sta je dala Edinu Dzeki? Trazim odgovor na ovo pitanje da mozemo pricati sta je to trebala Bosna dati Kolasincu i slicnima...
Ako hocete recicu sta je Edin dobio, kisu granata u ranom djetinjstvu, za rodjendan keks iz Vijetnama(duplu porciju), dali su mu da ide neredovno u skolu (zbog opste opasnosti), dali su mu ratne patriotske pjesme da s rajom zapjeva, da ganja loptu po kaljuzi pomocnog terena na Grbavici i da bude proglasen kao neperspektivan uz cascenje sa tribina,a imao je poziv i od mlade Ceske repke.
Sta mu je jos trebala Bosna dati pa da je toliko voli? E sta vi ocekujete od Izeta,Kolasinca i slicnih,ko bi da ih moli samo naprijed. Na temi o Begovicu sam davno napisao isto, za Bosnu se ne razmislja.....
S teme je se skrenulo, ne trebamo o ovome pricati, da suzim... Bh. dijaspora je zlatna koka za dosta reprezentativnih sportova, fudbala narocito, ljudi koji vode pitanja o tim stvarima, ako ne iskoriste taj potencijal dijaspore, bice na gubitku...mavi je napisao/la:Ekonomski doprinose razvitku BiH? Ako pod tim misliš na pomaganje svojim najbližima, roditeljima i rodbini, kojima su, valjda svakako i moralno i sa svake druge strane dužni pomagati, o čemu mi onda pričamo?Dufresne je napisao/la:Bh. dijaspora je zlatna koka za drzavu BiH i njene gradjane, u svakom pogledu, ekonomski je najbolji primjer...Ovdje na ovoj temi se vidi sportski potencijal bh. dijaspore, ljudi koji vode ovu drzavu, (u ovom slucaju ljudi koji kroje sudbinu bh. fudbala - NSBiH), ako ne prepoznaju taj potencijal bice na gubitku...A ako se pod "ekonomski razvitak" podrazumjeva finansijsko ulaganje u BiH (otvaranje privrednih subjekata..), onda se po tom pitanju možemo i složiti, s tim da je diskutabilno koliko dijaspora zaista, gledajući s te strane, doprinosi razvitku BiH.
LP

Pravda za Papeta!
Ja nikad nisam cuo da je neko iz dijaspore ulozio u fudbal a kamoli u drzavu
, o kakvoj zlatnoj koki mi pricamo ?

× Željezničar - Manijaci TM87 ×
opet samo bezveze zapocinjemo diskusiju oko dijaspore i odnosa iste prema maticnoj zemlji i obrnuto... kolasinac, hajrovici, seferovic rodjeni su u njemackoj, svicarskoj... te momke ne veze nista za BiH osim porijekla njihovih imena i predaka... njihova domovina u pravom smislu te rijeci i nije BiH.. zato ih ne osudjujem, ako odluce da zaigraju za zemlje u kojima su rodjeni..
nas savez sigurno moze aktivnije raditi na animiranju djece rodjene van BiH s eventualnim pravom nastupa za BiH, ali to se ne radi kad oni vec budu dovoljno kvalitetni za A tim... to se radi puno ranije i s puno vise angazmana, cesto i uzalud, jer nece svako dijete postati zvijezda, ali kad vec postane, onda ce se imat' i legitimitet da se zahtijeva nastup... ovako smo osudjeni na 'otpatke' poput medunjanina, mujdze, misimovica ciji kvalitet nije bio dovoljan za nastup za holandiju, hrvatsku, srbiju, pa su silom prilika dospjeli pod nasu zastavu...
BiH nema argumenata da polaze pravo na Kolasinca, Hajrovice, Seferovica... ako hoce da igraju bujrum, a ako ne zele, sretno im bilo... isto vazi i za sve ostale ljude koji su se afirmisali van BiH... Ne dugujete vi nista BiH, ali isto tako ni BiH vama nije nista duzna... haman samo Bosnje svoj doprinos drzavi uslovljavaju time sta je njima drzava dala... svi ostali vise gledaju sta oni mogu dati drzavi...
nas savez sigurno moze aktivnije raditi na animiranju djece rodjene van BiH s eventualnim pravom nastupa za BiH, ali to se ne radi kad oni vec budu dovoljno kvalitetni za A tim... to se radi puno ranije i s puno vise angazmana, cesto i uzalud, jer nece svako dijete postati zvijezda, ali kad vec postane, onda ce se imat' i legitimitet da se zahtijeva nastup... ovako smo osudjeni na 'otpatke' poput medunjanina, mujdze, misimovica ciji kvalitet nije bio dovoljan za nastup za holandiju, hrvatsku, srbiju, pa su silom prilika dospjeli pod nasu zastavu...
BiH nema argumenata da polaze pravo na Kolasinca, Hajrovice, Seferovica... ako hoce da igraju bujrum, a ako ne zele, sretno im bilo... isto vazi i za sve ostale ljude koji su se afirmisali van BiH... Ne dugujete vi nista BiH, ali isto tako ni BiH vama nije nista duzna... haman samo Bosnje svoj doprinos drzavi uslovljavaju time sta je njima drzava dala... svi ostali vise gledaju sta oni mogu dati drzavi...
Jesil stvarno tako usko gledas ili me zajebavas? Nije niko govorio o ulaganju u sportsku infrastrukturu, nisam govorio o parama i investicijama...Elegant je napisao/la:Ja nikad nisam cuo da je neko iz dijaspore ulozio u fudbal a kamoli u drzavu, o kakvoj zlatnoj koki mi pricamo ?

Govorio sam o ljudskom potencijalu/ljudskom (kadrovskom) kapitalu, (ako te interesuje proslijedit cu ti malo literature o ljudskom kapitalu) jer nam je pola danasnje reprezentacije pripada tkz. bh. dijaspori: Ibisevic, Salihovic, Begovic, Pjanic, Lulic, Medunjanin, Besic....Trenutno imamo bruku tog ljudskog kapitala, koji treba da iskoristimo, a ako ga mi ne iskoristimo, reprezentacija BiH ce prvenstveno biti na gubitku...
Da docaram, Kolasinac je primjer zlatne koke koju mozemo iskoristiti, a to je velikim dijelom do nas... Zlatan Ibrahimovic je zlatna koka, koju mi nismo iskoristili, ali jesu Svedjani...
Jel treba jos nesto objasniti?
Zadnja izmjena: Dufresne, dana/u 15 mar 2013, 14:57, ukupno mijenjano 2 puta.
Pravda za Papeta!
Pa nama je u cilju da igraju za nas?!? Sto bi neko od njih dolazio nama, kad mi necemo prema njima? Ne mogu da vjerujem...amho je napisao/la:opet samo bezveze zapocinjemo diskusiju oko dijaspore i odnosa iste prema maticnoj zemlji i obrnuto... kolasinac, hajrovici, seferovic rodjeni su u njemackoj, svicarskoj... te momke ne veze nista za BiH osim porijekla njihovih imena i predaka... njihova domovina u pravom smislu te rijeci i nije BiH.. zato ih ne osudjujem, ako odluce da zaigraju za zemlje u kojima su rodjeni..
Jel ti u cilju da dobijes sto jacu reprezentaciju ili nesto drugo?
Pravda za Papeta!
Dufresne je napisao/la:Pa nama je u cilju da igraju za nas?!? Sto bi neko od njih dolazio nama, kad mi necemo prema njima? Ne mogu da vjerujem...amho je napisao/la:opet samo bezveze zapocinjemo diskusiju oko dijaspore i odnosa iste prema maticnoj zemlji i obrnuto... kolasinac, hajrovici, seferovic rodjeni su u njemackoj, svicarskoj... te momke ne veze nista za BiH osim porijekla njihovih imena i predaka... njihova domovina u pravom smislu te rijeci i nije BiH.. zato ih ne osudjujem, ako odluce da zaigraju za zemlje u kojima su rodjeni..
X
Ako igraca ne zanima BiH, ne mozes ti njega koristiti...To za Ibru nema nikakve osnove, jer on nije na nijedan nacin osim imena i prezimena povezan sa Bosnom.Dufresne je napisao/la:Jesil stvarno tako usko gledas ili me zajebavas? Nije niko govorio o ulaganju u sportsku infrastrukturu, nisam govorio o parama i investicijama...Elegant je napisao/la:Ja nikad nisam cuo da je neko iz dijaspore ulozio u fudbal a kamoli u drzavu, o kakvoj zlatnoj koki mi pricamo ?
![]()
Govorio sam o ljudskom potencijalu/ljudskom (kadrovskom) kapitalu, (ako te interesuje proslijedit cu ti malo literature o ljudskom kapitalu) jer nam je pola danasnje reprezentacije pripada tkz. bh. dijaspori: Ibisevic, Salihovic, Begovic, Pjanic, Lulic, Medunjanin, Besic....Trenutno imamo bruku tog ljudskog kapitala, koji treba da iskoristimo, a ako ga mi ne iskoristimo, reprezentacija BiH ce prvenstveno biti na gubitku...
Da docaram, Kolasinac je primjer zlatne koke koju mozemo iskoristiti, a to je velikim dijelom do nas... Zlatan Ibrahimovic je zlatna koka, koju mi nismo iskoristili, ali jesu Svedjani...
Dok za ove ostale korisnike BiH tip: Seferovic, to je druga prica , njihova ljudska strana...
Ma manimo se vise price o ljudskosti, emocijama, patriotizmu, dignimo dupe o bori se za ljude!!! Uvijek je bilo ko prije do cure, njegova cura!anti_zli je napisao/la:Ako igraca ne zanima BiH, ne mozes ti njega koristiti...To za Ibru nema nikakve osnove, jer on nije na nijedan nacin osim imena i prezimena povezan sa Bosnom.Dufresne je napisao/la:Jesil stvarno tako usko gledas ili me zajebavas? Nije niko govorio o ulaganju u sportsku infrastrukturu, nisam govorio o parama i investicijama...Elegant je napisao/la:Ja nikad nisam cuo da je neko iz dijaspore ulozio u fudbal a kamoli u drzavu, o kakvoj zlatnoj koki mi pricamo ?
![]()
Dok za ove ostale korisnike BiH tip: Seferovic, to je druga prica , njihova ljudska strana...
Shvatimo lobiranje potencijalnih reprezentativaca kao posao, a ne mjerenje nivoa patriotizma tih potencijalnih... Koliko budemo uspjesni u tom poslu, toliko ce firma (reprezentacija) dobro da radi...
Odakle je Zlatanov otac? I nemoj molim te da pokreces pricu o Zlatanu!
Pravda za Papeta!
Ko nece prema njima?? oni uopste ne pokazuju interes... ako ga i pokazuju deklarativno preko sest novinara i pet poznanika, djela im suprotno govore... igrac koji hoce igrat' za BiH ne odaziva se drugoj repki... za sve cetiri pomenuta igraca selektor je izjavio da ce ih pozvat' kad budu imali pravo nastupa, a generalni sekretar je obecao svu potrebnu pomoc oko dobijanja drzavljanstva i promjene sportskog... uostalom hadzic i bicakcic su primjeri toga..Dufresne je napisao/la:amho je napisao/la:opet samo bezveze zapocinjemo diskusiju oko dijaspore i odnosa iste prema maticnoj zemlji i obrnuto... kolasinac, hajrovici, seferovic rodjeni su u njemackoj, svicarskoj... te momke ne veze nista za BiH osim porijekla njihovih imena i predaka... njihova domovina u pravom smislu te rijeci i nije BiH.. zato ih ne osudjujem, ako odluce da zaigraju za zemlje u kojima su rodjeni..
Pa nama je u cilju da igraju za nas?!? Sto bi neko od njih dolazio nama, kad mi necemo prema njima? Ne mogu da vjerujem...
ali o tome uopste nisam ni govorio... ovdje se poteze prica kako su oni duzni igrat' za BiH... oni to nisu... imaju pravo da biraju.. ali kad vec izaberu, BiH im nije nista duzna...
Mesa Bazdarevic je donirao opremu prije par godina Zeljinim juniorima,pa im je sredio preko svog kluba da odu na turnire u Francusku,gdje im je sve placeno bilo.od prevoza,boravka....Nisu morali ni marke potrositi.Pa recimo raja iz dijaspore koja kupuje godisnje ili polugodisnje karte koje onda doniraju udruzenju navijaca,a udruzenje onda te karte daju onima koji su u najtezem materijalnom stanju i tako im se omogucuje da prate svoj klub.To mozda i nije puno,ali s obzirom da su nasi klubovi jos uvijek udruzenje gradjana i nije moguce trenutno vise.Pa onda navijaci Veleza su donirali opremu da se Velez moze pratiti svaku domacu tekmu putem stream-a i sav taj prihod ide Velezu.Elegant je napisao/la:Ja nikad nisam cuo da je neko iz dijaspore ulozio u fudbal a kamoli u drzavu, o kakvoj zlatnoj koki mi pricamo ?
Sto se tice ulaganja u BiH,mnogi su dosli i pokusali otvoriti firmu,da zaposle raju,da pomognu drzavi,ali s obzirom da je kod nas taj proces registriranja firme jako komplikovan i gdje je potrebno mnogo rupa zacepiti.Gdje ti drzava nastoji da ti oteza,a ne olaksa.Mnogi su ili odustali,ili propali pokusavajuci.Normalno ima i onih koji su upali iz opanaka u cipele,pa se nesto ku.rce ko su ko oni,a do juce nisu znali ni nosa obrisat.Recimo u americi mozes osnovati biznis u roku 2 dana.Dobijes sve moguce dozvole koje su ti potrebne,ali ako 1 zeznes dobijas zabranu da se bavis tom djelatnoscu.Kod nas to traje mjesecima.Pa koliko se samo natezalo da se dodjeli lokacija za igradnju trening centra za koje je UEFA dala lovu.2-3 godine su se peglali i opet su dodjelili tek kada je UEFA pritisla lokalne vlasti.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!
Stvarno je dzaba pricati i objasnjavati neke stvari... Meni je i suvise nego zanimljivo, koliko daleko doseze filozofija razmisljanja naseg naroda... I hiljadu puta je dokazano, koliko nas je taj mentalitet i nacin razmisljanja doveo u probleme... Ali nece Bosnjo tvrdoglavi da popusti ni sekunde... Ali hajd uvijek cemo na kraju naci nekog drugog kao krivca za nas neuspjeh - ako ista barem, u tome smo uvijek bili prvaci svijeta...TMovac je napisao/la:Mesa Bazdarevic je donirao opremu prije par godina Zeljinim juniorima,pa im je sredio preko svog kluba da odu na turnire u Francusku,gdje im je sve placeno bilo.od prevoza,boravka....Nisu morali ni marke potrositi.Pa recimo raja iz dijaspore koja kupuje godisnje ili polugodisnje karte koje onda doniraju udruzenju navijaca,a udruzenje onda te karte daju onima koji su u najtezem materijalnom stanju i tako im se omogucuje da prate svoj klub.To mozda i nije puno,ali s obzirom da su nasi klubovi jos uvijek udruzenje gradjana i nije moguce trenutno vise.Pa onda navijaci Veleza su donirali opremu da se Velez moze pratiti svaku domacu tekmu putem stream-a i sav taj prihod ide Velezu.Elegant je napisao/la:Ja nikad nisam cuo da je neko iz dijaspore ulozio u fudbal a kamoli u drzavu, o kakvoj zlatnoj koki mi pricamo ?
Sto se tice ulaganja u BiH,mnogi su dosli i pokusali otvoriti firmu,da zaposle raju,da pomognu drzavi,ali s obzirom da je kod nas taj proces registriranja firme jako komplikovan i gdje je potrebno mnogo rupa zacepiti.Gdje ti drzava nastoji da ti oteza,a ne olaksa.Mnogi su ili odustali,ili propali pokusavajuci.Normalno ima i onih koji su upali iz opanaka u cipele,pa se nesto ku.rce ko su ko oni,a do juce nisu znali ni nosa obrisat.Recimo u americi mozes osnovati biznis u roku 2 dana.Dobijes sve moguce dozvole koje su ti potrebne,ali ako 1 zeznes dobijas zabranu da se bavis tom djelatnoscu.Kod nas to traje mjesecima.Pa koliko se samo natezalo da se dodjeli lokacija za igradnju trening centra za koje je UEFA dala lovu.2-3 godine su se peglali i opet su dodjelili tek kada je UEFA pritisla lokalne vlasti.
Pravda za Papeta!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.