Džanan Musa

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

benjo34
Kontakt:

Re: Džanan Musa

Post Postao/la benjo34 » 23 nov 2020, 18:09

Musa je bez ozbiljne seniorske košarke završio u NBA. Zahvaljujući potencijalu je završio draftovan u prvoj rundi. Prednost nba jest što imaš nerealne uslove za rad, generalno u Americi su uslovi za razvitak košarkaški najbolji na svijetu, od NCAA pa do NBA rezervi i NBA. Ja mislim da Musi sad fale utakmice, koje nema u karijeri, njemu je bolje da se vrati sad u Europu pa da nekad u buducnisti eventualno kroz ljetnu ligu i kampove se pokusa vratit u NBA, jer sad u Pistonsima ako ne upadne u rotaciju on nema šta tražiti. Il jednostavno momak nije dovoljno dobar za NBA koliko god ga mi srcem gurali da uspije

SWOT
Kontakt:

Post Postao/la SWOT » 23 nov 2020, 19:20

benjo34 je napisao/la:
23 nov 2020, 18:09
Musa je bez ozbiljne seniorske košarke završio u NBA. Zahvaljujući potencijalu je završio draftovan u prvoj rundi. Prednost nba jest što imaš nerealne uslove za rad, generalno u Americi su uslovi za razvitak košarkaški najbolji na svijetu, od NCAA pa do NBA rezervi i NBA. Ja mislim da Musi sad fale utakmice, koje nema u karijeri, njemu je bolje da se vrati sad u Europu pa da nekad u buducnosti eventualno kroz ljetnu ligu i kampove se pokusa vratit u NBA, jer sad u Pistonsima ako ne upadne u rotaciju on nema šta tražiti. Il jednostavno momak nije dovoljno dobar za NBA koliko god ga mi srcem gurali da uspije
Ti u Americi ako si sa 15-16 godina vrhunski kosarkas, primoran si igrat sa djecom i svojim vrsnjacima, tako imas malo prostora za napredak... u europi je puno bolji sistem za napredak mladih igraca, u europi mozes vec sa 15 godina ako si sjajan kosarkas da igras vrhunsku kosarku protiv seniora, poput Luke doncica koji je sa 15 16 godina vec igrao protiv najboljih europskih kosarkasa, dok je u medjuvremenu npr. jedan zion williaminson igrao protv djece od 15 godina i radio svakaka cudesa... europska profi kosarka je puno kvalitetnija od ncaa ili g-lige i tu ima mnogo vise prostora za mlade igrace da napreduju, s toga europski kosarkasi mogu puno vise napredovati do 18te godine od amerikanaca, a sad druga stvar je to sto u Americi crnci imaju nenormalnu fizicku dominaciju nad ostalima, sto ih automatski cini talentiranijim od ostalih, koliko god da si talentovan kao europljanin, malo ko ce ih sanse protiv fizicki dominantnijih crnaca... amerikanci jednostavno imaju puno crnaca koji igraju kosarku i zbog toga su bolji od europljana... a dzanan musa je u pocetku napravio gresku, sto je igrao za cedevitu, a i bolje da je igrao za cedevitu nego u ncaa ligi. Tako da, nije problem sto je sa 19 dosao u nba, problem je iskljucivo u njegovoj glavi, vecina americkih igraca budu draftovani zbog potencijala u nba ligu... svi oni dodju kao nedokazani igraci, jer ncaa se ne moze porediti sa nba ligom, ne moze ni sa euroligom, a kamoli sa nba ligom...

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 23 nov 2020, 19:49

Musa ce sada imati slabiju konkrenciju za minutazu i kada sve sagledas to i ejste istina, ali mislim da je problem to da je on ovim trejdom mentalno i spihicki syeban. Ma koliko svima to neralno izgledalo on je u svojoj glavi sebe vidio kao covjeka koji ce imati minute u ekipi Bruklina koja ce se boriti za najmanje finale konferencije, treba pogledait njegove izjave on je sam sebe ubijedio da je ovo do sada sve plan da u trecoj sezoni u Bruklinu ce da eksplodira nije samo lagao gledaoce u onim intervjuima nego i sebe i sada je doslo otrijeznjenej trejdan je iz New Yorka u Detroit, od ekipe koja ide do kraja do potencijalno najlosije ekipe lige, tesko ce biti tu knedlu progutati.

Chapman1886
Kontakt:

Post Postao/la Chapman1886 » 23 nov 2020, 19:51

Iduće tri sezone su ključne
Samo Sloboda | COYG

SWOT
Kontakt:

Post Postao/la SWOT » 23 nov 2020, 20:06

japa je napisao/la:
23 nov 2020, 19:49
Musa ce sada imati slabiju konkrenciju za minutazu i kada sve sagledas to i ejste istina, ali mislim da je problem to da je on ovim trejdom mentalno i spihicki syeban. Ma koliko svima to neralno izgledalo on je u svojoj glavi sebe vidio kao covjeka koji ce imati minute u ekipi Bruklina koja ce se boriti za najmanje finale konferencije, treba pogledait njegove izjave on je sam sebe ubijedio da je ovo do sada sve plan da u trecoj sezoni u Bruklinu ce da eksplodira nije samo lagao gledaoce u onim intervjuima nego i sebe i sada je doslo otrijeznjenej trejdan je iz New Yorka u Detroit, od ekipe koja ide do kraja do potencijalno najlosije ekipe lige, tesko ce biti tu knedlu progutati.
Ja mislim da su to gluposti. Kao prvo, Musu da zanima sta drugi misle, on nikad ne bi pricao takve nerealne stvari, kakve je konstantno pricao. A drugo, dolazi u puno vecu ekipu i ekipu sa puno vecom tradicijom, gdje ce sad stvarno imati mnogo vecu sansu da igra redovnije... sve je na njemu, a nba je takva da od danas do sutra te mogu poslat u neki drugi tim, cak ti i mogu ukinuti ugovor ako te isplate... ne bojim se ja za Musu, lik si je obezbjedio milione dolara, cak i ako ne uspije u nba, moci ce uzimat dobru lovu u europi... na njemu je da se dokaze, nema vise izgovora!

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 23 nov 2020, 20:07

japa je napisao/la:
Pričao sam sa par trenera koji ga znaju , svi isto kažu momak ima svoje viđenje svega , qrčevit samo tako ...
Slažu se da mu je ta qrčevitost valjala u mlađim selekcijama, jer je bila pozitivna da vjeruje u sebe ...
Sada mu ta qrčevitost samo odmaže , jer NBA je druga dimenzija za mnogo bolje igrače, ali on to kao da ne želi da prizna samom sebi nego ide po starom ...
Vratiti se u Evropu , u neki litvanski klub da igra bez pritiska i da vidi kako se igra timska košarka, jednostavno da vidi kako to izgleda u zemlji košarke ...
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 23 nov 2020, 20:21

SWOT je napisao/la:
23 nov 2020, 20:06
japa je napisao/la:
Ja mislim da su to gluposti. Kao prvo, Musu da zanima sta drugi misle, on nikad ne bi pricao takve nerealne stvari, kakve je konstantno pricao. A drugo, dolazi u puno vecu ekipu i ekipu sa puno vecom tradicijom, gdje ce sad stvarno imati mnogo vecu sansu da igra redovnije... sve je na njemu, a nba je takva da od danas do sutra te mogu poslat u neki drugi tim, cak ti i mogu ukinuti ugovor ako te isplate... ne bojim se ja za Musu, lik si je obezbjedio milione dolara, cak i ako ne uspije u nba, moci ce uzimat dobru lovu u europi... na njemu je da se dokaze, nema vise izgovora!
Te price o velikim ekipama sa tradicijom ti u svijetu NBA vrijede ko danas zelena papirna marka, Pistonsi su goli qu?ac i tu pricu da su slavna fransiza mozes okaciti macku o rep ne znam sta je uopste potenciras, bolje je biti igrac Bruklina nego Pistonsa danas. No je nebitna prica koju si ti sad iz nicega izvukao, za minutazu igraca koji treba da se dokaze su Pistosni sto puta bolja ekipa, problem je kako ce se Musa koji je sebe ubjedio da je neka klasa koju Bruklin ceka tri godine da eskspleodira mentalno oporaviti da je sutnut prije "eskplozije" u ku?ac od Detroita i tu je sva kvaka.

SWOT
Kontakt:

Post Postao/la SWOT » 23 nov 2020, 20:21

bombaysaphire je napisao/la:
23 nov 2020, 20:07
japa je napisao/la:
Pričao sam sa par trenera koji ga znaju , svi isto kažu momak ima svoje viđenje svega , qrčevit samo tako ...
Slažu se da mu je ta qrčevitost valjala u mlađim selekcijama, jer je bila pozitivna da vjeruje u sebe ...
Sada mu ta qrčevitost samo odmaže , jer NBA je druga dimenzija za mnogo bolje igrače, ali on to kao da ne želi da prizna samom sebi nego ide po starom ...
Vratiti se u Evropu , u neki litvanski klub da igra bez pritiska i da vidi kako se igra timska košarka, jednostavno da vidi kako to izgleda u zemlji košarke ...
Treba njega centrirat, odvest ga kod Ante Pavlovica, al nazalost Ante se uspokojio... vidjet cemo sta ce bit sa Musom, lik je stvarno odvratno bahat, onakve intervjue ne daje ni Luka Doncic, koji spada u top 10 kosarkasa... Luka je uvijel fin i oprezan kod izjava i pun postovanja, naš Musa daje intervjue kao da ima 10 nba all star nastupa iza sebe, 3 prstena i 3 mvp titule...

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 23 nov 2020, 20:25

japa je napisao/la:
Kosarkaski Alen Halilovic. Uzdigli ga sa 15 u visine kojiam nije ni bio blizu, oba kontali da su vec velike zvijezde jos i prije nego sto su ga umocili oba ih seniorski sport otrijeznio.

SWOT
Kontakt:

Post Postao/la SWOT » 23 nov 2020, 20:26

japa je napisao/la:
23 nov 2020, 20:21
SWOT je napisao/la:
23 nov 2020, 20:06
japa je napisao/la:
Te price o velikim ekipama sa tradicijom ti u svijetu NBA vrijede ko danas zelena papirna marka, Pistonsi su goli qu?ac i tu pricu da su slavna fransiza mozes okaciti macku o rep ne znam sta je uopste potenciras, bolje je biti igrac Bruklina nego Pistonsa danas. No je nebitna prica koju si ti sad iz nicega izvukao, za minutazu igraca koji treba da se dokaze su Pistosni sto puta bolja ekipa, problem je kako ce se Musa koji je sebe ubjedio da je neka klasa koju Bruklin ceka tri godine da eskspleodira mentalno oporaviti da je sutnut prije "eskplozije" u ku?ac od Detroita i tu je sva kvaka.
Pa ako je glup mislit ce tako... a ako je lud kao sto jes, neka se ufura da ce on sad detroitu vratiti stari sjaj i da ce vratiti titulu u detroit.... znajuci Musu, ne bi me iznenadilo da se momak bas ufura u takav scenarij i da u buducnosti pocne davat takve izjave... kad se mogao ufurat na to da je bitan faktor u brooklynu, moce se ufurat da je bitan faktor u detroitu... i brooklyn jest bolji od detroita za jednog mladog igraca ako mislis grijati klupu i mahati peškirima, ali ako zelis se razvijat i igrat kosarku, onda je detroit milion puta bolja opcija za svakog mladog igraca, zeljnog dokazivanja

Profesor
Kontakt:

Post Postao/la Profesor » 23 nov 2020, 21:05

japa je napisao/la:
23 nov 2020, 20:25
japa je napisao/la:
Kosarkaski Alen Halilovic. Uzdigli ga sa 15 u visine kojiam nije ni bio blizu, oba kontali da su vec velike zvijezde jos i prije nego sto su ga umocili oba ih seniorski sport otrijeznio.
Problem je u tome sto je dosta ljudi njega i uzdizalo u tome. Kad se samo sjetim kad se je na ovoj temi Musa uzdizao ne na nivo Luke, nego se je pisalo da je cak i bolji. Neki su ga kovali u zvijezde pricom da trenutacno nije bolji (nakon sto je Lula faktici u evropi osvojio sve) ali da ima veci potencial. :rol: :damn:

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 23 nov 2020, 21:52

Ja se nadam da je on fizički napredovao maksimalno, u smislu da je vrijedno radio dvije godine na svom tijelu i da ga je ta fizička promjena koštala rutine, što je meni bilo očigledno prošle sezone kada je dobijao priliku.

Nadam se da je tokom ovih mjeseci malo stabilizovao šut i da će fizički nikad spremniji i sa vraćanem rutinom u šuterskom smislu, u Detroitu pokazati šta zna.

Ja nekako i dalje vjerujem u njega baš zbog tog mentaliteta.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 23 nov 2020, 21:54

Ma sve znam i isti likovi ovdje mene dan danas prozivaju valjda si nacionalni izdajnik ako ti je bilo bolesno smijesno to poredjenje. Iako je u biti to poredjenje postojalo samo u BiH medijima bilo gdje van BH da si tada pokrenuo tu diskusiju bivao bi ismijan ko budala.

A naravno to sto ti pricas je klasiak bosanska, nema uspjeha pa na prvi nagovjestaj istoga preuvelicaj na stotu, nafuravaju ovako sportiste nase, ybg svi danas citaju komentare i tesko im je ostati na zemlji kada ti svi govore da si najbolji, savrsenstvo itd. Pa eto ti navijas za Arsenal znas dobro da su onog naseg mrmota Kolasinca upravo komentari sto novinarski sto navijacki nasihnavijaca uzdigli da je frajer umislio da je neka sila od duel igraca pa je zaboravio igrati sport od kojeg zaradjuje i posvetio se iskljucivo raznosenjeima u duelima i guranjima. Vidimo dokle ga jeto dovelo.

Tesnjak1991
Kontakt:

Post Postao/la Tesnjak1991 » 23 nov 2020, 22:07

japa je napisao/la:
23 nov 2020, 21:54
Ma sve znam i isti likovi ovdje mene dan danas prozivaju valjda si nacionalni izdajnik ako ti je bilo bolesno smijesno to poredjenje. Iako je u biti to poredjenje postojalo samo u BiH medijima bilo gdje van BH da si tada pokrenuo tu diskusiju bivao bi ismijan ko budala.

A naravno to sto ti pricas je klasiak bosanska, nema uspjeha pa na prvi nagovjestaj istoga preuvelicaj na stotu, nafuravaju ovako sportiste nase, ybg svi danas citaju komentare i tesko im je ostati na zemlji kada ti svi govore da si najbolji, savrsenstvo itd. Pa eto ti navijas za Arsenal znas dobro da su onog naseg mrmota Kolasinca upravo komentari sto novinarski sto navijacki nasihnavijaca uzdigli da je frajer umislio da je neka sila od duel igraca pa je zaboravio igrati sport od kojeg zaradjuje i posvetio se iskljucivo raznosenjeima u duelima i guranjima. Vidimo dokle ga jeto dovelo.
Nisi ti nacionalni izdajnik, ti si samo poprilično glup, a u isto vrijeme i jako tvrdoglava osoba (što nikad nije dobra kombinacija).

Čuj, vidimo dokle ga je dovelo :rol: Do igranja u vrhunskim evropskim ekipama valjda, sigurno nije zbog tebe il' nafuravanja (pričam o "mrmotu").

Znamo da si razočaran činjenicom da je neka ekipa i nakon katastrofe u NBA zasad odlučila pružiti šansu 21-godišnjaku, al' hajde, uvijek se možeš nadati da će i ovdje izostati neki učinak pa da ga otpuste. Strpi se, šta da ti kažem, možda i dočekaš. :hmmmmm:
Izmislili su hiljadu načina da vreme prođe, a ni jedan jedini da se zaustavi... Što se mene tiče, više i ne moraju da rade na tome. Ovo baš i nisu neka vremena za zaustavljanje.

Mes Que Un Club!

alex1991
Kontakt:

Post Postao/la alex1991 » 23 nov 2020, 22:15

Tesnjak razmislja srcem posto ocito mozak nema.
Iz rukava ON svakoga dana izvuce nekog keca..

Tesnjak1991
Kontakt:

Post Postao/la Tesnjak1991 » 23 nov 2020, 22:17

alex1991 je napisao/la:
23 nov 2020, 22:15
Tesnjak razmislja srcem posto ocito mozak nema.
Ima smisla.

Sa druge strane dođu pojedinci i ljude koji su nešto postigli pljuju, pišu gadosti o njima, omalovažavaju njihove uspjehe dok sjede u babinoj kući, i traže markicu za kafu.

Svakako to je razmišljanje mozgom od tih pojedinaca (smiješno, žalosno, glupo, al' eto). :wave:
Izmislili su hiljadu načina da vreme prođe, a ni jedan jedini da se zaustavi... Što se mene tiče, više i ne moraju da rade na tome. Ovo baš i nisu neka vremena za zaustavljanje.

Mes Que Un Club!

alex1991
Kontakt:

Post Postao/la alex1991 » 23 nov 2020, 22:20

Nema tu omalovazavanja. Covjek zasad nije opravdao ono sto je najavljivao, a male su sanse da ce ikad i opravdati i to je istina, htio ti to priznati ili ne.
Iz rukava ON svakoga dana izvuce nekog keca..

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 23 nov 2020, 22:24

je li moguce da nije dao izjavu za nase medije? ili sam to propustio?
volio bih cuti sta ce nam 'reci', kakvi su mu planovi, sta ocekuju od njeg u detroitu isl.

Tesnjak1991
Kontakt:

Post Postao/la Tesnjak1991 » 23 nov 2020, 22:33

alex1991 je napisao/la:
23 nov 2020, 22:20
Nema tu omalovazavanja. Covjek zasad nije opravdao ono sto je najavljivao, a male su sanse da ce ikad i opravdati i to je istina, htio ti to priznati ili ne.
Ma da, nema. Šta kaže dečko, u jednom postu uspije popljuvati 2 sportista koji su uspjeli u tom segmentu života (jedan zasad u engleskoj premier ligi, u respektabilnom klubu, ovaj kojeg je nazvao mrmotom, drugi sa 21 godinu iz BIH dogurao do NBA). Nije to omalovažavanje nikakvo?

Dosta je komentara napisano, i većina realnih (nismo do te mjere slijepi da ne vidimo da dosad nije dobio Bog zna šta šansi u Brooklynu, plus i to što je dobio da je katastrofalno bilo), al' ovaj maksum nije realan, nit mu je cilj da bude. Garantujem ti da je u pitanju mržnja/zavist iz samo nekog njemu poznatog razloga, htio on to priznati ili ne.

Ono što je on najavljivao, koliko je to dosad košarkaša u NBA postiglo? Logično da je skoro nemoguće ostvariti to, pogotovo njemu trenutno. Al' on da je imao mala očekivanja od samog sebe, ne bi nikad dogurao uopće do prilike da zaigra u NBA, i onda dođe pajo, i pametuje ovdje.

Mes Que Un Club!

Tesnjak1991
Kontakt:

Post Postao/la Tesnjak1991 » 23 nov 2020, 22:34

babino je napisao/la:
23 nov 2020, 22:24
je li moguce da nije dao izjavu za nase medije? ili sam to propustio?
volio bih cuti sta ce nam 'reci', kakvi su mu planovi, sta ocekuju od njeg u detroitu isl.
Nisam ni ja ništa još vidio, al' gledao sam kompilacije failova po Detroitovim fan stranicama. :mrgreen: Mada ima i pozitivnih komentara, tipa da je mlad i da ima prostora za napredak (glavna zamjerka većine je što je spor). :D

Mes Que Un Club!

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.