FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Meni se čini da vas puca neka depresija. 

"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
- GrbavicaHram1921
- Kontakt:
Napustit ce nas puno igraca HvalaBogu!
-
- Kontakt:
Situacija da je sjajna nije. Da može puno bolje može. Al da ne valja ništa nije tačno. Stadion se pravi polahko al se pravi. Evo kone za koje svi kazemo da su bolji finansijski su veskućnici. Kad tad ovo ulaganje će se isplatiti. A zasto FK Sadaka? Zato što uplatimo za stolicu, tribinu, zato što kanton pomogne....Po tom aršinu i Arsenal i Crvena Zvezda ....su FK Sadaka klubovi. Mi smo totalno neralni navijači. Evo pljujemo Dangubića. Šta hoćemo momak zabio 7 golova a nekad nije imo ni sreće.Prav je sezona. Ako ga pustimo u drugi klub vidjet cete koliko niste upravu. Ne znam koliko si star al kad je i Džeko počeo igrati ljudi su Amaru psovali od A do Ž što je uveo kloca. Pa psovali smo prije sezonu dvije Muftiću, a danas najbolji golman lige. Nekim stvarima se mora dati vremena da sazriju, al mi to ne shvatamo i zbog toga smo tu gdje jesmo.F1921B je napisao/la: ↑21 maj 2025, 11:40Al evo ja sad postavljam pitanje (ako smijem) kako to da su se svi izvukli iz siromaštva samo mi ostali FK Sadaka? Kako je moguće da je najposjećeniji klub u Bosni i Hercegovini, sa najviše publike, na rubu siromaštva? Zašto nam je loša situacija s klubom postala navika? Ko koči razvoj kluba?istokzeljo je napisao/la: ↑21 maj 2025, 11:06I kad ni ostali para nisu imali gore nego mi.F1921B je napisao/la: ↑21 maj 2025, 10:37Mi smo i zvanicno propali klub. Uigrana taktika dovedi trenera koji voli Zelju i radice za buraniju, otjeraj ga u pola sezone i dovedi nekog stranca kojeg ces otjerati na kraju sezone. Jel moguce da smo mi kao navijaci pristali da Zeljeznicar uopste vise nije konkuretan za bilo kakvu borbu za vrh. Pricam o klubu koji je bio sila i kad se manje para imalo.
Ove lažne optimiste koje vide u Adžemu Ancelotija necu komentarisati. Tonemo rapidno.
Ma ja eto ja lud, a svako malo neki problemi te sa poreznom, te sa vodom, te s ovim s onim. Ja samo postavljam neka logicna pitanja kao sto je - kako je moguce da grca u dugovima i u finansijskoj je krizi najposjeceniji klub sa najvise navijaca u zemlji. Pa kako onda ovi mali klubovi opstaju bez navijaca, bez icega, a slicno nama kotiraju na tabeli (Sloga, Posusje, etc.).
Sto to mi da dajemo neke lude plate a nema rezultata? O kakvim je malverzacijama i menadzerskim talovima rijec? Ko unistava klub sistemski i vuce ga u dubiozu?
Trofej smo zadnji digli prije 7 godina, kad li cemo sljedeci Bog zna. Ako ste vi zadovoljni sa nekim prosjecnim Zeljeznicarom sa sredine tabele (da ne spominjem skoro ispadanje i bruku prosle sezone koje smo brzo zaboravili i halalili), ja evo nisam i necu nikad bit, a nadu ne gubim.
Evo kako propadamo.Napustice nas puno igraca.Pa dodju novi pa od tih novih od 5 jedan se ubode pa nove taktike, novi trener.Para nema jer ih niko ne ulaze.Znaci vrtimo se ko lingispir samo nekad ubrzano nekad smanjimo brzinu.Neces dočekati jer nedaju oni koji sjede i rade za pod navodnicima za Zelju nedaju nikom pric sa parama.Ili suti trpi i navijaj ili digni ruke i baci se na nesto drugo.Trece su samo da mozes fantazirati.
- Lokomotifa
- Kontakt:
Skeptičan sam prema dovođenju ovog Kaćunka iz Goška, puno bi nam korisniji bio Karlo Perić, riječ je o ozbiljnom napadaču, to je pozicija koja nam škripi. Na kraju će Perića uzeti Široki ili Posušje, a mi ćemo govoriti kud ga nismo uzeli kad smo mogli.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."
Ne znam čemu patetika...
Kao prvo igrači su potrošna i kvarljiva roba. Jedini igrači u koje se možeš pouzdati neki duži period i koji su spremni na neke kompromise su oni koje si ti lično odgojio i tu priča završava. To je prvenstveno roba sa kojom se trguje. Pogledajte statistike drugih liga recimo :

Svaki klub na svijetu svijetu bi rasprodao sve igrače da im se ukaže prilika i ako je cijena dobra. Za razliku od prethodnih godina, u zadnjih 7 mjeseci mi smo vezali najbitnije igrače dugogodišnjim ugovorima i ako krene rasprodaja to će osigurati značajna sredstva za nastavak rada a opet ti ostaje neki kostur ekipe za sljedeću sezonu.
Što se tiče trenera, i to je kvarljiva toba. Treba pokušavati dok ne ubodeš sa pravim da duži vremenski period. Evidentno to Denis nije bio i tu bih stavio tačku bez daljnjih razlaganja, pohvala, pljuvanja i patetike. Imamo novog trenera i treba mu pružiti maksimalnu podršku.
Dajte da vidimo hoćemo li šta zaraditi ovaj prelazni rok i ko će sve doći u klub u narednom periodu pa se tek onda baviti patetikom. Mi kad bismo rasprodali sve što nam je u izlogu osigurali bismo značajna sredstva koja bi klub mogla gurnuti ka nekim boljim vremenima. Sačekajmo da vidimo znaju li ovi momci raditi. Sve će se vrlo brzo reći i to u naredna dva do tri mjeseca.
Kao prvo igrači su potrošna i kvarljiva roba. Jedini igrači u koje se možeš pouzdati neki duži period i koji su spremni na neke kompromise su oni koje si ti lično odgojio i tu priča završava. To je prvenstveno roba sa kojom se trguje. Pogledajte statistike drugih liga recimo :

Svaki klub na svijetu svijetu bi rasprodao sve igrače da im se ukaže prilika i ako je cijena dobra. Za razliku od prethodnih godina, u zadnjih 7 mjeseci mi smo vezali najbitnije igrače dugogodišnjim ugovorima i ako krene rasprodaja to će osigurati značajna sredstva za nastavak rada a opet ti ostaje neki kostur ekipe za sljedeću sezonu.
Što se tiče trenera, i to je kvarljiva toba. Treba pokušavati dok ne ubodeš sa pravim da duži vremenski period. Evidentno to Denis nije bio i tu bih stavio tačku bez daljnjih razlaganja, pohvala, pljuvanja i patetike. Imamo novog trenera i treba mu pružiti maksimalnu podršku.
Dajte da vidimo hoćemo li šta zaraditi ovaj prelazni rok i ko će sve doći u klub u narednom periodu pa se tek onda baviti patetikom. Mi kad bismo rasprodali sve što nam je u izlogu osigurali bismo značajna sredstva koja bi klub mogla gurnuti ka nekim boljim vremenima. Sačekajmo da vidimo znaju li ovi momci raditi. Sve će se vrlo brzo reći i to u naredna dva do tri mjeseca.
Zadnja izmjena: Levin, dana/u 28 maj 2025, 08:14, ukupno mijenjano 1 put.
Sta drugo ocekujes od carapice?

Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
Pravo ruzno zvuci al momak je u pravu, donekle.
Mi najvise kukamo na besparicu. I nije sezona dvije vec haman 10.
Nista se sistemski nije uradilo da se to rijesi ili nije do kraja. Kao da niko nema ideju kako vec samo sanjamo da dodje neko i baci nam 100 miliona necega.
Meni se cini a to i rezultati govore da bas nemamo vizije i ideje. Sve krenemo i na posla stanemo. Nije klub samo prvih 11 igraca, zamjene i trener.
Kamo srece da je vec od ove sezone druga prica, da na svim poljima stanemo na noge. Nekako svima vjerujem, valjda zbog dobrobit kluba tako i ovim. Pomaka nekakvih ima pa hajd da to napokon bude kako treba ali jako sporo to radimo.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
- gegenpressing
- Kontakt:
Nije mi jasno šta sad bulaziš,pa sam si rekao da nam treba investitor,i to svi znamo.Pričaš o sadaki pa onda o ludim platama i talovimaF1921B je napisao/la: ↑28 maj 2025, 01:25Ma ja eto ja lud, a svako malo neki problemi te sa poreznom, te sa vodom, te s ovim s onim. Ja samo postavljam neka logicna pitanja kao sto je - kako je moguce da grca u dugovima i u finansijskoj je krizi najposjeceniji klub sa najvise navijaca u zemlji. Pa kako onda ovi mali klubovi opstaju bez navijaca, bez icega, a slicno nama kotiraju na tabeli (Sloga, Posusje, etc.).
Sto to mi da dajemo neke lude plate a nema rezultata? O kakvim je malverzacijama i menadzerskim talovima rijec? Ko unistava klub sistemski i vuce ga u dubiozu?
Trofej smo zadnji digli prije 7 godina, kad li cemo sljedeci Bog zna. Ako ste vi zadovoljni sa nekim prosjecnim Zeljeznicarom sa sredine tabele (da ne spominjem skoro ispadanje i bruku prosle sezone koje smo brzo zaboravili i halalili), ja evo nisam i necu nikad bit, a nadu ne gubim.

Problem sa vodom

Brohra ribo se...
Sta bi na kraju, rasipamo li se ili nemamo para, ne skontah gagegenpressing je napisao/la: ↑28 maj 2025, 08:54Nije mi jasno šta sad bulaziš,pa sam si rekao da nam treba investitor,i to svi znamo.Pričaš o sadaki pa onda o ludim platama i talovimaF1921B je napisao/la: ↑28 maj 2025, 01:25Ma ja eto ja lud, a svako malo neki problemi te sa poreznom, te sa vodom, te s ovim s onim. Ja samo postavljam neka logicna pitanja kao sto je - kako je moguce da grca u dugovima i u finansijskoj je krizi najposjeceniji klub sa najvise navijaca u zemlji. Pa kako onda ovi mali klubovi opstaju bez navijaca, bez icega, a slicno nama kotiraju na tabeli (Sloga, Posusje, etc.).
Trofej smo zadnji digli prije 7 godina, kad li cemo sljedeci Bog zna. Ako ste vi zadovoljni sa nekim prosjecnim Zeljeznicarom sa sredine tabele (da ne spominjem skoro ispadanje i bruku prosle sezone koje smo brzo zaboravili i halalili), ja evo nisam i necu nikad bit, a nadu ne gubim.![]()
Problem sa vodom![]()
![]()

NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
Jos jednom fantasticno lobiranje i operativa rukovodstva kluba, imamo sutra citavih 0 kandidata da vode kantonalni savez
Eh ovo je vrhunski izvedeno
Eh ovo je vrhunski izvedeno

NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
Lijepo receno! Jedini problem kod nas su te pare koje i ako dodju će biti utrošene u gašenje požara a ne u neke investicije koje bi u buduće mogle donijeti rezultat.Levin je napisao/la: ↑28 maj 2025, 07:17Ne znam čemu patetika...
Adis Junuz. Dno dna.Kako saznajemo, za predsjednika FS Kantona Sarajevo, delegati Skupštine će birati između Mehmeda Janjoša (prijedlog FK Sarajevo), Adnana Džinde (GFC Sarajevo), Rusmira Mrkovića (FK Hrid) i Ibrahima Hasanbegovića (NK Pofalićki).
Što se tiče Izvršnog odbora N/FS BiH na listi se nalaze Kenan Magoda (NK Stup/FK Vratnik), Edim Hadžialagić (Udruženje SF Radnika/FK Hrid), Adis Junuzović (FK Željezničar/Futsal Željezničar), Džan Šaljić (Udruženje delegata/trenera/ FK Hrid), Adnan Džindo (FK Famos/FK Saobraćajac) te Fuad Čolpa (Udruženje SF Radnika/FK Hrid), koji je bio član IO NFS BiH u prethodnom mandatu. Ono što je interesantno da je u ovoj kategoriji "rekorder" FK Hrid sa čak tri kandidata, od kojih će vrlo vjerovatno na kraju ostati samo jedan, koji će se upustiti u "borbu" sa ostalim kandidatima.
Što se tiče kandidata za IO NS FBiH tu se pored Magode, Džinde i Hasanbegovića nalaze i Samir Hurem, Muamer Muftić, Hamdo Spahić, Medžid Gvozden, i Džana Hasanagić.

I ne zasluzujemo nista bolje kad smo debili. Pitari ce 90% imati po jednog covjeka u svakom savezu a mi? Sramota. I ne zasluzujemo bolje. Bolje da si ovdje ulozio napore da imas covjeka nego sto ces pojacat ekipu kad vise od cetvrtog mjesta neces moc taman da imas sto puta bolju ekipu od borca zrinjskog i pitara.
Bravo za sve koji su ucestvovali u ovim lakrdijama i procesima. Dopustili smo da nas politika (Magoda) ucjenjuje sa izgradnjom juga zarad pozicija.
mosa lošmi stićko tit-ula!
-
- Kontakt:
Kojeg juga1921boy je napisao/la: ↑28 maj 2025, 12:23Adis Junuz. Dno dna.Kako saznajemo, za predsjednika FS Kantona Sarajevo, delegati Skupštine će birati između Mehmeda Janjoša (prijedlog FK Sarajevo), Adnana Džinde (GFC Sarajevo), Rusmira Mrkovića (FK Hrid) i Ibrahima Hasanbegovića (NK Pofalićki).
Što se tiče Izvršnog odbora N/FS BiH na listi se nalaze Kenan Magoda (NK Stup/FK Vratnik), Edim Hadžialagić (Udruženje SF Radnika/FK Hrid), Adis Junuzović (FK Željezničar/Futsal Željezničar), Džan Šaljić (Udruženje delegata/trenera/ FK Hrid), Adnan Džindo (FK Famos/FK Saobraćajac) te Fuad Čolpa (Udruženje SF Radnika/FK Hrid), koji je bio član IO NFS BiH u prethodnom mandatu. Ono što je interesantno da je u ovoj kategoriji "rekorder" FK Hrid sa čak tri kandidata, od kojih će vrlo vjerovatno na kraju ostati samo jedan, koji će se upustiti u "borbu" sa ostalim kandidatima.
Što se tiče kandidata za IO NS FBiH tu se pored Magode, Džinde i Hasanbegovića nalaze i Samir Hurem, Muamer Muftić, Hamdo Spahić, Medžid Gvozden, i Džana Hasanagić.![]()
![]()
I ne zasluzujemo nista bolje kad smo debili. Pitari ce 90% imati po jednog covjeka u svakom savezu a mi? Sramota. I ne zasluzujemo bolje. Bolje da si ovdje ulozio napore da imas covjeka nego sto ces pojacat ekipu kad vise od cetvrtog mjesta neces moc taman da imas sto puta bolju ekipu od borca zrinjskog i pitara.
Bravo za sve koji su ucestvovali u ovim lakrdijama i procesima. Dopustili smo da nas politika (Magoda) ucjenjuje sa izgradnjom juga zarad pozicija.

"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Sramota da nemamo ozbiljne ljude i Zeljine bivse igrace u vrhu saveza
Sve neka lijeva imena, za ovog gore nikad cuo
Pohvale za novi fan shop u gradu

Nadam se da ce protiv Radnika igrati vise Vinicius, Simoni, Foco, Sabic, Lausevic
Zenicanina treba povesti i Duskaju ili Trapari dati da brani
Zadnja utakmica u sezoni, Europa sigurna i treba Foco i jednog od mladih golmana probati, jer svakako Jaber i Muftic 75% idu

Nadam se da ce protiv Radnika igrati vise Vinicius, Simoni, Foco, Sabic, Lausevic
Zadnja utakmica u sezoni, Europa sigurna i treba Foco i jednog od mladih golmana probati, jer svakako Jaber i Muftic 75% idu
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Koncept store @NoDi80. Nije fan shop ali skroz ok. Ima zanimljivih stvari, unique. Kugla, Dubioza, Symbol, Repka i mi.NoDi80 je napisao/la: ↑28 maj 2025, 17:50Sramota da nemamo ozbiljne ljude i Zeljine bivse igrace u vrhu saveza
Da bi se neko prodao, moraju doci ponude za njega.NoDi80 je napisao/la: ↑28 maj 2025, 17:50Sramota da nemamo ozbiljne ljude i Zeljine bivse igrace u vrhu saveza
Fk Željezničar.
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, BarbareZeljin, Cwirek i 28 gostiju.