Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

BigBigBang
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la BigBigBang » 30 dec 2014, 11:49

PRosle godine igracina odigrao skoro svaku utakmicu, jedini spic citavu sezonu odigrao skoro 60 tekmi i zabio 24 gola, strasan ucinak...pardon 51 utakmicu odigrao 22 gola...

Ta statistika je samo dokaz koliko je nemjerodavna jer ispade sad ova krampa nivo Drogbe...
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 30 dec 2014, 11:52

http://www.telegraph.co.uk/sport/footba ... ielny.html

E hoce nas usreciti cuj Perrin, prvi put cuo za ovog frajera kad su mi ga skauti nasli na FM-u. :mrgreen:

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 30 dec 2014, 11:53

Ramsey has been ruled for the game against Southampton but Rosicky is expected make a return.

Ramizov povratak se polahko al sigurno odlaže :facepalm:
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 30 dec 2014, 11:53

Iznenadjeni smo :lol: :lol: Ja imam osjecaj da je debil Walnuta stavljao na klupu samo onako da pokaze evo ga fol oporavio se a da isti nije bio ni blizu spreman da zaigra jer kad skontate Walnut vec odavno sjedi na klupi cak je ono bio se vratio i usao par minuta :lol: ublehas je nejga samo vratio da ga ne peglaju sto se nije oporavio jer je trebao pauzirati 6 mjesec a evo prosla godina dana :lol:
Zadnja izmjena: BigBigBang, dana/u 30 dec 2014, 11:55, ukupno mijenjano 1 put.

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 30 dec 2014, 11:54

Ovo vise nije normalno. Terekovci pregurali pola sezone skoro bez povrede a ovi otpadaju po pola sezone.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 30 dec 2014, 11:57

topnik1 je napisao/la:Pričamo o napadaču koji ima najgori conv. rate od svih napadača u ligi prošle sezone. Pusti poređenja sa Drogbom, sramota je to bolan. Isto kao bi se sad terekovci drznuli da porede Kostu sa Henrijem
Statistika to kaze.

I ako da 10 golova dok kraja sezone u ligi sta cemo onda? Kako je on krampa a Drogba igracina? Nisam ja rekao da je bolji od Drogbe, nego me interesuje kako to da je jedan super igrac, ekstra kvaliteta, a drugi levat, klada, smijesan igrac? A isti broj golova.

Pricamo o spicevima, a za spiceve su golovi najbitniji. I ovo dokazuje, da il' Drogba nije toliko dobar koliko ga velicaju, ili Giroud nije toliko los koliko ga kude.

Ja sam pricam o ligi, mene ne interesuju ostala takmicenje. I ja sam zadovoljan nasim spicevima, dali su do sad 9 golova, a dati ce preko 20 do kraja sezone. Dosta.
Celik!3,2,2.

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 30 dec 2014, 12:05

I ja sam prezadovljan, Aguero sam zabio 14 a Costa 13. Mislim ne treba biti genije da shvatis koja je razlika u kvaliteti jednima je prvi spic Aguero, drugima Costa, trecima RVP (Falcao, Rooney) a nama Giroud i sad se cuditi sto nismo u igri za titulu, pa ne mozes titulu osvojiti sa Giroudom ko napadacem...

Naravno nije tu samo problem Giroud tj. napadac ima u Arsenalu jos vecih problema prije svega trener, pa dmf i stoper...

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 30 dec 2014, 12:06

AllGunsBlazing je napisao/la:
topnik1 je napisao/la:Pričamo o napadaču koji ima najgori conv. rate od svih napadača u ligi prošle sezone. Pusti poređenja sa Drogbom, sramota je to bolan. Isto kao bi se sad terekovci drznuli da porede Kostu sa Henrijem
Statistika to kaze.

I ako da 10 golova dok kraja sezone u ligi sta cemo onda? Kako je on krampa a Drogba igracina? Nisam ja rekao da je bolji od Drogbe, nego me interesuje kako to da je jedan super igrac, ekstra kvaliteta, a drugi levat, klada, smijesan igrac? A isti broj golova.

Pricamo o spicevima, a za spiceve su golovi najbitniji. I ovo dokazuje, da il' Drogba nije toliko dobar koliko ga velicaju, ili Giroud nije toliko los koliko ga kude.

Ja sam pricam o ligi, mene ne interesuju ostala takmicenje. I ja sam zadovoljan nasim spicevima, dali su do sad 9 golova, a dati ce preko 20 do kraja sezone. Dosta.
Pa ne možeš to tako homogeno posmatrat, jer postoji mnoo varijabli. Prva i osnovna je odnos odigranih utakmica i broj datih golova. Giroud je bio 2 godine jedini napadač u Arsenalu i odigrao je maltene sve utakmice, tako da njegov broj golova je morao biti daleko daleko veći.

On je prošle godine odigrao 51 utakmicu a dao 24 gola, od toga 36 mečeva u ligi (samo 2 nije igrao) i dao samo 16 golova.
To je slaba statistika, a još gore kad na to dodaš da ima sramotno mal procenat pretvorenih šansi u gol to ispada još gore.

Giroud mi nikad nije bio mrzak igrač i nikad neće i biti da se razumijemo, smatram da ima mjesta u rotaciji u Arsenalu.
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 30 dec 2014, 12:23

A Drogba je ovako igrao 26 nastupa prva sezona, 29 druga i 36 treca. Dakle nije uopste imao toliko manje nastupa. Znaci ni Drogba ne valja? Ok, tako je. Drogba je imao sezona u kojima je dao 5 golova, ali je igracina. A ovaj nas je ka****.

RVP? Dao 8. Naravno igracina je on, i bolji je od Girouda iako je dao u 17 utakmica toliko golova.
Celik!3,2,2.

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 30 dec 2014, 12:26

Samo brojevi samo brojevi su bitnu samo ima jedan mali ali bitan detalj RVP je svjetska klasa koja je svojim golovima donijela Unitedu titulu a nama trece mjesto u sezonama gdje je zabio bruku golova, dakle moze on zabiti 8 golova ove sezone a Giroud 17 on je opet miljama bolji igrac od Girouda...

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 30 dec 2014, 12:31

Arsenal u napadu ima par kloceva i zato ova ekipa ne može nešto značajno uraditi.Mada kao što reče Paja napad nije jedini problem.

S obzirom da Wenger nije štedio na Ozilu i Sanchezu onda nebi trebao ni na Cavaniju ako postoji i promil šanse za njegov transfer.

Šta se dešava sa Ozilom već dugo ne igra.? Momak praktično nije imao povrede dok je bio u Realu.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 30 dec 2014, 12:33

Pa Giroud je u 79 ligaskih nastupa dao 32 gola i te 11 asist, znaci od kako je u Arsenalu ('12/13.). Dok je npr. RVP u 77 ligaskih utakmica zabio 46 te asistirao 13 puta. Zanemarujuci ucinak u Arsenalu.

Mislim da je uopste smjesno porediti bolida sa ovom klasom..
- Ed Woodward for Prime Minister !

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 30 dec 2014, 12:34

A zašto se ti vadiš na Drogbu uopšte ? Po čemu je to Drogba objekat sa kojima ćemo poredit Girouda?
Drogba je igrač koje je u najvećim utakmicama bio najveći. Jel to Giroud ? Nije.

Za jednog napadača ne postoji bolji pokazatelj od conv. ratea. Prošle sezone kad je u Suareza bio oko 33% u našeg Girouda je bio 12% čini mi se, negdje tu sa Torresom. Kad na to dodaš, što sam već govorio, broj utakmica koje je Giroud odigrao on nije smio završiti sezonu ispod 30 golova u svim takmičenjima. Ovoliko utakmica koliko je on odigrao imaju priliku odigrati samo golmani i oni baš baš najbolji igrači, a Giroud nije ništa od toga.

Alexis ima conversion rate oko 30% , to je otprilike u rangu sa Aguerom Costom i ostalim. Nema brige za napad toliko.
Arsenalu treba odbrana

VOLIM TE ČELIK!!!!!

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 30 dec 2014, 12:36

Pa nek Giroud jednu sezonu zabije blizu 30 golova, moze vala onda sljedecih nekoliko zabijat 5 u sezoni i nece mi smetat. To je razlika izmedju Persija i njega rođeni..

Inače.. u vezi Ramiza i Rose..
Rosicky is expected to return to the #AFC squad for NYD but Aaron Ramsey is losing his race for fitness
Ako ništa imat ćemo Ramiza za FA kup ili utakmicu protiv Stoke. :D

Harun93
Kontakt:

Post Postao/la Harun93 » 30 dec 2014, 12:42

giroud je koristan igrac, najbolji napadac kod nas trenutno, i za klasu je bolji od welbecka, koji je posao desetljeca, za tolike pare ga prodali, jedino je od girouda bolji sto se tice brzine i mozda tehnike, welbeck je odigrao toliko utakmica, a ucinak mu je slab, i sad blatiti igraca koji je bolji od drugog, a ovog drugog pravdati je glupost, mi trenutno od girouda bolje nemamo, al ni njegov ucinak nije mali da se zove bolidom i sl. imenima, to je prosjecan igrac, koji u napadu igra vaznu ulogu, jer pored golova, on ucestvuje u akcijama, ali nama treba jedan ubitacan napadac, a to da ovom dvojicom nemamo
“Play for the name on the front of the shirt and they’ll remember the name on the back”
— Tony Adams.

anell
Kontakt:

Post Postao/la anell » 30 dec 2014, 12:51

Cavani precjenjen igrač
Pld W D L
38 26 12 0

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 30 dec 2014, 12:54

Giroud je koristan igrac. Naravno da nije klasa Aguera ili Suareza (ni Van Persie nije njihova klasa), ali solidno obavlja posao. Nesto kao Dzeko recimo. Bio bi odlican da ulazi sa klupe.

Cavani jeste precjenjen. Istina.
Kad vec voli Francuze Wenger neka dovede Lacazetta iz Lyona. :salut:
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 30 dec 2014, 12:55

Govorimo za ovu sezonu, gdje je Van Persie smijesan. ALi ne, United ima WC igraca, mi imamo karinu, dok je nasa **** tu negdje sa golovima. Zanimljiva logika, igrac koji da vise je gori. Bravo.

Vi opet mijesate kruske i jabuke. Paja na sav glas govori kako United ima bolje spiceve, cekaj, ako pricamo o ovoj sezoni sto je to Van Persie bolji? O ovoj sezoni? Ovdje se prica prica kako 10 ekipa ima bolje spiceve. I da ne govorim dalje sta se ovdje pise.

Ja samo govorim da ove sezone Van Persie nije nista bolji. Da Giroud nije toliko los koliko ga predstavljaju.

@Only Klasa? Klasa vam promasi tri boda protiv Tottenhama. DA je to Giroud uradio ovdje bi urinirali po njemu barem 7 dana.
Celik!3,2,2.

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 30 dec 2014, 12:57

AllGunsBlazing je napisao/la:Govorimo za ovu sezonu, gdje je Van Persie smijesan. ALi ne, United ima WC igraca, mi imamo karinu, dok je nasa **** tu negdje sa golovima. Zanimljiva logika, igrac koji da vise je gori. Bravo.

Vi opet mijesate kruske i jabuke. Paja na sav glas govori kako United ima bolje spiceve, cekaj, ako pricamo o ovoj sezoni sto je to Van Persie bolji? O ovoj sezoni? Ovdje se prica prica kako 10 ekipa ima bolje spiceve. I da ne govorim dalje sta se ovdje pise.

Ja samo govorim da ove sezone Van Persie nije nista bolji. Da Giroud nije toliko los koliko ga predstavljaju.

@Only Klasa? Klasa vam promasi tri boda protiv Tottenhama. DA je to Giroud uradio ovdje bi urinirali po njemu barem 7 dana.
Kada kazem klasa, mislim na duzi period. E sada, forma je nesto drugo. Da se razumimo, Giroud je solidan napadac, ali je bolid u odnosu na Persija.
- Ed Woodward for Prime Minister !

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 30 dec 2014, 12:59

Klasa promaši tri boda protiv Tottenhama, ali ima dovoljno kredita iz prošlosti baš zato što je klasa. Promašaji Suareza, Aguera, van Persija ili Drogbe nemaju istu težinu kao promašaji Girouda, jer ovi prvi su rješavali titule, a Giroud nije rješavao ništa.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.