FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
34
25%
2. Borbu za Evropu
69
50%
3. Sredinu tabele
20
15%
4. Borbu za opstanak
14
10%

Ukupno glasova: 137

TvrtkoPrvi
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la TvrtkoPrvi » 30 maj 2025, 19:40

Vakat je Dzeko !

Napaceni87
Kontakt:

Post Postao/la Napaceni87 » 30 maj 2025, 19:43

Vi ste ludi sto se nadate Džeki, da ovde dodje da mu jebu sa sjevera mater, + ne bi normalno mogao doci na trening 300 ljudi bi ga salijetalo da se slika, ne bi imao privatnost i tako dalje, a i uostalom sta je to njemu Željeznicar dao pa da im se Dzeko oduži, nazivali ga klocem itd... Plisek ga je spasio jada i cemera

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 30 maj 2025, 19:47

Ako ne bude neka bolja ponuda npr iz Italije, a vjerujem da postoji i ta mogucnost, onda ce biti Hajduk i Split. Amra se uvjek pucala na more.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 30 maj 2025, 19:48

Pact1921 je napisao/la:
30 maj 2025, 17:42
ZeljeznicarUberAlles je napisao/la:
30 maj 2025, 17:26
Dzeko napustio Fener, ima u sebi jos max 1-2 sezone i jedino ako baš voli ovaj klub doći će da zaigra za kraj u plavom dresu jos jednom, a plata da mu bude simbolicna, para ima ne moze ih krava sažvakat svakako
A nazalost najvjerovatnije ce otici u hajduk . A da dodje kod nas u zelju haj sto bi bio povratak naseg najboljeg reprezentativca ikad pa svaku utakmicu bi bila puna grbavica to bio bi bas hajp . Ali eto nek odluci sta misli da je najbolje.
Hajduk mu moze garantovati kakve takve pare, mi ne mozemo. Neka mu je sretno pa kroz dvije sezone ocekujem makar oprostajnu tekmu, ko se nada da ce sad doci taj je lud.
Fk Željezničar.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 30 maj 2025, 19:52

irfo je napisao/la:
30 maj 2025, 17:31
Ko nije mogo o njemu zakljuciti nakon 10 min ja ne znam…
Nikakav bilbija, amaterska liga ne moze ni zamjena biti u dobroj ekipi
Vidjet ćemo, ako je Zrinjski ozbiljan tu bi moglo biti svega. Oni ne dovode nikoga tek tako a dečko ima više nego dobru statistiku čak i za "amatersku" ligu.
1921boy je napisao/la:
30 maj 2025, 17:57
Federalna liga je za prvu ligu rs-a engleski premiersip. Liga rs-a je najmanje 5x slabija od federalne. U toj ligi mozes samo reci za Stanisica da je ozbiljan i da ima obrise ozbiljnog kluba a i to je vecinom zbog omladinskog pogona i terena koje imaju. Nekad je Krupa to bila bas steta sto su nestali sa mape a bas fin klub bili. Ovo ostalo je sve na patnju i politicko guranje. Vec se zna ko ce sljedece godine uci. Toliko o tome kakva je liga. A zar treba veca sramota od ove sa licencama pa da vidis kakva je liga? Laktasi hoce preko rede da budu prvaci a znaju da ne mogu uci. Pa prije par godina udje Leotar sad ce uci Prijedor a uopste niko od njih nije imao namjeru da igra ovo prvenstvo. Jednostavno dok ne bude ujedinjenja tu ligu treba smatrat divljom i ne dovodit igrace osim ako nisu u pitanju vanserijski talenti.

Sikanjicu kapa do poda za brojke samo realnost je nesto drugo. 25 mu godina a ima 4 odigrane utakmice u premijer ligi.
Sve drugo na stranu ali ne slažem se da je liga RS 5x slabija od federalne. Obje su loše i velika većina klubova i u jednoj i u drugoj se pati sa finansijama. Idealno bi bilo da se stvori jedinstvena druga liga i to bi sigurno popravilo kvalitet fudbala isto kao što će i ovo skraćenje to popraviti.

Ne treba zaboraviti da su ti iz te lige došli i Satoš i Amoah tako da to ne treba potcjenjivati. Ni Federalnu ni ligu manjeg entiteta. Ako treba vratit ćemo se još u prošlost da iskopamo neke igrače.

Obzirom da ti se u sljedećoj sezoni povećava značajno broj utakmica morat ćemo i značajno proširiti roster. Kako finansijski ne možemo podnijeti 30 igrača visokog kvaliteta volio bih vidjeti bar 5-6 igrača iz nižih liga u BiH. Naravno, kvalitetno odabranih.

Reći da klub ne treba dovoditi igrače iz nižih liga je isključivo stvar sujete. Nama treba 12-13 odličnih igrača. 8-9 jeftinih igrača za rotaciju i 8-9 mladih igrača koje ćeš spremati za sljedeću sezonu. Sljedeće sezone imaš 36 ligaških utakmica od kojih ćeš 12 utakmica igrati protv tri ekipe koje su trenutno ispred, zatim 12 vrlo nezgodnih utakmica protiv Veleža, Širokog i Sloge te 12 utakmica protiv ekipa protiv kojih ne smiješ kiksati. Stoga, moraš imati dovoljno igrača za rotaciju. Dodaj tome kup i Evropske utakmice i izračunaj koliko će ti igrača trebati. Nećeš smjeti u kupu poslati najjači sastav zato što ćeš ga morati čuvati za ligaške utakmice.

Oprt kažem, mislim da u obje entitetske lige ima kvalitetnih momaka koje se isplati probati. Istina da u Federalnoj ima malo više dobro organizovanih klubova ali ima ih i u ligi manjeg entiteta. Manite se sujete i predrasuda. Nemamo mi para za to.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 30 maj 2025, 19:55

Napaceni87 je napisao/la:
30 maj 2025, 19:43
Vi ste ludi sto se nadate Džeki, da ovde dodje da mu jebu sa sjevera mater, + ne bi normalno mogao doci na trening 300 ljudi bi ga salijetalo da se slika, ne bi imao privatnost i tako dalje, a i uostalom sta je to njemu Željeznicar dao pa da im se Dzeko oduži, nazivali ga klocem itd... Plisek ga je spasio jada i cemera
Da mu jebu sa sjevera mater? Šta će biti za 12 mjeseci na Poljudu kad opet ne osvoje titulu? Ganjat će ih navijači po terenu. Čuj ne bi imao privatnost eto u Splitu ljudi ne znaju ko je Edin Džeko. To misliš da ga navijači Hajduka neće nazvati klocem? Da ga neće zaboraviti iduće godine kada ode? On će u Hajduku biti samo jedan od igrača koji su prošli klubom. Kod nas će ostati upamćen, napravit će ogromnu reklamu klubu, donijeti će radost navijačima kluba od kojeg je sve počelo, bit će jedan od najvećih ikad.
Grupa iznad svakog pojedinca.

Sarun
Kontakt:

Post Postao/la Sarun » 30 maj 2025, 19:58

Dzeko ako je pametan neće otići u Hajduk zbog restorana koje posjeduje. Hajd sto će mu je.ati fudbalsku karijeru, nego i biznis. 😁

Napaceni87
Kontakt:

Post Postao/la Napaceni87 » 30 maj 2025, 20:19

Riquelme1921 je napisao/la:
30 maj 2025, 19:55
Da mu jebu sa sjevera mater? Šta će biti za 12 mjeseci na Poljudu kad opet ne osvoje titulu? Ganjat će ih navijači po terenu. Čuj ne bi imao privatnost eto u Splitu ljudi ne znaju ko je Edin Džeko. To misliš da ga navijači Hajduka neće nazvati klocem? Da ga neće zaboraviti iduće godine kada ode? On će u Hajduku biti samo jedan od igrača koji su prošli klubom. Kod nas će ostati upamćen, napravit će ogromnu reklamu klubu, donijeti će radost navijačima kluba od kojeg je sve počelo, bit će jedan od najvećih ikad.
Dobro upravu si, ali ja shvatam da je uzeo milione i milione, ali sam siguran 100% da ne bi igrao ovde ni dzabe ni za 5000, dajem ruku pod nož da ne bi

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 30 maj 2025, 20:24

30 maj 2025, 20:19
Dobro upravu si, ali ja shvatam da je uzeo milione i milione, ali sam siguran 100% da ne bi igrao ovde ni dzabe ni za 5000, dajem ruku pod nož da ne bi
Ma znam ja to, i znam da ne dolazi kod nas i da su veće šanse za odlaskom u Hajduk ali mi je to potpuno nejasno.
Hajd razumijem Amru boli k ona bi na more ali valjda se i ti pitaš nešto. Bit ćeš legenda u klubu u kojem si krenuo, legenda u svom rodnom gradu, pa valjda je to vrijednije od još milion dva a već ih imaš stotinu.....
Grupa iznad svakog pojedinca.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 30 maj 2025, 20:55

Kod nas će ostati upamćen, napravit će ogromnu reklamu klubu, donijeti će radost navijačima kluba od kojeg je sve počelo, bit će jedan od najvećih ikad.
Dok prvi put ne promasi priliku onda ce da mu jebu zenu djecu punicu oca mater mrtve zive rodjene nerodjene. Ako je budala vratit ce se na ove prostore.
mosa lošmi stićko tit-ula!

Napaceni87
Kontakt:

Post Postao/la Napaceni87 » 30 maj 2025, 21:06

Ma mislim niko sretniji od nas da se vrati, ali treba bit realan, mislim i Amra je sa njim proputovala sve ko da bi joj sad Split sta predstavljao nesto woow bila zena po Rimu Turskoj itd...

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 30 maj 2025, 21:09

30 maj 2025, 20:24

Ma znam ja to, i znam da ne dolazi kod nas i da su veće šanse za odlaskom u Hajduk ali mi je to potpuno nejasno.
Hajd razumijem Amru boli k ona bi na more ali valjda se i ti pitaš nešto. Bit ćeš legenda u klubu u kojem si krenuo, legenda u svom rodnom gradu, pa valjda je to vrijednije od još milion dva a već ih imaš stotinu.....
Doci ce. Rano je.
Fk Željezničar.

svemalim1
Kontakt:

Post Postao/la svemalim1 » 30 maj 2025, 21:09

hajduk je najtoksicnija sredina na planeti. ako hoce negdje gdje mu se nece psovati i slicno, onda je hajduk zadnji klub za koji treba potpisati.

ja sam siguran da na kraju nece biti nista od toga. vole u hajduku da bombaju ova velika imena, ali cisto sumnjam da ce dzeko tamo. zavrsice on u mls-u, eventualno emiratima ili tako nesto.

ako mu je cilj da cvakne jos para ima gdje, a ako mu se jos igra na nekom normalnom nivou ima klubova u europi koliko hoces koji bi ga objerucke prihvatili. sto se splita tice, kasaba realno, nije to neka svjetska destinacija da tamo trci zbog toga.

malo vi potcjenjujete dzeku. covjek je svjetska klasa dvije decenije haman. sta ce u kurcevom hnl-u.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 30 maj 2025, 21:13

Edin treba doći kao investitor ako je ostalo para od tih milionskih ugovora a koliko sam primjetio voli da ulaže u nekretnine. Valjda se u ovaj fudbal malo razumije. :kafa:

Edit : Kad se bude opraštao nek organizuje neku oproštajnu sa bivšim suigračima na Grbavici pa da se malo zabavimo.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

Valter
Kontakt:

Post Postao/la Valter » 30 maj 2025, 21:15

Ono kad trol nabaci temu, a mlađarija se upeca.
Baš si Vaha bezobrazan što ne dođeš da vodiš Velež, imaš para ko pljeve.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 30 maj 2025, 21:16

svemalim1 je napisao/la:
30 maj 2025, 21:09
hajduk je najtoksicnija sredina na planeti. ako hoce negdje gdje mu se nece psovati i slicno, onda je hajduk zadnji klub za koji treba potpisati.

ja sam siguran da na kraju nece biti nista od toga. vole u hajduku da bombaju ova velika imena, ali cisto sumnjam da ce dzeko tamo. zavrsice on u mls-u, eventualno emiratima ili tako nesto.

ako mu je cilj da cvakne jos para ima gdje, a ako mu se jos igra na nekom normalnom nivou ima klubova u europi koliko hoces koji bi ga objerucke prihvatili. sto se splita tice, kasaba realno, nije to neka svjetska destinacija da tamo trci zbog toga.

malo vi potcjenjujete dzeku. covjek je svjetska klasa dvije decenije haman. sta ce u kurcevom hnl-u.
Opet su za nas svemirski brod. Gledamo koju platu mogu ponuditi tako da te price ima milione ne piju vodu.
Fk Željezničar.

WeekendOffender
Kontakt:

Post Postao/la WeekendOffender » 30 maj 2025, 21:21

Mircevski ode u makedonski Sileks, rasterecen budzet za jednu platu
Curva Sud

svemalim1
Kontakt:

Post Postao/la svemalim1 » 30 maj 2025, 21:27

Pablo11 je napisao/la:
30 maj 2025, 21:16
svemalim1 je napisao/la:

Opet su za nas svemirski brod. Gledamo koju platu mogu ponuditi tako da te price ima milione ne piju vodu.
nisam nigdje ni napisao da ce nama, nece sigurno. nebitno. ako mu je do para, koliko god mu hajduk ponudi, ima bruku klubova koji mu mogu ponuditi 5 puta vise.

Napaceni87
Kontakt:

Post Postao/la Napaceni87 » 30 maj 2025, 21:42

Pablo11 je napisao/la:
30 maj 2025, 20:24

Doci ce. Rano je.
Rano je, 39 mu godina hahahahaha

BarbareZeljin
Kontakt:

Post Postao/la BarbareZeljin » 30 maj 2025, 21:56

Edinov povratak bi bas bio fenomenalna stvar,ali evo ja sam mu oca pitao prije mozda godinu i pol.
Povuce li ga zelja da se vrati u Zelju.
Kaze covjek,kakav ba povratak pa nije budala,da mu po stare dane svaka susa psuje mater.
Tako da,ako bas Edina ne prenese,cisto sumnjam da ce se to desiti.
Ulazi covjek jos malo u 40 godinu,niti ima zelje niti vremena za tako nazalost. Nama bi to znacilo,ali.pitanje je koliko znaci njemu.
Zadnja izmjena: BarbareZeljin, dana/u 30 maj 2025, 22:09, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 34 gosta.