FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- MaroonBjelave
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Pidro, Krle, Hebib i Handzic vise nemaju sta traziti u klubu.
- ElCartel11
- Kontakt:
Remont ekipe se jednostavno morao desiti, a pogotovo sad nakon ispustene titule. Ovi igracu bi iducu sezonu bili jos gori. Uvijek bi ih ta psiha mučila.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
Spominjete Mujakića, hmm... Jeste mu slabija igra nogom, on i Dupovac u tandemu, ne znam kako bi to izgledalo, obojica su tanki na lopti , trebao bi nam strašan zadnji i centralni vezni da to kompenzira. Ali opet, on mi ima onaj Rahmanov karakter , pozitivnu drskost da probudi ekipu , nagazi i udari protivnika ako treba (a vrlo često treba), zadnje dvije sezone dobijamo kartone uglavnom na prigovore .
Ne bih imao ništa protiv da nam se vrati, fajter je. Mešanović će, aBd, imam osjećaj eksplodirati narednu sezonu, samo da ove tarabe zamijenimo boljim igračima.
Nadam se da Fani i Kova ostaju, a ako već idu da ne odu ispod 3 miliona koje bi se kako treba uložile u pojačanja
Ne bih imao ništa protiv da nam se vrati, fajter je. Mešanović će, aBd, imam osjećaj eksplodirati narednu sezonu, samo da ove tarabe zamijenimo boljim igračima.
Nadam se da Fani i Kova ostaju, a ako već idu da ne odu ispod 3 miliona koje bi se kako treba uložile u pojačanja
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸
Za Djokanovica je bolje da ode danas nego sutra. Bolje veceras,nego ujutru. Svaki dan koji provede u FKS je njemu izgubljen dan u zivotu. Losa liga,los i neambiciozan klub,ocajan tim, nece igrati nijedno takmicenje gdje bi bio na oku,mizerna platica. Bjezi dijete drago,bjezi i ne okreci se !!
Naravno ,nama navijacima bi bilo dobro da ostane ali nije to ljudski !!
Sto se ostalih igraca i njihove prodaje tice,ne znam kako iko moze mastati o milionskim iznosima. Prodaces ih za par eura,ko Rahu i Benju. Ne mozes prodavati igrace za stotine hiljada i milione ako ih ti vec placas kikirikijem. Za dobru prodaju bi morao imati finansijski jake ugovore sa igracima. Morao bi biti finansijski u stanju da odbijes sitne ponude,tako da svom igracu das najmanje toliko ako ne i vise.
Inace se desi kao sa Tatarom,jbs covjeka kikirikijem i kad mu neko ponudi saku eura ,pokusas ga prevariti i zajebati,na sta covjek pukne i poludi.
No,vidjecemo kad se izabere novi SD i novi trener,ima li 'vlasnik' imalo volje i ambicije ili idemo ka ponoru tamnom.
Naravno ,nama navijacima bi bilo dobro da ostane ali nije to ljudski !!
Sto se ostalih igraca i njihove prodaje tice,ne znam kako iko moze mastati o milionskim iznosima. Prodaces ih za par eura,ko Rahu i Benju. Ne mozes prodavati igrace za stotine hiljada i milione ako ih ti vec placas kikirikijem. Za dobru prodaju bi morao imati finansijski jake ugovore sa igracima. Morao bi biti finansijski u stanju da odbijes sitne ponude,tako da svom igracu das najmanje toliko ako ne i vise.
Inace se desi kao sa Tatarom,jbs covjeka kikirikijem i kad mu neko ponudi saku eura ,pokusas ga prevariti i zajebati,na sta covjek pukne i poludi.
No,vidjecemo kad se izabere novi SD i novi trener,ima li 'vlasnik' imalo volje i ambicije ili idemo ka ponoru tamnom.
Ne bih se ja složio sa tim, mnogim igračima su FKS i Željo oživjeli karijere, istrpili mnoge igrače nakon teških povreda ili dugodišnjih sjedenja na klupama bezveznih drugoligaša.
Dovedeš ih, platiš pristojno za naše uslove, vratiš im formu, odigraju barem ta pretkola LP i onda nisu u stanju da produže pola godine ili godinu kako bi klub barem vratio uloženo dok si ih čekao ili naplatio njihov učinak na terenu. Rahman i Tatar su eklatantan primjer toga, zapušteni i van forme totalni prosjek prvu godinu ugovora. Nakon toga, Sarajevo od njih napravilo reprezentativce.
Dovedeš ih, platiš pristojno za naše uslove, vratiš im formu, odigraju barem ta pretkola LP i onda nisu u stanju da produže pola godine ili godinu kako bi klub barem vratio uloženo dok si ih čekao ili naplatio njihov učinak na terenu. Rahman i Tatar su eklatantan primjer toga, zapušteni i van forme totalni prosjek prvu godinu ugovora. Nakon toga, Sarajevo od njih napravilo reprezentativce.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸
-
Historicar
- Kontakt:
Bilo bi idealno sa Kanurićem i Đokanovićem kao ta dva bonus igraca, izgurati narednu sezonu
Bas me interesuje ko ce Fanima uzeti iz BH premijer lige sa 27 godina.Haj do vidimo i to , al ja mislim da ce on ostati kod nas. Nikad se ne bih prodali ni Tatar, Rahmanovic, da nije tu repka pogurala malo.
-
Sanchez1987
- Kontakt:
Uzet ce mozda neko al za 350 000 € jer smo ih tako navadili godinama unazad zbog strucnjaka poput celavog.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Žrijeb za prvo pretkolo konferencijske lige je 15. juna
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Ako nije problem napisi isto ppbenko21 je napisao/la: ↑28 maj 2021, 20:19imas ppbenko21 je napisao/la: ↑28 maj 2021, 19:40Hebibovic i Handzic ce najvjerovatnije u VelezElCartel11 je napisao/la: ↑28 maj 2021, 19:31Naša ekipa trenutno. X oznacava hitno dovodjenje pojacanja na tu poziciju.
Kovacevic
Oremus - Dupovac - Milicevic - X
X - Djokanovic
Fanimo - Varesanovic - X
Mesanovic
Znaci 3 pozicije su hitne. Neka moja želja je, da se dovede jos bolji napadac od Mesanovica. Ne znam zasto ali u malog Varesanovica polazem ogromnu nadu. Valjda sto je prosao Liverpoolovu skolu i ima u njemu kuvetu vidjelo se je to u onih par tekmi.
U zavisnosti od odlazaka to bi bila opet najjaca ekipa i glavni kandidat za titulu. Nesmije nam se desiti, da ako recimo ode Fanimo tu poziciju krpimo sa Mesanovicem, Hebibom, Zinedinom i sličnim. Znaci ode krilo dovedes novo krilo iste kvalitete ili bolje. Ode napadac dovedes istog ili boljeg. Ode stoper dovedes istog ili boljeg.
Samo je Hadzija imao naopako postavljenu logiku pa je umjesto Tatara najboljeg krilneg igraca, vratio Milanovica koji ne bi igrao ni u Stupcanici.
Ne treba nam puno, samo nam trebaju strucni ljudi, da to posloze.
Nadam se i želim odlazak Hebibovica, Velkoskog, Handzica, Milanovica, Susica (uvaliti nekome da se oslobodimo plate), Cmiljanica. Pejovic i Hodzic su vec bivši hvala Bogu.
Milicevic ode kod Bjelice ovdje vidim sansu da na njegovo mjesto dodje Mujakic
pokusat ce se prodati i Kurdic jer momak ne zeli da sjedi na klupi
Dervisagic ide sljedece sedmice na razgovor za produzenja ugovora
i naravno da iskoristim priliku da j.ebem mamicu Danimiru koji je Susica unistio na treninzima
This time next year, we'll be millionaires!
-
michplatini
- Kontakt:
Zna li se kad počinju pripreme?
Ogroman posao je pred sportskim dijelom jer mnogo je nepoznanica oko odlazaka i produžavanja a koje poslije odlaska Hadžića zadužen za to pojma nemam.Uglavnom, vremena je malo.
- MaroonBjelave
- Kontakt:
Ma vala i onaj Fanimov brat je mutan k'o Vardar. Mislim da ce gledati na sve nacine da ga utrpa negdje drugo.
- obiteljskicovjek
- Kontakt:
Eh tog mi je djeteta žao u pm. na Salčina mislim.obrijanopile je napisao/la: ↑28 maj 2021, 20:03Ovo tvoje izgleda dobro. Samo bih ja probao ovakoElCartel11 je napisao/la: ↑28 maj 2021, 19:31
Kovacevic
Oremus - Dupovac - Milicevic - X
X - Djokanovic
Fanimo - Varesanovic - X
Mesanovic
Kovačević
X-Dupovac (Kurdic)-Milicevic-X
Oremus-Đokanovic
Fanimo - Salcin- X
Mesanovic
Oremus je extra igrac trkačiki, kao Đokanovic, a Salcinu je ovo prirodna pozicija i u omladinskim selekcijama je igrao extra.
Zavališe momka svi: stručni štab, direktor i uprava.
Ovi prvi popunjavali rupe na bekovskoj poziciji zato što je ovaj drugi, dovodio "mega pojačanja" a uprava posmatrala.
Momak "ima glavu, znanje i srce" gino je svaku, bez obzira što je bio na beku i u repki su ga šetali do krila.
Samo da ta povreda (naročito ono nakon nje) nije ostavila traga.
Da je imao pravog trenera sa mudima da ga gurne na njegovu poziciju, sad bi molili Boga da ga ko ne kupi bar još godinu.
On ako je ostao "dobar" i Varešanović isto tako, zaslužuju šansu i siguran sam da nam imaju šta pokazati.
Jedino ako nije prioritetnije dovesti kakvog tridesetogodišnjaka iz Stare Pazove pa se ugraditi.
-
ajdohordas
- Kontakt:
Pa pametan momak. Fanimo sa svojim kvalitetama moze u najmanju ruku da igra, Sloveniju, Madjarsku, Rumuniju i Poljsku. Gdje su klubovi transparentni i gdje je sve redovno. Sta ce ovdje sa lopovima i uhljebima.MaroonBjelave je napisao/la: ↑28 maj 2021, 22:54Ma vala i onaj Fanimov brat je mutan k'o Vardar. Mislim da ce gledati na sve nacine da ga utrpa negdje drugo.
Sta je redovno?ajdohordas je napisao/la: ↑28 maj 2021, 23:03Pa pametan momak. Fanimo sa svojim kvalitetama moze u najmanju ruku da igra, Sloveniju, Madjarsku, Rumuniju i Poljsku. Gdje su klubovi transparentni i gdje je sve redovno. Sta ce ovdje sa lopovima i uhljebima.MaroonBjelave je napisao/la: ↑28 maj 2021, 22:54Ma vala i onaj Fanimov brat je mutan k'o Vardar. Mislim da ce gledati na sve nacine da ga utrpa negdje drugo.
Moj drug... Prvo plate nisu kako se prica da jesu a ni primanja redovne kako se misli...
Cast izuzecima.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
- MaroonBjelave
- Kontakt:
Evo nema lopova ni uhljeba, gazda preuzeo krivicu za rezultate, dakle sve jasno k'o dan. Ja se iskreno nadam da Fanima, ako ode, necemo oplakivati vec da ce biti brzo zaboravljen zbog adekvatne zamjene. Eto, nadam se jer mi nista drugo sem nade ne preostaje.ajdohordas je napisao/la: ↑28 maj 2021, 23:03Pa pametan momak. Fanimo sa svojim kvalitetama moze u najmanju ruku da igra, Sloveniju, Madjarsku, Rumuniju i Poljsku. Gdje su klubovi transparentni i gdje je sve redovno. Sta ce ovdje sa lopovima i uhljebima.MaroonBjelave je napisao/la: ↑28 maj 2021, 22:54Ma vala i onaj Fanimov brat je mutan k'o Vardar. Mislim da ce gledati na sve nacine da ga utrpa negdje drugo.
- NisamInSajder
- Kontakt:
Pa prvo kolo je 17.7., nekih 5-6 sedmica je okvirni plan priprema svakakom treneru, a za to nema vremena, tako da oko 10.6. ce kod vecine klubova poceti pripreme.michplatini je napisao/la: ↑28 maj 2021, 22:49Zna li se kad počinju pripreme?
Ogroman posao je pred sportskim dijelom jer mnogo je nepoznanica oko odlazaka i produžavanja a koje poslije odlaska Hadžića zadužen za to pojma nemam.Uglavnom, vremena je malo.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi
suti moj djecace plavi
- NisamInSajder
- Kontakt:
Fanimov brat je odmah rekao 15-20 golova i asistencija, i odlazak u Europu na ljeto. Na tome se i radiMaroonBjelave je napisao/la: ↑28 maj 2021, 22:54Ma vala i onaj Fanimov brat je mutan k'o Vardar. Mislim da ce gledati na sve nacine da ga utrpa negdje drugo.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi
suti moj djecace plavi
-
ajdohordas
- Kontakt:
Mi za Fanima necemo naci zamjenu narednih 10 godina. Takav igrac, sa takvim kvalitetama, mentalitetom, zavrsnicom... on je skroz zalutao u nasu ligu a mi ga pokupili kao najveci klub u drzavi.MaroonBjelave je napisao/la: ↑28 maj 2021, 23:09Evo nema lopova ni uhljeba, gazda preuzeo krivicu za rezultate, dakle sve jasno k'o dan. Ja se iskreno nadam da Fanima, ako ode, necemo oplakivati vec da ce biti brzo zaboravljen zbog adekvatne zamjene. Eto, nadam se jer mi nista drugo sem nade ne preostaje.ajdohordas je napisao/la: ↑28 maj 2021, 23:03Pa pametan momak. Fanimo sa svojim kvalitetama moze u najmanju ruku da igra, Sloveniju, Madjarsku, Rumuniju i Poljsku. Gdje su klubovi transparentni i gdje je sve redovno. Sta ce ovdje sa lopovima i uhljebima.MaroonBjelave je napisao/la: ↑28 maj 2021, 22:54Ma vala i onaj Fanimov brat je mutan k'o Vardar. Mislim da ce gledati na sve nacine da ga utrpa negdje drugo.
Nismo nasli zamjenu za yebenog Tatara a da nadjemo zamjenu za Fanima... oni nisu sposobni. Bar ta garnitura ljudi koja je tad bila, a vidjet cemo sljedeceg SD.
-
ajdohordas
- Kontakt:
Kakva god da je situacija, redovnije je nego kod nas 100%. I uredjenije a i više plaćenije, ima manje krkanluka, bolji tereni, regularnija liga... sve to utiče. Da sam neutralan, licno bih izabrao prije prosjecan slovenski klub kao npr. Koper, Muru, Aluminij nego nase najjace klubove, Zrinjski, Sarajevo ili Zelju.Pantelija je napisao/la: ↑28 maj 2021, 23:08Sta je redovno?ajdohordas je napisao/la: ↑28 maj 2021, 23:03Pa pametan momak. Fanimo sa svojim kvalitetama moze u najmanju ruku da igra, Sloveniju, Madjarsku, Rumuniju i Poljsku. Gdje su klubovi transparentni i gdje je sve redovno. Sta ce ovdje sa lopovima i uhljebima.MaroonBjelave je napisao/la: ↑28 maj 2021, 22:54Ma vala i onaj Fanimov brat je mutan k'o Vardar. Mislim da ce gledati na sve nacine da ga utrpa negdje drugo.![]()
Moj drug... Prvo plate nisu kako se prica da jesu a ni primanja redovne kako se misli...
Cast izuzecima.
Cijeli sistem drzavni je svugdje uredjeniji nego kod nas u državi.
Trenutno korisnika/ca: Google [Bot], trunks1946 i 28 gostiju.