Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

dinoo
Kontakt:

Re: Juventus FC

Post Postao/la dinoo » 17 mar 2016, 07:46

Ne znam da li godine stiscu,ali sve manje sna ima nakon ovih golova u 91oj....i onih stativa i sbb-kbb.
Nego,citam pomno sta pisete ovdje,i malo se kolebam,kazu neki da cemo izaci jos jaci,ali finansijski je problem u italiji takav da nema (skoro) proizvodnje kvaliteta(na moji veliku zalost).
Toni,Quagl,Klose,i drugi 40godisnjaci su vedete svojih klubova. Situacija je takva da se kvalitet treba uvoziti(citaj masno platiti) dybala je rijetko nesto izgradjeno u ita,i takvog iz spa,eng bi platili 70,80mil...
Volili ga ili ne,Vidal je klasa,Sturaro nije...

Bice tesko sa tajkunima...

Forza Juve

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 17 mar 2016, 08:39

Šteta u p.m.

Nisam sve ukupno tri sata spavao. Polomio štošta po kući... jbg.

Do 50' minute sve je bilo ok, od tada počinje opsada gola, čudio sam se zašto nisu probali izaći malo, boriti se, aktivno igrati odbranu pokušati pokvariti kruženje lopte.

Centaršutevi su bili ti koji su nas ukopali, dva centaršuta i dva gola, i Buffon bio na svakoj od lopti... dlaka mu falila da izbije...

Evra pogriješio, Sandro kod drugog gola umjesto da je rokne u krompirište odbija se bezveze i dolazi Vidalu koji daje Comanu...

Šteta, znao sam kad smo primili da ćemo se teško u produžecima vratiti, a nije da nije moglo, kad god smo izašli i uputili centaršut ili pritisnuli moglo je, vidjelo se da ih hvata panika.

Neću nikog ponaosob kritikovati, k'o san je proletjelo ovih 20 godina od zadnjeg trofeja Lige prvaka... ostaje još uvijek samo san.

Edit : Sd tek ugledah ovaj lakat Kimmicha, **** mu pleme.
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

ne_znam_ko_sam
Kontakt:

Post Postao/la ne_znam_ko_sam » 17 mar 2016, 09:36

Nazalost, u najvaznijim momentima su zakazali oni najiskusniji i dopustili da Bayern dodje do izjednacenja.
Ali kako kažu, usranom se ne da do vode.
Nema smisla govoriti o sudijskoj kradji. Da je babi racku bila bi djed a isto tako da je Moratin gol priznat, vjerovatno ne bi par minuta kasnije doslo do akcije u kojoj je Cuadrado pogodio za 2-0.

Drago mi je sto ce sada fokus biti 100% na Serie A i Kup i nadam se da ce uspjeti da odbrane duplu krunu a Gigi sto duze izdrzati bez primljenog gola!

P.S. Ramiral, daj okani se tog razbijanja kad Juventus slabo odigra. To nije vrijedno ni casa da se razbije. ;)
34 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Why so serious?!

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 17 mar 2016, 10:34

Steta za juventus ovo ispadanje, sta reci,nama neutralnim navijacima je zao sigurno,ima tu dosta i do samog juventusa i cinjenice da imate nekih slabosti i nekvalitetnih igraca za ovaj nivo fudbala,evra prestar i morala se naci kvalitetna zamjena za njega,onda jos nekoliko igraca koji su nedorasli,ali uprkos svemu,odigrali ste veci dio utakmice odlicno i navikani bayern otpuhali s terena.

Dosta je pehova imao juventus,najveci povreda malog dybale,on je najvise falio,za razliku od morate i ostalih taj mali ima znanje i muda sto je najvaznije,on b sigurno sinoc bayerna dokusurio

Poslije onih 2 0 imali ste bayern skinutih gaca,jos jedan gol i oni moraju dati cetiri,ali onda dolaze pehovi do izrazaja,i sudija,i promasaji, i nedostatak muda da se prica zavrsi a ne povlacenje i davanje sanse bayernu da ustane iz knock downa

Vjerovatno je i allegri odgovorab,sjajno je postavio igru,ali i on i igraci onako stihijski su se poceli povlaciti umjesto da dokusure protivnika

Imas 2 0 u prvih pola sata, zar nije logicno ici na jos jedan gol pogotovo kad je protivnik pogubljen, tebi treba samo jedan gol u narednih sat vremena ili jos pola sata produzetka,bayern mora dati dva za produzetak i uvijek vise da ne prime treci odlucujuci...

Nevjerovatno kakva naivnost igraca i trenera juventusa kad nisu zavrsili posao, iako je i sudija gurao bayern u obje utakmice,i pehovi sa povredama,moralo se ono sinoc zavrsiti

Velika je ovo skola za juventus,i za igrace i za upravu koja ce nadam se zadrzati sve sto valja u ovoj ekipi i dovesti samo dva tri dobra pojacanja,ne fali puno, i onda ce juve biti puno puno ozbiljniji
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

HeavensWonder
Kontakt:

Post Postao/la HeavensWonder » 17 mar 2016, 11:06

Ovo je Juventus kakav volim. Rezultat jeste bitan ali nisam tužan i nezadovoljan. Borba, borba i samo borba. Real smo tako dobili, sinoć izgubili, do nekog narednog puta.... Čestitke svima, bilo je pada, emocije pokazuju svoje, ali ako uzmete u obzir naš početak u Seriji A, ovo je odlično. Jeste 1/8 finala LP i da ćemo dosta novca izgubiti, ali igramo fudbal na nivou najboljih evropskih ekipa. Vrlo dug put smo prešli dok smo došli u ovu situaciju i još je duži put pred nama da bismo pobjeđivali Barcelonu, Real Madrid i Bayern Minhen. Glavu gore, idemo naprije...

#FINNOALLAFINE
#FORZAJUVE
#WEAREHEROES
VINCERE NON È IMPORTANTE È L’UNICA COSA CHE CONTA - Giampiero Boniperti

33 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

musla
Kontakt:

Post Postao/la musla » 17 mar 2016, 12:26

Eh da Evra ispuca onu loptu, sad bi se raspravljalo o mogućim protivnicima ali ništa do slj.LP :(
Međutim, treba biti pošten i reći da to nije bila jedina greška Juventusa, da, ona je posljednja i najvidljivija i bolnija ali nije jedina....
Kod prvog gola Bayerna Alex Sandro očekujući da mali Coman neće stići loptu ostavlja mu dovoljno prostora da je spasi te nastavi akciju, u nastavku loše postavljanje Lea, Gigi ostaje na liniji- Lewa to koristi.
Takođe treba istaći promašene prilike Cuadrada i Morate za 0:3, te priliku Mandže i Sturara kod 4:2 na 5min.do kraja.

Maxova jedina greška je uvođenje nespremnog Mandže, Zaza bi napravio veće probleme, možda bi i pocrvenio ali bi više trčao, ono nije bio ni približno pravi Mandžo.

To bi bile naše greške, sudija je užasan bio, ne volim da pišem o sudijama nekako mi je to luzerski pa sam pustio da prenoći ali i dalje sam mišljenja da je loše odradio posao...
Poništen gol Morate uopšte nije razlog takvog mišljenja nego neke situacije 50-50 koje se sve otišle na stranu bavaraca.
Npr.Khedira i Cuadrado dobiše po žuti zbog zadržavanja dok Costa nakon faula nad Pereyrom uzima loptu i šepuri se po terenu, naravno nema žutog, kao i lakat Kimicha koji je vidio gospodin sudija...
Ipak treba ponoviti sami smo krivi za ispadanje.
slika

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 17 mar 2016, 12:56

Marotta je u pravu,sudjenje talijanima je tragikomicno.
Ali MORAMO naci nacin da pogledamo naprijed a to je 1000% nabrijani torino koji ce biti spreman noge lomit(za glika i drustvo nista neobicno) u nedjelju.
Fali nama jos malo kvaliteta i to je fakat,kad ovakvom jednom Bayernu kad ne igra jedan ili dva igraca,odjednom mainz ih dobi,bvb ih umalo da dokrajci,l i da dodje na -2 a mi napravili tacno 19 suteva u okvir(u 2 tekme),plus stativa sa 2 metra,plus ponisten cist gol...
Sta hocu da kazem:nije smak svijeta,MORAMO nauciti igrati 90+ minuta.
LP je okrutno takmicenje,familiju mu j....

Forza Juve

BlueBosnian
Kontakt:

Post Postao/la BlueBosnian » 17 mar 2016, 13:07

BlueBosnian je napisao/la:Samo da ne bude kao u prošlom meču, od 0-2 do 2-2 :mrgreen:
Znao sam svega mi.
Prerano su se povukli, od početka 2 pol. Jbt ne vidim smisao mijenjati bilo šta ako jednostavno dominiraš, i stvaraš šanse. To se trebalo uraditi oko 70-e min. Ne možeš pustiti loptu Bayernu i nadati se prolasku. Pa svaka budala je znala da će kad tad pasti gol.

Sudije debili, pa u obije utakmice su oštetile Juventus na nevjerovatan način :crazy: To se samo Juventusu može desiti. :thumbdown:

Respektujem Bayern, al' nezasluženo su prošli, u svakom **** smislu.

Bitno je zadržati Pogbu i Dybalu, i dovesti kvalitetnog veznjaka (Tielemans/Isco) i to je to.

Uf, kako težak poraz.. :evil:
I hope you're with me
I hope you're with me when it's over
You won't be lonely
You won't be lonely when it's over

It's over..

Karlo
Kontakt:

Post Postao/la Karlo » 17 mar 2016, 14:52

momacki ste i hrabro odigrali i na tome vam kapu skidam, :clap: :thumbup:

Bog,nasa fizicka sprema jer smo se kolko toliko sacuvali tokom meca + svjezija kvalitenija klupa su presudili da mi budemo ti koji cemo dalje ici .

Da se pepi guardiola pitao i njeg.magovske takticke zamisli vi bi nas sa alegrije nasamarali slicno kao rela prije 2 sezone.

jos jednom svaka cast na zalaganju i pristupu :thumbup: .
Ancelotti said “it’s an honor for me to be a part of this great club next season.”
When I know of the club’s interest I didn ’t want consider any other offer

Marvin
Kontakt:

Post Postao/la Marvin » 17 mar 2016, 15:38

Romariooo je napisao/la: Poslije onih 2 0 imali ste bayern skinutih gaca,jos jedan gol i oni moraju dati cetiri,ali onda dolaze pehovi do izrazaja,i sudija,i promasaji, i nedostatak muda da se prica zavrsi a ne povlacenje i davanje sanse bayernu da ustane iz knock downa

Vjerovatno je i allegri odgovorab,sjajno je postavio igru,ali i on i igraci onako stihijski su se poceli povlaciti umjesto da dokusure protivnika
Ljubav prema Juventusu kada su stariji navijaci u pitanju je ogromna,medju najvecim u nogometu. Narocito kada je rijec o navijacima koji su tu bili prije kalcopolija. Ja sam tu od dolaska Alexa,radi njega sam zavolio fudbal pa i Juventus. Sinoc,kao i nakon finala sa vama jedva da sam zaspao. Ko kakva tinejdzerka lezis i zalis,a 33 su mi godine :)
Svasta sam dozivio od kako sam bjankonero,narocito kroz sazrijevanje kada se misljenje o nogometu i Juventusu mijenjalo,neke stvari koje sam volio sam zamrzio,i obratno ali jednu stvar nikada nisam prestao da prezirem a to je sadrzano u ovom gore sto si napisao. I z svemira se vidi da im se moze prici golu i da im se moze zabiti i da ih imas skinutih gaca ali ne,talijanstina u krupnom planu kaze "Eh meni je ovo menscini dosta, aj ti obuci gace a ja cu da skinem svoje i da se naguzim". Kroz historiju Juventusa se to toliko puta pokazalo pogresnim da se covjek zapita hoce li to ikada promijeniti.
Ja volim talijanski nogomet i taktiku da se razumijemo. Engleski nogmet npr me umori jer je rijec o tome kako to Evra rece da se dva boksera udaraju dok jedan ne padne. Ja licno volim nogomet sa taktiziranjem. Alegri je sinoc kada je taktika u pitanju tog hvaljenog Pepa u dzep stavio,godinu dana ranije Angelotija i Kloppa. Nije mala stvar doci u Minhen i zabijati golove,ponistavaju ti se golovi,pravis prilike dok za to vrijeme ti protivnik djeluje potpuno jalovo. I tako 70 min.
Razumijem da tempo opadne,Juventus vise trci od skoro svih svojih protivnika, ali prica da su umrli i da je do fizicke spreme je glupost cista. Umorni da,nesposobni za onakav tempo jos 20-ak minuta vjerovatno,ali ovde je rijec o kako kazes stihijski potpunom povlacenju,a ne ubacivanju u brzinu manje. Vecina timova na svijetu kada ima dobar rezultat ubaci u brzinu manje jer nema potrebe da se trosi dalje,ali se ne sjeda golmanu u krilo nego nastavi igrati svoju igru ali manjim intezitetom,narocito ako imas tako napadacki potentnog protivnika i jos pola sata igre.
Ali eto,ako nista Juventus je i ove godine pokazao da je u top 3-4 ekipe u evropi,i bez 4 prvotimca. Finale prije finala je doslovno bila sinocna utamica.

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 17 mar 2016, 15:45

Marvin, prijatelju ! Isti sam ti, nije mi bas 33, ali oko 30 se vrtim ! i sva ta ljubav i sve to stoji, ali Max je sam rekao, ubacio je Mandzukica da izmedju dva mala stopera baayerna napravi problem, ali on se, sam povukao nazad ! To je tako, mnogo nas zbog 20min odbrane krive, ali hajde.. njima na dusu ! Najveca pobjeda za nas je,nakon toliko godina i svih desavanja, pa nakon godina sumnje, da napokon mozemo prestati da sumnjamo... ova ekipa vrijedi, ova ekipa je top 3 u evropi, sa minimalnom razlikom !
Zadnja izmjena: Mig_Mig, dana/u 17 mar 2016, 15:53, ukupno mijenjano 1 put.
Max Allegri

Pogba
Kontakt:

Juventus FC

Post Postao/la Pogba » 17 mar 2016, 15:51

Ma samo trener i igraci znaju sta je u glavama i zasto se zadovoljimo vodstvom, mentalitet je tu presudan ipak. Sjetite se Contea, znali smo mrcvariti protivnike i kada bi poveli 1-0 mi bi se povukli i plesali na zici, nerijetko primali golove u 90+. Max je popravio to, ali u godini kada nam u napadu bas i ne ide se to opet primijetilo. Dok su bile tu one 3 zvijeri bilo je lakse.

Ne znam koliko je do Maxa, on je i u prvenstvu zadnjih 10 kola pricao da nije zadovoljan zavrsnicom utakmica kada vodimo, gestione sto bi rekli Italijani. Umjesto da preuzmemo posjed, pomjerimo linije i ne dajemo jeftino lopte mi sve drugacije radimo. Pa protiv Sassuola se to vidjelo. Ima i do neiskustva, ali ima dovoljno starijih igraca da se to ne dogadja. Kljuc je opet ta veza, sa Pogbom, Vidalom, Marchom i Pirlom je to bila ta dimenzija, sada je to ipak nesto slabije. Zato sam za toliko spominjano dovodjenje tehnicki superiornih igraca, a mozemo ih dovesti i moramo kako bi konkurisali Bayi, Barci i drugima.

Sinoc sam shvatio da nije do superiornosti protivnika toliko, nakon prvog poluvremena u Torinu bio sam ubijedjen da su nestvarno bolji od nas, a onda drugo poluvrijeme pa sinoc 70 minuta potpuno okrenute uloge, pa onda opet vracanje u prvo poluvrijeme iz Torina za samo 20 minuta. Ali vidi se manjak tih tehnicki mocnih igraca koji te mogu raniti u svakakom momentu ili koji ce privoditi tekmu kraju, oni su uveli Thiaga koji je marginalan u ekipi, vecinom, i zelenog i dalje Comana, ali njihovo znanje i odredjena klasa je nesto sto je nama falilo.

Ali povrh svega toga, mentalitet, kada mi izvedemo 3 spica odmah se pise kako je ekipa u disbalansu, kako nema kohezije, a vrhunski timovi ne gledaju tako, izvedu 6 ofanzivnih igraca, ne boje se. Dok se u Italiji pise da ovaj ili onaj ne mogu igrati skupa, samo u Italiji igraci kao Dybala i Morata nisu kompatibilni skupa. Svasta. To je to sto moramo izbiti sebi iz glave.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

Marvin
Kontakt:

Post Postao/la Marvin » 17 mar 2016, 16:03

Mig_Mig je napisao/la:Marvin, prijatelju ! Isti sam ti, nije mi bas 33, ali oko 30 se vrtim ! i sva ta ljubav i sve to stoji, ali Max je sam rekao, ubacio je Mandzukica da izmedju dva mala stopera baayerna napravi problem, ali on se, sam povukao nazad ! To je tako, mnogo nas zbog 20min odbrane krive, ali hajde.. njima na dusu ! Najveca pobjeda za nas je,nakon toliko godina i svih desavanja, pa nakon godina sumnje, da napokon mozemo prestati da sumnjamo... ova ekipa vrijedi, ova ekipa je top 3 u evropi, sa minimalnom razlikom !
Max sere da prostis. Morata je kao nizak i nije te iste stopere pravio budalama dok ga nije izveo? :) A isti taj Mandzukic je medju najzasluznijim i doslovno je u prvom mecu potjerao Juve naprijed,ne nazad.
Savrseno je jasno o cemu je rijec.
Ali opet kazem ja sam odusevljen igrom od sinoc. Razliku izmedju Barce te Bajerna i nas polako topimo. To je evidentno. Gorak poraz iz kog oci izbijaju uglavnom pozitivne cinjenice. Igraci su sada savrseno svjesni sta mogu i ja im :clap: na tome.

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 17 mar 2016, 16:46

Allegri has reached an agreement with Juve regarding a contract renewal until 2019. He'll sign the new contract in the coming days. [Sky]
:clap:
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Marvin
Kontakt:

Post Postao/la Marvin » 17 mar 2016, 17:01

Sad nek im lupi sakom od sto i zatrazi igraca kakav mu nedostaje da budemo jos jaci. Pod uslovom da se zadrzi Pogba. Mada me ne bi cudilo da West Ham npr sa novim ugovorom od TV prava posalje 50 mil za Dybalu recimo :twisted:

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 17 mar 2016, 17:10

slika

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 17 mar 2016, 18:25

Ne postoje rijeci sa kojima bih mogao opisati svoja osjecanja nakon utakmice od sinoc.

Iskreno na kraju sezone ocekujem da nas napuste Pogba i Morata. A moguce jos neki igrac koji nam je bio medju bitnim.
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot

Sissoko
Kontakt:

Post Postao/la Sissoko » 17 mar 2016, 18:54

Za mene razlika sa najboljim timovima se istopila...jbes vise komplekse...pokaza Juve ko je i sta je.
Sljedece ljeto ce bit presudno...ak zadrzimo najbolje igrace i zamjenimo Lichta posteno te AM dovedemo...sky is the limit.
Ako bude suprotno...ide ponovo formiranje ekipe na duze staze ...jbga
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

104 Vittorie Juventus - 70 Vittorie inter

"From Berlin to Serie B,from Serie B to Berlin"

LE6END 2012~2013~2014~2015~2016~2017

sarajlija
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija » 17 mar 2016, 19:01

Stvarno steta za sinosnju utakmicu sto niste prosli, ali mislim da vam je greska sto se pokusali zatvoriti kod rezultata 0-2 ipak svabe su to oni igraju do posljednjeg zvizduka i na kraju prodjose, krivo mi je sto niste prosli navijao sam za vas.
04.10.2009 !!

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 17 mar 2016, 19:04

Protiv štakora otpadaju ista trojica kao i sinoć, sudi Rizzoli.

Što se ljeta tiče, pojačavanje veznog reda i rješavanje nekih igrača je prioritet broj jedan. Tielemans, Gundogan, Xhaka, Isco, Gotze, takav profil igrača nam treba, možda i dvojica. Tranzicija i gradnja akcija nam mora biti još tečnija.

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.