AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Romagnoli13
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la Romagnoli13 » 07 jan 2021, 00:29

slika

Bit će to sve super. Ako dobiju Torino za 3 dana, o ovom meču večeras neće se više ni pričati, to je tako.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

UrbyEmanuelson
Kontakt:

Post Postao/la UrbyEmanuelson » 07 jan 2021, 00:34

Niz nepobjedivosti je morao stati kad tad.
Momci su nas ucinili ponosnima nakon dugo godina i na tome im svaka cast.
Samo ici utakmicu po utakmicu kao i do sada uz nadu da ce nam se prvotimci poceti vracati u ekipu, jer ovo je fakat trenutno veoma ogranicen sastav.

Forza Milan!! :salut:

gambler1899
Kontakt:

Post Postao/la gambler1899 » 07 jan 2021, 08:16

meepo je napisao/la:
06 jan 2021, 23:56
Nakon 25-og kola ce se znati da li je ovaj tim kadar za nesto vise ili samu tu borbu za 4 mjesto. Ne kontam to sto svi otpisuju Milan koji je evo vec 15 kola na prvom mjestu i od vecih rivala jedino je zijanio protiv Juventusa. Manje momcadi nisu problem toliki kao nekad.Ne znam sto je nerealno pricati o scuddetu kad ovaj tim igra odlicno cak i kad im nedostaje pola prvotimaca.
Po meni je bolje sto bas konstantno otpisuju, a mi iz kola u kolo ih demantujemo. Utakmica protiv Torina je vazna iz razloga da vidimo kolikk smo psihicki jaki i da li nakon pada mozemo brzo ustati. Narednih 6 kola sa kompletnim sastavom mogao bi reci 15 bodova, ako ne i 18, ali ovako vidjet cemo. Bitno je Torino dobiti pa onda ici iz utakmice u utakmicu.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 07 jan 2021, 11:38

Milan je sinoć bez 4 strašno bitna igrača, pokušavao igrati svoju igru, visok presing i brza tranzicija. Veći dio utakmice je to i funkcionisalo, velike probleme su pravili Juventusu, pa je Scezsny spašavao par puta svojim odličnim odbranama. Međutim kad je umor počeo uzimati maha, a zamjena nema, onda se desilo šta se desilo. Milan nije sinoć bio lošiji od Juventusa za dva gola razlike, ali ni pobjeda Juventusa nije nezaslužena.

Igrači Milana nema potrebe da padaju u očaj. Izgubio si od još uvijek aktuelnog šampiona, a ne od Bolonje. Dokazali su još jednom sami sebi da mogu igrati sa bilo kim u Italiji, čak i kad fali dosta igrača.

Torino je već za 2 dana, to moraju dobiti, i onda će protiv Caglaria imati vjerovatno Ibru, Salea pa i Bennacera nazad.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 07 jan 2021, 17:32

Ako Maldini bude još malo čekao izgubit će 2 igrača koji su bili na par miliona od Milana, 3-4M ukupno dijeli Konea i Simakan-a od Milana, ali ako se ovo još oduži odoše oni put Njemačke ili Engleske.

Maestro^^
Kontakt:

Post Postao/la Maestro^^ » 07 jan 2021, 17:40

Prema nekim navodima Gladbach sada vodi u utrci za Konea , a za Simakana se i Leipzig uključio u borbu jer smatraju ga dobrom zamjenom za Upamecana. :thumbdown:
Biće glupo ako ostanu bez oba igrača zbog 2-3 miliona. :facepalm:
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 07 jan 2021, 18:05

Only 3 months after his transfer from AC Milan to Olympique Lyon, the Brazilian midfielder Lucas Paqueta, who had not a great spell with the Rossoneri, is now established as one of the very best performers in Ligue 1.

Actually, France Football have posted a debate this morning asking whether the 23-year-old could be considered as one of the top 3 players in the whole league, after his huge impact on the team both offensively and defensively, as they have never lost a game with his presence on the pitch, with 10 victories and 2 draws in 12 matches.

In fact, the well-known French magazine did really have a point, as 65% of the voters for now are agreeing with the fact that Paqueta is worth to be sitting on the podium, in a league that got on its ranks the likes of Neymar, Mbappé, Di Maria, Depay, Aouar & co.

Zanimljivo koliko je Paqueti godila promjena,dobra stvar je sto imamo 15% od iduceg transfera

Maestro^^
Kontakt:

Post Postao/la Maestro^^ » 07 jan 2021, 18:15

Minor ankle bruise for Calhanoglu. He risks missing the Torino game. His condition will be evaluated in the coming days.

Ne znam više šta reći na sve ove povrede , Bože sačuvaj.
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 07 jan 2021, 18:16

Francuska liga je taktički manje zahtjevna, ni prvi ni zadnji koji se tamo snašao a u ostalim ligama NULA. Pogotovo to važi za Brazilce koji sve rijeđe "izbacuju" igrače koji su taktički odgovorni i spremni se prilagoditi. Ali nebitno sad.

Ono što je bitnije je vijest da je Hakan povrijeđen, i njegov nastup u subotu je upitan. :salut:

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 07 jan 2021, 18:25

Kako stvari stoje, ove sezone se nikad neće moći ni približno sklopiti najjačih 11.

Maldini neka se malo pokrene, pa yebo majku skoro svakog igrača su dosad izgubili svojim ciganisanjem. :roll:
Hoće se do nekog skudeta, a ovamo problem izdvojiti dvadesetak miliona na dva talentovana igrača, kao da trebaju 200 miliona dati.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 07 jan 2021, 18:33

Ne bude li pomaka u pregovorima oko Simakan-a, taj će već za vikend biti u Engleskoj ili će ga Lajpcig kaparisati za ljeto. Jbt imaš šansu za manje od 30M dovesti 3 pojačanja, a nešto se čeka. Još na sve to imaš odličnu situaciju u ligi, prvi si, sa dobrim rasporedom u sljedećih 6-7 utakmica, koje bi mogle biti presudne za konačni plasman.

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 07 jan 2021, 18:36

Ne vjerujem da je ovdje do Paola, prije bih rekao da mu odrede koliko smije potrošiti i onda se cijenka u nekoliko miliona.
Svakako se Eliot već do bola zadužio od Kineza plus covid-19.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 07 jan 2021, 18:39

Hakan :oops:

Vidjelo se pred sami kraj da jedva hoda.
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 07 jan 2021, 18:42

Navikli smo da se krpimo,Tonali se vraca,Diaz na mjesto Hakana i sta bi,ova ekipa je navikla da se bori i svi skupa ginu na terenu za pobjede

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 07 jan 2021, 18:44

OldFashioned je napisao/la:
07 jan 2021, 18:36
Ne vjerujem da je ovdje do Paola, prije bih rekao da mu odrede koliko smije potrošiti i onda se cijenka u nekoliko miliona.
Svakako se Eliot već do bola zadužio od Kineza plus covid-19.
Eliott se nije zadužio nikome, oni su fond koji posuđuje drugima, ili ulažu u zamjenu za procenat dionica. Pare su im najmanji problem. Zapravo teško da je problem nešto, ako to imaš u količini od skoro 40 milijardi. :rol:

@Ronaldo, druže. Krpiti se u dvije ili tri utakmice ili 5 u različitim dijelovima sezone, ali već jedno 2 mjeseca to raditi je previše. Krpljenje znači i dodatna potrošnja igrača, a tek si na pola sezone. Još preko 25 utakmica čeka ovu ekipu. Pojačanja su neophodna i to što prije.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 07 jan 2021, 18:47

Ma znam da nije toliko do Maldinija, ali ako ne možeš izdvojiti ni 25 miliona koji su sitnica u današnjem fudbalu, onda ne znam o čemu mi to pričamo i čemu da se nadamo.
Realno nama još ni top 4 nije stopostotno siguran jer je sezona duga i ako se ekipa ne pojača na određenim pozicijama, ne bi me iznenadilo ni da ga popuše. Čitavu polusezonu te yebu povrede i virus, a neće se dovijeka moći krpiti jer su igrači sve istrošeniji, i psihički i fizički.

Prethodna 2-3 merkata se ionako minimalno ulagalo i opet se kao nema.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 07 jan 2021, 19:01

Ma daleko da su njima novci problem ali zar misliš da su fore radi uzeli klub ?
Kad je kapitalcu bio mrzak dodatan kapital.
U biti niko od nas ne zna šta je tačno iza zatvorenih vrata ali nema mi logike da se jedna od najvećih legendi cjenka radi par miliona na krucijalnim pozicijama u klubu. Pa ne voli niko više Milan od njega.
Za nadati se da će se u idućim danima iskristalizirati situacija, valjalo bi neke transfere što prije odraditi, svi smo nestrpljivi i ne bi željeli ući u drugi dio sezone sa trenutnim rosterom s obziorm na situaciju sa covidom, širinu ekipe, povrede, kartone itd.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

Maestro^^
Kontakt:

Post Postao/la Maestro^^ » 07 jan 2021, 19:16

#Calhanoglu will not be available against Torino. The pain has increased in the last few hours and the ankle is still swollen.
A sranja jbt. :thumbdown:
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 07 jan 2021, 19:22

Ibra
Hakan
Ante
Sale
Bennacer

5 od 7 najvažnijih igrača, malo li je.

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 07 jan 2021, 19:40

Katastrofa, kad bi bar Ibra stisnuo zube pa makar i rizikovao.

Sad kad je najvažnije nama fale ključni igrači. Po nesreći utakmica svaka tri dana a one glupe reprezen. pauze kad treba nema ni za lijeka.

Mislim da mora Kalulua probat u vezi koristit, tu nam je deficit a momak je pokazao da ima pas odličan. Odbrana sad inekako, jos da se Gabbia vrati i bude na raspolaganju bice dobro.

Kapiten oscilira, prošlu najbolji a sinoc ipak teškog srca kazem jedan od losijih u ekipi.
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], celikmilan, galia95, jasmin10, muxa i 14 gostiju.