Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- ArtemisFowl
- Kontakt:
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
Čija god je nadležnost ovaj dom, da li kanton ili grad, treba komplet vrh da podnese ostavku.
Ma vala ako nakon svih ovih desavanja u prethodnom periodu ljudi opet budu glasali za iste, pa zasluzujemo da nas guze jos 1000 godina. Zakleo sam se da moj glas crvena gofna nikad vise dobiti nece, taman kad bi glasao za nezavisnog kandidata. A o zelenasima da ne govorim.baboedindzeko09 je napisao/la: ↑04 nov 2025, 23:26Ma nemamo se mi druže iskreno ni načina kako da izborimo. Dosta stanovništva je otišlo vani, po gradu je najmanje ljudi iz Tuzle zaposleno, ljude uopšte ni ne zanimaju nikakve promjene jer je većina ubijeno u pojam do sad, a druga većina je zaposlena preko stranačkih veza da li kantonalnih ili ovih gradskih. Samo se botuje po društvenim mrežama jesu li bolji ovi ili oni, hoće li Tuzla nestati sa mape planete ako ovi odu ili će kanton propasti ako ovi odu i tako u krug.jurisicduska je napisao/la: ↑04 nov 2025, 23:19Tuzla se mora izboriti iznutra.
Fkt su dotakli dno u svim strukturama.
Pogledaj ti uslova ovdje i pogledaj i vatrogasce.
Ne znam isto apokalipsa.
A lijep grad sve im Bog dao. Ne kontam fkt.
Kad god misliš evo ga neki perspektivan političar, čaršijsko dijete, raja i sl., čim dođe do pozicije i povjerenja kojeg su mu ukazali građani odma počne da izvineš češnjava muda i gleda samo kako da se ugradi u neke stvari. Naravno, mimo toga isključivo populizam pisanjem FB statusa i objava po Instagramu. Ovi što su po ovim "većim" strankama i dobiju povjerenje, nikada ne idu kontra stranke i to je uvijek tako.
Jedan čovjek nam je oteo i ugasio košarkaški klub, klub koji je klub svih građana, bio ponos grada, kantona i samo ga je preko noći ugasio te napravio svoj privatni klub koji se finansira iz budžeta. Taj lik je danas predsjednik saveza, predsjednik tog kluba, predsjednik vodovoda, predsjednik sportskog društva i član izvršnog odbora jedne banke, pa to nema ni u filmovima. Niti je ko kad zbog toga odgovarao, niti su bili kakvi protesti, sve se završi na par medijskih natpisa.
Ovdje ne može i neće biti bolje, treba da prođe još jedno 2-3 generacije pa da možda dođe do neke promjene.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Imate najgoru vatrogasnu situaciju u drzavi nema gore opremljenih jedinica vatrogasnih u drzavi od grada Tuzle i citavog kantona, da su ulozili polovinu para od pondera u nova vozila koja su uzeli Sarajevu mogli su imati jos bolju opremu od Sarajeva koje ulaze milione u to zadnje desetljećebaboedindzeko09 je napisao/la: ↑04 nov 2025, 23:26Ma nemamo se mi druže iskreno ni načina kako da izborimo. Dosta stanovništva je otišlo vani, po gradu je najmanje ljudi iz Tuzle zaposleno, ljude uopšte ni ne zanimaju nikakve promjene jer je većina ubijeno u pojam do sad, a druga većina je zaposlena preko stranačkih veza da li kantonalnih ili ovih gradskih. Samo se botuje po društvenim mrežama jesu li bolji ovi ili oni, hoće li Tuzla nestati sa mape planete ako ovi odu ili će kanton propasti ako ovi odu i tako u krug.jurisicduska je napisao/la: ↑04 nov 2025, 23:19Tuzla se mora izboriti iznutra.
Ne znam isto apokalipsa.
Kad god misliš evo ga neki perspektivan političar, čaršijsko dijete, raja i sl., čim dođe do pozicije i povjerenja kojeg su mu ukazali građani odma počne da izvineš češnjava muda i gleda samo kako da se ugradi u neke stvari. Naravno, mimo toga isključivo populizam pisanjem FB statusa i objava po Instagramu. Ovi što su po ovim "većim" strankama i dobiju povjerenje, nikada ne idu kontra stranke i to je uvijek tako.
Jedan čovjek nam je oteo i ugasio košarkaški klub, klub koji je klub svih građana, bio ponos grada, kantona i samo ga je preko noći ugasio te napravio svoj privatni klub koji se finansira iz budžeta. Taj lik je danas predsjednik saveza, predsjednik tog kluba, predsjednik vodovoda, predsjednik sportskog društva i član izvršnog odbora jedne banke, pa to nema ni u filmovima. Niti je ko kad zbog toga odgovarao, niti su bili kakvi protesti, sve se završi na par medijskih natpisa.
Ovdje ne može i neće biti bolje, treba da prođe još jedno 2-3 generacije pa da možda dođe do neke promjene.
Zali boze onog naroda gore u kakvoj rupi žive mora se desiti ovakva tragedija da se pokaže koliko je sve trulo u tom gradu jbt onoliko nebodera u gradu imaju a nemaju kamion za gašenje požara na visini
Sve se slažem osim za vatrogasce. Možeš li to malo pojasniti? Znam da imaju taj kamion za gašenje na 30 metara
Taj kamion je nabavljen prije par mjeseci, samo ne znam zasto ga nisu upotrijebili sada.TefalTava je napisao/la: ↑04 nov 2025, 23:30Imate najgoru vatrogasnu situaciju u drzavi nema gore opremljenih jedinica vatrogasnih u drzavi od grada Tuzle i citavog kantona, da su ulozili polovinu para od pondera u nova vozila koja su uzeli Sarajevu mogli su imati jos bolju opremu od Sarajeva koje ulaze milione u to zadnje desetljećebaboedindzeko09 je napisao/la: ↑04 nov 2025, 23:26Ma nemamo se mi druže iskreno ni načina kako da izborimo. Dosta stanovništva je otišlo vani, po gradu je najmanje ljudi iz Tuzle zaposleno, ljude uopšte ni ne zanimaju nikakve promjene jer je većina ubijeno u pojam do sad, a druga većina je zaposlena preko stranačkih veza da li kantonalnih ili ovih gradskih. Samo se botuje po društvenim mrežama jesu li bolji ovi ili oni, hoće li Tuzla nestati sa mape planete ako ovi odu ili će kanton propasti ako ovi odu i tako u krug.jurisicduska je napisao/la: ↑04 nov 2025, 23:19Tuzla se mora izboriti iznutra.
Ne znam isto apokalipsa.
Zali boze onog naroda gore u kakvoj rupi žive mora se desiti ovakva tragedija da se pokaže koliko je sve trulo u tom gradu jbt onoliko nebodera u gradu imaju a nemaju kamion za gašenje požara na visini
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Soccer 99 i 2000. Mogao si samo drzave uzimati, a klubove na master ligi. Brazil, Nigerija i Argentine sve ovo sto @van rece. Dupli pas ili trokut, a ako ides na centarsut onda laznjak (kocka x zajedno) odbrambeni igrac proleti i nabacis. Prvi ozbiljan je bio France '98, pa onda soccer. Fifu tad niko nije ni igrao, glupa do bola bila, brzo trcanje trokut pritisces i ono niko ti loptu ne moze uzeti. Tek 10+ godina kasnije je Fifa postala dobra. Tad je bilo kao nba live i 2k. Niko live nije igrao.sljivo je napisao/la: ↑04 nov 2025, 23:06Ne znam koji je fudbal bio, ali uzmes nigeriju, Babangidu sa beka na krilo i Kanua u napad, svaki napad pretrcavanje, ubacaj, i. kanu glavom golVensanKasel je napisao/la: ↑04 nov 2025, 22:56Svi uzimali Brazil , naravno Carlosa u napad i dupli pas
Ja naravno Argentinu , sjećam se jedan slobodnjak bio sa 39 metara tačno , ma daj da probam i pod prečku ga zabi naravno ko drugi nego Gabriel Omar Batistuta
Imao sam taj gol spašen , najdraži ikad .
Lijevo Claudio Lopez , desno Ariel Ortega nema milosti .
Kasnije se otključali Classici , uzimao Cagliari zbog Rive kakvu je ljevicu imao![]()
@van
Formacija 4-3-3 vazda
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Imaju dva kamiona takva. Jedan je kupljen tik poslije jednog požara na 11-12 spratu kada je komplet stan izgorio u mojoj zgradi ulaz pored, a drugi je kupljen par mjeseci prije toga.TefalTava je napisao/la: ↑04 nov 2025, 23:30Imate najgoru vatrogasnu situaciju u drzavi nema gore opremljenih jedinica vatrogasnih u drzavi od grada Tuzle i citavog kantona, da su ulozili polovinu para od pondera u nova vozila koja su uzeli Sarajevu mogli su imati jos bolju opremu od Sarajeva koje ulaze milione u to zadnje desetljeće
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
Ja se ne razumijem u gašenje požara, ali imam prijatelja vatrogasca, pa ću ga pitat zašto se nije koristilo to vozilo i da li se koristilo, a ovdje se svi ponašaju kao da su stručnjaci u svemu. Mislim da su vatrogasci najmanji problem niti bi oni mogli spriječiti tragediju. Svako svakome drži ders s visoka, posebno kad usmrđele Sarajlije krenu uzimati Tuzlu u usta, a nema većih štakora u državi.
Pokažite malo poštovanja prema žrtvama.
Ne jede se u skoli nas 2-3, roditelji davali ono marku za uzinu i lagano ako si prva u skoli pravac u Driver videoteku s plejkama, marka pola sata bilo i sutaj. A za bajram rentas 6 km bilo 10 sati, 10km 24 sata. Kad rentas ne izlazi se iz kuce niti se jede niti pijeVensanKasel je napisao/la: ↑04 nov 2025, 23:26
Formacija se promjeni , lijepi Pro Evolution Soccer
Dan noć se igralo , kakav šok je bio prelaz sa terminatora na plejku ...
Joj kad se sjetim tih ps1 igrica, soccer, medal of honor, need for speed, metal gear(jbn igra, mozes poludiit koliko je teska), syphon filter, gran turismo, tomb raider, teken, mortal kombat...alemsa je napisao/la: ↑04 nov 2025, 23:35Soccer 99 i 2000. Mogao si samo drzave uzimati, a klubove na master ligi. Brazil, Nigerija i Argentine sve ovo sto @van rece. Dupli pas ili trokut, a ako ides na centarsut onda laznjak (kocka x zajedno) odbrambeni igrac proleti i nabacis. Prvi ozbiljan je bio France '98, pa onda soccer. Fifu tad niko nije ni igrao, glupa do bola bila, brzo trcanje trokut pritisces i ono niko ti loptu ne moze uzeti. Tek 10+ godina kasnije je Fifa postala dobra. Tad je bilo kao nba live i 2k. Niko live nije igrao.sljivo je napisao/la: ↑04 nov 2025, 23:06Ne znam koji je fudbal bio, ali uzmes nigeriju, Babangidu sa beka na krilo i Kanua u napad, svaki napad pretrcavanje, ubacaj, i. kanu glavom golVensanKasel je napisao/la: ↑04 nov 2025, 22:56
Svi uzimali Brazil , naravno Carlosa u napad i dupli pas
Ja naravno Argentinu , sjećam se jedan slobodnjak bio sa 39 metara tačno , ma daj da probam i pod prečku ga zabi naravno ko drugi nego Gabriel Omar Batistuta
Imao sam taj gol spašen , najdraži ikad .
Lijevo Claudio Lopez , desno Ariel Ortega nema milosti .
Kasnije se otključali Classici , uzimao Cagliari zbog Rive kakvu je ljevicu imao![]()
@van
Formacija 4-3-3 vazda
Nabavljen polovan kamion iz Austrije star 16+ godina i placen preko 600000KM, preplaceno smece koje austrijancima više nije trebalo smijesno i zalosno za grad Tuzlu i tk kanton da sam grad Tuzla nema desetak najmodernijih vatrogasnih vozila, a da tek ne spominjem uniforme i opremu za disanje, godinama nemaju dovoljno maski i boca u Tuzli za to , za pet miliona maraka bi imali najmoderniju opremu u drzavi uz sarajevske vatrogasceDamirT je napisao/la: ↑04 nov 2025, 23:35Taj kamion je nabavljen prije par mjeseci, samo ne znam zasto ga nisu upotrijebili sada.TefalTava je napisao/la: ↑04 nov 2025, 23:30Imate najgoru vatrogasnu situaciju u drzavi nema gore opremljenih jedinica vatrogasnih u drzavi od grada Tuzle i citavog kantona, da su ulozili polovinu para od pondera u nova vozila koja su uzeli Sarajevu mogli su imati jos bolju opremu od Sarajeva koje ulaze milione u to zadnje desetljećebaboedindzeko09 je napisao/la: ↑04 nov 2025, 23:26
Ma nemamo se mi druže iskreno ni načina kako da izborimo. Dosta stanovništva je otišlo vani, po gradu je najmanje ljudi iz Tuzle zaposleno, ljude uopšte ni ne zanimaju nikakve promjene jer je većina ubijeno u pojam do sad, a druga većina je zaposlena preko stranačkih veza da li kantonalnih ili ovih gradskih. Samo se botuje po društvenim mrežama jesu li bolji ovi ili oni, hoće li Tuzla nestati sa mape planete ako ovi odu ili će kanton propasti ako ovi odu i tako u krug.
Zali boze onog naroda gore u kakvoj rupi žive mora se desiti ovakva tragedija da se pokaže koliko je sve trulo u tom gradu jbt onoliko nebodera u gradu imaju a nemaju kamion za gašenje požara na visini![]()
Pa jbt imaju ogromni budzeti u opcinama, gradovima i kantonima za to i samo u Sarajevu se nesto radi po tom pitanju i u njemu je nedovoljno koliko bi trebalo al se barem uvijek nesto nabavi za razliku od ostalih mjesta
Imamo cak i domaceg proizvodjaca vozila Su Ad iz zivinica koji pravi vatrogasna vozila i znas sta se desi Živinice dodju i nabave ruski kamaz od fabrike iz Srbije umjesto donaceg proizvodjaca iz vlastitog grada ko nas je kleo nije dangubio
Bravo, sve to pa Tony Hawk, GTA prvi (sto je kamera bilo odozgo), Driver, pa kako se zvala ona auta sto su se pucali (Twisted metal cini mi se). Sjecam se kad je dvojka izasla, marka 15 minuta, nismo htjeli igrati
Zadnja izmjena: alemsa, dana/u 04 nov 2025, 23:59, ukupno mijenjano 1 put.
Dabogda te sarajevski vatrogasci ugljenisanog našli na prizemlju, samo jer širiš laži iz sebi poznatih razloga i bolesno se naslađuješ u tuđoj smrti.TefalTava je napisao/la: ↑04 nov 2025, 23:53Nabavljen polovan kamion iz Austrije star 16+ godina i placen preko 600000KM, preplaceno smece koje austrijancima više nije trebalo smijesno i zalosno za grad Tuzlu i tk kanton da sam grad Tuzla nema desetak najmodernijih vatrogasnih vozila, a da tek ne spominjem uniforme i opremu za disanje, godinama nemaju dovoljno maski i boca u Tuzli za to , za pet miliona maraka bi imali najmoderniju opremu u drzavi uz sarajevske vatrogasceDamirT je napisao/la: ↑04 nov 2025, 23:35Taj kamion je nabavljen prije par mjeseci, samo ne znam zasto ga nisu upotrijebili sada.TefalTava je napisao/la: ↑04 nov 2025, 23:30
Imate najgoru vatrogasnu situaciju u drzavi nema gore opremljenih jedinica vatrogasnih u drzavi od grada Tuzle i citavog kantona, da su ulozili polovinu para od pondera u nova vozila koja su uzeli Sarajevu mogli su imati jos bolju opremu od Sarajeva koje ulaze milione u to zadnje desetljeće
Zali boze onog naroda gore u kakvoj rupi žive mora se desiti ovakva tragedija da se pokaže koliko je sve trulo u tom gradu jbt onoliko nebodera u gradu imaju a nemaju kamion za gašenje požara na visini![]()
Pa jbt imaju ogromni budzeti u opcinama, gradovima i kantonima za to i samo u Sarajevu se nesto radi po tom pitanju i u njemu je nedovoljno koliko bi trebalo al se barem uvijek nesto nabavi za razliku od ostalih mjesta
Imamo cak i domaceg proizvodjaca vozila Su Ad iz zivinica koji pravi vatrogasna vozila i znas sta se desi Živinice dodju i nabave ruski kamaz od fabrike iz Srbije umjesto donaceg proizvodjaca iz vlastitog grada ko nas je kleo nije dangubio![]()
Coelho se bori za titulu ozbiljnog bolesnika na forumu, a svi znamo da je konkurencija velika.
https://www.rtvslon.ba/grad-tuzla-nabav ... andardima/TefalTava je napisao/la: ↑04 nov 2025, 23:53Nabavljen polovan kamion iz Austrije star 16+ godina i placen preko 600000KM, preplaceno smece koje austrijancima više nije trebalo smijesno i zalosno za grad Tuzlu i tk kanton da sam grad Tuzla nema desetak najmodernijih vatrogasnih vozila, a da tek ne spominjem uniforme i opremu za disanje, godinama nemaju dovoljno maski i boca u Tuzli za to , za pet miliona maraka bi imali najmoderniju opremu u drzavi uz sarajevske vatrogasceDamirT je napisao/la: ↑04 nov 2025, 23:35Taj kamion je nabavljen prije par mjeseci, samo ne znam zasto ga nisu upotrijebili sada.TefalTava je napisao/la: ↑04 nov 2025, 23:30
Imate najgoru vatrogasnu situaciju u drzavi nema gore opremljenih jedinica vatrogasnih u drzavi od grada Tuzle i citavog kantona, da su ulozili polovinu para od pondera u nova vozila koja su uzeli Sarajevu mogli su imati jos bolju opremu od Sarajeva koje ulaze milione u to zadnje desetljeće
Imamo cak i domaceg proizvodjaca vozila Su Ad iz zivinica koji pravi vatrogasna vozila i znas sta se desi Živinice dodju i nabave ruski kamaz od fabrike iz Srbije umjesto donaceg proizvodjaca iz vlastitog grada ko nas je kleo nije dangubio![]()
https://grad.tuzla.ba/vijesti/vatrogasc ... no-vozilo/
Kakva bolan Austrija, iz Zivinica oba vozila...
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- VensanKasel
- Kontakt:
Jes jes , sjećam se kad smo prvi put iznajmili kakvo crno spavanje , ne dišešalemsa je napisao/la: ↑04 nov 2025, 23:46Ne jede se u skoli nas 2-3, roditelji davali ono marku za uzinu i lagano ako si prva u skoli pravac u Driver videoteku s plejkama, marka pola sata bilo i sutaj. A za bajram rentas 6 km bilo 10 sati, 10km 24 sata. Kad rentas ne izlazi se iz kuce niti se jede niti pijeVensanKasel je napisao/la: ↑04 nov 2025, 23:26
Formacija se promjeni , lijepi Pro Evolution Soccer
Dan noć se igralo , kakav šok je bio prelaz sa terminatora na plejku ...![]()
Kad je stigla plejka bilo je 15 minuta 2.50 KM , Need For Speed prva igrica bila koju sam igrao , naravno Lamborghini Diablo
Onda se otkrio Soccer - najveći krivac za tonu syebanih džojstika....
Pravilo broj 1, možeš uzeti Brazil ali nema Carlosa u napadu
Zadnja izmjena: VensanKasel, dana/u 05 nov 2025, 00:14, ukupno mijenjano 1 put.
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
-
jurisicduska
- Kontakt:
Kakav papakcoelho41 je napisao/la: ↑04 nov 2025, 23:43Ja se ne razumijem u gašenje požara, ali imam prijatelja vatrogasca, pa ću ga pitat zašto se nije koristilo to vozilo i da li se koristilo, a ovdje se svi ponašaju kao da su stručnjaci u svemu. Mislim da su vatrogasci najmanji problem niti bi oni mogli spriječiti tragediju. Svako svakome drži ders s visoka, posebno kad usmrđele Sarajlije krenu uzimati Tuzlu u usta, a nema većih štakora u državi.
https://www.rtvslon.ba/vatrogasno-vozil ... ama-tuzla/DamirT je napisao/la: ↑05 nov 2025, 00:02https://www.rtvslon.ba/grad-tuzla-nabav ... andardima/TefalTava je napisao/la: ↑04 nov 2025, 23:53Nabavljen polovan kamion iz Austrije star 16+ godina i placen preko 600000KM, preplaceno smece koje austrijancima više nije trebalo smijesno i zalosno za grad Tuzlu i tk kanton da sam grad Tuzla nema desetak najmodernijih vatrogasnih vozila, a da tek ne spominjem uniforme i opremu za disanje, godinama nemaju dovoljno maski i boca u Tuzli za to , za pet miliona maraka bi imali najmoderniju opremu u drzavi uz sarajevske vatrogasce
https://grad.tuzla.ba/vijesti/vatrogasc ... no-vozilo/
Kakva bolan Austrija, iz Zivinica oba vozila...
na ovo sam mislio a i ta dva su nista u zadnjih tridesetak godina za grad velicine Tuzle, nažalost nijedna politička stranka ne pridonosi dovoljno paznje razvitku ovoga svega, pa sami nasi haustori su kriza kod mene zgrada od osam spratova nema nijedan pp aparat u njemu, hidrantska mreza nepostojeca narkomani sve pokrali i odnijeli da se desi neka havarija uzas zivi
svi se kurcimo sa nekim stanovima od stotinu hiljada maraka a svi nam haustori i zajedničke prostorije izgledaju kao iz sone sumraka
Koja je uopste logika da nepokretne osobe budu na najvisim spratovima 
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], bavariapivo, Google [Bot], HP46, L-Train, thulkazal i 19 gostiju.