Književnost

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Devil
Moderator
Kontakt:

Re: Književnost

Post Postao/la Devil » 22 okt 2012, 20:48

azTer je napisao/la: što se tiče sajma - prošle godine sam išao u beograd, ove godine namjeravam u zagreb. u beogradu su cijene ok, mogle su se naći knjige po 2-3 km, ali ako želite neko kvalitetnije štivo onda je to pretežno oko 10 km. ulaz na sajam je 8 km, s tim što je iz tuzle prevoz 15-20 km (zavisno od agencije) i nije uračunat ulaz na sajam. mogu se nać i agencije koje uzimaju 23 km za prevoz i ulaznicu. u svakom slučaju vrijedi otić, imate vremena i prošetat beogradom, a i sajam je ogroman, sigurno ćete naći šta vas zanima, a pri tome će bit barem malo jeftinije nego ovdje kod nas.
Ulaz nije 8 KM niti je bio toliko u poslednjih par godina.Vas je neko zakinuo. :lol:
Evo vec par godina je za pojedinacan 250 dinara ili ti ga po ovosedmicnom kursu nesta preko 2 eura.Grupna ulaznica je jos manja pa izadje negde oko euro po osobi. ;)

Ja sam bio danas odma' da to obavim posto ne znam koliko cu stici kasnije i ima zanimljivih stvari.Sportske literature sasvim dovoljno,to je ono sto me je i zanimalo.Nasao sam par knjiga koje nisam imao u kolekciji i zadovoljan sam odradjenim.Ostatak porodice ce nadopuniti kolekciju sa jos nekim knjigama ostalih zanrova. :)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 22 okt 2012, 20:57

I ja sam planirao možda otići na sajam,jel mogu samo sa ličnom kartom :mrgreen:

Btw program strip-sale
PONEDELJAK 22.10.2012

16h: SVEČANO OTVARANJE IZLOŽBE UDRUŽENJA STRIPSKIH UMETNIKA SRBIJE Govore: Zoran Stefanović, dramaturg i teoretičar stripa, Zoran Tucić, predsednik USUS-a, Bora Grbić, strip-autor

17:00: PREDAVANJE - dr Dejan Ognjanović, pisac, filmski i književni kritičar – Slike Neiskazivog: Lavkraft u stripu

UTORAK 23.10.2012

15:30 PREDSTAVLJANJE IZDAVAČA – OMNIBUS

16:00 STRIP-SUSRET – Željko Pahek, strip-autor

SREDA 24.10.2012

15:00 PREDSTAVLJANJE IZDAVAČA – FIBRA (Hrvatska)

16:00 PREDAVANJE - Zoran Penevski, pisac – Ponos stripa (LGBT i autorski strip)

17:00 REČ O DELU – Čuvari izgubljenog vremena (DARKWOOD), govori Zoran Stefanović, dramaturg i teoretičar stripa

18:00 PREDAVANJE: Aleksandar Nešić "Kreša", učenik Filološke gimnazije - Srednji vek u stripu

ČETVRTAK 25.10.2012

15:00 PREDSTAVLJANJE IZDAVAČA: SHLITZ COMICS

16:00 PREDAVANJE - Sandra Damnjanović, istoričarka umetnosti - (be)smisao umetnosti: Vizuelna naracija traganja za smislom u Gejmenovom i Mekinovom "Od signala do šuma"

17:00 DEČJA RADIONICA – Milan Tašić, ilustrator crta strip-junake najmlađim posetiocima Sajma knjiga.

18:00 PREDAVANJE – Zoran Đukanović, strip-kritičar - O hladnoći ljubavi, samoći i samilosti: Nina Bunjevac, strip priče "Hladna kao led"

19:00 PREDSTAVLJANJE IZDAVAČA: PHOENIX PRESS

PETAK 26.10.2012

15:00 PREDSTAVLJANJE IZDAVAČA – MARKETPRINT

15:30 PREDSTAVLJANJE IZDAVAČA – DARKWOOD

16:00 PREDAVANJE Nenad Filipović, MA filozofije - U susret krvavoj završnici: etički problemi i (ne)moral Enisovih "Momaka"

17:00 PREDAVANJE Isidora Vlasak, potpredsednica društva za promociju japanske pop-kulture "Sakurabana" - Imaginarna Amerika: "Propovednik" Garta Enisa naspram "Banana Fish" Akimi Jošide

18:00 STRIP-SUSRET: Konstantinovo Raskršće, sada i ubuduće govore Dejan Stojiljković, književnik i strip-scenarista, Dragan Paunović, strip-autor

18:30 TRIBINA: Magijske neizvesnosti akvarela i pastelnih boja: Migelančo Prado, "Tangente" - "Manuel Montano" - "Trag kredom" Učesnici: Zoran Đukanović, strip-kritičar, Vasa Pavković, pisac i kritičar, Zoran Penevski, pisac i teoretičar stripa, Dejan Vlaškalić, izdavač

19:00 PREDSTAVLJANJE IZDAVAČA: BESNA KOBILA

SUBOTA 27.10.2012

14:30 PREDSTAVLJANJE IZDAVAČA: UDRUŽENJE “SVET STRIPA”

15:00 PREDSTAVLJANJE IZDAVAČA: KOMIKO

15:30 PREDSTAVLJANJE IZDAVAČA: ROSENCRANTZ

16:00 REČ O DELU: Miroslavljevo Jevanđelje, govori Danilo Milošev Wostok, strip-autor

17:00 PREDAVANJE: Anika Jugović Spajić, antropološkinja - LGBT u superherojskom stripu

18:00 PREDAVANJE: Zoran Đukanović, strip-kritičar - Putovanje u najlepše krugove pakla: Munjoz & Sampajo, "Bar kod Džoa" i "Bili Holidej"

19:00 PREDSTAVLJANJE IZDAVAČA: MAKONDO

19:30 PROMOCIJA: Biblioteka “Liga izuzetnih džentlmena” - Čudan slučaj doktora Džekila i gospodina Hajda

NEDELJA 28.10.2012

15:00 PREDSTAVLJANJE IZDAVAČA: SYSTEM COMICS

15:30 PREDSTAVLJANJE IZDAVAČA: VESELI ČETVRTAK

16:00 PREDAVANJE Aleksandar Mićić, strip-kritičar i Pavle Zelić, pisac i strip-scenarista - Gebels bi bio ponosan: indoktrinacija i propaganda u stripu

17:00 PREDAVANJE Vuk Marković, istoričar stripa – JASON I ASTRONAUTI ili univerzalni jezik stripa
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

azTer
Kontakt:

Post Postao/la azTer » 22 okt 2012, 21:39

Devil je napisao/la:
azTer je napisao/la: što se tiče sajma - prošle godine sam išao u beograd, ove godine namjeravam u zagreb. u beogradu su cijene ok, mogle su se naći knjige po 2-3 km, ali ako želite neko kvalitetnije štivo onda je to pretežno oko 10 km. ulaz na sajam je 8 km, s tim što je iz tuzle prevoz 15-20 km (zavisno od agencije) i nije uračunat ulaz na sajam. mogu se nać i agencije koje uzimaju 23 km za prevoz i ulaznicu. u svakom slučaju vrijedi otić, imate vremena i prošetat beogradom, a i sajam je ogroman, sigurno ćete naći šta vas zanima, a pri tome će bit barem malo jeftinije nego ovdje kod nas.
Ulaz nije 8 KM niti je bio toliko u poslednjih par godina.Vas je neko zakinuo. :lol:
Evo vec par godina je za pojedinacan 250 dinara ili ti ga po ovosedmicnom kursu nesta preko 2 eura.Grupna ulaznica je jos manja pa izadje negde oko euro po osobi. ;)
vrlo moguće :?

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 22 okt 2012, 21:56

BaDa12 je napisao/la: Male čarolije velikih majstora. :P

Ovi koji idu u Beograd kod Devila i(ili) Tribaliana bi mogli donijeti koju knjigu ovim velikim suptilnim majstorima. :mrgreen:
To na prevaru pokušavaš doći i do mog maila. :P
Š'a imaš na umu? Spisak želja? Naravno, da se odnosi isključivo na književnost. :?
Ako ne budem ja išao, ići će neko od mojih (100%) i ako ti treba nešto, slobodno napiši. :D
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Blek_Stena
Kontakt:

Post Postao/la Blek_Stena » 22 okt 2012, 22:01

Karl May-Vinetu
Topla preporuka za sve ljubitelje indijanaca,trapera,prerija,bizona... Sjecam se da sam je prije par godina procitao u jednom dahu i bez treptanja. Ako ima neko slican prijedlog, ne mora biti vezano za indijance, samo neka je u pitanju avantura, pustolovina, nek preporuci, dolazi zima ;)
Bosna i Hercegovina, Željeznicar, Grbavica, Ivica Osim, Sergej Barbarez, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Nenad Marković, Mirza Teletović

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 22 okt 2012, 22:07

Vidi Monologa što se udvara :mrgreen: :mrgreen: momčino ti si oženjen okani se ćorava posla :P
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

D10S
Kontakt:

Post Postao/la D10S » 22 okt 2012, 22:13

Blek_Stena je napisao/la:Karl May-Vinetu
Topla preporuka za sve ljubitelje indijanaca,trapera,prerija,bizona... Sjecam se da sam je prije par godina procitao u jednom dahu i bez treptanja. Ako ima neko slican prijedlog, ne mora biti vezano za indijance, samo neka je u pitanju avantura, pustolovina, nek preporuci, dolazi zima ;)
Posao citati prije par godina, zapravo citao. Slomio se, predobro stivo i na kraju zafalilo 30 zadnjih stranica. Samo sto se nisam pojeo.
"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano

Zenichanin
Kontakt:

Post Postao/la Zenichanin » 23 okt 2012, 01:07

azTer je napisao/la:u tuzli tražio na 6-7 mjesta, pretežno svugdje imaju novine, ali ne dođu knjige. navodno nisu zadužili knjige. kako me nerviraju, a sigurno su to ostavili baška, pa će kasnije prodavat, isto kao što su radili kad je časopis "dani" dijelio knjige tako. rekao curi i prijatelju da potraže u dva različita grada (modriča/gradačac), ista situacija. kakva prevara ovaj život u bosni :cry:
ista stvar i u Zenici :x

Krenuo na fax i sjetim se ovog i na x trafika se zaustavim i pitam, lafo niko nema pojma,
jos mi neka hoce da proda neku knjigu kaze 20 KM, a nema 10 listova knjiga :roll:
WELCOME TO CHELSEA FC
FIRST LONDON CLUB TO WIN THE CHAMPIONS LEAGUE

1905 - 19.05.

Champions of Europe - that's who we are

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 23 okt 2012, 01:34

Svaka knjiga Karl Maja je suvo zlato... Uz njih sam odrastao..... Potraži Dolinu smrti, pa Sibirskog lovca((nastavak Doline), Sin lovca na medvjede, Sablast Ljano Estakada, Kroz balkanske gudure, itd...
A pošto voliš takvu tematiku obavezno pročitaj Poslednjeg Mohikanca od Dž.F. Kupera...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Blek_Stena
Kontakt:

Post Postao/la Blek_Stena » 23 okt 2012, 19:45

DANTES je napisao/la:
Svaka knjiga Karl Maja je suvo zlato... Uz njih sam odrastao..... Potraži Dolinu smrti, pa Sibirskog lovca((nastavak Doline), Sin lovca na medvjede, Sablast Ljano Estakada, Kroz balkanske gudure, itd...
A pošto voliš takvu tematiku obavezno pročitaj Poslednjeg Mohikanca od Dž.F. Kupera...
hvala na prijedlozima. valjda uspijem pronaci nesto od ovoga ;)
Bosna i Hercegovina, Željeznicar, Grbavica, Ivica Osim, Sergej Barbarez, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Nenad Marković, Mirza Teletović

High

Post Postao/la High » 24 okt 2012, 23:22

Benedict Anderson - Nacija: Zamišljena zajednica.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 25 okt 2012, 20:44

Mislim da je @Bada postavljala link za Don Kihota ali evo sad neće više pa ako nije problem da opet postavi :D

Lektira u ponedjeljak lijepo će mi proć bajram :mrgreen: :D
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

alacious
Kontakt:

Post Postao/la alacious » 25 okt 2012, 21:05

LBJ MVP je napisao/la:Mislim da je @Bada postavljala link za Don Kihota ali evo sad neće više pa ako nije problem da opet postavi :D

Lektira u ponedjeljak lijepo će mi proć bajram :mrgreen: :D

Nećeš zažalit,predobro je štivo..

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 25 okt 2012, 21:26

Koliko sam ja lektira uradio u srednjoj!!!!
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

PatrickBateman
Kontakt:

Post Postao/la PatrickBateman » 28 okt 2012, 19:13

High je napisao/la:Benedict Anderson - Nacija: Zamišljena zajednica.
Jel to Vela preporucio ? :mrgreen:

@DANTES Jesi citao Fiestu i Across the river and into the trees ? Licno mi je Fiesta druga najbolja (Zvona su ipak,neprevazidjena.)

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 28 okt 2012, 23:23

Spustena je zavesa na ovogodisnji sajam.Kazu organizatori bolji nego prethodni,kazu izlagaci bolje prosli nego prethodnih godina.Ukratko moj dom bogatiji za nekih 15-ak knjiga.

Bio sam prisutan na prezanticiji knjige Judit Polgar kao pocasnog gosta iz Madjarske koja je na sajam dosla sa knjigama "Sahovsko igraliste 1 i 2" i to sam uzeo.Naravno nisam smeo da propustim priliku da se slikam sa ovom sahovskom velicinom.

Uzeo sam knjigu Hala Wissela-"Kosarka koraci do uspeha",zatim "Sportski marketing i industrija sporta" od Ivana Novaka.Zatim knjigu Branka Gardasevica koja je i prezentovana na ovome sajmu "Srpski rukomet od 1920-2012".Tu se nasao i Kristof Birman sa knigom "Fudbalska matrica".Joseph Luxbacher donosi knjigu "Fudbal-Koraci do uspeha",a Franklin Foer "Kako fudbal objasnjava svet".Od Ricarda Djulijanotija sam nasao "SPort-kriticka sociologija".I na kraju Serdjo Salvi i Alesandro Savorelli sa knjigom "Sve boje fudbala".

Ove sto je cale doneo ne znam napamet naslove,a mrzi me da ustajem. :mrgreen:

azTer
Kontakt:

Post Postao/la azTer » 28 okt 2012, 23:30

Devil je napisao/la:Franklin Foer "Kako fudbal objasnjava svet".
odlična. čitaj odma dio vezan za arkana :)

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 28 okt 2012, 23:33

azTer je napisao/la:
Devil je napisao/la:Franklin Foer "Kako fudbal objasnjava svet".
odlična. čitaj odma dio vezan za arkana :)
Dok dodje na red mislim da ce to biti nekada decembar sledece godine. :lol:
Imam jos nekih 4-5 knjiga koje sam nabavio a nisam ni poceo citati.

High

Post Postao/la High » 31 okt 2012, 22:22

PatrickBateman je napisao/la:
High je napisao/la:Benedict Anderson - Nacija: Zamišljena zajednica.
Jel to Vela preporucio ? :mrgreen:

@DANTES Jesi citao Fiestu i Across the river and into the trees ? Licno mi je Fiesta druga najbolja (Zvona su ipak,neprevazidjena.)
Znam na koga misliš, ali nije. :mrgreen: Inače, knjiga je perfektna.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

azTer
Kontakt:

Post Postao/la azTer » 31 okt 2012, 23:46

kupio sam blic, uz bife titanik. knjiga ko novine jbt, tačnije knjižica :mrgreen: znam da je to kratko, pripovijetka, ali mogli su barem napravit da izgleda kao knjiga

slika

btw. zna li neko jesu li knjige na sajmu knjige u zagrebu skuplje nego u beogradu?

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], CHR, enobarca, Slobodanpad1945 i 18 gostiju.