Grand Slam
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: Grand Slam
Marinko Matosevic rodjen u Jajcu igra za Australiju. Eto kad nema Delica mozemo za ovog navijat 
Muftic,Brozovic,Biogradlic,Fazlagic,M.Bajic,Muzurovic,Siljkut,Prljaca,Prodanovic,Antic,Ferhatovic,V. Musemic,S.Vujovic,Musovic,Vidovic,Susic,Sljivo,Pasic,Jozic,Janjos,Kapetanovic,H.Musemic,Hadzibegic,Turkovic
Vec prvog dana AO kisa je pokvarila planove organizatora,tako su zavrseni samo neki mecevi koji su bili planirani,nije bilo nekih vecih iznenadjenja a favoriti su lagano prosli:Nadal sa 3:0 isprasio Luczaka,Del Potro 3:1 Russela a Murray 3:0 K.Andersona.Izdvaja se jos jedan sjajan mec sinoc izmedju Stepaneka i Karlovica koji je po obicaju zavrio u 5 setova 3:2 za Karlovica.Kod zena takodje nije bilo puno iznenadjena a izdvajaju se pobeda Kirilenkove nad Sharapovom 2:1 u zanimljivom mecu te pobeda povratnice k.Clijsters 2:0 Tetreault.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
Ovo je bio predobar mec, gledo sam ga nocasDevil je napisao/la:Vec prvog dana AO kisa je pokvarila planove organizatora,tako su zavrseni samo neki mecevi koji su bili planirani,nije bilo nekih vecih iznenadjenja a favoriti su lagano prosli:Nadal sa 3:0 isprasio Luczaka,Del Potro 3:1 Russela a Murray 3:0 K.Andersona.Izdvaja se jos jedan sjajan mec sinoc izmedju Stepaneka i Karlovica koji je po obicaju zavrio u 5 setova 3:2 za Karlovica.Kod zena takodje nije bilo puno iznenadjena a izdvajaju se pobeda Kirilenkove nad Sharapovom 2:1 u zanimljivom mecu te pobeda povratnice k.Clijsters 2:0 Tetreault.
Ivanovicka lagano prosla danas. Cak 4 igraca na Aussie Openu koji su rodjeni u BIH. Dodig(Mostar) Cilic(Medjugorje) Matosevic(Jajce) i Ljubicic(Banja Luka)
Muftic,Brozovic,Biogradlic,Fazlagic,M.Bajic,Muzurovic,Siljkut,Prljaca,Prodanovic,Antic,Ferhatovic,V. Musemic,S.Vujovic,Musovic,Vidovic,Susic,Sljivo,Pasic,Jozic,Janjos,Kapetanovic,H.Musemic,Hadzibegic,Turkovic
Ovaj AO, bar kako mi se cini, bit ce jedan od onih Grand Slamova sa mnogo dobrih meceva, ako je suditi prema prva dva dana. A zanimljiva mi je i cinjenica da su favoriti teze od ocekivanog prosli u drugo kolo. Tesko se to moze vidjeti po rezulatatima, ali oni koji su pratili vjerovatno ce se sloziti sa mnom. Federer se dobro namucio (iako je on moj favorit), Nadal u prvom setu bio na mukama, Verdasco tokom citavog meca, Djokovic takodjer veoma tesko. A u zenskoj konkurenciji, Sharapova ispala, a Ana Ivanovic se dobro namucila i ako je suditi po onoj igri, tesko ce ona proci drugo kolo.
I dok spavam, tebe sanjam
Samo ti si, u srcu mom !
Samo ti si, u srcu mom !
AO treći dan .
Roddick i Nadal laganim pobjedama prošli u treće kolo turnira.
Jedino iznenađenje predstavlja poraz Berdycha ( ako je to uopšte više iznenađenje ) od Rusa Koroleva.
Nadal nije pružio neku pretjerano dobru igru, iako nije ni morao, jer je Slovak Lacko za 24 gema koliko su igrali ( 6:2 6:2 6:2 ) napravio čak 58 neforsiranih grešaka.I Rafa je neuobičajeno puno griješio, 30 neforsiranih grešaka, no pokušavao je završiti poene što je prije moguće pa vjerovatno otuda i toliki broj neforsiranih grešaka.
Također velike pohvale za jučerašnju izvedbu Youzhnija i Gasqueta ,rijetkih preostalih jednoručnih bekenda u modernome tenisu .Fantastična izvedba sa mnoštvo preokreta, odličnih poteza ikao mi nije jasno kako je Gasquet izgubio već dobiveni meč.
Posebno je bio odličan poen u TB četvrtog seta kada je Gasquet odigrao nemogući bekend volej a Miša uspio stići loptu i paralelom iz mrtvog ugla ( umalo nije pogodio glavnog sudiju Parkera ) osvojiti taj set.
Roddick i Nadal laganim pobjedama prošli u treće kolo turnira.
Jedino iznenađenje predstavlja poraz Berdycha ( ako je to uopšte više iznenađenje ) od Rusa Koroleva.
Nadal nije pružio neku pretjerano dobru igru, iako nije ni morao, jer je Slovak Lacko za 24 gema koliko su igrali ( 6:2 6:2 6:2 ) napravio čak 58 neforsiranih grešaka.I Rafa je neuobičajeno puno griješio, 30 neforsiranih grešaka, no pokušavao je završiti poene što je prije moguće pa vjerovatno otuda i toliki broj neforsiranih grešaka.
Također velike pohvale za jučerašnju izvedbu Youzhnija i Gasqueta ,rijetkih preostalih jednoručnih bekenda u modernome tenisu .Fantastična izvedba sa mnoštvo preokreta, odličnih poteza ikao mi nije jasno kako je Gasquet izgubio već dobiveni meč.
Posebno je bio odličan poen u TB četvrtog seta kada je Gasquet odigrao nemogući bekend volej a Miša uspio stići loptu i paralelom iz mrtvog ugla ( umalo nije pogodio glavnog sudiju Parkera ) osvojiti taj set.
AO treći dan...
Ivo Karlović u trećem kolu turnira nakon pobjede nad Bennetauom sa 2:6 6:1 6:3 6:3.
U kojem smjeru ( jaki servisi i kratki poeni ) je tekao meč vidljivo je bilo nakon pogleda u statistiku koja kaže da su obojica igrača napravili svega 12 neforsiranih pogrešaka ( Karlović 4 a Bennetau 8 )a bilo je ukupno 201 poen u cijelom meču.U svakom slučaju čestitke "Divu sa Šalate" kao i Ljubi na prolazu u treće kolo.
U narednom kolu hrvatski dvoboj između Ljubičića i Karlovića za megdan protiv Nadala ( ne bi trebao imati problema sa Kohlschreiberom u trećem kolu ) u 1/8 finala Aussie Opena.
Trenutno veliki meč igraju Del Potro i Blake, peti set je u toku a rezultat je 4:3 za Blakea.
Muraay pobijedio Gicquela sa glatkih 3:0 u setovima..
Ivo Karlović u trećem kolu turnira nakon pobjede nad Bennetauom sa 2:6 6:1 6:3 6:3.
U kojem smjeru ( jaki servisi i kratki poeni ) je tekao meč vidljivo je bilo nakon pogleda u statistiku koja kaže da su obojica igrača napravili svega 12 neforsiranih pogrešaka ( Karlović 4 a Bennetau 8 )a bilo je ukupno 201 poen u cijelom meču.U svakom slučaju čestitke "Divu sa Šalate" kao i Ljubi na prolazu u treće kolo.
U narednom kolu hrvatski dvoboj između Ljubičića i Karlovića za megdan protiv Nadala ( ne bi trebao imati problema sa Kohlschreiberom u trećem kolu ) u 1/8 finala Aussie Opena.
Trenutno veliki meč igraju Del Potro i Blake, peti set je u toku a rezultat je 4:3 za Blakea.
Muraay pobijedio Gicquela sa glatkih 3:0 u setovima..
Kakav mec Del Potra i Blake 2:2 u setovima ,9:8 u 5 setu i Del Potro servira za pobedu.
edit:Pobeda 10:8 Del Potra.
edit:Pobeda 10:8 Del Potra.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
Del Potro pobijedio Blakea u velikom meču i spriječio prvu veliku senzaciju.
Cilic-Tomic 3-3 u petom setu...Marin k'o da nije doruckov'o jutros-odavno nije bio ovako los
Pobijedi Cilic Tomica na kraju, 6-4 zadnji set. Tomic imo 4-3 i 4 break prilike i nije iskoristio, i onda izgubio sljedeci servis i tu mu je negdje kraj bio

AO dan četvrti...
Đoković, Davydenko, Youzhny, Baghdatis u trećem kolu Aussie Opena.
Novak je u jutrošnjem meču nakon ne baš blistave igre pobijedio Švicarca Chiudinelija sa 3:6 6:1 6:1 6:3 .Novak se dosta mučio, pogotovo u prvom setu i dobrom dijelom 4 seta , igrao je dosta defanzivno i samo se branio i čekao grešku protivnika.Tek je u drugom setu ušao u teren i postao dosta ofanzivniji u svojoj igri, te taj period i naredni lagano riješio u svoju korist.Ono što ga također može zabrinjavati jeste veliki broj neforsiranih pogrešaka, čak 61 , što je ipak puno za igrača njegovog renomea.
Davydenko je prošao dosta lagano, isto kao i Youzhny.
Dobar meč trenutno igraju Tipsarević i Haas, igra se peti set.
Federer će nešto kasnije na teren.
Đoković, Davydenko, Youzhny, Baghdatis u trećem kolu Aussie Opena.
Novak je u jutrošnjem meču nakon ne baš blistave igre pobijedio Švicarca Chiudinelija sa 3:6 6:1 6:1 6:3 .Novak se dosta mučio, pogotovo u prvom setu i dobrom dijelom 4 seta , igrao je dosta defanzivno i samo se branio i čekao grešku protivnika.Tek je u drugom setu ušao u teren i postao dosta ofanzivniji u svojoj igri, te taj period i naredni lagano riješio u svoju korist.Ono što ga također može zabrinjavati jeste veliki broj neforsiranih pogrešaka, čak 61 , što je ipak puno za igrača njegovog renomea.
Davydenko je prošao dosta lagano, isto kao i Youzhny.
Dobar meč trenutno igraju Tipsarević i Haas, igra se peti set.
Federer će nešto kasnije na teren.
Novak se zagrijava polako, a Anu je nešta udarilo i to dobro. Šta je sa tom djevojkom ?
To treba Srbin da uzme pod svoje ruke
a ne neki Australijanac, upropasti je, ode joj karijera u pm.
Ljubav
To treba Srbin da uzme pod svoje ruke
Ljubav
- " $...
AO dan četvrti.
Federer, Verdasco, Tsonga prošli u naredno kolo bez velikih problema.
Federer, Verdasco, Tsonga prošli u naredno kolo bez velikih problema.
Anu je onaj udario, samo loseobannon je napisao/la:Novak se zagrijava polako, a Anu je nešta udarilo i to dobro. Šta je sa tom djevojkom ?
To treba Srbin da uzme pod svoje rukea ne neki Australijanac, upropasti je, ode joj karijera u pm.
Ljubav
Peezda joj strina, kod 2-0 u drugom setu sam mislio da ce je lagano preslusat i da idem spavat, a ona razvukla do zore
Andy ovo ladno uzima!
Takoder mnogo ocekujem od Tsonge i Monfilsa.
Ana, yebem li ti misa, sad moram Serenu gledati!
Come on Andy!
Come on Andy!
Blue is the color!
Turbofolk je moja furka!
Turbofolk je moja furka!
Ja vise zenski dio turnira ne gledam do polufinalnih mecevaljubav je napisao/la:Andy ovo ladno uzima!
Come on Andy!
Jesi li to ubrzao dude na avataru?
Mozda Marija, Hantuhova?
Mozda Marija, Hantuhova?
Blue is the color!
Turbofolk je moja furka!
Turbofolk je moja furka!
Prije su bile mirne, sad su na dzogiranju.ljubav je napisao/la:Jesi li to ubrzao dude na avataru?
Mozda Marija, Hantuhova?
A ne znam za ove dvije, ne mogu im pofatati termine,
One dvije Marije kad su igrale bio je prvi mec, Ana oba meca u 1 pocinjala, a ujutro me ne moze nijedan zenski zakacit
Tako da odmaram do iduce srijede - cetvrtka sto se zena tice.
-
kakavdanakneiskustvu
- Kontakt:
ljubav je napisao/la:Andy ovo ladno uzima!
Come on Andy!
ti si tvrdio da andy ladno uzima i wimbledon pa znamo kako je završio
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.