2016/17 NBA Pre-season
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: 2016/17 NBA Off-season
Lakersi istovremeno napravili i vrhunski i uzasan posao danas. Clarksona potpisali za 50 miliona na 4 godine sto je za igraca njegovog kvaliteta vrlo malo, a Mozgova ne treba komentarisat.
@Kawhi da, bice. Problem kod ovog potpisa Mozgova je sto traje 4 umjesto neke 2 godine ili da je bar 2 plus 2 s timskom opcijom. I dalje imamo uz nakon Wolvesa uz Philu jezgru sa najvise potencijala s tim sto je nasa jedno 15 puta bolje izbalansirana od Philine.
@Kawhi da, bice. Problem kod ovog potpisa Mozgova je sto traje 4 umjesto neke 2 godine ili da je bar 2 plus 2 s timskom opcijom. I dalje imamo uz nakon Wolvesa uz Philu jezgru sa najvise potencijala s tim sto je nasa jedno 15 puta bolje izbalansirana od Philine.
Steta zelio sam Lina. Dobar fit i dobar mentor mladjima jer je bio omiljen gdje god igrao. Mada ocito ga Philly nije lovila jer kad pogledas stanje na trzistu, nije puno love dobio a mi smo mogli dat 15-16 sigurno.
Kakvi crni Lakersi i contender.
Kakvi crni Lakersi i contender.
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
- Donnie Darko
- Kontakt:
I jedno 80 puta lošija od Philine.Epidaurus je napisao/la:Lakersi istovremeno napravili i vrhunski i uzasan posao danas. Clarksona potpisali za 50 miliona na 4 godine sto je za igraca njegovog kvaliteta vrlo malo, a Mozgova ne treba komentarisat.
-
Nerminovic
- Kontakt:
jel to Hassan ostaje u Miami
#HeatNation

#HeatNation
Champions of SportSport League 2017
BackSpace United
BackSpace United
A sta tacno ima Phila ? 125 visokih i Stauskasa ko najboljeg beka ? Ako Embiid nakon svih ovih povreda bude ono sto se najavljivalo onda niko nije ispred Phile al ovo za sada sto je prosao vise najavljuje da je novi Oden nego covjek koji ce s.j.e.b.a.t smallball revoluciju. Simmons nije kompaktibilan ni sa jednim od visokih koje imaju na rosteru (osim tog Embiida od kojeg fakticki sve zavisi). Russell i Ingram mozda nemaju talenat ko Simmons i Embiid al za njih barem znas da ih mozes uklopit u normalan sistem bez prilagodjavanja svemu zivom i da im nece najveci highligtsi biti windmilli protiv stolica.Donnie Darko je napisao/la:
I jedno 80 puta lošija od Philine.
Cek cek polako,zasto su LAL losiji od Phile i to 80 x , zbog cega?
Sta to Phila ima dokazano da moze igrati NBA kosarku (sem Okafora) koji je u trade bloku?
Sta to Phila ima dokazano da moze igrati NBA kosarku (sem Okafora) koji je u trade bloku?
- Donnie Darko
- Kontakt:
Nije Phila losija of Lakersa, vec imaju talentovaniju/bolju jezgru.
Poslije Wolvesa su najjaci po tom pitanju, i realno smijesno mo je porediti uopste ikoga od ostalih 28 ekipa po tom pitanju. Mozda nisu najsposobnija fransiza, mozda ce razjebat sve sto imaju, ali ne mijenja cinjenicu da us Wolvese imaju najjacu postavu mladih igraca.
Govorimo o potencijalu, tako da "dokazani nba igrac" nema smisla ovdje. Uostalom, valjda to sto je taj dokazani Okafor, koji je u najgorem slucaju rame uz rame sa Russellom, na trejd listi dovoljno govori o njegovoj konkurenciji. Ocigledno imaju dobar razlog da vjeruju Embiidu, ocigledno znaju nesto sto mi ne znamo tako da je nepravedno njega ignorisati u slicnim komparacijama.
Poslije Wolvesa su najjaci po tom pitanju, i realno smijesno mo je porediti uopste ikoga od ostalih 28 ekipa po tom pitanju. Mozda nisu najsposobnija fransiza, mozda ce razjebat sve sto imaju, ali ne mijenja cinjenicu da us Wolvese imaju najjacu postavu mladih igraca.
Govorimo o potencijalu, tako da "dokazani nba igrac" nema smisla ovdje. Uostalom, valjda to sto je taj dokazani Okafor, koji je u najgorem slucaju rame uz rame sa Russellom, na trejd listi dovoljno govori o njegovoj konkurenciji. Ocigledno imaju dobar razlog da vjeruju Embiidu, ocigledno znaju nesto sto mi ne znamo tako da je nepravedno njega ignorisati u slicnim komparacijama.
Zadnja izmjena: Donnie Darko, dana/u 01 jul 2016, 17:10, ukupno mijenjano 2 puta.
Andre Drummond agrees to 5-year, $130m deal with Pistons.
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
- adriano_leite
- Kontakt:
Zanimljivo mi je da neko procita da je neko na trade bloku i tvrdi da jest bez obzira sto nema uvid u takvo nesto. Sudeci po pricama novinara i insajdera, Love je bio na trade bloku pa postade sampion i ostace i sljedece sezone. Neki igraci vjerovatno nikad i ne silaze sa trejd bloka ali eto.
Ako ispipavaju teritorij ko bi ga htio, ne znaci da je na trade bloku i da je los i da ga ne zele. Oni moraju da se rijese jednog visokog a za Okafora realno mogu dobiti najvise jer je najdokazaniji i to u samo jednoj sezoni.
Ako ispipavaju teritorij ko bi ga htio, ne znaci da je na trade bloku i da je los i da ga ne zele. Oni moraju da se rijese jednog visokog a za Okafora realno mogu dobiti najvise jer je najdokazaniji i to u samo jednoj sezoni.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND
Mes Que Un Club!
Mi smo Horde Zla sa Sjevera...
Mes Que Un Club!
- branimir85
- Kontakt:
kakav potez LAL-a

"S jednim milijunom dolara ili s pet, deset ili sto, opet možeš samo jednom dnevno ručati i večerati. "
Tolko je pozeljan da Ainge nije ni pomislio da ga trazi za 3. pick na nikad gorem draftu. U danasnjoj kosarci Noel je dosta pozeljniji kosarkas od Okafora.adriano_leite je napisao/la:Zanimljivo mi je da neko procita da je neko na trade bloku i tvrdi da jest bez obzira sto nema uvid u takvo nesto. Sudeci po pricama novinara i insajdera, Love je bio na trade bloku pa postade sampion i ostace i sljedece sezone. Neki igraci vjerovatno nikad i ne silaze sa trejd bloka ali eto.
- BijelaCokolada
- Kontakt:
Dokaz da sve ode u pm.De Colo je za njega igracina!!ozy je napisao/la:EVAN FOURNIER !!!dscile je napisao/la:Mozemo napraviti anketu, tipa najdebilniji potez u FA.
1. Noah = 18 miliona
2. Mozgov = 16 miliona
3. Beal = 25 miliona
Samo sacekati jos par dana
Najvece sanse da postanu contender imaju Wolvesi i Bucksi. Sa jasnim fransiznim igracima u vidu Townsa i Giannisa i vec sad kvalitetnom ispomoci za buducnost sa potencijalnim All Starima u vidu Wigginsa i Parkera. Wolvesi su u jos idealnijoj situaciji jer imaju i LaVina, Dunna, Shabazza i Dienga kao jasan core za buducnost (ili adute za trejd) cime oko Townsa su vec sad odlicno opskrbljeni i mogu lagano dodavat kockice koje nedostaju i pustiti vremenu i razvitku mladih igraca da ih ucini contenderom. Bucksi s Kiddom su dosta nepredvidivi zbog historije sumnjivih odluka ali core je tu.
Phila moze doci na taj nivo (mozda i ispred) ukoliko Embiid bude zdrav (sto je veliko ako) jer ce bit najbolji igrac od svih tih mladih igraca. Uparivanje Simmonsa tu odmah daje contendera za buducnost (kao sto i Wolvesima daje sa Townsom i Wigginsom) i bez da ulazim u dalje detalje i adute koje Philly ima (a ima puno). Smijesno je pricati o nekoj uredjenosti rostera ekipe koja cilja biti contender za 4-5 sezona. Totalno nebitno u ovom trenutku.
Core sa Russellom - Ingramom - Randleom konkurisat za titulu
Ekipa sa toliko upitnika, bez jasnog fransiznog igraca (pitanje je da li to uopste moze postat ijedan od nabrojanih), a vidimo i sa losim vodstvom fransize.
Cilj je biti contender ali jasno izjavit da ce ekipa sa toliko upitnika konkurisat za 4 godine je u najmanju ruku smijesno. Mada mi se vise cini da je taj samouvjereni, iskljucivi stil zapravo @Epijev nacin pisanja, a ne da on to stvarno misli.
Phila moze doci na taj nivo (mozda i ispred) ukoliko Embiid bude zdrav (sto je veliko ako) jer ce bit najbolji igrac od svih tih mladih igraca. Uparivanje Simmonsa tu odmah daje contendera za buducnost (kao sto i Wolvesima daje sa Townsom i Wigginsom) i bez da ulazim u dalje detalje i adute koje Philly ima (a ima puno). Smijesno je pricati o nekoj uredjenosti rostera ekipe koja cilja biti contender za 4-5 sezona. Totalno nebitno u ovom trenutku.
Core sa Russellom - Ingramom - Randleom konkurisat za titulu
Ekipa sa toliko upitnika, bez jasnog fransiznog igraca (pitanje je da li to uopste moze postat ijedan od nabrojanih), a vidimo i sa losim vodstvom fransize.
Cilj je biti contender ali jasno izjavit da ce ekipa sa toliko upitnika konkurisat za 4 godine je u najmanju ruku smijesno. Mada mi se vise cini da je taj samouvjereni, iskljucivi stil zapravo @Epijev nacin pisanja, a ne da on to stvarno misli.
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
Nando je užasan defanzivac za NBA prilike. Napadački gledano su tu negdje. Evan nije uopšte loš igrač. Problem je što očigledno idioti u Orlandu u njemu vide igrača franšize.BijelaCokolada je napisao/la:Dokaz da sve ode u pm.De Colo je za njega igracina!!ozy je napisao/la:EVAN FOURNIER !!!dscile je napisao/la:Mozemo napraviti anketu, tipa najdebilniji potez u FA.
1. Noah = 18 miliona
2. Mozgov = 16 miliona
3. Beal = 25 miliona
Samo sacekati jos par dana
Bealov ugovor nije loš po novom capu. Malo preplaćen, al takve su se stvari i prije radile. Doduše, ni meni nije jasno koji je qrac s Mozgovim i Noahom.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
- adriano_leite
- Kontakt:
A ti pouzdano znas da ga nije trazio ili da ga je trazio ili bilo sta glede Okafora? Znas da je Noela Ainge trazio? Znas da nije bilo ponuda ili da nisu odbijene? Ja ipak mislim da ni ti a ni ja nemamo "tako jake veze" u ligi da to znamo kao sto ni "mnogi insajderi" ne znaju nego pisu gluposti.Epidaurus je napisao/la:Tolko je pozeljan da Ainge nije ni pomislio da ga trazi za 3. pick na nikad gorem draftu. U danasnjoj kosarci Noel je dosta pozeljniji kosarkas od Okafora.adriano_leite je napisao/la:Zanimljivo mi je da neko procita da je neko na trade bloku i tvrdi da jest bez obzira sto nema uvid u takvo nesto. Sudeci po pricama novinara i insajdera, Love je bio na trade bloku pa postade sampion i ostace i sljedece sezone. Neki igraci vjerovatno nikad i ne silaze sa trejd bloka ali eto.
To da je nikad gori draft je smijesno pricati dok igraci ne zakorace na NBA parkete. Irvingov draft je trebao biti jedan od najgorih pa je tu 5 sampiona (?ne provjerava mi se) i cega sve ne.
Glede Okafora, trenutno je vise pokazao i bolji je igrac i vrijedniji je od novog lica fransize LA aka paparazza
Sta ti pises to nisu istine brate
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
Vise upitnika ima ekipa 1 kojoj je projicirani nositelj u 22. godine zivota imao toliki broj uzasnih povreda, ovogodisnja velika nada bukvalno nema suta, a ostavstina visegodisnjeg bolesnog tankanja jedan centar koji je krater u odbrani i drugi koji je u napadu bezopasan na 3 metra od kosa, ( da ne spominjemo jos da joj se najbolji bek odaziva na Nick Stauskas) nego ekipa 2 koja je po nekom cistom potencijalu dvije glavne zvijezde slabija od ekipe 1 (sto je u slucaju ekipe 1 jedno veliko ako iz razloga zvanog centar od 22 godine sa 2 il 3 operacije na stopalima) ali zato vrlo lijepo izbalansiran roster sa 2 nositelja koji mogu biti visestruki all star igraci.
@adriano toliko je cijenio Okafora da je za taj treci pick trazio Noela i nas top 3 zasticeni pick dogodine. Sixersi bi se vrlo lako odrekli Okafora. O paparazu cemo dogodine pricati kad zaigra kosarku prikladnu 2016. godini, a ne 1986. kod one trenercine koju samo ti smatras kvalitetnom.
@adriano toliko je cijenio Okafora da je za taj treci pick trazio Noela i nas top 3 zasticeni pick dogodine. Sixersi bi se vrlo lako odrekli Okafora. O paparazu cemo dogodine pricati kad zaigra kosarku prikladnu 2016. godini, a ne 1986. kod one trenercine koju samo ti smatras kvalitetnom.
2011. je najjaca generacija nakon 2003. Znam da nema veze s ovim o cemu pricate, al moram im se stalno diviti.adriano_leite je napisao/la:A ti pouzdano znas da ga nije trazio ili da ga je trazio ili bilo sta glede Okafora? Znas da je Noela Ainge trazio? Znas da nije bilo ponuda ili da nisu odbijene? Ja ipak mislim da ni ti a ni ja nemamo "tako jake veze" u ligi da to znamo kao sto ni "mnogi insajderi" ne znaju nego pisu gluposti.Epidaurus je napisao/la:Tolko je pozeljan da Ainge nije ni pomislio da ga trazi za 3. pick na nikad gorem draftu. U danasnjoj kosarci Noel je dosta pozeljniji kosarkas od Okafora.adriano_leite je napisao/la:Zanimljivo mi je da neko procita da je neko na trade bloku i tvrdi da jest bez obzira sto nema uvid u takvo nesto. Sudeci po pricama novinara i insajdera, Love je bio na trade bloku pa postade sampion i ostace i sljedece sezone. Neki igraci vjerovatno nikad i ne silaze sa trejd bloka ali eto.
To da je nikad gori draft je smijesno pricati dok igraci ne zakorace na NBA parkete. Irvingov draft je trebao biti jedan od najgorih pa je tu 5 sampiona (?ne provjerava mi se) i cega sve ne.
Glede Okafora, trenutno je vise pokazao i bolji je igrac i vrijedniji je od novog lica fransize LA aka paparazza. Dovoljno samo to da se uporedi pa da vidis gdje je Philla a gdje LAL. Doduse vi imate Coacha Lukea inace dokazanog velikog trenerskog maga jer mu je otac bio jedan od najinteligentnijih centara ikada
.
Sta ti pises to nisu istine brate.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
A gdje sam ja izjavio da ce Phila biti contender? Ja sam svjestan upitnika, ti ocito nisi jer tvrdis da cete biti contender za 4 godine. 
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
Kada forumski senzacionalista Kawhi napise "da je uciniti Lakerse velikim najteza stvar u ligi" (sto je jos jedna u nizu gluposti, kao i ova sad sto napisa koju mi se ne da ni ponovit jel), onda je sasvim prikladan odgovor da ce Lakersi biti contenderi za 4 godine. Ja svakako od Lakersa za 2 godine ocekujem PO.Clutch je napisao/la:A gdje sam ja izjavio da ce Phila biti contender? Ja sam svjestan upitnika, ti ocito nisi jer tvrdis da cete biti contender za 4 godine.
- adriano_leite
- Kontakt:
Kako znas da je trazio jer ga vise gotivi? Kako znas da nije trazio Okafora i ovi odbili? Kako mozes bilo sta tvrditi kad nisi bio prisutan kao ni ja? Je li mislis da su sve ponude trejdova dostupne javnosti? Pa ne pratis kosarku 3 mjeseca.Epidaurus je napisao/la:Vise upitnika ima ekipa 1 kojoj je projicirani nositelj u 22. godine zivota imao toliki broj uzasnih povreda, ovogodisnja velika nada bukvalno nema suta, a ostavstina visegodisnjeg bolesnog tankanja jedan centar koji je krater u odbrani i drugi koji je u napadu bezopasan na 3 metra od kosa, ( da ne spominjemo jos da joj se najbolji bek odaziva na Nick Stauskas) nego ekipa 2 koja je po nekom cistom potencijalu dvije glavne zvijezde slabija od ekipe 1 (sto je u slucaju ekipe 1 jedno veliko ako iz razloga zvanog centar od 22 godine sa 2 il 3 operacije na stopalima) ali zato vrlo lijepo izbalansiran roster sa 2 nositelja koji mogu biti visestruki all star igraci.
Spominjes "ovogodisnju veliki nadu bez suta", a do jucer ti je bio novi LBJ i bolestan potencijal
Stvarno mislim sa si jedini na dunjaluku koji misli da imate bolju buducnost od Sixersa.
@Kawhi nije bila takva prica kada se trebao draft odrzati. Glasio je za jedan od najgorih draftova. Nesto slicno ovom sada i mislim da ce se ispostaviti opet kao greska.
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.