Manchester United FC
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88
Re: Manchester United FC
Neloše je ovo čišćenje za sada. Današnja vijest je da će izgleda Bailly i Telles put Seville. Telles je posudba, za Baillya tražimo cca 12,5 miliona... Od ovog viška što je ostao, padaju mi na pamet Jones, Tuanzebe i Chong. Da se još tog hamelja kutarisati, perfektna off-sezona u smislu skidanja viškova, što kancerogenih, što nedovoljno dobrih. Lijepo je čuti da se klub zadao oko ugovora za Garnacha. Mali ima šlifa. Fino to ide.
Od onih velikih stvari na checklisti, naravno, De Jong sapunica se nastavlja. Svoje mišljenje o ovakvom moljakanju sam već rekao. Nisam siguran da ga želim kod nas. Imaš Ruiza imaš Nevesa... Kako ono jednom Amar Osim reče, nije UTD Stupčanica da moljaka. A sve je to u pet deka. Da li to toliko vrijedi koliko bi Frenkie donio u odnosu na to da njegovu poziciju zauzme recimo Ruiz, to samo ten Haag zna. Valjda vrijedi tolikog truda. Drugi teret na checklisti je penis-botoxer sa svojom željom za odlaskom. Automatski se ovdje stvari komplikuju jer M&M osovina nije garant za sezonu. Martial ispuhao nakon prve tri utakmice, Rashford nikad nije ni "upalio". Dakle, ako se pusti CR, valja se krpiti u zadnjih par dana prelaznog roka. U nekom mom idealnom svijetu, ovaj Sesko iz RB bi se kaparisao već sad i narednu sezonu bi učio uz Ronalda. Ali, teško bogami... Sve u svemu, počinjemo sezonu sa upitnicima na zadnjem veznom (čekajući Godota...), desnom boku (Dalot je havarija u odbrani, Wan Bissaka izgleda otpisan) i u napadu (ako CR ode, ima li ko da može garantovati bar 15 golova?).
Nije ovo za sad loše s obzirom kakav nas je raspad dočekao krajem prošle sezone, ali ne bi bilo loše da bar jednu ili dvije od ovih krupnih nepoznanica riješimo. Naravno, pod uslovom da imamo ikakve rezultatske ambicije za narednu sezonu.
Od onih velikih stvari na checklisti, naravno, De Jong sapunica se nastavlja. Svoje mišljenje o ovakvom moljakanju sam već rekao. Nisam siguran da ga želim kod nas. Imaš Ruiza imaš Nevesa... Kako ono jednom Amar Osim reče, nije UTD Stupčanica da moljaka. A sve je to u pet deka. Da li to toliko vrijedi koliko bi Frenkie donio u odnosu na to da njegovu poziciju zauzme recimo Ruiz, to samo ten Haag zna. Valjda vrijedi tolikog truda. Drugi teret na checklisti je penis-botoxer sa svojom željom za odlaskom. Automatski se ovdje stvari komplikuju jer M&M osovina nije garant za sezonu. Martial ispuhao nakon prve tri utakmice, Rashford nikad nije ni "upalio". Dakle, ako se pusti CR, valja se krpiti u zadnjih par dana prelaznog roka. U nekom mom idealnom svijetu, ovaj Sesko iz RB bi se kaparisao već sad i narednu sezonu bi učio uz Ronalda. Ali, teško bogami... Sve u svemu, počinjemo sezonu sa upitnicima na zadnjem veznom (čekajući Godota...), desnom boku (Dalot je havarija u odbrani, Wan Bissaka izgleda otpisan) i u napadu (ako CR ode, ima li ko da može garantovati bar 15 golova?).
Nije ovo za sad loše s obzirom kakav nas je raspad dočekao krajem prošle sezone, ali ne bi bilo loše da bar jednu ili dvije od ovih krupnih nepoznanica riješimo. Naravno, pod uslovom da imamo ikakve rezultatske ambicije za narednu sezonu.
Martial se povrijedio i nema ga za Brighton. Stvarno neocekivano. U napadu Marcus nabij loptu trci Rashy, Elangica i Garnacho vjerovatno posto nema ni Sanche. Haha o Boze. Ne mogu da vjerujem na sta je pristao EtH, a nije ni svjestan da ce i njega ko zrtveno jagnje prvom prilikom da puste niz vodu. Cim su otjerali Rangnicka znao sam da nemaju nikakvih ambicija, a otjerali su ga samo zato sto nije imao dlake na jeziku. Najlosije vodjen fudbalski klub svih vremena. Nije ni pocela sezona a vec imamo sagu u vidu Ronalda, umjesto da ga katapultiraju poslije svega, oni ga jos zele zadrzati. Marketinski klub.
Pa Sanco je izgleda spreman, trebao bi igrati.
R.I.P
MIRZA RASCIC
Željezničar za život cijeli!
MIRZA RASCIC
Vjerovatno prva sezona u zadnjih 30 godina u koju United ulazi kao tim kojem niko ozbiljan ne daje sansu za Top4.
Realnost je 6. mjesto.
Nedovoljno je 3 igraca za ozbiljan napredak. Svi koji su otisli i trebali su otici. Nadao sam se da ce i CR7 biti jedan od njih, ali cini se da ostaje.
Pokusati otici sto dalje u Evropskoj ligi i ako se ukaze sansa za neki od domacih kupova. Uspjeh ce biti ako smanje razliku kojom se gubilo od Liverpoola i Citya.
Realnost je 6. mjesto.
Nedovoljno je 3 igraca za ozbiljan napredak. Svi koji su otisli i trebali su otici. Nadao sam se da ce i CR7 biti jedan od njih, ali cini se da ostaje.
Pokusati otici sto dalje u Evropskoj ligi i ako se ukaze sansa za neki od domacih kupova. Uspjeh ce biti ako smanje razliku kojom se gubilo od Liverpoola i Citya.
Manchester United - 67 titles
Liverpool - 67 titles
Liverpool - 67 titles
Solskjaer se razbacivao u ljetnim rokovima, pa ni on ni Rangnick nisu dobijali nista u januaru.
Vjerujem da EtH ciljano dovodi pojacanja i mislim da cemo do deadline day-a dovest jos jednog veznjaka, bio to Frenkie ili neka backup opcija.
Pored toga, siguran sam da ce dovesti jos bar 2 igraca u zimskom prelaznom roku. Realno uz kvalitetnog holding veznjaka imali bi okosnicu tima, a tokom sezone bi skontao gdje mu najvise skripi i to bi pojacao u januaru.
Sta vam je, nije ovo losa ekipa koliko vi kukate..
Vjerujem da EtH ciljano dovodi pojacanja i mislim da cemo do deadline day-a dovest jos jednog veznjaka, bio to Frenkie ili neka backup opcija.
Pored toga, siguran sam da ce dovesti jos bar 2 igraca u zimskom prelaznom roku. Realno uz kvalitetnog holding veznjaka imali bi okosnicu tima, a tokom sezone bi skontao gdje mu najvise skripi i to bi pojacao u januaru.
Sta vam je, nije ovo losa ekipa koliko vi kukate..
SM to the R.
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC
- Patrice_Evra_3
- Kontakt:
Tužne činjenice.AlanSmith14 je napisao/la: ↑07 avg 2022, 11:07Vjerovatno prva sezona u zadnjih 30 godina u koju United ulazi kao tim kojem niko ozbiljan ne daje sansu za Top4.
Realnost je 6. mjesto.
Očekivanja su nikad manja, sasvim opravdano.
Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.
SS.ba liga | Jedinstvo Manchester
SS.ba liga | Jedinstvo Manchester
SM to the R.
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC
Koliko su pouzdane ove vijesti o prodaji kluba? Sjajno bi bilo otarasiti se Glazera.
R.I.P
MIRZA RASCIC
MIRZA RASCIC
Prodaju manjinski dio tj. traze investitore koji ce uloziti novce u infrastrukturu i te stvari, a oni i dalje nece potrositi novcica i nastaviti ce izvlaciti novce iz kluba kao i ranije.
S tim da ima zainteresovanih kao sto je Sir Jim Ratcliffe koji su zainteresovani za taj dio ali i kupovinu kompletnog kluba, ali ovi sigurno nece htjeti prihvatiti njegovu ponudu jer znaju da ovaj zeli kompletan klub jer je uostalom i navijac Uniteda.
U biti nista ovaj vid prodaje nece promjeniti (cak se kao "kupac" spominje firma iz Amerike), ali je opet idealan trenutak za navijace da naprave konacni pritisak da prodaju klub u potpunosti.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
Joj da ih hoce docekati prazan Old Trafford i okean ljudi ispred...
R.I.P
MIRZA RASCIC
MIRZA RASCIC
fenomenalno
Teško... znaš i sam da se godinama čudom ne možemo načuditi koliko oni podržavaju klub, čak i kada ga ovi izbrukaju. Ono pljeskanje i podrška nakon 0:5 od Liverpoola mi još zvoni u glavi. Ima, čini mi se, samo jedna grupa koja je pravo aktivna, ovi ostali se ponašaju ko prave ovce - pljesak, podrška, svaku utakmicu su tu, uredno opušu fan shop prije i nakon utakmice, nikad veća potražnja za godišnjim kartama. Realno, da sam ja na mjestu gazdi, ne bih ništa mijenjao kad ono glavno zbog čega su tu - lova - uredno kapa.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Zaboravio si fijasko sa Superligom i proteste tih dana, sad mogu biti samo nasilniji, jer samo siguran da se frustracija prema vlasnicima samo nagomilalaal... je napisao/la: ↑18 avg 2022, 12:18Teško... znaš i sam da se godinama čudom ne možemo načuditi koliko oni podržavaju klub, čak i kada ga ovi izbrukaju. Ono pljeskanje i podrška nakon 0:5 od Liverpoola mi još zvoni u glavi. Ima, čini mi se, samo jedna grupa koja je pravo aktivna, ovi ostali se ponašaju ko prave ovce - pljesak, podrška, svaku utakmicu su tu, uredno opušu fan shop prije i nakon utakmice, nikad veća potražnja za godišnjim kartama. Realno, da sam ja na mjestu gazdi, ne bih ništa mijenjao kad ono glavno zbog čega su tu - lova - uredno kapa.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Eh @rio... nisam siguran u to. Volio bih, da se razumijemo. Ali finta je da je rage protiv Super Lige bio onaj navijački pokret otpora "against modern football", gdje je buknulo kod gotovo svih klubova. To je jako odjeknulo i imalo odličnu prođu kod naših - englezi su veliki tradicionalisti po tom pitanju. Ono ne diraj mi moj Sunday Football, moje derbije... Pogotovo je odjeknulo kad je pukla vijest da ovi klubovi vjerovatno ne bi igrali domaće i (sigurno) Champions League, koja se opasno cijeni.
Ovo sad je lagano čerupanje kluba, na koje prosječni Manchunian (iz meni nepoznatih razloga) jako slabo reagira. Kao oni se nešto trude, dovedo ponekog, ali nešto ne ide. I svi sležu ramenima. Jedino da se neko isprsi sa baš nekom moćnom ponudom i planom za klub, a ovi kreteni odbiju. tad možda. A s obzirom da su ovo sve nekakva nagađanja (Musk je čak priznao da je ideja o njegovom preuzimanju kluba Twitter joke), ja ne očekujem pressure increase. Daj Bože da me razuvjere, ali su do sada previše puta bili navijači ovce da bi vjerovao u suprotno.
Ovo sad je lagano čerupanje kluba, na koje prosječni Manchunian (iz meni nepoznatih razloga) jako slabo reagira. Kao oni se nešto trude, dovedo ponekog, ali nešto ne ide. I svi sležu ramenima. Jedino da se neko isprsi sa baš nekom moćnom ponudom i planom za klub, a ovi kreteni odbiju. tad možda. A s obzirom da su ovo sve nekakva nagađanja (Musk je čak priznao da je ideja o njegovom preuzimanju kluba Twitter joke), ja ne očekujem pressure increase. Daj Bože da me razuvjere, ali su do sada previše puta bili navijači ovce da bi vjerovao u suprotno.
ja iskreno ne vidim nijedan razlog zašto bi glazeri prodavali united. je.be se njima za navijače, nemaju oni pojma o fudbalu, oni su toliko neinformisani da su duboko ubijeđeni da je superliga ispravna stvar itd.
pa deda malkom je krv propišo da preuzme united, svaki mogući marifetluk je primjenio da dođe do većinskog vlasništva, da mu djeca sad to prodaju posrali bi mu se direkt na grob
pa deda malkom je krv propišo da preuzme united, svaki mogući marifetluk je primjenio da dođe do većinskog vlasništva, da mu djeca sad to prodaju posrali bi mu se direkt na grob
https://sportsport.ba/fudbal/casemiro-m ... ted/432426
Ovo su navijaci koji trebaju otjerati Glazere iz Uniteda?
Ovo su navijaci koji trebaju otjerati Glazere iz Uniteda?
SM to the R.
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC
- Felixians4
- Kontakt:
https://telesport.telegram.hr/analize/k ... liverpool/
Sve što je ostalo od velikog kluba je novčana stabilnost i visoka očekivanja. United troši, ali ništa od onoga što ga je činilo posebnim više ne postoji. Klub je toliko organizacijski devastiran da nema nikakav strateški pravac i konstantno luta bez vizije gdje treba biti, a očekivanja su ostala. Postavljeni su rezultatski imperativi i u kontekstu tih imperativa se porazi protiv Brightona i Brentforda tretiraju kao tragedije.
Ten Hag je postavio utakmicu tako da pokuša iskoristiti brzinu kako bi napao prostor između Liverpoolova veznog reda i zadnje linije. Bez Fabinha u prvom sastavu ta je zona meki trbuh Kloppove momčadi, a kad znamo da se Liverpoolovi bekovi vole podizati visoko i napadati na suparničkoj polovici, prostori koje je United mogao napasti definirali su se sami od sebe. Zato je Ten Hag odlučio ostaviti Cristiana Ronalda na klupi i zato je na poluvremenu uveo Anthonyja Martiala kad je izvadio Elangu — trebala mu je brzina, agresivnost u obrani, pritisak na loptu i napadanje dubine jer United je igrao direktno.
United je zatvorio sredinu terena, usmjerio je suparnika na bok odakle mu je jedino rješenje ubačaj, a tu obrambeni igrači uvijek imaju prednost, bez obzira na to što je Lisandro Martínez visok samo 175 centimetara. Takve je situacije naprosto najlakše očistiti.
Samo, postoji jedan problem. Takav stil igre prolazi protiv Liverpoola. Kloppova momčad je čak i s desetkovanim veznim redom imala 71 posto posjeda lopte. To se može tolerirati jer je to Liverpool i jer se radi o, kako je to Ten Hag rekao prije početka utakmice, “vrlo dobroj momčadi”. United je pobijedio, ali nije pronašao recept za igru jer se protiv Brentforda na Old Traffordu sigurno neće tolerirati posjed od 28 posto u drugom poluvremenu i šiljenje dugih lopti prema naprijed u potrazi za kontrom.
Ten Hag mora dobiti vrijeme
Tu se vraćamo na ono da su bilo kakvi rezultatski imperativi za ovaj United naprosto nerealni. Ovo je momčad u procesu izgradnje i ona tek ocrtava konture svog nogometnog identiteta. Može se putem dogoditi neka velika pobjeda poput ove u kojoj je United iskontrirao desetkovani Liverpool na račun energije i direktnosti igrača koji definitivno imaju talent, ali taj će proces trajati, a to znači da će se događati i porazi poput onih u prva dva kola prije nego što sve sjedne na svoje mjesto.
Ten Hag ima svoj put, a on nije ovo što je demonstrirao protiv Liverpoola. Ten Hag jest trener za United; on želi igrati napadački i izgraditi identitet momčadi koja će dominirati s loptom u posjedu. To je proces koji traje. U međuvremenu će skretati s puta, promašivati raskrižja i upadati u krize, ali United mu mora dati dovoljno vremena da se vrati na put koji je zacrtao. Klub mora stati iza njega i dati mu kontinuitet bez nerealnih rezultatskih imperativa.
Zato su ovakve pobjede bitne. One se neće ponoviti u idućem kolu protiv Southamptona ni u onom sljedećem protiv Leicestera, barem ne na ovaj način. Ovakve pobjede nisu način na koji United može igrati u kontinuitetu nitii su trajno rješenje. Ali one Ten Hagu daju legitimitet i mir da nastavi raditi dalje na svom putu.
Sve što je ostalo od velikog kluba je novčana stabilnost i visoka očekivanja. United troši, ali ništa od onoga što ga je činilo posebnim više ne postoji. Klub je toliko organizacijski devastiran da nema nikakav strateški pravac i konstantno luta bez vizije gdje treba biti, a očekivanja su ostala. Postavljeni su rezultatski imperativi i u kontekstu tih imperativa se porazi protiv Brightona i Brentforda tretiraju kao tragedije.
Ten Hag je postavio utakmicu tako da pokuša iskoristiti brzinu kako bi napao prostor između Liverpoolova veznog reda i zadnje linije. Bez Fabinha u prvom sastavu ta je zona meki trbuh Kloppove momčadi, a kad znamo da se Liverpoolovi bekovi vole podizati visoko i napadati na suparničkoj polovici, prostori koje je United mogao napasti definirali su se sami od sebe. Zato je Ten Hag odlučio ostaviti Cristiana Ronalda na klupi i zato je na poluvremenu uveo Anthonyja Martiala kad je izvadio Elangu — trebala mu je brzina, agresivnost u obrani, pritisak na loptu i napadanje dubine jer United je igrao direktno.
United je zatvorio sredinu terena, usmjerio je suparnika na bok odakle mu je jedino rješenje ubačaj, a tu obrambeni igrači uvijek imaju prednost, bez obzira na to što je Lisandro Martínez visok samo 175 centimetara. Takve je situacije naprosto najlakše očistiti.
Samo, postoji jedan problem. Takav stil igre prolazi protiv Liverpoola. Kloppova momčad je čak i s desetkovanim veznim redom imala 71 posto posjeda lopte. To se može tolerirati jer je to Liverpool i jer se radi o, kako je to Ten Hag rekao prije početka utakmice, “vrlo dobroj momčadi”. United je pobijedio, ali nije pronašao recept za igru jer se protiv Brentforda na Old Traffordu sigurno neće tolerirati posjed od 28 posto u drugom poluvremenu i šiljenje dugih lopti prema naprijed u potrazi za kontrom.
Ten Hag mora dobiti vrijeme
Tu se vraćamo na ono da su bilo kakvi rezultatski imperativi za ovaj United naprosto nerealni. Ovo je momčad u procesu izgradnje i ona tek ocrtava konture svog nogometnog identiteta. Može se putem dogoditi neka velika pobjeda poput ove u kojoj je United iskontrirao desetkovani Liverpool na račun energije i direktnosti igrača koji definitivno imaju talent, ali taj će proces trajati, a to znači da će se događati i porazi poput onih u prva dva kola prije nego što sve sjedne na svoje mjesto.
Ten Hag ima svoj put, a on nije ovo što je demonstrirao protiv Liverpoola. Ten Hag jest trener za United; on želi igrati napadački i izgraditi identitet momčadi koja će dominirati s loptom u posjedu. To je proces koji traje. U međuvremenu će skretati s puta, promašivati raskrižja i upadati u krize, ali United mu mora dati dovoljno vremena da se vrati na put koji je zacrtao. Klub mora stati iza njega i dati mu kontinuitet bez nerealnih rezultatskih imperativa.
Zato su ovakve pobjede bitne. One se neće ponoviti u idućem kolu protiv Southamptona ni u onom sljedećem protiv Leicestera, barem ne na ovaj način. Ovakve pobjede nisu način na koji United može igrati u kontinuitetu nitii su trajno rješenje. Ali one Ten Hagu daju legitimitet i mir da nastavi raditi dalje na svom putu.
Gledam Telesa u Sevili neka cudna pozicija.. al ne bitno..
Bitno je da frajer ne treba da se vrati u United ... kako frajer izgleda lose, ne zainteresovan.. nista ne nudi..
Bitno je da frajer ne treba da se vrati u United ... kako frajer izgleda lose, ne zainteresovan.. nista ne nudi..
SIR ALEX FERGUSON NAJVECI U HISTORIJI FUDBALA!
On je bio jedna od onih "daj šta daš" paničnih kupovina. Kupiš igrača koji je nikakav upgrade u odnosu na ono što imaš (Shaw). Onda dođe ETH i sa Malaciom nacrta šta znači upgrade pozicije. Da je on jedina fula koju smo doveli, ni po jada, ali imamo mi Tellesa na izvoz... Trebaće ETH-u jedno tri prelazna roka da se skladište otpada isprazni.
Znaci ovo je treci trener kod kojeg VdB dobija minute nikako ili na kapaljku. Nakon sto je cijeli internet kukao kako je nepravedno zapostavljen, #savedonny i slicne stvari, sad vec mozemo sigurno reci da je problem u njemu. Da li se ne trudi na treninzima ili jednostavno ne pokazuje nikakav kvalitet, ne znam, ali zakucan je na klupu i to kod trenera koji ga poznaje bolje nego iko. Enough said.
SM to the R.
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.