AC Milan
Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma
- Beduin
- Kontakt:
Re: AC Milan
Giroud i Diaz za te pare katastrofalan potez? Come on.
I koja to vecina igraca kod nas nece imati ni kluba za 2-3 godine, zivo me zanima?
I koja to vecina igraca kod nas nece imati ni kluba za 2-3 godine, zivo me zanima?
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Mislio sam na transfere. Nisam na posudbe. Diaz je za mene top. Za Girouda sam bio skeptik ali zasada je super. Eto ti meni reci sta je ovde dobro?
- Beduin
- Kontakt:
Prvo mi odgovori koja to vecina igraca, koju smo doveli, ce za 2-3 sezone biti bez kluba?
Giroud, Adli, Tomori, Tonali, Maignan, Ballo, sve kupovina i to igraci od 34, 21, 23, 21, 25 i 24 godine. Koja vecina od njih ce za 2-3 godine biti bez kluba i nece ih niko htjeti?
Ako ces i obicne posudbe, Diaz (21) za 3 mil na 2 godine, Pellegri (20) za 1mil, Bakayoko (27) za 2mil na 2 godine, Florenzi (30) za 1 mil... ne znam jesam li koga izostavio, a Diaz nakon posudba sto istekne ce se vjerovatno
otkupiti.
A da, Messias (30) posudba za 2-3mil uz opciju kupovine i vjerovatno ce morati razvaliti da ga otkupe u tim godinama, a poznavajuci politiku Elliota to ce se tesko desiti.
075 ❤
075 ❤
Možete još pedeset ovakvih slika postaviti, ali ništa ovaj transfer ne može predstaviti dobrim. 
Znači, bog ne može opravdati to što imaš tri mjeseca da ispraviš dvije pozicije, a ti umjesto toga jednog dovedeš tridesetogodišnjaka iz druge lige kao soluciju za dva goruća problema, iako dotični nije ni jedno ni drugo nego SS. Znači, šanse nema da se ovo ikako opravda i okarakteriše dobrim.
Ja kad stavim sve na ljestvicu, jedna pozicija jednako loša (RW), jedna lošija (CAM), tri za nijansu bolje tj. tri backup igrača.
U prevodu, otprilike smo na sličnom nivou kao prošle sezone, možda za 5% bolji. Problem je što je to premalo, pogotovo jer su porasli apetiti nakon drugog mjesta i izborene LŠ. Ne u smislu da dovodiš wc igrače jer svi znamo da nisu u stanju dovesti takve kapitalce, ali ekipa se trebala pojačati za jedno bar 30% u odnosu na prošlu godinu sa 2-3 igrača na ključnim pozicijama i da se konačno napravi taj iskorak naprijed.
I drugi problem je što se postavlja pitanje da li će ovo biti dovoljno za top 4 jer će sezona prema svim pretpostavkama biti jača i neizvjesnija nego prošla.
Ali već je sve ispričano, nema se više o čemu diskutovati. Sve u svemu merkato ispod svih očekivanja, moglo i moralo je bolje od ovoga.
Znači, bog ne može opravdati to što imaš tri mjeseca da ispraviš dvije pozicije, a ti umjesto toga jednog dovedeš tridesetogodišnjaka iz druge lige kao soluciju za dva goruća problema, iako dotični nije ni jedno ni drugo nego SS. Znači, šanse nema da se ovo ikako opravda i okarakteriše dobrim.
Ja kad stavim sve na ljestvicu, jedna pozicija jednako loša (RW), jedna lošija (CAM), tri za nijansu bolje tj. tri backup igrača.
U prevodu, otprilike smo na sličnom nivou kao prošle sezone, možda za 5% bolji. Problem je što je to premalo, pogotovo jer su porasli apetiti nakon drugog mjesta i izborene LŠ. Ne u smislu da dovodiš wc igrače jer svi znamo da nisu u stanju dovesti takve kapitalce, ali ekipa se trebala pojačati za jedno bar 30% u odnosu na prošlu godinu sa 2-3 igrača na ključnim pozicijama i da se konačno napravi taj iskorak naprijed.
I drugi problem je što se postavlja pitanje da li će ovo biti dovoljno za top 4 jer će sezona prema svim pretpostavkama biti jača i neizvjesnija nego prošla.
Ali već je sve ispričano, nema se više o čemu diskutovati. Sve u svemu merkato ispod svih očekivanja, moglo i moralo je bolje od ovoga.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
- Romagnoli13
- Kontakt:
Izgleda da će Maldini pokušati dovesti Ounasia u ovih zadnjih par sati.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)
Sportski direktor Napolija došao u Milano na pregovore.Romagnoli13 je napisao/la: ↑31 avg 2021, 15:35Izgleda da će Maldini pokušati dovesti Ounasia u ovih zadnjih par sati.
Nisam nešto optimističan po pitanju Ounasa, ali ako to znači da Samu ode, može proći.
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !
Uh da ga onda dovedoše
Mercato solidan. Previše je otišlo keša na otkup posuđenih igrača. Tonali situacija je imala najbolji mogući ishod, što će se pokazati kao veliki plus... aj houp. Mnogo jača klupa u odnosu na prošlu sezonu.
Unico amore sei!
❤️🖤
❤️🖤
- Felixians4
- Kontakt:
Adli službeno potvrđen. Kad ste već navalili na Francuze, Ndombele je izvodiva opcija s posudbom uz otkup
Ma gotov je merkato, neće se ništa desiti osim MOŽDA nekih prodaja.
Šta će im sad koji klinac Ounas, jel' ima još kakav igrač iz prošlosezonske zlatne generacije Crotonea da dođe?
Isti đavo kao Messijas, ako već ne možeš dovesti veznjaka, onda radije neka niko više ne dolazi.
Šta će im sad koji klinac Ounas, jel' ima još kakav igrač iz prošlosezonske zlatne generacije Crotonea da dođe?
Isti đavo kao Messijas, ako već ne možeš dovesti veznjaka, onda radije neka niko više ne dolazi.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
- Beduin
- Kontakt:
Trebali su Riberya potpisati kao free igraca, i u ovim godinama bi dojelio lopte ko na tacni. 
075 ❤
075 ❤
Lažni Messi isto uzeo broj 30. 
I zamisli ti to, Samu se baš jučer dosjetio da mora mjenjati agenta, što je poremetilo onaj transfer. Evo glavu mi sjeci ako ovo nije namjerno uradio, samo da ostane u klubu iako je po onom potezu Piolija i lafo "oproštajnoj" poruci sve nagovještavalo da odlazi, al' ih je lik sve nadigrao.
Neka mu publika opet pruža podršku, yebo im on mater.
IL ČEKAJ, EVO DA GA NE UVALIŠE HERTHI. KAKAV TAJMING DA OVO NAPIŠEM.
Conti isto bez ponuda, neće ni on niđe. Kakav sunovrat karijere, pa jel' moguće da ga niko neće.
I zamisli ti to, Samu se baš jučer dosjetio da mora mjenjati agenta, što je poremetilo onaj transfer. Evo glavu mi sjeci ako ovo nije namjerno uradio, samo da ostane u klubu iako je po onom potezu Piolija i lafo "oproštajnoj" poruci sve nagovještavalo da odlazi, al' ih je lik sve nadigrao.
Neka mu publika opet pruža podršku, yebo im on mater.
IL ČEKAJ, EVO DA GA NE UVALIŠE HERTHI. KAKAV TAJMING DA OVO NAPIŠEM.
Conti isto bez ponuda, neće ni on niđe. Kakav sunovrat karijere, pa jel' moguće da ga niko neće.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
Propali su totalno. Ne samo Milan vec kompletan Calcio. A iz godine u godinu bice samo gore.
Otisao Hakan, nisu uopste zamjenu doveli. To govori o ambicijama i mogucnostima kluba. Cak i ne krivim nikog jer nemaju para i tu pocinje i zavrsava sva prica.
Superliga je bila jedina sansa da se klubovi poput Milana, koliko toliko bore sa englezima i arapima. Ovako su nebitni koliko i porugalska i holandska liga.
Otisao Hakan, nisu uopste zamjenu doveli. To govori o ambicijama i mogucnostima kluba. Cak i ne krivim nikog jer nemaju para i tu pocinje i zavrsava sva prica.
Superliga je bila jedina sansa da se klubovi poput Milana, koliko toliko bore sa englezima i arapima. Ovako su nebitni koliko i porugalska i holandska liga.
https://www.youtube.com/watch?v=5Gprcg0jUdU
Ništa od Samua u Herthi, zakasnili iz Herthe za transfer.
Spezia je zainteresovana da ga posudi.
Spezia je zainteresovana da ga posudi.
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !
Ma radi čega ga sad slati na te posudbe kad već niko neće doći. Neka ga sad u klubu, yebat ga, ionako nam je ofanziva mizerna pa neka makar imamo opciju više.
Sve gore od goreg, ljudi moji imamo Krunića i Maldinija kao rezerve, a desno Samua i Messijasa. Da ne znam o čemu se radi, pomislio bih da je ovo roster Genoe.
Sve gore od goreg, ljudi moji imamo Krunića i Maldinija kao rezerve, a desno Samua i Messijasa. Da ne znam o čemu se radi, pomislio bih da je ovo roster Genoe.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
- Beduin
- Kontakt:
Ako nece doci zamjensko krilo onda neka ostane Samu jer imamo dosta utakmica. Messias kao alternativa Diazu odmah upucuje Florenzia kao zmajena Saletu (kao i Calabriji), sto mi je suludo u ovoj situaciji.
075 ❤
075 ❤
Ne znam cemu tolike kritike,po meni je ekipa puno jaca i siri roster nego prosle sezone. Mozda je mogao bolje transfer roka,a mozda i nije,ipak smo potrosili dosta para na igrace da ih otkupimo,a koje smo imali prosle sezone.
Dalje ova ekipa je i jaca za jednu godinu vise skupa,a i mladi igraci lagano dobijaju na samopuzdanju,ova ekipa ima jos puno mjesta za napredak tako da sam optimistican. Ono sto je meni bitno je da imamo pravu zamjenu za Zlatana,to nismo imali u Mandzukicu,Giorud ce itekako biti top pojacanje.
Meni su velike mrlje ostale na ova dva sto su dzabe otisla,al ok hajd oni su izgubljeni,samo se nadam da nece iste greske praviti iz godine u godinu.
FM!!
Dalje ova ekipa je i jaca za jednu godinu vise skupa,a i mladi igraci lagano dobijaju na samopuzdanju,ova ekipa ima jos puno mjesta za napredak tako da sam optimistican. Ono sto je meni bitno je da imamo pravu zamjenu za Zlatana,to nismo imali u Mandzukicu,Giorud ce itekako biti top pojacanje.
Meni su velike mrlje ostale na ova dva sto su dzabe otisla,al ok hajd oni su izgubljeni,samo se nadam da nece iste greske praviti iz godine u godinu.
FM!!
- muha milanez
- Kontakt:
Samo nek Kessiea produže i biće sve ok.
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..
Šta je ovo Roup posto više negativan od Shevche, Memage i Rui Coste zajedno 
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.