NK Čelik Zenica
Moderator/ica: GracanicaAA
-
Convicts1988
- Kontakt:
Re: NK Čelik Zenica
U koliko sati je utakmica protiv Borca ?
Subota u 16:00
Zadnja izmjena: rz88, dana/u 16 sep 2021, 19:01, ukupno mijenjano 1 put.
Život nema smisla ako teče bez tebe, mi smo ponos Zenice, Čelik ti si nama sve!
U 16:00 je tekma
Valjda opet ne bude penala u 95 minuti
Moze ali kod 0:3
Sarajlije na centru u Jelahu
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Fudo je sračunao da je Čelik dobio oko pola miliona KM do sada od grada u ovoj godini i da on misli da je to sasvim dovoljno. Sad bio press
Zajebana su oni ekipa, godinama igraju solidno a imaju i navijača dosta. Ja živim u blizini Jelaha i već se osjeti euforija za subotu. Sigurno će biti pun stadion, samo da kiša ne bude zezala. Očekujem da i naših bude veliki broj jer nas ima dosta koji smo sa tog područja Jelaha, Tešnja... Realno gledajući bolji smo, ali ništa se ne zna, mogli bi nas zeznuti kiša ili atmosfera
-
dinodino2019
- Kontakt:
Racuna ratu reprograma i odrzavanje travnjaka
Živim za dan kada će KF otići iz našeg grada
Meni to nije smijesno jer je njegovih 33 000 hajvana čulo da je oko pola miliona KM vec u ovoj godini uplatio Čeliku. Boli njih briga sto je to otislo na racun poreske za dugove njegovog investitora i njegove bivse stranke. To su glupani koji Ce se pitati kolike su to njima plate vec potrosili pola miliona KM. Majku manipulatorsku yebo
-
PonosniSmogovci
- Kontakt:
Ma smiješan, jadan i žalostan je. Gubi konce u svemu. Evo jasno se vidi koliko ga boli taj reprogram i tih 25k mjesečno. Duguješ nam debilu jedan 150k , a platićeš ih s kamatom.
Pozdrav Robovima iz Tesanjskog kraja,a tu su blizu i nasi Seherci.Jelah mala,ali gotivna carsijica!kirat410 je napisao/la: ↑16 sep 2021, 14:48Zajebana su oni ekipa, godinama igraju solidno a imaju i navijača dosta. Ja živim u blizini Jelaha i već se osjeti euforija za subotu. Sigurno će biti pun stadion, samo da kiša ne bude zezala. Očekujem da i naših bude veliki broj jer nas ima dosta koji smo sa tog područja Jelaha, Tešnja... Realno gledajući bolji smo, ali ništa se ne zna, mogli bi nas zeznuti kiša ili atmosfera![]()
Koja je to manipulatorska fukara. Sta kaze dobili su ove godine do sada 227,918.70BAM. Naravno izostavio je da kaze da je to porezni dug koji grad sanira izmedju ostalog i iz vremena njegove vladavine klubom. Kaze, stadion su dobili na upravu, a ne kaze da je i to laz. Stadion su dobili na koristenje, da su ga dobili na upravu, dobili bi i prihode od zakupnina na stadionu. Laze i za odrzavanje stadiona. Da je samo Celik u pitanju uradio bi ono sto je pokusao da uradi kada je stadion zapustion, ali je zbog reprezentacije a ne Celika obnovio ugovor sa Albom pa zbog toga a ne Celika placa 100,000 maraka godisnje. Kaze evo i travu smo sa NS uradili. Laze opet! Nije grad u tom projektu ucestvovao vec samo NS. I to se moralo raditi jer je kljuse zapustilo travu na stadionu i sve je bilo otislo u krc. Cinjenica ostaje da je ove godine nas klub dobio NULA maraka od svog grada.
Fuad Kasumovic Lazov, Prevarant i najgori gradonacelnik koje je Zeniva ikad imala, fuj smradu mrs iz Zenice!!
"Odključan račun NK Čelik Zenica i Fuad Kasumović nije više gradonačelnik je ono o cemu ja sanjam"
Mene jedino brine kako se nijedan doktor akademik psiholog psihijatar ne oglasi i ne zatraži psihološko vjestacenje gradonačelnika. Pored sto je patološki lazov on ima i psihickih problema zbog kojih sam siguran na zapadu ne bi prosao ljekarski pregled.habuba je napisao/la: ↑16 sep 2021, 16:01Koja je to manipulatorska fukara. Sta kaze dobili su ove godine do sada 227,918.70BAM. Naravno izostavio je da kaze da je to porezni dug koji grad sanira izmedju ostalog i iz vremena njegove vladavine klubom. Kaze, stadion su dobili na upravu, a ne kaze da je i to laz. Stadion su dobili na koristenje, da su ga dobili na upravu, dobili bi i prihode od zakupnina na stadionu. Laze i za odrzavanje stadiona. Da je samo Celik u pitanju uradio bi ono sto je pokusao da uradi kada je stadion zapustion, ali je zbog reprezentacije a ne Celika obnovio ugovor sa Albom pa zbog toga a ne Celika placa 100,000 maraka godisnje. Kaze evo i travu smo sa NS uradili. Laze opet! Nije grad u tom projektu ucestvovao vec samo NS. I to se moralo raditi jer je kljuse zapustilo travu na stadionu i sve je bilo otislo u krc. Cinjenica ostaje da je ove godine nas klub dobio NULA maraka od svog grada.
Komentirajući izjave SDA kadrova da je ugasio simbole grada poput nogometnog i košarkaškog kluba "Čelik", gradonačelnik je potcrtao da se nikada više novca nije izdvajalo za sport nego je to sada.
"Nogometni klub "Čelik" je ove godine, do 16. septembra, dobio 227.918,70 KM od građana, iz Budžeta Grada Zenica. Dobili su na upravljanje stadion, te snosimo troškove njegovog održavanja. Nedavno smo, zajedno sa Nogometnim savezom BiH, promijenili i travu. Dakle, smatram da je to sasvim korektno i dovoljno“, Kada je riječ o košarkaškom klubu, Grad Zenica im je uplatio 180.000 KM u ovoj godini. Podsjećam da je Zenica pokradena i da je prezadužena, ali smatram da je ovo korektan iznos kojeg je OKK Čelik dobio od Grada", naglasio je gradonačelnik Kasumović.
"Nogometni klub "Čelik" je ove godine, do 16. septembra, dobio 227.918,70 KM od građana, iz Budžeta Grada Zenica. Dobili su na upravljanje stadion, te snosimo troškove njegovog održavanja. Nedavno smo, zajedno sa Nogometnim savezom BiH, promijenili i travu. Dakle, smatram da je to sasvim korektno i dovoljno“, Kada je riječ o košarkaškom klubu, Grad Zenica im je uplatio 180.000 KM u ovoj godini. Podsjećam da je Zenica pokradena i da je prezadužena, ali smatram da je ovo korektan iznos kojeg je OKK Čelik dobio od Grada", naglasio je gradonačelnik Kasumović.
The name Čelik means "Steel" in Bosnian and it symbolizes the strength and power of the club and the city since Zenica is an industrial city well known in this part of Europe.
Pratim ovo stanje u zadnje vrijeme i nekako mi oci para situacija da navijaci i uprava kluba izlaze iz krize vide samo u Fudi? Meni to stvarno nije jasno zasto je tako??! Vi ako nemate drugu soluciju onda nista ne trebate pokusavati,ponovo ste sistemski neodrzivi. Jednostavno se mora krenuti dalje,bez grada bez ikoga,pa dokle se stigne.
Max Allegri
pozz drug i hvala sto pratis situaciju oko naseg kluba. Bez Fude se moze, kao sto se moze i sad...međutim, sa parama koje Fudo trenutno ne da a pripadaju Čeliku mi bismo već planirali ove godine ulazak u drugu ligu FBiH, a ovako bez njega agonija će se nastaviti da ćemo planirati ući tek za 2 sezone najvjerovatnije.Mig_Mig je napisao/la: ↑16 sep 2021, 17:47Pratim ovo stanje u zadnje vrijeme i nekako mi oci para situacija da navijaci i uprava kluba izlaze iz krize vide samo u Fudi? Meni to stvarno nije jasno zasto je tako??! Vi ako nemate drugu soluciju onda nista ne trebate pokusavati,ponovo ste sistemski neodrzivi. Jednostavno se mora krenuti dalje,bez grada bez ikoga,pa dokle se stigne.
Mnogi su smatrali da se Čelik izlaskom u posljednji rang bosanskohercegovačkog nogometa gasi. Bili su u potpunosti u krivu, a Čelik to dokazuje iz dana u dan!
Klub funkcioniše i bez njega evo godinu dana,novac koji ne pušta klubu jeste Čelikov i ne daje ga on iz svog dzepa nego su to pare od zakupnina prostora na stadionu.Sporazumom su obe strane dogovorile uslove i zahtjeve koje će izvršavat,jedna strana to poštuje i dalje dok druga koči..Mig_Mig je napisao/la: ↑16 sep 2021, 17:47Pratim ovo stanje u zadnje vrijeme i nekako mi oci para situacija da navijaci i uprava kluba izlaze iz krize vide samo u Fudi? Meni to stvarno nije jasno zasto je tako??! Vi ako nemate drugu soluciju onda nista ne trebate pokusavati,ponovo ste sistemski neodrzivi. Jednostavno se mora krenuti dalje,bez grada bez ikoga,pa dokle se stigne.
Proces oporavka je dug i težak iako mi svi priželjkujemo što prije da se vratimo tamo gdje bi i trebali biti.
The name Čelik means "Steel" in Bosnian and it symbolizes the strength and power of the club and the city since Zenica is an industrial city well known in this part of Europe.
Jasno mi je da se sporazum krsi,ali mora se pronaci rješenje za to. 200 000KM za Celik je nista, vi to ocigledno nemate ili ako imate koristite za tekuce potrebe. Treba vam bolji sistem,vrijeme prolazi a vi ne uspijevate napraviti odrziv sistem.RZ88Adnan je napisao/la: ↑16 sep 2021, 18:14Klub funkcioniše i bez njega evo godinu dana,novac koji ne pušta klubu jeste Čelikov i ne daje ga on iz svog dzepa nego su to pare od zakupnina prostora na stadionu.Sporazumom su obe strane dogovorile uslove i zahtjeve koje će izvršavat,jedna strana to poštuje i dalje dok druga koči..Mig_Mig je napisao/la: ↑16 sep 2021, 17:47Pratim ovo stanje u zadnje vrijeme i nekako mi oci para situacija da navijaci i uprava kluba izlaze iz krize vide samo u Fudi? Meni to stvarno nije jasno zasto je tako??! Vi ako nemate drugu soluciju onda nista ne trebate pokusavati,ponovo ste sistemski neodrzivi. Jednostavno se mora krenuti dalje,bez grada bez ikoga,pa dokle se stigne.
Proces oporavka je dug i težak iako mi svi priželjkujemo što prije da se vratimo tamo gdje bi i trebali biti.
Max Allegri
O čemu ti? Kad se željo na 100godišnjicu ne ugasi radi 20.000 KM, a igraju u premijer ligi, ti ovakvu nebulozu pišeš. Nema kluba u premijeri ligi trenutno da mu nije veliko 10.000 KM, a ti ovdje pišeš da je 200.000 KM za Čelik malo...Mig_Mig je napisao/la: ↑16 sep 2021, 18:21Jasno mi je da se sporazum krsi,ali mora se pronaci rješenje za to. 200 000KM za Celik je nista, vi to ocigledno nemate ili ako imate koristite za tekuce potrebe. Treba vam bolji sistem,vrijeme prolazi a vi ne uspijevate napraviti odrziv sistem.RZ88Adnan je napisao/la: ↑16 sep 2021, 18:14Klub funkcioniše i bez njega evo godinu dana,novac koji ne pušta klubu jeste Čelikov i ne daje ga on iz svog dzepa nego su to pare od zakupnina prostora na stadionu.Sporazumom su obe strane dogovorile uslove i zahtjeve koje će izvršavat,jedna strana to poštuje i dalje dok druga koči..Mig_Mig je napisao/la: ↑16 sep 2021, 17:47Pratim ovo stanje u zadnje vrijeme i nekako mi oci para situacija da navijaci i uprava kluba izlaze iz krize vide samo u Fudi? Meni to stvarno nije jasno zasto je tako??! Vi ako nemate drugu soluciju onda nista ne trebate pokusavati,ponovo ste sistemski neodrzivi. Jednostavno se mora krenuti dalje,bez grada bez ikoga,pa dokle se stigne.
Čelik u 3. ligi nije atraktivan za većinu sponzora, ali svejedno ima više sponzora nego vjerovatno većina premijerligaša (moguće i više od svih). Iznosi su logično manji jer igramo sa UNIS-om, Famosom itd. ali broj sponzora konstantno raste i sa rezultatskim napretkom rast će i finansijska podrška tih sponzora.
Glavna kočnica JEST grad, ali samo kočnica, ne ručna ili sje.ban motor kako je kod ostalih koji u potpunosti zavise od politike. Oporavak ide svojim putem i on dođe sigurno samo prvenstveno od ispunjenja obećanog od strane grada zavisi da li eksrepsno ili potraje godinu ili dvije duže...
Klub je vise nego samoodrziv. Ne samo da placaju tekuce troskove bez problema vec i vracaju dugove (samo ove godine ce samo iz svojih sredstava vratiti preko 100k duga).
Dodatna sredstva se ne traze za tekuce troskove vec manje vise za brze vracanje dugova. Pritisci se prave da bi se postovalo nesto sto se potpisalo. Nista vise od toga.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.