Borussia Monchengladbach

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo

Koliko mogu u Ligi Evrope 2014/15

1.Mogu do samog kraja
7
11%
2.Bice zaustavljeni negdje pred kraj
21
32%
3.Rana nokaut faza
10
15%
4.Grupa
7
11%
5.Ma kakvi, ispadaju oni od Sarajeva.
21
32%

Ukupno glasova: 66

BavaracZenica
Kontakt:

Re: Borussia Monchengladbach

Post Postao/la BavaracZenica » 22 nov 2012, 19:50

U Ligi sampiona 3 njemacka kluba prosla, i evo u Europa ligi bice vjeruejm isto tako 3 kluba koja ce proci :) trebate uzet ovo veceras i izbaciti francuze :):)

Realno nije niko bas ocekivao da ce bundesligasi ovako dobro igrat u europi, al treba se navikavat na ovo, jer je liga sve jaca i kvalitetnija.. Bravo :)
FC Bayern !!!!!

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 22 nov 2012, 20:24

BavaracZenica je napisao/la:U Ligi sampiona 3 njemacka kluba prosla, i evo u Europa ligi bice vjeruejm isto tako 3 kluba koja ce proci :) trebate uzet ovo veceras i izbaciti francuze :):)

Realno nije niko bas ocekivao da ce bundesligasi ovako dobro igrat u europi, al treba se navikavat na ovo, jer je liga sve jaca i kvalitetnija.. Bravo :)
u evropa ligi svabe su iz godine u godinu sve jaci i jaci, za mene to nije cudo.. poznatno je da Svabe i ovi poluprofesionalni spanjolski klubovi forsiraju europa ligu, dok je za talijane i engleze EL "sramotno" takmicenje..
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 22 nov 2012, 20:50

sramota ili ne to je pitanje mogu slobodno reći mentaliteta same nacije. ne kaže se džabe kakva država takva liga ;) , sa ovom tezom slobodno usporedite ekonomsku situaciju u Italiji i Njemačkoj.

A to što neke ekipe špradaju ovo takmičenje samo ih može koštati, dobro znamo kako stoji trenutna tablica pojedinih liga u evropi. ;) a bogami aludira na to kako će se ista u budućnosti i kretati.

budite pozdravljeni, odoh gledat tekmu, mali Ring je napokon od prve minute na terenu, to me raduje 8-)
Agieren statt reagieren

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 22 nov 2012, 22:01

nikad ja nisam rekao da je super sto omalovazavaju EL, koliko je super govori broj talijana u ligi prvaka.. naravno da je lose za ligu, ali opet ako se ekipa posveti europa ligi tesko da moze izvesti dobru sezonu u svom prvenstvu (ako govorimo o srednjim ekipama), zarada od EL je minimalna jedino se isplati Svabama koji napune svaki put stadion, 'ta ce Palermo moze dovuci 5k navijaca i to je to.. jednostavno im nije isplativo niti je ikakav prestiz biti jak u EL.. al zato pada koeficijent samo tako.
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 22 nov 2012, 22:42

Konacno!!!

Joker Igor za eksploziju na Borussia Parku!! :mrgreen:

MATS mora na klupu, mali je fakat postao teski idiot. :evil:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 22 nov 2012, 22:48

Hare_BvB je napisao/la: MATS mora na klupu, mali je fakat postao teski idiot. :evil:
Lakse sa osudama kolega. ;)
Oscilacije u tim godinama su neminovnost.

Umalo doppelschlag - de camargo.
Vom Jäger zum Gejagten

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 22 nov 2012, 22:50

Bravo Gladbach...hajmo jos izdrzati par minuta i onda je prolaz u 1/16 finala tu. Kako bi bilo lijepo da sve ekipe jedno kolo prije kraja obezbjede prolazak dalje.

Edit: De camargo opet i prolaz je tu. :D :D
"My Favorite Ring is Always the Next One"

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 22 nov 2012, 22:59

Cestitike @Pale-tu i Gladbachu na prolasku u 1/16 finala. Kljucna je bila pobjeda na domacem terenu protiv OM-a u koju sam izgleda ja jedini vjerovao.

azTer
Kontakt:

Post Postao/la azTer » 22 nov 2012, 23:00

de camargol <3 donio mi pare na kladionici :mrgreen:

inače, neke gluposti su se svirale borussiji, prvo onaj nepostojeći ofsajd mlape, kad se sve moglo riješit, a onda i onaj faul nordveitu, nije pipnuo igrača :?

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 22 nov 2012, 23:07

geronimo je napisao/la:Lakse sa osudama kolega. ;)
Oscilacije u tim godinama su neminovnost.
Od tekme u Helveciji definitivno nije isti. Previse se glupira s istrcavanjima i rizicnim dodavanjima. Ko da se fura na Mad Jensa. :evil:

Inace, Borussia je izuzetno nedisciplinovana ove sezone, igraci su prenervozni. Glupi prekrsaji, protesti kod sudaca, nonsalancija u odbrani. Cudi me da Favre i dalje dopusta ovakvo ponasanje. Vjerovatno problem malog kadra dolazi do izrazaja. Ljute me ove sezone. :mrgreen:
geronimo je napisao/la:umalo doppelschlag - de camargo.
Sudjeno mu je bilo. :D Odlicne izmjene Luciena.

Svaka cast Fohlenima i nasem@PaleTu. :mrgreen: Strasan uspjeh, strasan. Kakavo navijanje na BP-u, ovakvi fanovi su davnih dana zasluzili uspjeh poput vecerasnjeg.

Zivo me zanima tko je usminkana kraljina sto je citavo tekmu animirala kompletan stadion? Kakav otac. :mrgreen:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 22 nov 2012, 23:40

uf uf uf koliko je patnje bilo da se dođe do pobjede, mi nervozni od početka ciprani se dobro držali, yebote davno su ispali a trsili se ko da njima treba za prolaz.

De Camargo čovjek odluke, koliko je samo on važnih golova za klub dao to je čudo jedno. Šteta što je livada igrač i što previše oscilira, ali respekt i sigurno će ostat u analima kluba...

Prošli smo dalje !!! :mrgreen: 8-) :D I to u kakvoj grupi !!! Bez lažne skromnosti imali smo najtežu grupu od svih njemaćkih predstavnika u EL

Čekam i Antona da dođe čestitat :mrgreen:

Jesam se i nasikiro, rakija me držala na životu, ali dobro je završilo... Moram se zahvalit turcima što su odradili velik dio posla za nas

Ne bih puno o samoj tekmi i o našem nastupu, bilo je više negativnih stvari nego pozitivnih ali ajde, večeras nećemo gledati na to jer je ostvarne velik rezultat, PREZIMIT ćemo u evropi, samim tim dobijamo nešto i na bankovni račun :arrow: možda nešto se odradi kvalitetno na zimu što se transfera tiče 8-)

Hvala svima na čestitkama, opravdali smo obraz njemačkog fudbali, a za navijače nemam više stvarno riječi , to je i najveći razlog zašto navijam za ovaj klub 8-) :arrow: kakav samo štimung na Borussia Parku , da se naježiš

@amer :arrow: svaka čast, jedni si vjerovao u onu pobjedu protiv OM-a , ja sam mislio da će nas deklasirat, na kraju se pokazalo kao ključan rezultat

@hare :arrow: i mene živo zanima ko je onaj junak, oplako sam par puta na njegove rekacije, istražit ću to ;)
Agieren statt reagieren

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 23 nov 2012, 00:24

Hare_BvB je napisao/la: Zivo me zanima tko je usminkana kraljina sto je citavo tekmu animirala kompletan stadion? Kakav otac. :mrgreen:
Lik se zove Stefan, i uvijek je tu na zapadnoj tribini. Što neki forumaši na transfermaktu pišu lik više pretrči po tribini nego neki naši igrači na terenu :mrgreen:
Agieren statt reagieren

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 23 nov 2012, 12:26

slika
Agieren statt reagieren

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 25 nov 2012, 14:00

Augsburg danas jednostavno mora pobijediti inače su jednom nogom u cvajti. protiv ovakvih ekipa nam je najteže igrati i u ovakvim situacijama. prošle godine im nismo mogli dat gol u obje utakmice a na njihovom terenu smo izgubili.

ne vjerujem u pozitivn rezultat po nas, nažalost
Agieren statt reagieren

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 25 nov 2012, 19:37

očajna igra, očajna utakmica. komplimenti ekipi augsburga koji su se odlično borili i stajali na terenu. u drugom poluvremenu smo nešto pokušaval i imali par dobrih šansi za gol, ali falilo je koncetracije kod šuta i kod zadnjeg pasa.

puno posla je pred favreom mora se dosta toga još popraviti. nadam se da će biti bolje u drugom dijelu sezone, kad se ukipa još bolje uigra i kad se vrati de Jong, da ćemo konačno početi igrati našu igru, ovo zasad je jako tanko.

šteta što nisam mogao pisati o pobjedi za svoj jubilarni hiljaditi post no što je tu je, idemo dalje...
Agieren statt reagieren

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 28 nov 2012, 19:38

Granit ni na klupi večeras. Pale ima li on uopće ikakve budućnosti kod vas?
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 28 nov 2012, 19:51

KSIVLE je napisao/la:Granit ni na klupi večeras. Pale ima li on uopće ikakve budućnosti kod vas?
Granit se iznenada danas razbolio, gripa je u pitanju, tako stoji na službenom sajtu.

Ima budućnost itekako, smo je još potrebno neko vijrme da se navikne na ritam bundeslige. Sam je Favre rekao da intezivno radi s njim, također često Granit ostaje i poslije treninga da radi.

Sam je Xhaka prije par dana dao jedan dobar intervju u kojem je izjavio da je svjestan da mu još malo fali da počne pružati odlične partije, i da će se max posvetiti radu i max iskoristit vrijeme provedeno na terenu. Kažem jako zanimljiv intervju, jer vidi se određena promjena kod njega, jer do prije mjesec dana je pričao neku drugu priču ;) . Što bi se reklo nadošo je :mrgreen:

Ja lično očekujem da Xhaka postane prvotimac u drugom dijelu sezone i da počne pružati dobre partije, uostalom kao i ostatak momčadi.
Agieren statt reagieren

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 28 nov 2012, 20:14

Kakva golčina Aranga. Lik je igračina.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

azTer
Kontakt:

Post Postao/la azTer » 28 nov 2012, 21:09

ovaj arango ne zna dat "običan" gol :mrgreen:

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 28 nov 2012, 22:04

Cestitike na zasluzenoj pobjedi protiv Wolfsburga, a Favre pokazuje da moze i rugu sezonu ekipu drzati u vrhu kada mu uprava da odredjena sredstva za transfere.
Uvijek su ga u Njemackoj pratile price kako je tzv. Feuerwehrmann i trener za jednu sezonu, a drago mi je da je na putu da demantuje svoje kriticare.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.