Malo si se zajebo za tu 2001. jer je tada Velež pustio Sarajevo u Vrapčićima 0:2 da bi Velež igrao protiv Zrinjskog. Tada je bilo jako nesigurno odigrat derby pa se play off nije ni odigrao.FCS je napisao/la:Kako vas nije stid tako govoriti o sarajevu. Pa bolan sarajevo je zbog veleža odustalo od plejy-off 2001. kada smo bili ubjedljivo najači a finale se igralo na koševu. Nakon tog smo doživjeli velike fin. gubitke. Takođe smo vam pustili 1996. na koševu 0:0 da ostanete. A vi se onako naložili 2007. da nam uzmete titulu. HZ su bile na koševu na prvom derbiju velež-zrinjski 2:2 itd. Uglavnom, i vi ste kao i ova ostala provincija pravi šabani.
RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
Re: FK Velež
- Crveni_1922
Veležu trebaju još četiri boda
"Rođeni" u narednom kolu dočekuju Zvijezdu...
Fudbaleri Veleža savladali su Slobodu s 2:0 i sa desetom ovosezonskom pobjedom opet su stekli dva boda prednosti u odnosu na Orašje, glavnog i sada već vjerovatno jedinog konkurenta u borbi za opstanak.
Budući da su Orašani izgubili od Čelika u Zenici, Veležu za opstanak trebaju četiri boda u preostale dvije utakmice, jer ima bolji međusobni omjer (u obje utakmice pobijedili su domaćini, ali je u Vrapčićima bilo 2:0, a u Orašju 1:0).
"Rođeni" u narednom kolu dočekuju Zvijezdu, a Orašje Zrinjski, a onda su Mostarci gosti Modriče, a "Labudovi" Zvijezde.
- Nije bilo lako, ponajviše sa psihološkog aspekta, što se odrazilo na našu igru u prvom poluvremenu. Bez obzira na to što je na odmoru bilo 0:0, nastavili smo igrati strpljivo i čekati priliku za pobjedu. Na kraju smo zasluženo slavili.
Idemo dalje bez obzira na to što smo u ovom trenutku dva boda ispred Orašja. Ništa nije gotovo. S jednakim pristupom moramo ući u narednu utakmicu, protiv Zvijezde. Ne trebamo se previše obazirati na druge utakmice - kaže najbolji pojedinac susreta sa Tuzlacima Adis Obad, koji je zbog povrede morao napustiti teren u 74. minuti, ali bi trebao biti spreman za iduće kolo
I KRV SVOJU ZA CRVENU BOJU!!!
i išli ste sa tim nasim porazom u bolju grupu. Vaši navijači koji su tad bili na utakmici znaju kako su se stvari odvijale na terenu. A 2007 pri vodstvu od 1-0 Zaim u 90 minuti pravi namjeran faul za penal. A nik Carina nije trazio od vas da neko daje bodove Velezu, nego sportski da odigrate i u npr. Modriči itd isto kao u Mostaru. Mi vas konstantno štitimo a vi ne možete ništa ni da imate budzet od 5 miliona. Ali mane zeve.ra1981 je napisao/la:Malo si se zajebo za tu 2001. jer je tada Velež pustio Sarajevo u Vrapčićima 0:2 da bi Velež igrao protiv Zrinjskog. Tada je bilo jako nesigurno odigrat derby pa se play off nije ni odigrao.FCS je napisao/la:Kako vas nije stid tako govoriti o sarajevu. Pa bolan sarajevo je zbog veleža odustalo od plejy-off 2001. kada smo bili ubjedljivo najači a finale se igralo na koševu. Nakon tog smo doživjeli velike fin. gubitke. Takođe smo vam pustili 1996. na koševu 0:0 da ostanete. A vi se onako naložili 2007. da nam uzmete titulu. HZ su bile na koševu na prvom derbiju velež-zrinjski 2:2 itd. Uglavnom, i vi ste kao i ova ostala provincija pravi šabani.
- Crveni_1922
Joj sto mi ova prepucavanja nekad idu na zivce treba ovo zakljucat i nek moderator pojede kljuc!!... 
- velez_mostar
- Kontakt:
Najzalosnije moi je vidjeti kad se klubovi iz bivse Jugoslavije,mislim ovi stari nasi klubovi ne vole,svajdaju,navijaci se biju,i td..
Pa ,dozvoljavamo sebi da nas neki smijesni ,novonastali klubovi ,koji nemaju nikakvu historiju,nikakvo ime,posvadjaju ,to je nevjerovatno.
Sarajevo,Zeljo,Sloboda,Borac,Velez,Celik,pa to su klobovi koji nesto vrijede,jer se zna za njih,imaju tradiciju,navijace,ime...apsolutno sve..
Ova liga je postala takva da neki klubovi koji su stari nekih 15-tak godina,vode glavno kolo ,nevjerovatno,,,
ja se licno radujem svakom uspjehu ovih gore nabrojanih klubova,(manje vise borca,jer su im navijaci u par navrata imali nacionalisticke ispade),i to je ono sto moramo vratiti.evo opet imamo situaciju kad je Velezu opstanak upitan,i mogu se kladiti da 90 posto ove drzave navija da Velez ispadne,ne znam zbog cega,vjerovano zbog izvrnutih vrijednosti u drustvu.
FORZA VELEZ!!!!!!
Pa ,dozvoljavamo sebi da nas neki smijesni ,novonastali klubovi ,koji nemaju nikakvu historiju,nikakvo ime,posvadjaju ,to je nevjerovatno.
Sarajevo,Zeljo,Sloboda,Borac,Velez,Celik,pa to su klobovi koji nesto vrijede,jer se zna za njih,imaju tradiciju,navijace,ime...apsolutno sve..
Ova liga je postala takva da neki klubovi koji su stari nekih 15-tak godina,vode glavno kolo ,nevjerovatno,,,
ja se licno radujem svakom uspjehu ovih gore nabrojanih klubova,(manje vise borca,jer su im navijaci u par navrata imali nacionalisticke ispade),i to je ono sto moramo vratiti.evo opet imamo situaciju kad je Velezu opstanak upitan,i mogu se kladiti da 90 posto ove drzave navija da Velez ispadne,ne znam zbog cega,vjerovano zbog izvrnutih vrijednosti u drustvu.
FORZA VELEZ!!!!!!
Ma treba njih pozvat u Vrapčiće i malo u Mostar cijeli da prošetaju.
Vide neke stvari,okolinu,narod...pa da nešto komentiraju lako je pričat bujrum rajo, na tekmu , pa onda mi nešto recite!!!!
Da tužno ali ne damo se mi , briga mene šta djeca tu traljaju dođi bolan pa se uvijeri kakva nam ej svakodnevnica!
Pozz Rođenima ,jedan je VELEŽ!
Vide neke stvari,okolinu,narod...pa da nešto komentiraju lako je pričat bujrum rajo, na tekmu , pa onda mi nešto recite!!!!
Da tužno ali ne damo se mi , briga mene šta djeca tu traljaju dođi bolan pa se uvijeri kakva nam ej svakodnevnica!
Pozz Rođenima ,jedan je VELEŽ!
Fi hajati.
GO Bosno.
GO Bosno.
I jedan je jedini princ sa Neretve. Bola, umro bi za njega.
- Komunikacija
- Kontakt:
Ovo je izjava osnovnoskolca pa tko to zavadi nase "velike" klubove,mislis zavadio ih Zrinjski,Slavija,Siroki,Olimpik,Djerzelez Zenica ,a to sto kazes da su borcevi imali ispade nacionalizma,pa i "veliki" Velez je imao ispade vjerskog fanatizma s bliskog istoka i gadjanja igraca metalnim kolcima na utakmicama,nitko ne navija da Velez ispadne samo ste dosadni s tom tradicijom i ostalim glupostima od prije 20 godina,pola se vasih navijaca i ne sjeca te tradicije niti jedan 25 godisnjak koji je vec ozenjen,ima porodicu ne pamti niti jednu utakmicu,pamti piku i njegovu lopovsku upravu,treba imati muda pa nesto pokrenuti a ne sjedit i gledat kako klub se raspada ,nije vise ovo titino vrijeme kad se davalo sakom i kapom!velez_mostar je napisao/la:Najzalosnije moi je vidjeti kad se klubovi iz bivse Jugoslavije,mislim ovi stari nasi klubovi ne vole,svajdaju,navijaci se biju,i td..
FORZA VELEZ!!!!!!
San o ligi prvaka ....ipak ostaje samo san...Zrinjski Mostar
Baš mi je žao tvog razmišljanja, vidim još si pod utjecajem komunizma, bratstva itd.Ne kažem da imam nešto protiv toga nego eto.Od sadašnjosti se gradi povijest, a koji su vas to novonastali klubovi posvađali i to kako?velez_mostar je napisao/la:Najzalosnije moi je vidjeti kad se klubovi iz bivse Jugoslavije,mislim ovi stari nasi klubovi ne vole,svajdaju,navijaci se biju,i td..
FORZA VELEZ!!!!!!
Sloboda,Borac,Celik kakvu oni povijest imaju?Nebih se svađao sa navijačima ali nije im baš sjajna povijest.Možda bih samo izdvojio Velež od navedenih koji je imao izuzetno dobre uspjehe u europskim takmičenjima.Kad bi usporedili zlatnu četvorku ti klubovi su slabo nešto.Ti navijaš znači za klubove koji imaju povijest i duži vijek trajanja, zanimljivo jako.Vjeruj mi nisam simpatizer ni Zrinjskog ni Veleža a čuo sam nacionalističkih ispada i od vas i od Ultrasa i rijetko tko se može pohvalit da ih nema nikako.Ako sadašnji Velež simbolizira bratstvo i jedinstvo zašto mnogi ljudi moraju skrivati da su Hrvati kako bi mogli mirno pogledali u Vrapčićim utakmicu Veleža?Da, da bio sam na utakmici Veleža više puta volim pratit nogomet i Mostarske klubove i čuo sam svašta protiv Hrvata na tribini.Zato ja smatram da je onaj Velež koji simbolizira bratsvo i jedinstvo davno ugašen.To ti misliš da niko ne navija da Velež opstane u ligi, izdvojio bi mnoge prijatelje zrinjevce koji žarko žele da Mostar još dugo vrijeme ima svoj gradski derbi.Pozdrav
Meni Đurđa ukrest ne more moje baklje, dimne i topovske. Za unit triba imat tehniku, palit cemo Pirotehniku.
@ fantom 78
Ne mogu da vjerujem da mu niko nije dosad zaćepio usta. Bola, dodji u subotu na tekmu protiv Zvijezde pa ćeš ćuti i "fine" riječi o bošnjacima. Pa uporedi. neko ti je već ovdje negdje napisao. Bratstvo i jedinstvo je avijacija. To je pojam koji koriste ljudi koji su se već podijelili pa se ližu. Na stadionu Veleža postoji Velež i njegov protivnik. Ja protivnika mrzim i gotovo. To što je mentalitet kod mostaraca takav kakav jeste, to je druga stvar. Vjeruj mi, puno ružnijih stvari kažemo našim igračima. Da si dolazio na tekme možda bi i shvatio. A to što se neko pozove na tradiciju, ne moraš se jesti zbog toga. Jeste, istina je, pala Borusia Dortmund, pao Derby county, pao Dinamo, pala Zvezda, petardu primila u Mostaru kad je uzela ligu prvaka. Možda bi se trebali sramit toga???? A isti je to Velež druže, isto razmišljanje, samo što je ostao sa njim ko može podnijeti ovo što mi podnosimo. Usput, uzmi novine ****, ono nešto što izlazi u Lutriji BiH, pa pročitaj intervju Dušana Bajevića, princa sa Neretve, osmostrukog prvaka Grčke o Veležu. Tu je majstore, u Veležu. Neki dan je bio i Meho Kodro, čovjek sa brojem 9 U Barceloni. Luka Modrić, Edin Džeko i Pantelić još puno govana treba da pojedu da ga obuku. Da ti više ne nabrajam, da si ti imalo u pravu oni nikad ne bi bili tu. Za nas je to samo sportski teren a vi, ne samo ti, ne iskrivljujte više istinu. Furajte vaša tri plemena okićena genocidima i ubistvima i pustite nas da furamo Velež.
Ne mogu da vjerujem da mu niko nije dosad zaćepio usta. Bola, dodji u subotu na tekmu protiv Zvijezde pa ćeš ćuti i "fine" riječi o bošnjacima. Pa uporedi. neko ti je već ovdje negdje napisao. Bratstvo i jedinstvo je avijacija. To je pojam koji koriste ljudi koji su se već podijelili pa se ližu. Na stadionu Veleža postoji Velež i njegov protivnik. Ja protivnika mrzim i gotovo. To što je mentalitet kod mostaraca takav kakav jeste, to je druga stvar. Vjeruj mi, puno ružnijih stvari kažemo našim igračima. Da si dolazio na tekme možda bi i shvatio. A to što se neko pozove na tradiciju, ne moraš se jesti zbog toga. Jeste, istina je, pala Borusia Dortmund, pao Derby county, pao Dinamo, pala Zvezda, petardu primila u Mostaru kad je uzela ligu prvaka. Možda bi se trebali sramit toga???? A isti je to Velež druže, isto razmišljanje, samo što je ostao sa njim ko može podnijeti ovo što mi podnosimo. Usput, uzmi novine ****, ono nešto što izlazi u Lutriji BiH, pa pročitaj intervju Dušana Bajevića, princa sa Neretve, osmostrukog prvaka Grčke o Veležu. Tu je majstore, u Veležu. Neki dan je bio i Meho Kodro, čovjek sa brojem 9 U Barceloni. Luka Modrić, Edin Džeko i Pantelić još puno govana treba da pojedu da ga obuku. Da ti više ne nabrajam, da si ti imalo u pravu oni nikad ne bi bili tu. Za nas je to samo sportski teren a vi, ne samo ti, ne iskrivljujte više istinu. Furajte vaša tri plemena okićena genocidima i ubistvima i pustite nas da furamo Velež.
Opet si se nasekiro. hahahha. A sve ti je ovo brate ko omlećivanje motke. Nema Rodneya. Da nije u Gradačcu bio pa čuo rezultat za deset dana. Hahaha
Utakmica Velež - Željo čovjek se ustao i dere se " joooj kad dođu ustaše (Hrvati) oče ... " na to ostali potvrđuju i J*** mater ustašku, i tako gotovo cijelu utakmicu čujem različite uvrede na račun Hrvata.Osječao sam se kao bijelac u NBA ligi hehe.Shvatio sam da to nije onaj Velež kojeg sam ja simpatizirao prije rata, to je samo moje mišljenje i neču ga mjenjat.Još kad vidim armija BIH obješeno dođe mi da poludim.Furajte vi Fk Velež koliko hočete ali barem mu nemojte kvarit ugled.carina je napisao/la:@ fantom 78
Meni Đurđa ukrest ne more moje baklje, dimne i topovske. Za unit triba imat tehniku, palit cemo Pirotehniku.
de bola fantom, ohladi malo. Ne kazem ni ja da toga nema, ali brate pretjera ga. Ti ko da si tek sa **** došao pa te to nešto gonja. Ima, ali manje od bilo kojeg stadiona u BiH. A tebi ako se gadi, ti se skloni ko ostali i sretno. Idi pod BB, bio sam ja na velikoj tribini za vrijeme derbija. Tamo niko ništa ne govori.
Čitava tribina cvijeće baca. Ako nečeš da pomogneš, ne odnemaži. A ustaše i hrvate nemoj u isti koš bacat. I haj majke ti na **** pa tamo nadji sagovornika.
Čitava tribina cvijeće baca. Ako nečeš da pomogneš, ne odnemaži. A ustaše i hrvate nemoj u isti koš bacat. I haj majke ti na **** pa tamo nadji sagovornika.
no commentvfc1922 je napisao/la:de bola fantom, ohladi malo. Ne kazem ni ja da toga nema, ali brate pretjera ga. Ti ko da si tek sa **** došao pa te to nešto gonja. Ima, ali manje od bilo kojeg stadiona u BiH. A tebi ako se gadi, ti se skloni ko ostali i sretno. Idi pod BB, bio sam ja na velikoj tribini za vrijeme derbija. Tamo niko ništa ne govori.
nema smisla
Nazalost, i Mostar se pretvara u veliku selendru...Cast izuzetcima naravno...
I vfc1922 daj molim te uredi post ovo "gonja" mi izbi oko...
I vfc1922 daj molim te uredi post ovo "gonja" mi izbi oko...
Zadnja izmjena: GoRaN, dana/u 14 maj 2009, 00:28, ukupno mijenjano 1 put.
od glagola gonjati. u Bosni ganjati. gonja, fura, pići. A Mostar se druže čupa iz selendre. Selendra je postala 92 pa ovamo. Ali nije rješenje kritika, i samo kritika. Mora se nešto i uraditi. Najlakše je kritikovati. Niko te neće pohvaliti za pozitivne pomake. Neka kaže za neki nacionalnistički ispad RA u zadnje vrijeme. Nema ga. A u Mostaru svako jutro osvane slovo U (zna se na šta se misli) na nečijoj fasadi. To je ok. Napominjem da RA i nema tako neku sličnu parolu za šaranje.
Bola govori se GONI / GONITI otuda i naziv ZAGONstampy je napisao/la:U Mostaru se oduvijek govorilo GONJATI.
Ako mi poštujemo vaše GANJATI, poštujte i vi naše.
- Crveni_1922
Ma nekaze se ni goniti niti gonjati niti zagon nego se kaze "pušati"....Eagles je napisao/la:Bola govori se GONI / GONITI otuda i naziv ZAGONstampy je napisao/la:U Mostaru se oduvijek govorilo GONJATI.
Ako mi poštujemo vaše GANJATI, poštujte i vi naše.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.