BVB: Transferi i glasine

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

adnan24
Kontakt:

Re: BVB: Transferi i glasine

Post Postao/la adnan24 » 26 maj 2017, 14:56

KayserSose je napisao/la:
Schik i pogotovo Kruse NE SMIJU BITI ZAMJENA ZA AUBU.
A ko smije po tebi ? Meni je najveca glupost ove cifre koje se spominju za Moratu i Lacazzete-a...kakvih crnih 50-60 miliona-to ako urade bas su izgubili kompas.

I bolje furati mlade igrace koji planiraju jednog dana igrati za Real pa ce bar dati sve od sebe da uspije nego igrace tipa Immobilea koji ce kukati poslije 3 lose tekme ili Morate koji je osvojio sve u karijeri i nema previse motiva.

Uostalom kako i Sema napisa vaznije je skrpiti odbranu...jedan ozbiljan zadnji vezni bi nam valjao vise od Mesija,posebno kad je upitno kad ce se Weigl vratiti.

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 26 maj 2017, 15:30

Kruse je Schieber 2.0. Bezze.
Sta je sa Lukaku? Ja sam misljenja da treba reunvestirat bas u neju zvjerku. Ako nastave samo dovodit talente i teenagere nikad ekipu nece sastavit. Ubijedjen sam da u tom slucaju sledece odlaze Reus i Papa. Yebo pravljenje ekipe cijelu karijeru.
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 26 maj 2017, 16:22

Lokose ne mozes ni praviti ekipu kad liga nije atraktivna. Ko ce doci u Njemacku da igra za bilo koji klub osim bajerna, kad se zna ko ce na kraju biti prvi. A i bajern nije atraktivan upravo jer je liga kita obicna.

U Engleskoj 6-7 ekipa se bori za vrh, u Spaniji dvije ekipe plus Atletiko i Sevilja, a ovde je vec u septembru sve rijeseno :!:

I sad da Lukaku dodje u BVB umjesto da ostane u EPL-u. Nema sanse, da ga platis suhim zlatom...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Desperado09
Kontakt:

Post Postao/la Desperado09 » 26 maj 2017, 16:50

Nije isključeno da naši ipak Aubi kažu NE, jer ipak ima ugovor još tri godine. Prvi put u novijoj eri mi imamo apsolutnu moć odlučivanja. U prethodnim slučajevima to nismo imali. On nije neki prgav igrač i ne bi mu bilo teško da prihvati ostanak. Uz to treba da dovedu sad nekog igrača koji bi ga možda tamo 2018. godine naslijedio.

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 26 maj 2017, 18:47

@Adnane prodati Aubu da bi ga zamijenio Kruseom ili nekim mladim poluanonimusom bi znacilo posve se odreci ikakve ambicije za ozbiljan rezultat. Ako se vec ne moze dovesti adekvatna zamjena za Aubu ne vidim koja bi bila svrha da ga se uopce prodaje. I zasto mialis da je nerealno da damo 60m za jednog igraca, tj. da reinvestiramo dio love (znaci ne cijelu) od Aube u jednog igraca? Zar to nismo radili i lani reinvestiravsi u nove igrace nekih 100m zaradjenih od prodaje? Da smo recimo umjesto Jude i Schurrlea sve investirali u jednog igraca tipa Lacazzete vjerovatno bi imali puno vise koristi. I stogot ustedili jer bi umjesto 2 velike place bili optereceni samo jednom.
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 26 maj 2017, 22:29

KayserSose je napisao/la:Ako se vec ne moze dovesti adekvatna zamjena za Aubu ne vidim koja bi bila svrha da ga se uopce prodaje.
Nema svrhe...nije zelja kluba da se on proda.Obama ima jos jedan jaci ugovor da potpise i to je to,vjerovatno ima zelju da proba nesto novo a klubu je ovo najbolji tajming da ga proda jer vise od ovoga tesko da ce kostati.
KayserSose je napisao/la:I zasto mialis da je nerealno da damo 60m za jednog igraca, tj. da reinvestiramo dio love (znaci ne cijelu) od Aube u jednog igraca? Zar to nismo radili i lani reinvestiravsi u nove igrace nekih 100m zaradjenih od prodaje?
Ne mislim da je nerealno ali mi je glupo da se toliki novci daju za Moratu ili Lacazete-a...skoro bi sve novce od Aube koji je u ovom sistemu sami svjetski vrh,potrosili na igrace za koje je itekako upitno kako ce se snaci u Dortmundu...naravno uvijek postoji rizik ali ova 2 imena mi nikako ne idu uz ove cifre.
KayserSose je napisao/la:Da smo recimo umjesto Jude i Schurrlea sve investirali u jednog igraca tipa Lacazzete vjerovatno bi imali puno vise koristi. I stogot ustedili jer bi umjesto 2 velike place bili optereceni samo jednom.
Ako gledas ovako onda ubaci u tu pricu i Dembelea i Mora pa onda skontas da od te cetvorice dobili smo jednog super igraca koji nam je u mnogome spasio sezonu a sigurno bi i Gotze,Schurrle dali doprinos da nisu bili toliko povrijedjeni.A da si umjesto njih doveo jednog koji bi podbacio,otisla bi ti sezona u neku stvar...a realno gledajuci nismo u mogucnosti dovoditi igrace koji ce ti garantovati uspjeh...to sto su cijene otisle u neku stvar pa svako ko je obukao dres Reala vrijedi 50 miliona,ne znaci da je dovoljno kvalitetan igrac.

jamesrodriguez
Kontakt:

Post Postao/la jamesrodriguez » 26 maj 2017, 23:24

adnan24 je napisao/la:
KayserSose je napisao/la:Ako se vec ne moze dovesti adekvatna zamjena za Aubu ne vidim koja bi bila svrha da ga se uopce prodaje.
Nema svrhe...nije zelja kluba da se on proda.Obama ima jos jedan jaci ugovor da potpise i to je to,vjerovatno ima zelju da proba nesto novo a klubu je ovo najbolji tajming da ga proda jer vise od ovoga tesko da ce kostati.
KayserSose je napisao/la:I zasto mialis da je nerealno da damo 60m za jednog igraca, tj. da reinvestiramo dio love (znaci ne cijelu) od Aube u jednog igraca? Zar to nismo radili i lani reinvestiravsi u nove igrace nekih 100m zaradjenih od prodaje?
Ne mislim da je nerealno ali mi je glupo da se toliki novci daju za Moratu ili Lacazete-a...skoro bi sve novce od Aube koji je u ovom sistemu sami svjetski vrh,potrosili na igrace za koje je itekako upitno kako ce se snaci u Dortmundu...naravno uvijek postoji rizik ali ova 2 imena mi nikako ne idu uz ove cifre.
KayserSose je napisao/la:Da smo recimo umjesto Jude i Schurrlea sve investirali u jednog igraca tipa Lacazzete vjerovatno bi imali puno vise koristi. I stogot ustedili jer bi umjesto 2 velike place bili optereceni samo jednom.
Ako gledas ovako onda ubaci u tu pricu i Dembelea i Mora pa onda skontas da od te cetvorice dobili smo jednog super igraca koji nam je u mnogome spasio sezonu a sigurno bi i Gotze,Schurrle dali doprinos da nisu bili toliko povrijedjeni.A da si umjesto njih doveo jednog koji bi podbacio,otisla bi ti sezona u neku stvar...a realno gledajuci nismo u mogucnosti dovoditi igrace koji ce ti garantovati uspjeh...to sto su cijene otisle u neku stvar pa svako ko je obukao dres Reala vrijedi 50 miliona,ne znaci da je dovoljno kvalitetan igrac.
Adnan ne bih se bas slozio s tobom , mislim da je KayserSose vise u pravu!
I meni je vise pun racku tih nekakvih talenata , sto kaze Kayser ako Auba ode uzecemo dobru gutu love , i ako zelimo da budemo glavni konkurenti na sva 3 fronta , onda se mora potpisati Lukaku , Morata , Lacazette ili Musa Dembele iz Seltic-a!
Sve ostalo je prazna prica , i trosenje vremena sta bi bilo kad bi bilo.
Necemo valjda konstantno za neku sicu kupovati nekakve talente , biti razvojni klub nesto poput Ajax-a.
I dalje tvrdim da nam Gotze i Schurrle nisu uopce trebali.
100 milki je bilo na raspolaganju od prodaje gunde , mikia i hummia i sta se desilo uboli smo samo sa Dembele i Guerreiro !!
Merino i Mor odigrali 2 tekme , prvi ce nazad u Atletic B , drugi vjerovatno na pozajmicu.
Ja se samo plasim da ta politika sa dovodjenjem nekakvih mladih talenata vodi ka samo jednom , a to je ako ubode ... ubode dobro je .
Jbte mi ne mozemo zadrzati igraca , pa to je sramota i vazda jovo na novo.
Izgleda da su Watzke-u i Zorc-u bitniji milioni nego titule i uspjesi .
Eto im prilike sada u slucaju da Auba ode imace milione , da vidimo sto ce uraditi !
A znamo od prilike sto ce se desiti , potpisace nekakvog klinju za 15-20 milki , a mi cemo se lomiti navijaci i moliti Boga da pogode.
Hebes vise takvu politiku kluba , nema tu ni uspjeha a ni titula.
Ako cemo mi bvb , biti pre odredjeni da se zadovoljimo samo drugm ili trecim mjestom u bundeski i samim tim osiguravati direktno plasiranje u ligu prvaka iskreno hebes to pun mi je racku vise toga.
Postajemo razvojni klub , gdje je najbitnije Watzke-u napuniti dzepove euricima.
A nas navijace koji strepimo pred svaku tekmu bar ja ... ko nas hebe! :kafa:

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 27 maj 2017, 00:55

ja fakat neznam sta vi cekate sa kupovinom ajaxovih igraca prije svega sancheza,de ligta,van de beeka ,klaasena,dolberga,traorea....koga god od njih da kupite nece vas kostat vise od 25 milki a nemozete promasit...kupujes mladog a iskusnog igraca koji je vec osjetio pritisak igranja u velikom klubu gdje su rezultati pod muss....

jamesrodriguez
Kontakt:

Post Postao/la jamesrodriguez » 27 maj 2017, 02:10

gruezi je napisao/la:ja fakat neznam sta vi cekate sa kupovinom ajaxovih igraca prije svega sancheza,de ligta,van de beeka ,klaasena,dolberga,traorea....koga god od njih da kupite nece vas kostat vise od 25 milki a nemozete promasit...kupujes mladog a iskusnog igraca koji je vec osjetio pritisak igranja u velikom klubu gdje su rezultati pod muss....
Drug slazem se u potpunosti potpisujem

Desperado09
Kontakt:

Post Postao/la Desperado09 » 27 maj 2017, 18:23

Izgleda da je transfer Zagadoua gotov. Stiže mrljina od 1.93 cm. Ugovor bi trebao biti parafiran 3.juna.

To sada znači definitivan odlazak Gintera i Subotića.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 28 maj 2017, 15:49

Samo iz Francuske dovoditi igrace, ko je god iz Ligue 1 dosao, sa njim nismo fulali ;)

slika

"Naopaki" covjece ostani, nigdje ti nece biti bolje :salut:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

jamesrodriguez
Kontakt:

Post Postao/la jamesrodriguez » 30 maj 2017, 10:46

Na nasu zalost trasfer Aube u PSG je sve izvjesniji na tm. je trenutno 51% !!
On nas gotovo pa sigurno napusta , a posto Lacazette ili Moratu ili Lukaku mozemo samo sanjati neka nas bar obraduju sa malim nigerijancem Kelechi Iheanacho gledao sam par tekmi gdje je igrao za City i lik je prava zvjer.
Imali bi drugog Aubu , isto tako ne bi pogrjesili ni sa Musa Dembele iz Seltic !!
To su moji kandidati , volio bi da dodje kod nas jedan od te dvojice .
A kad cujem sa kakvom nas sve buranijom povezuju mrak mi padne na oci , Kruse pa neki ceh Patrik Schick , pa argetinac Sebastian Driussi !!

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 30 maj 2017, 15:33

Tog Čeha žele i Juve i neki vodeći Premovci tako da vjerovatno ima u njemu nešto.
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze

jamesrodriguez
Kontakt:

Post Postao/la jamesrodriguez » 30 maj 2017, 15:57

KayserSose je napisao/la:Tog Čeha žele i Juve i neki vodeći Premovci tako da vjerovatno ima u njemu nešto.
Samo jednu stvar znam ako ne dovedu iskusnog trenera i u slucaju Aubinog odlazka , ne nadju advekatnu zamjenu lose nam se pise u sezoni 2017/2018

Borusse00
Kontakt:

Post Postao/la Borusse00 » 30 maj 2017, 16:52

Što napiše @Kayser tog Čeha žele Inter, Juve, Roma i Tottenham pa onda nije on tako loš..... Cijena bi mu bila oko 25 milki..... A što se tiče tih napadača ja bi volio vidjeti kao Aubiniu zamjenu Dembele-a iz Celtica i ako se bude moglo još malog nigerica iz City-a uzet , njih dvoje bi bili po meni top zamjena.......... Neznam za vas koga bi htjeli vidjeti? Samo ne Modeste ili Kruse ili onaj Philipp iz Friburga jel odemo u krasan qurac ako se opet flopa sa špicom....

quadro
Kontakt:

Post Postao/la quadro » 31 maj 2017, 12:33

**** vam ta vaša pregovaračka moć sa tri godine ugovora. :wave: :crazy:

I opet vas napušta najbolji igrač. Nikad od vas kluba. Poligon za stvaranje igrača.

Bayern111
Kontakt:

Post Postao/la Bayern111 » 31 maj 2017, 13:40

Ev izgled da ste nasli zamjenu za aubu
Sa Favreom bi u BVB mogao doci i Baloteli kojem istice ugovor i izgleda Wtzke ozbiljno zainteresovan

Desperado09
Kontakt:

Post Postao/la Desperado09 » 01 jun 2017, 17:44

Evo malo vijesti oko Aube. Naime on nije prva opcija za PSG. To je Alexis Sanchez. Ako PSG ne dovede njega onda će krenuti po Aubu i ponuditi 70 mil eura i J.P. Augustina po informacijama PSG insidera na kojeg se poziva RevierSport. Što se tiče Aube, jedini klub koji njega traži je PSG. Osim ostanka u BVBu ili odlaska u PSG ne postoji treća opcija.

S druge strane naše šanse kod Lacazettea kao eventualne zamjene za Aubu su malo porasle, obzirom da ako pređe u Atletico neće imati pravo nastupa do januara zbog kazne koja je dosuđena Atleticu. Čini se da ne želi rizikovati poziv u repku pred SP 2018 i tu je šansa za druge klubove.

Također mediji prenose raznorazne glasine za Schicka. Ona najzvučnija je da je dogovorio sve s Juventusom koji u njemu vidi novog poboljšanog Ibrahimovića.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 01 jun 2017, 18:31

Mozda je Auba i prebrzo poletio da ide :)

Istina ljudi mu navodno daju 10 milki platu + 6 milki na ruke cim potpise ugovor, ali mogao je malo sacekati, ovako ispade da ima ponudu samo jednog kluba, a i tamo je druga opcija :crazy:

Kompromis
Kontakt:

Post Postao/la Kompromis » 01 jun 2017, 20:34

Malo o Schicku... mada je on 99.99% vec igrac Juventusa...

Schick ima brutalno dobru kontrolu lopte i dribling za nekoga ko je visok 1.92... a pored toga ima odlican njuh za gol...
Dakle kompletan paket sa 21 godinom... nije jednodimenzionalan igrac... igra i krilo sa tom visinom bez ikakvih problema...
Da nije bilo klauzule od 25mil isao bi on i na 40mil s obzirom na činjenicu da je next big thing u napadu...

Juventus je njega zakaparisao... ovo su bile sve formalnosti zbog dogovora oko nacina placanja... a mediji lupali i lupali... a kada juventus postavi primarnu metu za ljeto na ovog mladica onda znas da vrijedi...

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.