adnan24 je napisao/la:KayserSose je napisao/la:Ako se vec ne moze dovesti adekvatna zamjena za Aubu ne vidim koja bi bila svrha da ga se uopce prodaje.
Nema svrhe...nije zelja kluba da se on proda.Obama ima jos jedan jaci ugovor da potpise i to je to,vjerovatno ima zelju da proba nesto novo a klubu je ovo najbolji tajming da ga proda jer vise od ovoga tesko da ce kostati.
KayserSose je napisao/la:I zasto mialis da je nerealno da damo 60m za jednog igraca, tj. da reinvestiramo dio love (znaci ne cijelu) od Aube u jednog igraca? Zar to nismo radili i lani reinvestiravsi u nove igrace nekih 100m zaradjenih od prodaje?
Ne mislim da je nerealno ali mi je glupo da se toliki novci daju za Moratu ili Lacazete-a...skoro bi sve novce od Aube koji je u ovom sistemu sami svjetski vrh,potrosili na igrace za koje je itekako upitno kako ce se snaci u Dortmundu...naravno uvijek postoji rizik ali ova 2 imena mi nikako ne idu uz ove cifre.
KayserSose je napisao/la:Da smo recimo umjesto Jude i Schurrlea sve investirali u jednog igraca tipa Lacazzete vjerovatno bi imali puno vise koristi. I stogot ustedili jer bi umjesto 2 velike place bili optereceni samo jednom.
Ako gledas ovako onda ubaci u tu pricu i Dembelea i Mora pa onda skontas da od te cetvorice dobili smo jednog super igraca koji nam je u mnogome spasio sezonu a sigurno bi i Gotze,Schurrle dali doprinos da nisu bili toliko povrijedjeni.A da si umjesto njih doveo jednog koji bi podbacio,otisla bi ti sezona u neku stvar...a realno gledajuci nismo u mogucnosti dovoditi igrace koji ce ti garantovati uspjeh...to sto su cijene otisle u neku stvar pa svako ko je obukao dres Reala vrijedi 50 miliona,ne znaci da je dovoljno kvalitetan igrac.
Adnan ne bih se bas slozio s tobom , mislim da je KayserSose vise u pravu!
I meni je vise pun racku tih nekakvih talenata , sto kaze Kayser ako Auba ode uzecemo dobru gutu love , i ako zelimo da budemo glavni konkurenti na sva 3 fronta , onda se mora potpisati Lukaku , Morata , Lacazette ili Musa Dembele iz Seltic-a!
Sve ostalo je prazna prica , i trosenje vremena sta bi bilo kad bi bilo.
Necemo valjda konstantno za neku sicu kupovati nekakve talente , biti razvojni klub nesto poput Ajax-a.
I dalje tvrdim da nam Gotze i Schurrle nisu uopce trebali.
100 milki je bilo na raspolaganju od prodaje gunde , mikia i hummia i sta se desilo uboli smo samo sa Dembele i Guerreiro !!
Merino i Mor odigrali 2 tekme , prvi ce nazad u Atletic B , drugi vjerovatno na pozajmicu.
Ja se samo plasim da ta politika sa dovodjenjem nekakvih mladih talenata vodi ka samo jednom , a to je ako ubode ... ubode dobro je .
Jbte mi ne mozemo zadrzati igraca , pa to je sramota i vazda jovo na novo.
Izgleda da su Watzke-u i Zorc-u bitniji milioni nego titule i uspjesi .
Eto im prilike sada u slucaju da Auba ode imace milione , da vidimo sto ce uraditi !
A znamo od prilike sto ce se desiti , potpisace nekakvog klinju za 15-20 milki , a mi cemo se lomiti navijaci i moliti Boga da pogode.
Hebes vise takvu politiku kluba , nema tu ni uspjeha a ni titula.
Ako cemo mi bvb , biti pre odredjeni da se zadovoljimo samo drugm ili trecim mjestom u bundeski i samim tim osiguravati direktno plasiranje u ligu prvaka iskreno hebes to pun mi je racku vise toga.
Postajemo razvojni klub , gdje je najbitnije Watzke-u napuniti dzepove euricima.
A nas navijace koji strepimo pred svaku tekmu bar ja ... ko nas hebe!