novi dres Watforda - bezveze sto se mene tice
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Šta je ba ovoTefalTava je napisao/la: ↑12 avg 2025, 13:22katalinski je napisao/la: ↑11 avg 2025, 21:51Neka kopiraju ovaj bijli Espanjolov i sa ovim jednostavnim retro dizajnom i sa bojama.
Neka ubace Bosancicu , ili nekog zmaja kao porto, samo da ne "usaraju" kao ovaj prosli.
Ova godina je zanimljiva sa nekim rimejkovima dresova i jednostavnim dizajnom.
Srbijanci su se jos gore ukopali sa ovim capelli smecem![]()
![]()
Tipa ovakvo nešto, al zlatna umjesto žutezastitaIdentiteta je napisao/la: ↑10 sep 2025, 19:25Vidio sam da kelme ima neke ala bosanski ćilim, možda nešto na taj vajb bi bio dobar promo, al opet kažem suptilno, ne da te bode u potiljak kroz oči.
![]()
Vico je biznismen. Ako njegovom haveru daš da ima zastupništvo za Bosnu/regiju za neki od brendova, biće vrlo rad da potpiše
mi nismo potpisali ugovor s kelmeom per se, mi smo potpisali ugovor sa kompanijom jaćimović doo, a to je sve dio vicinih talova, tako da savez jedino radi da sebi zaradi, dabogda im zadnje bilo vodjenje ove reprezentacije...treba ovo iscupat iz ruku politike podhitno
A sta ti mislia da si sa Adidasom imao direktno ugovor?coelho41 je napisao/la: ↑11 sep 2025, 09:51mi nismo potpisali ugovor s kelmeom per se, mi smo potpisali ugovor sa kompanijom jaćimović doo, a to je sve dio vicinih talova, tako da savez jedino radi da sebi zaradi, dabogda im zadnje bilo vodjenje ove reprezentacije...treba ovo iscupat iz ruku politike podhitno
vjerujem da je bio ozbiljniji retailer od jaćimovića-juvente, a pošto smo 2014 igrali SP ne bi me čudilo da smo imali i direktnu vezu s adidasomsagitarius je napisao/la: ↑11 sep 2025, 10:41A sta ti mislia da si sa Adidasom imao direktno ugovor?coelho41 je napisao/la: ↑11 sep 2025, 09:51mi nismo potpisali ugovor s kelmeom per se, mi smo potpisali ugovor sa kompanijom jaćimović doo, a to je sve dio vicinih talova, tako da savez jedino radi da sebi zaradi, dabogda im zadnje bilo vodjenje ove reprezentacije...treba ovo iscupat iz ruku politike podhitno![]()
skroz drugi distribution model - adidas ne daje prava oficijelne distribucije nekim jacimovicimasagitarius je napisao/la: ↑11 sep 2025, 10:41A sta ti mislia da si sa Adidasom imao direktno ugovor?coelho41 je napisao/la: ↑11 sep 2025, 09:51mi nismo potpisali ugovor s kelmeom per se, mi smo potpisali ugovor sa kompanijom jaćimović doo, a to je sve dio vicinih talova, tako da savez jedino radi da sebi zaradi, dabogda im zadnje bilo vodjenje ove reprezentacije...treba ovo iscupat iz ruku politike podhitno![]()
Jesi li možda vidio adidas dresove? Da je level kustomizacije kao što Njemci imaju sigurno nije - ali je na nivou tier B reprezentacija i 25x bolji od trenutnog s**nja koje je Kelme izbaciozastitaIdentiteta je napisao/la: ↑11 sep 2025, 14:55Ne znam koliko ozbiljniji je bio, al SP smo igrali u stock dresovima.
Imamo 0 personalizacije na dresovima još od ljiljana oko vrata na onim patrick dresovima poslijeratnim.
Pa savez i krivim, neću tebeNo99 je napisao/la: ↑11 sep 2025, 18:24To što nama niko ne može ugoditi je drugo. Rrealno, samo savez mozemo kriviti.zastitaIdentiteta je napisao/la: ↑11 sep 2025, 14:55Ne znam koliko ozbiljniji je bio, al SP smo igrali u stock dresovima.
Imamo 0 personalizacije na dresovima još od ljiljana oko vrata na onim patrick dresovima poslijeratnim.
u tome jeste poenta - nasa ocekivanja su iznad realnosti kako veliki brendovi funkcioniraju; npr Roma, jedan od najvecih klubova na svijetu sto se tice marketinga nije bila elite tim adidasa (sada jeste) - adidas ima drugu strategiju cak i kad uporedis Nike i Pumu - s obzirom na sve imali smo vise nego fer tretman od strane adidasazastitaIdentiteta je napisao/la: ↑11 sep 2025, 19:53Pa savez i krivim, neću tebeNo99 je napisao/la: ↑11 sep 2025, 18:24To što nama niko ne može ugoditi je drugo. Rrealno, samo savez mozemo kriviti.zastitaIdentiteta je napisao/la: ↑11 sep 2025, 14:55Ne znam koliko ozbiljniji je bio, al SP smo igrali u stock dresovima.
Imamo 0 personalizacije na dresovima još od ljiljana oko vrata na onim patrick dresovima poslijeratnim.![]()
Ne zaboravi da smo uoči potpisa s adidasom bili 13. reprezentacija svijeta, a uoči svjetskog 20.
Dobili smo teški shit. Razumijem da adidasu customizacija nije jača strana, al doslovce je većina stvari bila levela skokni u sport vision, kupi 24 komada i nalijepi grb. Kasnije smo samo tonuli pa je imalo smisla ne ulagati nešto aman truda u taj segment jer je i ovdje padao hajp oko repke.
Treći dres – tamnoplavi - ako misliš na onaj s ćizom preko prsa, simpatičan pokušaj imitacije štita ljiljanke, ali basic, ne može to biti sva personalizacija. Opet kažem, razumijem da je adidas tu svakako limitiran, by choice.
Onaj zadnji koji spominješ, ako je ono što mislim nema šanse da nije stock model. Na glavu da se posade, nema šanse.
Btw, samo brzinzki pogled na trenutne iz FIFAinog shopa: Meksiko, Nigerija, Kanada, Švica, Novi Zeland, Belgija, Južna Afrika... to su nacionalni dresovi.
Ili sa zadnjeg WC... Hrvatska, Ekvador, Francuska, Meksiko, Saudija, Tunis, + klasično ali moćno Njemačka, Španija, Srbija i Portugal.
Ima ovdje jakih repki, al ima i repki koje bi luksemburg natabao.
Svakako ne igraju dresovi, samo kažem, šteta manjka truda oko istih.![]()
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Micron, Zaboljesutra i 26 gostiju.