Dres reprezentacije BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

No99
Kontakt:

Re: Dres reprezentacije BiH

Post Postao/la No99 » 10 sep 2025, 18:36

slika

novi dres Watforda - bezveze sto se mene tice

No99
Kontakt:

Post Postao/la No99 » 10 sep 2025, 18:40

slika

slika

slika

ubaciti malo srebrene boje i vratiti se na bijele domace da se razlikujemo od Svedske, Ukraine - imati neki ton komunikacije brenda BH fudbala

Cak i na ovim dresovima da su brojevi bijeli ili srebreni mozda bi ljepse izgledalo

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 10 sep 2025, 18:43

nazalost i razlikujemo se od Svedske, Ukrajine, kamo srece da je kvalitet i kombo boja kao npr. Svedska

sad nas svi mijesaju sa Kosovom
Don't believe the hype.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 10 sep 2025, 18:48

TefalTava je napisao/la:
12 avg 2025, 13:22
katalinski je napisao/la:
11 avg 2025, 21:51
Neka kopiraju ovaj bijli Espanjolov i sa ovim jednostavnim retro dizajnom i sa bojama.
Neka ubace Bosancicu , ili nekog zmaja kao porto, samo da ne "usaraju" kao ovaj prosli.
Ova godina je zanimljiva sa nekim rimejkovima dresova i jednostavnim dizajnom.

slika

Srbijanci su se jos gore ukopali sa ovim capelli smecem :tokralju: :tokralju:
Šta je ba ovo :urnebes: :urnebes:
I found freedom. Losing all hope was freedom.

zastitaIdentiteta
Kontakt:

Post Postao/la zastitaIdentiteta » 10 sep 2025, 19:25

Šta znam, meni je najiritantniji momenat na trenutnim dresovima ona drečava žuta.
Bilo šta što vuče više na zlatno mi je bolja opcija. I malo suptilnog patterna na dresu da nije baš neki njanjavi krindž.

Ovo je u dahu brzinski bilo
slika
slika

Vidio sam da kelme ima neke ala bosanski ćilim, možda nešto na taj vajb bi bio dobar promo, al opet kažem suptilno, ne da te bode u potiljak kroz oči.
:bih:
Pošteno, pa kako bude.

zastitaIdentiteta
Kontakt:

Post Postao/la zastitaIdentiteta » 10 sep 2025, 19:27

zastitaIdentiteta je napisao/la:
10 sep 2025, 19:25
Vidio sam da kelme ima neke ala bosanski ćilim, možda nešto na taj vajb bi bio dobar promo, al opet kažem suptilno, ne da te bode u potiljak kroz oči.
:bih:
Tipa ovakvo nešto, al zlatna umjesto žute
slika
slika
Pošteno, pa kako bude.

zikerrz21
Kontakt:

Post Postao/la zikerrz21 » 10 sep 2025, 19:37

ne kontam koji k radi savez i kelme?

u martu 2023 smo nosili one probne od kelmea i onda od juna 2023 pa sve do sada se nije promjenuo dres?2 i po godine isti dresovi.
smijesno i zalosno.

Lynx
Kontakt:

Post Postao/la Lynx » 11 sep 2025, 09:26

Da je potpisati ugovor sa Pumom ili Adidasom, ali teško dok je tu Vico
63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono

“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”

Velid Spaho

Željezničar za život cijeli!💙

zastitaIdentiteta
Kontakt:

Post Postao/la zastitaIdentiteta » 11 sep 2025, 09:47

Lynx je napisao/la:
11 sep 2025, 09:26
Da je potpisati ugovor sa Pumom ili Adidasom, ali teško dok je tu Vico
Vico je biznismen. Ako njegovom haveru daš da ima zastupništvo za Bosnu/regiju za neki od brendova, biće vrlo rad da potpiše :mrgreen:
Pošteno, pa kako bude.

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 11 sep 2025, 09:51

zikerrz21 je napisao/la:
10 sep 2025, 19:37

u martu 2023 smo nosili one probne od kelmea i onda od juna 2023 pa sve do sada se nije promjenuo dres?2 i po godine isti dresovi.
smijesno i zalosno.
mi nismo potpisali ugovor s kelmeom per se, mi smo potpisali ugovor sa kompanijom jaćimović doo, a to je sve dio vicinih talova, tako da savez jedino radi da sebi zaradi, dabogda im zadnje bilo vodjenje ove reprezentacije...treba ovo iscupat iz ruku politike podhitno

sagitarius
Kontakt:

Post Postao/la sagitarius » 11 sep 2025, 10:41

coelho41 je napisao/la:
11 sep 2025, 09:51
zikerrz21 je napisao/la:

smijesno i zalosno.
mi nismo potpisali ugovor s kelmeom per se, mi smo potpisali ugovor sa kompanijom jaćimović doo, a to je sve dio vicinih talova, tako da savez jedino radi da sebi zaradi, dabogda im zadnje bilo vodjenje ove reprezentacije...treba ovo iscupat iz ruku politike podhitno
A sta ti mislia da si sa Adidasom imao direktno ugovor? 🤣
..Za Čelik i Zenicu!Jer to, je čast i sudbina i krv Zeničana, ljubav velika!
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 11 sep 2025, 13:57

sagitarius je napisao/la:
11 sep 2025, 10:41
coelho41 je napisao/la:
zikerrz21 je napisao/la:

smijesno i zalosno.
vjerujem da je bio ozbiljniji retailer od jaćimovića-juvente, a pošto smo 2014 igrali SP ne bi me čudilo da smo imali i direktnu vezu s adidasom
https://www.nfsbih.ba/vijesti/adidas-pr ... ns-fs-bih/

zastitaIdentiteta
Kontakt:

Post Postao/la zastitaIdentiteta » 11 sep 2025, 14:55

Ne znam koliko ozbiljniji je bio, al SP smo igrali u stock dresovima.
Imamo 0 personalizacije na dresovima još od ljiljana oko vrata na onim patrick dresovima poslijeratnim.
Pošteno, pa kako bude.

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 11 sep 2025, 15:40

Hrvati su poslije dvadeset i kusur godina saradnje sa Nike potpisali sa Adidasom. Ugovor, čini mi se, stupa na snagu poslije SP. Nisam našao podatak al' sigurno je ozbiljna lova u pitanju.

Ovo pišem, jer oni kao i mi, imaju "moćnu" dijasporu koja je spremna da pazari skupe sportske rekvizite. Kod nas, je možda stvar druge prirode pa ove ozbiljne firme ne žele da se petljaju u naš organizacioni ciganluk. Adidas je bio incidentna situacija jer su htjeli ad hoc da u svoj portfolio ubace još jednog učesnika SP.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

No99
Kontakt:

Post Postao/la No99 » 11 sep 2025, 17:21

sagitarius je napisao/la:
11 sep 2025, 10:41
coelho41 je napisao/la:
zikerrz21 je napisao/la:

smijesno i zalosno.
skroz drugi distribution model - adidas ne daje prava oficijelne distribucije nekim jacimovicima

No99
Kontakt:

Post Postao/la No99 » 11 sep 2025, 18:24

11 sep 2025, 14:55
Imamo 0 personalizacije na dresovima još od ljiljana oko vrata na onim patrick dresovima poslijeratnim.
Jesi li možda vidio adidas dresove? Da je level kustomizacije kao što Njemci imaju sigurno nije - ali je na nivou tier B reprezentacija i 25x bolji od trenutnog s**nja koje je Kelme izbacio

Prvi dres za SP – plavi sa bijelim i crnim detaljima - model 100% iz adidasovog kataloga sa grbom BiH, jer je sporazum postignut neposredno prije Svjetskog prvenstva (sličan slučaj bio je i s Belgijom, koja je tada imala identične crvene dresove)

Drugi dres – plavi sa žutom prugom - takođe template model uz sitne detalje poput natpisa "Bosna i Hercegovina" ispod kragne na ledima - dio tadašnje adidasove strategije za B-tier reprezentacije, koje su koristile katalog varijante sa minimalnim prilagođavanjima

Treći dres – tamnoplavi - prvi put reprezentacija dobija nešto posebno: dezajn izvedeni na osnovu šablona, ali sa jasnim unikatnim elementima i posebnim bojama - opet unikantni detalji: unutar kragne je smještena zastava BiH - znači nivo kustomizacije je bio znatno viši, gotovo na nivou adidasovih A-tier (naravno ne Elite) selekcija - mislim da je tada adidas pokušao postaviti novi vizualni identitet s drugačijom kombinacijom boja

Onda idu problemi s opremom – kada su se prvi put pojavile priče o prelasku na Kelme ili Umbro, adidas je u meduvremenu slao tri različite varijante običnih dresova iz kataloga, pogotovo zadnji dres koji smo nosili je bio najobicniji template (što bi rekli za termina)

Zadnji dres (koji nikada nismo nosili) – adidas je ipak napravio potpuno novi model - kako su objasnili, inspiracija su bili vodopadi i voda u Bosni i Hercegovini - znaci još jedan unikatni dres, sa dizajnom i detaljima iznad uobičajenog nivoa B-tier ekipa

To što nama niko ne može ugoditi je drugo. Rrealno, samo savez mozemo kriviti - zamisli apsurd – nisi sposoban otvoriti običnu retail prodavnicu i prodavati legitimne adidas dresove, dok istovremeno FKS to uradi bez problema. Adidas i prilika da se gradi brend i da navijači imaju gdje kupiti original – možda se namjerno bježi od normalnog poslovanja ...

zastitaIdentiteta
Kontakt:

Post Postao/la zastitaIdentiteta » 11 sep 2025, 19:53

No99 je napisao/la:
11 sep 2025, 18:24
To što nama niko ne može ugoditi je drugo. Rrealno, samo savez mozemo kriviti.
Pa savez i krivim, neću tebe :mrgreen:
Ne zaboravi da smo uoči potpisa s adidasom bili 13. reprezentacija svijeta, a uoči svjetskog 20.
Dobili smo teški shit. Razumijem da adidasu customizacija nije jača strana, al doslovce je većina stvari bila levela skokni u sport vision, kupi 24 komada i nalijepi grb. Kasnije smo samo tonuli pa je imalo smisla ne ulagati nešto aman truda u taj segment jer je i ovdje padao hajp oko repke.

Treći dres – tamnoplavi - ako misliš na onaj s ćizom preko prsa, simpatičan pokušaj imitacije štita ljiljanke, ali basic, ne može to biti sva personalizacija. Opet kažem, razumijem da je adidas tu svakako limitiran, by choice.

Onaj zadnji koji spominješ, ako je ono što mislim nema šanse da nije stock model. Na glavu da se posade, nema šanse.
Btw, samo brzinzki pogled na trenutne iz FIFAinog shopa: Meksiko, Nigerija, Kanada, Švica, Novi Zeland, Belgija, Južna Afrika... to su nacionalni dresovi.

Ili sa zadnjeg WC... Hrvatska, Ekvador, Francuska, Meksiko, Saudija, Tunis, + klasično ali moćno Njemačka, Španija, Srbija i Portugal.
Ima ovdje jakih repki, al ima i repki koje bi luksemburg natabao.
Svakako ne igraju dresovi, samo kažem, šteta manjka truda oko istih. :mrgreen:
Pošteno, pa kako bude.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 11 sep 2025, 20:46

Jedna Latvija ima Adidas dresove, a nasi faking Kelme uzimaju. Iskreno, kvalitet ocajan. Ne bi me cudilo uskoro kao u Srbiji, onaj Capelli, kako se vec zove...
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

No99
Kontakt:

Post Postao/la No99 » 11 sep 2025, 20:52

11 sep 2025, 19:53
No99 je napisao/la:
11 sep 2025, 18:24
To što nama niko ne može ugoditi je drugo. Rrealno, samo savez mozemo kriviti.
Pa savez i krivim, neću tebe :mrgreen:
Ne zaboravi da smo uoči potpisa s adidasom bili 13. reprezentacija svijeta, a uoči svjetskog 20.
Dobili smo teški shit. Razumijem da adidasu customizacija nije jača strana, al doslovce je većina stvari bila levela skokni u sport vision, kupi 24 komada i nalijepi grb. Kasnije smo samo tonuli pa je imalo smisla ne ulagati nešto aman truda u taj segment jer je i ovdje padao hajp oko repke.

Treći dres – tamnoplavi - ako misliš na onaj s ćizom preko prsa, simpatičan pokušaj imitacije štita ljiljanke, ali basic, ne može to biti sva personalizacija. Opet kažem, razumijem da je adidas tu svakako limitiran, by choice.

Onaj zadnji koji spominješ, ako je ono što mislim nema šanse da nije stock model. Na glavu da se posade, nema šanse.
Btw, samo brzinzki pogled na trenutne iz FIFAinog shopa: Meksiko, Nigerija, Kanada, Švica, Novi Zeland, Belgija, Južna Afrika... to su nacionalni dresovi.

Ili sa zadnjeg WC... Hrvatska, Ekvador, Francuska, Meksiko, Saudija, Tunis, + klasično ali moćno Njemačka, Španija, Srbija i Portugal.
Ima ovdje jakih repki, al ima i repki koje bi luksemburg natabao.
Svakako ne igraju dresovi, samo kažem, šteta manjka truda oko istih. :mrgreen:
u tome jeste poenta - nasa ocekivanja su iznad realnosti kako veliki brendovi funkcioniraju; npr Roma, jedan od najvecih klubova na svijetu sto se tice marketinga nije bila elite tim adidasa (sada jeste) - adidas ima drugu strategiju cak i kad uporedis Nike i Pumu - s obzirom na sve imali smo vise nego fer tretman od strane adidasa

a da ne spominjemo fudbalsku elitu (Njemacka, Francuska, Spanija, Portugal - pa Hrvatksa, Belgija ..) jer nijedan brend nam nece dati uvjete kao njima, sve te drzave koje si naveo nemozes uporediti sa BiH - cak i da su (a nisu) losije reprezentacije sto se tice rezultata
Meksiko populacija 100M +
Nigerija populacija 200M+
Saudi 30M+ i ucesnik SP (a 100% isti template kao nasi zadnji dresovi koje nismo nosili - cak su nasi i bolji)
Srbija - pogledaj na cemu su jer im je savez i gori od naseg

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 12 sep 2025, 14:48

Mene je Adidas bio radovao jer sam mislio da cu konacno moci narucit dres od njih, ali sipak. Jedino pozitivno je bilo sto sam sasvim slucajno naletio na nas dres u prodavnici u Americi medju dresovima drugih reprezentacija.
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Micron, Zaboljesutra i 26 gostiju.