Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

zemuntrg
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la zemuntrg » 07 nov 2025, 10:21

Pekara, doner, burger, fast food, salama, pasteta, bijeli hljeb kafa, kola, kolac, cigara/nargila, stres. Dumam nesto ima jedno po godine, hoce li iko od ovih generacija dozivit 70te?

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 07 nov 2025, 11:18

Potrošnja mesa peradi u Njemačkoj po glavi stanovnika, prošle godine porasla je na rekordnih 13,6 kilograma. Kao i potrošnja jaja. Sa 235 iz 2019., na 250 jaja po glavi stanovnika.

Što se tiče jaja, 72 posto njemačke potražnje zadovoljile su domaće farme.

Njemačka, koja je još uvijek jaka glede samodostatnosti u ovom sektoru, traži bliža tržišta za dodatni uvoz. Dok neke zemlje EU mnoogo više ovise o uvozu peradarskih proizvoda.

Rekli bi fina prilika za BiH. Kad tamo onaj "prokleti" Izvještaj EU Komisije gdje stoji - kako BiH još uvijek nije ispunila kriterije za izvoz konzumnih jaja u EU.

Iskreno, novi vladajući establisment ne popravlja kečeve prethodnih vlada. Ni u augustu, niti početkom godine.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

gringoBasJa
Kontakt:

Post Postao/la gringoBasJa » 07 nov 2025, 11:41

Virtu4l je napisao/la:
06 nov 2025, 21:14
gringoBasJa je napisao/la:
06 nov 2025, 16:08

Umjesto da pozdravis starog druga nakon 5-6 godina odsutva sa chata ti tako klizeci...

Pozdrav. :salut:
Odpozdrav, dobro je da si jos tu!
StevieG8 je napisao/la:
07 nov 2025, 08:00
Drago mi je da si prezivio covid :mrgreen:
Nek ti je Drago ne bi valjalo da ti je Milo :P
Podrav i tebi!

gringoBasJa
Kontakt:

Post Postao/la gringoBasJa » 07 nov 2025, 11:53

zemuntrg je napisao/la:
07 nov 2025, 10:21
Pekara, doner, burger, fast food, salama, pasteta, bijeli hljeb kafa, kola, kolac, cigara/nargila, stres. Dumam nesto ima jedno po godine, hoce li iko od ovih generacija dozivit 70te?
Hoce iz samo jednog razloga sto sadasnjim generacijama mozak u 25-oj radi na nivou osmogodisnjaka i ne bi trebalo doci do lucenja kakvih destruktivnih hormona barem do 65-e... Druge nade ja ne vidim!

Gledam nedavno izvjestaj neke neovisne komisije/inspekcije, 80% proizvoda u policama marketa je lazno, ne odgovara deklaraciji sto je zastrasujuci podatak koji je tek tako gurnut u cosak i niko o tome ne prica vise nista! Strasno!
80% :silent: :shock: Sta mi ljudi uopste jedemo???

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 07 nov 2025, 12:44

postoji li neka brza posta da nije iz RS-a, uvijek neka Bijeljina
Don't believe the hype.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 07 nov 2025, 12:58

akisarajevo92 je napisao/la:
07 nov 2025, 12:44
iExpress, Siroki Brijeg :mrgreen:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 07 nov 2025, 14:07

Zašto je gorivo ovoliko postupilo? U nedjelju na pumpi gdje točim bilo 2.18 a danas 2.41.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 07 nov 2025, 14:51

zemuntrg je napisao/la:
Ja se sjecam kad sam bio djete jos tamo 80tih, kad neko umre a oko 60 to je normala bilo. Roditelji od tate i djed sa mamine strane nisu ni 60tu dozivili.
Neko umre sa 50, kazu a neki dan bio zdrav sta mu bi. A tamo hranili se sa puterom, sudjuk, suho meso. Crveno meso svaki dan, zacepi vene i fljas.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 07 nov 2025, 14:59

soko je napisao/la:
07 nov 2025, 14:51
zemuntrg je napisao/la:
Ja se sjecam kad sam bio djete jos tamo 80tih, kad neko umre a oko 60 to je normala bilo. Roditelji od tate i djed sa mamine strane nisu ni 60tu dozivili.
Neko umre sa 50, kazu a neki dan bio zdrav sta mu bi. A tamo hranili se sa puterom, sudjuk, suho meso. Crveno meso svaki dan, zacepi vene i fljas.
Kod nas dosta naroda, pogotovo starijeg, misli da je domaca hrana = zdrava hrana. Pa krkaju suho meso, masne sireve, domaci pekmez u kojem je Bog zna koliko secera itd.
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 07 nov 2025, 15:22

akisarajevo92 je napisao/la:
07 nov 2025, 12:44
BH Post Express

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 07 nov 2025, 15:47

soko je napisao/la:
zemuntrg je napisao/la:
Ma ne mora ni to znaciti. Ima ljudi puse crveni marlboro citav zivot, pa dozive 80-tu. Dok sa druge strane, evo npr znao sam jednog covjeka, nikad nije zapalio, nije ni pio cini mi se, vozio biciklo, kozje mlijeko pio itd itd, umro u 49-oj. Moje misljenje je da stres tu igra najvecu ulogu.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 07 nov 2025, 15:54

Genetika igra najvecu ulogu. Ako ti je dobra loza, vjerovatno mozes cijeli zivot raditi sve sto ne treba i dozivjeti 80-90. Ako ti je losa, najebao si rano kako god okrenes.

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 07 nov 2025, 16:00

Kako su mi se influenseri popeli na qrac krasni. Za razliku od politčara, narod ih obožava, a nema nikakve javne i društvene koristi od njih, osim njima samim, a obmanuli su javnost da su tu zbog općeg dobra. Prividna slika koju oni stvaraju o sebi je da su oni bitan kotač u nekim društvenim promjenama, akcijama, revolucijama i sl., teško je u ovakvim situacijama reći nešto protiv Mirze Mustafagića ili Karton Revolucije, a samo zaprđuju bez ikakve koristi.

Primjetio sam da se lijepe na svaku tragediju koja nas zadesi ko muha na vnogo te vrlo dobro i mudro iskoriste to za sopstvenu promociju, barem sekundardno kroz broj novih pratitelja koji svaki put raste iz tragedije u tragediju, a koji će poslije gledati njihove reklame i daily bljuvotine. Najglasniji su da ukazuju na nešto, dijele šta im ljudi šalju, praktički ponašaju se kao kanal informisanja i najčešće se pored toga bave humanitarnim radom, koji je siva zona kod nas. Slično huliganima tj. navijačkim skupinama i jedni i drugi često ne vide svrhu svog postojanja, pa valjda kroz ove situacije traže approval od zajednice u kojoj obitavaju.

A kada bi stvarno dobili bilo kakvu moć i mogućnost da nešto promijene pokazali bi da nisu bolji od snimanja reklama i prošenja po društvenim mrežama.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 07 nov 2025, 16:07

Treba imati dva pristupa u ocjenjivanju uticaja cigara, loše ishrane prema godinama života/zdravlju. Jedan individualni i jedan kolektivni. Kolektivni govori o stvarnim uticajima. Individualno ne mora. Također, ako si dobacio 80 ne znači da nisi mogao više ako nisi pušio. Statistika/uticaj/zaključak se pravi na kolektivnom uzorku a ne pojedinačno. Husika me napomenu na tu temu, slično je bilo i za koronu, štetnost se ocjenjuje prema uticaju na kolektiv a ne prema tome je li neko idnividualno bolestan ili umro. Mlađi su se opirali tome jer su znali da su male, male šanse da će krepat, druge populacije nisu imali te sreće. Kao i u slučaju cigara, neko sa astmom ili bronhitisom će nahebati ako sjedi u kafiću gdje neko zaždije, dok će nekom sa genetikom to biti smijurija.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 07 nov 2025, 17:34

DamirT je napisao/la:
07 nov 2025, 15:47
soko je napisao/la:
zemuntrg je napisao/la:
Ma ne mora ni to znaciti. Ima ljudi puse crveni marlboro citav zivot, pa dozive 80-tu. Dok sa druge strane, evo npr znao sam jednog covjeka, nikad nije zapalio, nije ni pio cini mi se, vozio biciklo, kozje mlijeko pio itd itd, umro u 49-oj. Moje misljenje je da stres tu igra najvecu ulogu.
Sve stvari imaju neku ulogu. Ishrana, genetika, stres.
Al eto npr ne znas ti sta je taj covjek jeo. Kozije mlijeko ima vise masnoce neg ovo kravlje. To je recept za srcani udar.
Imam u famliji dosta raje, kontaju da se zdravo hrane. U 40toj mu ugradili stent. Lik svaki dan pije dvije case mlijeka. Jedu pitu, crveno meso al kaze zdrava ishrana jer je organic. Jbg

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 07 nov 2025, 17:41

DamirT je napisao/la:
07 nov 2025, 15:47
soko je napisao/la:
zemuntrg je napisao/la:
Genetika igra dobru ulogu, recimo srce i to. A sto se raka tice to je veliki dio nacin zivota (mimo genetike koja je 10% slucajeva), rak voli secer, sto vise secera stavljas u organizam daleko su vece sanse da ce jedna celija "poluditi" i to je to.

@napoleon

Zdravije nego da jedes junk hranu, ne znaci nuzno zdravo. A i to igra koliko cesto jedes. Slobodno se ti najedi mesine u 6, pa nemoj jesti sutradan do barem 10 ujutru, nikakav problem. Ali ako jedes cim oci otvoris, pa opet u toku dana pa opet navece, cijeli dan (i noc) ti organizan provede vareci te obroke.

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 07 nov 2025, 17:47

Virtu4l je napisao/la:
06 nov 2025, 21:14
gringoBasJa je napisao/la:
06 nov 2025, 16:08

Umjesto da pozdravis starog druga nakon 5-6 godina odsutva sa chata ti tako klizeci...

Pozdrav. :salut:
Jos da se hare vrati i forum ce opet imati smisla :)

relativizam
Kontakt:

Post Postao/la relativizam » 07 nov 2025, 17:52

Finn je napisao/la:
07 nov 2025, 15:54
Genetika igra najvecu ulogu. Ako ti je dobra loza, vjerovatno mozes cijeli zivot raditi sve sto ne treba i dozivjeti 80-90. Ako ti je losa, najebao si rano kako god okrenes.
Mnogo ima do toga sjedis li na hladnom betonu

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 07 nov 2025, 19:53

Krenula nova godina na faksu i sa njom došli ponovci :mrgreen:

Između ostalog jedna mala, koja je doslovno po svemu, liga iznad mene. Djevojka baš izgleda odlično, dobro se i skupo nosi. Imali smo par puta neku komunikaciju, koja bi završavala nekim foricama, uglavnom mislim da sam ostavio sasvim okej utisak. Počeo se ja javljati kao oko nekih materijala i ispita, i ono već pišemo nekih sedam dana. Vidim ja kao neke znakove, ali i ranije mi se događalo da umislim tako neke znakove, ono djevojka samo disala, ja ufurao da flerta sa mnom :mrgreen: Najgore što nisam siguran da li ima nekoga, jer nije baš društvena sa ostalima.

Ne znam da li da je zovnem na kafu, kontam da se ne isprosipam, i kako uopće da malo opipam teren, a da ne ispadnem levat.
@Jay, ovoj se ne kupuje serdžada nije pokrivena :mrgreen:
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 07 nov 2025, 19:57

Forumasi kad @Surreal pocne o ljubavnim problemima, part 349:
slika
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 41 gost.