FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
34
24%
2. Borbu za Evropu
70
50%
3. Sredinu tabele
21
15%
4. Borbu za opstanak
14
10%

Ukupno glasova: 139

svemalim1
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la svemalim1 » 10 jun 2025, 16:15

Napaceni87 je napisao/la:
10 jun 2025, 16:06
Kakve su sanse da izadjemo u grupnu fazu konferencijske
negdje izmedju 0 i 1%. ne mozes uci ako nemas koeficijent i ako nisi prvak.

Lokomotifa
Kontakt:

Post Postao/la Lokomotifa » 10 jun 2025, 16:15

Pregledao sam intervju Adžema na Youtube. Drago mi je što je rekao nešto slično što sam ja ovdje pisao prije par mjeseci, a ljudi govorili ma dobro je 4. mjesto, Denis najbolji trener ikad igdje.

I ja sam se tada isto kao Adžem pitao kako smo se doveli u situaciju da smo se navikli na prosječnost. Zadovoljavamo se 4. mjestom, a Zrinjski nam pobjegao 17 bodova. Pitari su nebitni u ovoj priči. Mi smo ba Željo, vazda ciljamo na vrh pa dokle doguramo.

Meni raja tad govorila ma drugi imaju suđenje, finansije, mi vazda u dubiozi nekoj, a svi dobro znamo, a i Adžem se sjeća vremena kad nismo imali za stanarine igračima pa se borili za titulu. Povučemo iz omladinskog pogona Bajića, Hadžiahmetovića, Memiju, pa opet borba za titulu.

Nisam ja glup, znam dobro kakvu podršku sudija će i sljedeće sezone imati Borac i Zrinjski, ali ja bi se roknuo kad vrli navijači Želje kažu dobro je izboriti opstanak u Ligi 10, biće teško, dobro je biti 4., to nam je maximum. Psihologija je vrlo jasna, ako sebi postaviš niske ciljeve igrači će jednako nisko reagovati sa svojim performansama na te ciljeve. Ako postaviš visoke ciljeve igrači će dati maximum pa dokle doguramo.

Zato podrška Adžemu, drago mi je što je pokazao da ima mu*a na samom početku, jer dobro zna ko je Željo i šta je Željo. Nažalost, bojim se da su mnogi navijači zaboravili ko je Željo i šta je Željo, pa ćemo opet aplaudirati na remiju u Posušju, na minimalnom porazu u derbiju, na bodu na Grbavici protiv bilo koga itd.

Slava pripada samo onima koji vjeruju u sebe, znaju za šta se bore i ne odustaju do samog kraja.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."

muharemovicdzelo
Kontakt:

Post Postao/la muharemovicdzelo » 10 jun 2025, 16:28

Samo jako Šefe i puna podrška!
Onaj ko ne može da trči, taj ne može ni da igra.

b00t
Kontakt:

Post Postao/la b00t » 10 jun 2025, 16:33

RatoborniMrmot je napisao/la:
10 jun 2025, 15:55
b00t je napisao/la:
10 jun 2025, 15:21
Pact1921 je napisao/la:
10 jun 2025, 14:26

Nemoj mi bogati negative citav dan su ljudi opkruzeni negativom i gledaju ovaj fudbal da se malo razvesele i onda vidim tebe na ovom forumu nikad jedne nisi pozitivne stvari rekao . Da smo mi u transferu al jabera dobili cristiana ronalda kao zamjenu ti bi rekao ma ronaldo je previse star sta ce nam on u napadu .
**** te sunce drago ja nisam pisao pozitivno ? **** vam
adzem sunce raspalo,i treba pisati samo negativno.. Sta je se desilo pozitivno u Klubu ? Samo se prosi i kuka **** te sunce vise i Pomozi.ba
Djesi "navijacu" Zeljeznicara :mrgreen:

Sreca pa pitarski degeni ne prave cirkus od teme. Sreca pa im se ne dopusta :mrgreen:
Jesi decko naporan bog te.. Ti fakat si ko proljev naporan.. Miran budi debilko i **** od mene..

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 10 jun 2025, 16:45

Lokomotifa je napisao/la:
10 jun 2025, 16:15
Pregledao sam intervju Adžema na Youtube. Drago mi je što je rekao nešto slično što sam ja ovdje pisao prije par mjeseci, a ljudi govorili ma dobro je 4. mjesto, Denis najbolji trener ikad igdje.

I ja sam se tada isto kao Adžem pitao kako smo se doveli u situaciju da smo se navikli na prosječnost. Zadovoljavamo se 4. mjestom, a Zrinjski nam pobjegao 17 bodova. Pitari su nebitni u ovoj priči. Mi smo ba Željo, vazda ciljamo na vrh pa dokle doguramo.

Citiraću ja i tebe i Adžema tamo nekad sljedeće sezone. Nekako si uspio ugurati Denisa u prvu rečenicu, mada ja ne vidim poveznicu.

Ta priča "mi smo Željo" više ne pije vodu. Ne treba niko Željovcu objašnjavati gdje ovaj klub zaslužuje da bude, odnosno gdje mu je mjesto. Ljudi koji govore da je četvrto mjesto dobro su realni ljudi koji shvataju domet ekipe kojom raspolažemo. Sve ostalo je zavaravanje samog sebe pa u neku ruku i pitarluk.

Mnogo veći klubovi od našeg su preživljavali teške trenutke širom Evrope i svijeta. Šta su trebali navijači Notingema, priželjkivati titulu prvaka Engleske dok su bili u trećoj ligi?

Adžem treba malo zakočiti sa hajcanjem, jer sve lijepo zvuči u teoriji, ali onda tamo negdje u avgustu će Njegomirović označiti da se krene sa centra, e tu sve prestaje.

Kad napravimo konkurentan tim, onda ćemo mi lako podići letvicu. ;)
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

b00t
Kontakt:

Post Postao/la b00t » 10 jun 2025, 16:51

Virtu4l je napisao/la:
10 jun 2025, 16:45

Citiraću ja i tebe i Adžema tamo nekad sljedeće sezone. Nekako si uspio ugurati Denisa u prvu rečenicu, mada ja ne vidim poveznicu.

Ta priča "mi smo Željo" više ne pije vodu. Ne treba niko Željovcu objašnjavati gdje ovaj klub zaslužuje da bude, odnosno gdje mu je mjesto. Ljudi koji govore da je četvrto mjesto dobro su realni ljudi koji shvataju domet ekipe kojom raspolažemo. Sve ostalo je zavaravanje samog sebe pa u neku ruku i pitarluk.

Mnogo veći klubovi od našeg su preživljavali teške trenutke širom Evrope i svijeta. Šta su trebali navijači Notingema, priželjkivati titulu prvaka Engleske dok su bili u trećoj ligi?

Adžem treba malo zakočiti sa hajcanjem, jer sve lijepo zvuči u teoriji, ali onda tamo negdje u avgustu će Njegomirović označiti da se krene sa centra, e tu sve prestaje.

od rijeci do rijeci :bow: :bow: :bow:

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 10 jun 2025, 16:56

Samo je rekao da je cilj da se razlika izmedju nas i vodecih ekipa smanji, naravno ako sudjenje bude korektno.

Lokomotifa
Kontakt:

Post Postao/la Lokomotifa » 10 jun 2025, 16:59

Virtu4l je napisao/la:
10 jun 2025, 16:45

Haveru, napravi bookmark mog posta i citiraj slobodno, ali to i nije bitno jer kad budem u pravu nećeš se izvinuti sigurno. O tome je riječ.

Što se tiče pominjanja Denisa to je bilo samo u kontekstu onoga šta mi je raja tada odgovarala na forumu, jer sam se referirao na prošlu sezonu. Ništa više od toga. O smjeni Denisa je sve već rečeno, i ja sam rekao svoj stav i nema potrebe više diskutovati o tome.

Ušao sam na ovaj forum sa iskrenom namjerom, bez namjere da botujem za bilo koga ili za bilo šta, samo za FKŽ, ali vidim da je ovaj forum pun paranoika i teoretičara zavjere koji zavjeru vide tamo gdje je uopšte nema. To je razlog zbog kojeg razmišljam da se isključim sa ovog foruma jer je baš malo argumentovanih diskusija, samo lažne optužbe i teorije zavjere. Nije ba ljudi sve zavjera, ima ljudi koji vole ovaj klub, koji nisu ni misketovci, ni amarovci, ni denisovci ni ovi, ni oni.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 10 jun 2025, 17:01

10 jun 2025, 16:59
Haveru, napravi bookmark mog posta i citiraj slobodno, ali to i nije bitno jer kad budem u pravu nećeš se izvinuti sigurno. O tome je riječ.

Samo mi prije toga reci šta znači da si ti u pravu? Jer sudeći po tvom postu to je titula prvaka.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Lokomotifa
Kontakt:

Post Postao/la Lokomotifa » 10 jun 2025, 17:04

Virtu4l je napisao/la:
10 jun 2025, 17:01
10 jun 2025, 16:59

Samo mi prije toga reci šta znači da si ti u pravu? Jer sudeći po tvom postu to je titula prvaka.
Druže, imaš problem sa nedostatkom pažnje. Cilj mora biti najveći, naravno i titula, pa igrači će na velika očekivanja reagovati sa velikim entuzijazmom, pa dokle doguramo.

Ako postaviš za cilj 4. mjesto igrači će na taj cilj reagovati tako da će podsvjesno reagovati na prosječne rezultate kao uspjeh.

Doslovno sam to i napisao, samo pročitaj još jednom.

GrbavicaHram1921
Kontakt:

Post Postao/la GrbavicaHram1921 » 10 jun 2025, 17:08

Kakva izjava Adzema tiktokera, njemu je dovoljno 1-2 pojacanja hahahahaha, e moj Zeljo

b00t
Kontakt:

Post Postao/la b00t » 10 jun 2025, 17:10

GrbavicaHram1921 je napisao/la:
10 jun 2025, 17:08
Kakva izjava Adzema tiktokera, njemu je dovoljno 1-2 pojacanja hahahahaha, e moj Zeljo
Nemoj da te cuju ovi sto mu giftaju ahahahah,vidis da ih ima pun q

AjkulaCekicarka
Kontakt:

Post Postao/la AjkulaCekicarka » 10 jun 2025, 17:13

Povedi nas, Adžeme!

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 10 jun 2025, 17:13

Moze li neko da mi posalje link tiktoka od Adzema???

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 10 jun 2025, 17:14

Koji ste vi debili. Bar preslusajte sta je covjek rekao kod Bikica jucer. Rekao je da su blizu da zavrse nekoliko pojacanja i da ostavljaju prostora da se prikljuce jedan ili dva igraca kvalitetna kasnije jer svi cekaju nesto vani pa tek onda gledaju ponude iz nase lige. Nije rekao da mu fale samo dva pojacanja debili mutavi.
mosa lošmi stićko tit-ula!

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 10 jun 2025, 17:28

Meni raja tad govorila ma drugi imaju suđenje, finansije, mi vazda u dubiozi nekoj, a svi dobro znamo, a i Adžem se sjeća vremena kad nismo imali za stanarine igračima pa se borili za titulu. Povučemo iz omladinskog pogona Bajića, Hadžiahmetovića, Memiju, pa opet borba za titulu.

Nisam ja glup, znam dobro kakvu podršku sudija će i sljedeće sezone imati Borac i Zrinjski, ali ja bi se roknuo kad vrli navijači Želje kažu dobro je izboriti opstanak u Ligi 10, biće teško, dobro je biti 4., to nam je maximum. Psihologija je vrlo jasna, ako sebi postaviš niske ciljeve igrači će jednako nisko reagovati sa svojim performansama na te ciljeve. Ako postaviš visoke ciljeve igrači će dati maximum pa dokle doguramo.

Zato podrška Adžemu, drago mi je što je pokazao da ima mu*a na samom početku, jer dobro zna ko je Željo i šta je Željo. Nažalost, bojim se da su mnogi navijači zaboravili ko je Željo i šta je Željo, pa ćemo opet aplaudirati na remiju u Posušju, na minimalnom porazu u derbiju, na bodu na Grbavici protiv bilo koga itd.

Slava pripada samo onima koji vjeruju u sebe, znaju za šta se bore i ne odustaju do samog kraja.
Slazem se ja sa tobom da je ruzno i tuzno da se zadovoljimo 4. mjestom.
De mi reci sta mislis jel realno da sa nasim trenutnim cjelokupnim stanjem u timu mi mozemo napast titulu tj da nam je neuspjeh ako u maju sledece godine ne budemo bar drugi sa 2 boda zaostatka i osvajaci kupa ?
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

Sarun
Kontakt:

Post Postao/la Sarun » 10 jun 2025, 17:32

1921boy je napisao/la:
10 jun 2025, 17:14
Koji ste vi debili. Bar preslusajte sta je covjek rekao kod Bikica jucer. Rekao je da su blizu da zavrse nekoliko pojacanja i da ostavljaju prostora da se prikljuce jedan ili dva igraca kvalitetna kasnije jer svi cekaju nesto vani pa tek onda gledaju ponude iz nase lige. Nije rekao da mu fale samo dva pojacanja debili mutavi.
Nažalost TikTok generacija vlada forumom

Lokomotifa
Kontakt:

Post Postao/la Lokomotifa » 10 jun 2025, 17:35

godrina je napisao/la:
10 jun 2025, 17:28

Slazem se ja sa tobom da je ruzno i tuzno da se zadovoljimo 4. mjestom.
De mi reci sta mislis jel realno da sa nasim trenutnim cjelokupnim stanjem u timu mi mozemo napast titulu tj da nam je neuspjeh ako u maju sledece godine ne budemo bar drugi sa 2 boda zaostatka i osvajaci kupa ?
Za titulu smo se borili kao što rekoh i kad nismo imali za stanarine igračima, a plate kasnile po 5-6 mjeseci. Naravno, sad je drugo vrijeme, ali ni sada nije loša situacija u klubu kao što mislimo, i mi smo počeli davati ozbiljne plate igračima, imamo veći budžet od općine, od Kantona itd, imamo pare od Jabera, imat ćemo pare od Europe, imamo dosta sponzora, imamo odličnu posjećenost. Sve ovo su faktori koji nam daju za pravo da imamo najviše ciljeve. O tome ja govorim. U sportu je samopouzdanje klučni faktor uspjeha, ja se samo pitam kako se nadati bilo čemu kad nam navijači 10. juna uoči priprema za novu sezonu kažu dobro je i 4. mjesto. Žalosno je na kakvu smo se prosječnost navikli.

jointunija
Kontakt:

Post Postao/la jointunija » 10 jun 2025, 17:37

GrbavicaHram1921 je napisao/la:
10 jun 2025, 17:08
Operi uši botino!
Željovci uvijek treba da znate,da navijači prate klub a ne rezultate!

tiagofaria25
Kontakt:

Post Postao/la tiagofaria25 » 10 jun 2025, 17:49

Imal’ Ibre na prozivci?

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: voltron30 i 47 gostiju.