Juventus FC - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: Monolog,ribery,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Re: Juventus FC
Ma kakva ponuda, sve je na Morati. A i cisto sumnjam da Real Madridu nesto znaci 10-20-30 miliona, ukoliko ga zele dovest ce ga, pa makar kostao 100 miliona.
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia
Ja ne vidim kako ovaj Berardi moze vrijedit 25 miliona.
Acquah i Cibsah ...ta dva lika ne znam kako dođose do fuce a kamoli do jedne Serie A
Acquah i Cibsah ...ta dva lika ne znam kako dođose do fuce a kamoli do jedne Serie A
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
104 Vittorie Juventus - 70 Vittorie inter
"From Berlin to Serie B,from Serie B to Berlin"
LE6END 2012~2013~2014~2015~2016~2017
- IlCapitano
- Kontakt:
Jah...
Statistike bile dobre (ispunjene penalima) i hype se stvorio. Sada ni njih nema. Momčić je isti ili lošiji igrač nego je bio, bez ikakvog napretka u igri i karakteru. U svakom slučaju nema nijedan kvalitet koji treba ovom Juventusu, nijedan. Logika je da kada igrača pratiš očekuješ i neki iskorak i da preraste mediokritetsku ekipu, da sazri i da ima konstantan nivo igre. Ništa od toga se nije desilo pa ne vidim odakle samo ovi navodi da će doći u Juventus.Sissoko je napisao/la:Ja ne vidim kako ovaj Berardi moze vrijedit 25 miliona.
Vjerujem da je Max dovoljno inteligentan da ga ne dovodi, niti ima kvalitet, niti ima taktičko mjesto na terenu. Bio bi veliki prelaz sa konja na magarca ako bi on došao, a Juan otišao recimo. Imamo dosta posla na mercatu, sistematizacija veznog reda, zadržati Juana i Alvara, dovesti nekog beka, stopera, sigurno da se razmišlja o top napadaču, nemamo pare za bacanje, a pogotovo ne na rezerve već za igrače koji će podići kvalitet ekipe.
Naravno, postoji realna opasnost da se dovede jer u klubu su uvijek za Italijanizaciju ekipe, čak i kada Italija ima najslabije generacije, kao što je sada neki period. To su najbolje oslikavale izjave Marotte kada je Vidal otišao aludirajući kako je lakše zadržati domaćeg igrača u klubu.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░
#MaxOUT
#MaxOUT
- korisnikforuma
- Kontakt:
Daj Bože da je moj pajdo Pogba u pravu s Berardijem, kao što je onomad bio u pravu s Dybalicom 

PS, šalim se malo, ne se ljutitPogba je napisao/la:Dybala je mediokritet. Jedan Abel Hernandez je bio stroj za njega pa je godinama kuburio u Palermu, a tek ove sezone ima pokoji bljesak talenta u Hullu.
Ali ne sumnjam da će Zamparini nekoga prevariti i uzeti masne pare za tog pjetlića koji ne može duela dobiti sa igračem od 60+ kg.
Puno bi bilo 2x.
Drago mi je da ti nije mrsko kopati po forumu, mogao bih i ja svašta naći, ali nisam od tog posla. 
Generalno nemaju dodirnih tačaka, jedan je imao određenu konstantu tu sezonu (iako se meni njegova igra u Palermu nije pretjerano dopadala), a ovaj je slabiji iz godine u godinu i ne zaslužuje da ga se razmatra uopće.
I da, sigurno se ni ti, a ni bilo ko drugi nije nadao ovakvom impactu Dybale, učinio je veliki iskorak u igri, za 3 klase je bolji igrač nego u Palermu.
To ne može baš svako, a ne vidim da to može igrač koji ima jedva minoran broj golova iz penala u maloj ekipi, a treba da se izbori za dres Juventusa. Pri tome i za prvu postavu, s tim price tagom.
P.S Mora raditi na duel igri sa igračima od 60+ kg fakat
, mislim u smislu da se ne da oboriti.
Generalno nemaju dodirnih tačaka, jedan je imao određenu konstantu tu sezonu (iako se meni njegova igra u Palermu nije pretjerano dopadala), a ovaj je slabiji iz godine u godinu i ne zaslužuje da ga se razmatra uopće.
I da, sigurno se ni ti, a ni bilo ko drugi nije nadao ovakvom impactu Dybale, učinio je veliki iskorak u igri, za 3 klase je bolji igrač nego u Palermu.
To ne može baš svako, a ne vidim da to može igrač koji ima jedva minoran broj golova iz penala u maloj ekipi, a treba da se izbori za dres Juventusa. Pri tome i za prvu postavu, s tim price tagom.
P.S Mora raditi na duel igri sa igračima od 60+ kg fakat
#MaxOUT
#MaxOUT
- korisnikforuma
- Kontakt:
Slušaj, realno, nikad se nezna, u tome i je čar, malac može flopnit, a može i eksplodirat,nije baš predodređen za greatness kao što je Dybala...
Da je lošiji nego što je bio prije dvije sezone to ne stoji, igra jednako, čak i bolje, samo ga neće golovi više, prije mu je ulazilo sve što je opucao...
Vidjet ćemo sve, a da je 25 milki puno, naravno da nije, i da flopne možeš ga preprodat za iste novce, tek mu je 21 godina
Dodatak, mala statistika, klubovi sa najviše dosuđenih penala ove sezone:
1. Barcelona 19
2. Leicester City 11
3. Torino 11
4. Real Madrid 9
5. Werder Bremen 9
6. Manchester City 8
7. PSG 8
8. Bayern 8
9. Napoli 8
10. Fiorentina 8
Zanimljivo...
Da je lošiji nego što je bio prije dvije sezone to ne stoji, igra jednako, čak i bolje, samo ga neće golovi više, prije mu je ulazilo sve što je opucao...
Vidjet ćemo sve, a da je 25 milki puno, naravno da nije, i da flopne možeš ga preprodat za iste novce, tek mu je 21 godina
Dodatak, mala statistika, klubovi sa najviše dosuđenih penala ove sezone:
1. Barcelona 19
2. Leicester City 11
3. Torino 11
4. Real Madrid 9
5. Werder Bremen 9
6. Manchester City 8
7. PSG 8
8. Bayern 8
9. Napoli 8
10. Fiorentina 8
Zanimljivo...
Onda ti bolje gledaš, ne sjećam se jedne utakmice, a da sam ostao impresioniran njegovom igrom, a trudim se da pogledam više, ne bi li šta izvukao. Čak i da ga neće gol on bi trebao biti neki all round igrač. U Juventusu kada te neće gol igraš za tim, u defanzivi si prisutan, gineš. Budimo realni, nije on taj tip igrača. Gdje ga vidiš ti u ovom Juventusu?
U 3-5-2 umjesto Lichta ili Cuadrada nema šanse. U 4-3-3 bi dolazio u koliziju s Dybalom koji se voli izvlačiti desno, u sredinu. Taktički može biti možda samo vice Dybala. Dakle, opet neka rezerva, za te pare nema govora. Nije da će Max mijenjati sistem zbog njega.
Budimo realni, imamo puno rupa za popuniti, a nije baš da ćemo imati 100M za transfere. Ima li logike da ga pratiš 2/3 godine i da kada je najslabiji i nije napravio iskorak ideš da ga dovedeš za iste pare?
I onda ćemo kada podvučemo crtu opet pričati kako imamo širinu, a opet smo doveli rezervog igrača, a ne prvotimca.
Da budemo načisto, sve moje kritike koje često pišem su samo s jednim ciljem, iskorakom u LP, ne bilo kakvim već trofejom. Gubitak finala je postalo mučno za mene, a vjerujem i svakog Juventina i očekujem samo top igrače.
U 3-5-2 umjesto Lichta ili Cuadrada nema šanse. U 4-3-3 bi dolazio u koliziju s Dybalom koji se voli izvlačiti desno, u sredinu. Taktički može biti možda samo vice Dybala. Dakle, opet neka rezerva, za te pare nema govora. Nije da će Max mijenjati sistem zbog njega.
Budimo realni, imamo puno rupa za popuniti, a nije baš da ćemo imati 100M za transfere. Ima li logike da ga pratiš 2/3 godine i da kada je najslabiji i nije napravio iskorak ideš da ga dovedeš za iste pare?
I onda ćemo kada podvučemo crtu opet pričati kako imamo širinu, a opet smo doveli rezervog igrača, a ne prvotimca.
Da budemo načisto, sve moje kritike koje često pišem su samo s jednim ciljem, iskorakom u LP, ne bilo kakvim već trofejom. Gubitak finala je postalo mučno za mene, a vjerujem i svakog Juventina i očekujem samo top igrače.
#MaxOUT
#MaxOUT
- IlCapitano
- Kontakt:
Kada se priča o berardiju zanemaruje se činjenica koliko saigrači oko tebe znače i koliko čitav Sassuolo stagnira evo 3 godine. Nije ni njemu jednostavno igrati sa istim žarom u toj monotoniji sa prosječnim saigračima.
Ne stagnira jer je loš nego jer je došlo do zasićenja i kod njega. A cifre od 25 miliona su naravno smiješne i koristit će se kao i za Zazu na početku ove sezone napuhane cifre da bi se omalovažio njegov učinak. Sassuolo ga je već platio 15 miliona prošlo ljeto, a mi kad ga aBd otkupimo to će biti nekih 10-15 miliona u totalu, kao i sa Zazom.
Ne stagnira jer je loš nego jer je došlo do zasićenja i kod njega. A cifre od 25 miliona su naravno smiješne i koristit će se kao i za Zazu na početku ove sezone napuhane cifre da bi se omalovažio njegov učinak. Sassuolo ga je već platio 15 miliona prošlo ljeto, a mi kad ga aBd otkupimo to će biti nekih 10-15 miliona u totalu, kao i sa Zazom.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★
Jedan od razlog zbog kojeg ja nisam bio previse za Zazu je taj sto je u poredjenju sa Berardijem bio drasticno losiji (sto statisticki, sto onim kada sam ih ja gledao), plus uz to treba dodati godine. Istina ove sezone nije na nekom odlicnom nivou (barem sto se golova tice), ali imao je i par povreda, ali ne mozes zanemariti cinjenicu da je sa 20, 19 i 18 godina isao preko 10 golova u jednoj Serie A. A uz sve to Domenico nije klasicna spica, barem je ne igra iako bi po mom misljenju bio strasan na toj poziciji, vec je krilo. Malo je krilnih igraca da mogu dobaciti do cifre od 10 golova u kalcu.
Sigurno da nije mazga tipa Krasica koji samo zna trcati ili neki one season wonder a la Immobile, Cerci koji ce bljesnuti jednu sezonu u nekom slabijem klubu, iako nema nikakav konkretan kvalitet. Bera ima strasnu ljevicu, dobru brzinu i dribling, i naravno odlican pass. Sigurno da je zasluzio priliku prije nekakvih pripizdina iz Andrlehta, Valensije i odakle sve ne. Uostalom postici 4 gola Milanu ne moze niko, a Mimo je to radio. U svojoj 20-oj godini je imao vise postignutih golova Milanu nego Del Piero za citavu karijeru. Taj parametar govori vise nego ijedan youtube klip.
Sigurno da nije mazga tipa Krasica koji samo zna trcati ili neki one season wonder a la Immobile, Cerci koji ce bljesnuti jednu sezonu u nekom slabijem klubu, iako nema nikakav konkretan kvalitet. Bera ima strasnu ljevicu, dobru brzinu i dribling, i naravno odlican pass. Sigurno da je zasluzio priliku prije nekakvih pripizdina iz Andrlehta, Valensije i odakle sve ne. Uostalom postici 4 gola Milanu ne moze niko, a Mimo je to radio. U svojoj 20-oj godini je imao vise postignutih golova Milanu nego Del Piero za citavu karijeru. Taj parametar govori vise nego ijedan youtube klip.
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia
Sassuolo je jedna od najzdravijih sredina u Italiji i od ulaska u ligu igraju dopadljiv fudbal, imaju dobrog trenera i uvijek su u toj gornjoj polovici tabele, sada i u borbi za EL, vjeruje se mladim igračima, nikada nije bilo nekih tenzija oko kluba. Dakle, sve neke predispozicije za rast pojedinaca.
Sada, ne znam, malo mi je nonsens da se igrač od 21 godinu zasiti, u naponu snage. Po meni, a i sam sam u početku bio zaslijepljen, puno je uticala njegova statistika i došlo se do toga da ga se malo precijenilo.
Ako se zasitio od "male ekipe" zašto nije nikada otvoreno izrazio želju da pređe ovamo? Svake sezone i on, a i agent kažu da želi da ostane, to se može lahko pronaći. Tu dolazimo i do toga da je interista i da ga mnogi nikako ne žele vidjeti kod nas, a možda i on sam. Kod mene to ne utiče, samo njegovi kvaliteti koji ne vidim kako mogu nama pomoći, ne vidim njegovu poziciju niti neke velike kvalitete zbog kojih će se reći da je on taj, a pogotovo sada kada imamo puno prioriteta.
Cijena manje-više, ne treba zaboraviti da ga mi nismo džaba doveli već smo morali platiti polovicu pa je vratiti. Ako ga se baš želi dovesti onda neka isposluju trade, imamo Capraria, Ganza (koji je jako interesantan), Mandragoru, Sensi se već spominjao da smo ga zajednički doveli, jedino tako oboriti cifre jer opet kažem, imamo nekih bitnih pozicija za koje moramo dati pare.
Sam ovaj Gomes, ali i bilo koji drugi kvalitetni veznjak, će koštati 30M minimum.
Ništa od Morate, Licht dobio prednost u odnosu na Juana. Defanzivnija taktika evidentno.
Vjerovatni sastav je:
Buffon; Barzagli, Bonucci, Rugani; Lichtsteiner, Khedira, Lemina, Pogba, Evra; Dybala, Mandzukic
Sada, ne znam, malo mi je nonsens da se igrač od 21 godinu zasiti, u naponu snage. Po meni, a i sam sam u početku bio zaslijepljen, puno je uticala njegova statistika i došlo se do toga da ga se malo precijenilo.
Ako se zasitio od "male ekipe" zašto nije nikada otvoreno izrazio želju da pređe ovamo? Svake sezone i on, a i agent kažu da želi da ostane, to se može lahko pronaći. Tu dolazimo i do toga da je interista i da ga mnogi nikako ne žele vidjeti kod nas, a možda i on sam. Kod mene to ne utiče, samo njegovi kvaliteti koji ne vidim kako mogu nama pomoći, ne vidim njegovu poziciju niti neke velike kvalitete zbog kojih će se reći da je on taj, a pogotovo sada kada imamo puno prioriteta.
Cijena manje-više, ne treba zaboraviti da ga mi nismo džaba doveli već smo morali platiti polovicu pa je vratiti. Ako ga se baš želi dovesti onda neka isposluju trade, imamo Capraria, Ganza (koji je jako interesantan), Mandragoru, Sensi se već spominjao da smo ga zajednički doveli, jedino tako oboriti cifre jer opet kažem, imamo nekih bitnih pozicija za koje moramo dati pare.
Sam ovaj Gomes, ali i bilo koji drugi kvalitetni veznjak, će koštati 30M minimum.
Ništa od Morate, Licht dobio prednost u odnosu na Juana. Defanzivnija taktika evidentno.
Vjerovatni sastav je:
Buffon; Barzagli, Bonucci, Rugani; Lichtsteiner, Khedira, Lemina, Pogba, Evra; Dybala, Mandzukic
#MaxOUT
#MaxOUT
- IlPrincipino
- Kontakt:
Romeo Agresti: Juventus takodjer prati Bologninog veznjaka Amadou Diawaru. Marotta i Paratici ga zele dovesti na ljeto. Ako Juve dovede Diawaru, mogli bi ga ostaviti u Bologni na posudbi sljedece sezone.
Nije mi jasno otkud nam pare ovolike.Romeo Agresti: A.Gomes je glavna zelja Juventusa. Allegri je u potpunosti uvjeren u njegov profil igraca, tehnicki i takticki. Juventus razmislja da posalje ponudu tesku 30 miliona eura. Predstavnici rade na tome da dovedu igraca u Torino.
Ostanak Pogbe + Morata + A.Gomes + Berardi + desni bek + djecurlije opet more
Koga li smo to prodali ili cemo prodati
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot
Prodas Pereyru i Asu i dobre pare su tu.Ja bi ih obojicu gledo da prodam u EPL.
- 10DelPiero
- Kontakt:
Zar se ta kauzula ne ukida Morati nakon 2-3 godine koliko je vec bilo. Tog momka Andre Gomesa nisam uopste pratio, iskren da budem prvi put cujem za njega
Lemina starta sto mi se svida pa da vidimo na cemu smo i sa njim.
Lemina starta sto mi se svida pa da vidimo na cemu smo i sa njim.
Alessandro Del Piero !
- bianconeros
- Kontakt:
Dybala veceras rijesava spektakl... Moramo ovo dobiti i nastaviti taj niz
..
Nisam nija nesto pratio ovog Andre Gomesa al po prici izgleda da je zvjer
E sad sta birati.. Cuadrado za 15 milj E ili Berardi za 25 milj e?
Nisam nija nesto pratio ovog Andre Gomesa al po prici izgleda da je zvjer
E sad sta birati.. Cuadrado za 15 milj E ili Berardi za 25 milj e?
Forza Juventus ohhhhh..
Forza Juventus ohhhhh..
Juventus FC
Jedina smo ekipa na svijetu koja bi ostavila Cuadrada i Sandra na klupi. Odmah uvesti bar jednog kako je plan i bio. I Moratu jer je Mandzo van tekme i tehnicki ne odgovara utakmici nikako.
Zbog Evre je Pogba potpuno defanzivan i igra precesto blizu njega dolje.
Edit: Mandzo nikada nije van tekme.
I opet Pogba asist.
Zbog Evre je Pogba potpuno defanzivan i igra precesto blizu njega dolje.
Edit: Mandzo nikada nije van tekme.
I opet Pogba asist.
#MaxOUT
#MaxOUT
Pogba, prije par sedmica sam ti govorio slicne stvari !Sve gledas sa losije strane ! Saburaa
Max Allegri
Ma ne gledam vala. Do gola smo loši bili realno i imali sreće da nije priznat gol. Puno smo griješili, a još kada uđemo loše u tekme i pri tome bekovi ne probijaju to baš mučno izgleda. Bar jedan od navedenih treba uvijek igrati i da onda rotira.Mig_Mig je napisao/la:Pogba, prije par sedmica sam ti govorio slicne stvari !Sve gledas sa losije strane ! Saburaa
#MaxOUT
#MaxOUT
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.