Ako i dalje pricamo o Westu,ne sjecam se da je i jedan bivsi All star(pred penziju) promijenio 2 tima u 2 god ne bi li pokusao uzeti ono sto zeli?Donnie Darko je napisao/la:Ne znam bgm, Spursi su najbolja franšiza zadnjih 20 godina, sa najboljom upravom, trenerom, najboljim sistemom u ligi i sa Leonardom koji bi trebao biti bolji od svih igrača Warriorsa, veće su šanse da će se oni zadržati tu gdje jesu za nekih 5 godina nego Warriorsi. Ne zvuči mi kao mnogo časniji i kompetitivniji potez da se odlučio otići tamo, ne bi bio mnogo manji cheat nego ovako.Vjerovatno bi mu dugoročno garantovalo i više prstenja nego Warriorsi.
Brojni su primjeri mijenjanja tima velikih igraca,nakon prajma,kako bi pokusali uzeti titulu,ali ih je 99% ostalo i nakon neuspjesne sezone sa 2.timom kojeg su odabrali nakon "maticnog" ili su se povukli.Jedan Malone je nakon neuspjeha sa LAL izjavio da je prvobitno,vjerovatno,trebao otici u SA.Sta je trebao,odgoditi penziju(a mogao je jos igrati komotno) i preci 2005. te uzeti tu titulu sa SA?Ne,covjek je jednom pokusao taj potez i to je to.To je neko moje razmisljanje.
Takodje i potez Gary Paytona mi je ok,koji je promijenio 2 tima u pokusaju za titulu koju je i uzeo,ali zato sto ga LAL vise nisu zeljeli.SA je zelio Westa,ali je on uradio opt out i cim je KD potpisao za GS otisao tamo.