AC Milan

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

rope11
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la rope11 » 30 jun 2022, 23:12

Šućur Allahu, neka je i to završeno, sad možemo mirnije ispratiti merkato. :kafa:

Čekao je do zadnjeg dana i očigledno uspio istjerati svoje do kraja, znajući da se Gerry neće usuditi početi novu avanturu bez Maldinija i odmah se na startu zamjeriti navijačima.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 30 jun 2022, 23:20

Kao što napisah, Maldini je garancija za velike stvari. Očito je uspio dobiti sve što je tražio, a kakve planove želi za Milan to je obznanio prije par sedmica.

Očekujem/očekujemo 3-4 velika pojačanja i barem 2-3 back up igrača do kraja ljeta. To je 6-7 ulaznih transfera uz ove koji su već završeni. Forza Milan!
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 30 jun 2022, 23:21

In Paolo we trust, ajde sad ljudino obradujte nas pravim pojacanjima :D
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 01 jul 2022, 07:49

Paolo, pali motore, goni ih u crveno, ne puštaj :beba:
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 01 jul 2022, 10:14

The financial dispute that Rafael Leao has had with Sporting Lisbon since he left the club seems to be coming to an end. And this could be good news for AC Milan, who are working on renewing their star winger.

Back in 2018, Leao terminated his contract with Sporting Lisbon on the grounds of just cause. It has since been determined that it was terminated unlawfully, upsetting the Portuguese side since they lost out on a lot of money.

Leao was initially ordered to pay €16.5m but as reported by A Bola this morning, the figure had risen to over €20m with interest and other costs. Jorge Mendes, the player’s agent, has been working hard and an agreement has been reached at €19m.

It should be noted that Leao doesn’t have to pay all of this himself, as CAS determined that Lille are responsible as well. The €19m will be split 50-50 (€9.5m each) between the two parties, therefore, and a conclusion to this could benefit Milan.

Talks have been ongoing for a renewal for quite some time and Leao will now have peace of mind to sit down with the Rossoneri management. He’s in for a significant pay rise, as well.
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 01 jul 2022, 10:50

Nelson Dida, the legendary ex-goalkeeper, has decided to leave his role as goalkeeping coach at AC Milan

The news was reported by Daniele Longo and Calciomercato.com, stating that Dida has decided to leave for personal reasons. It has nothing to do with Milan, but he won’t be able to fulfil his commitments with the club anymore.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 01 jul 2022, 12:17

Rope - a kad je Romano objavio da je Sanchez done deal sa PSG?
Eto i ja ga nerijetko pratim a nisam to vidio.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 01 jul 2022, 12:52

Ma niko nije objavio da je done deal, cak su ovi iz Lilea rekli da PSG nikad nije nikakvu ponudu poslao

Mediji ce i dalje pisati svasta zbog lajkova i para, svima jasno

Od danas nas merkato zvanicno pocinje

U italiji od danas free agent su Dybala, Bernardeski, Romangoli, Belotti, zanimljiva imena

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 01 jul 2022, 13:34

Ma yebem ga, pisali su nešto u fazonu da je korak do PSG. I Romano i Di Marzio.

Najveći je ključ u Galtieru i Ocamposu koji se znaju iz Lila, oni će ga i nagovoriti da ode u PSG. Doduše, dok ne bude gotovo, ništa nije gotovo. :zzz:
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 01 jul 2022, 19:36

Indian-American business executive and Sacramento Kings owner Vivek Ranadivé is in talks with Gerry Cardinale in order to invest together with RedBird in Milan. He hopes to find an agreement soon

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 01 jul 2022, 20:10

Išš Ameri. Dosta vas.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

celikmilan
Kontakt:

Post Postao/la celikmilan » 01 jul 2022, 21:33

Prvi posao je potpis Florenzia na 3 godine.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 01 jul 2022, 23:13

Idemo Paolo prvo on pa Dybala

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 01 jul 2022, 23:42

Zdravo i posljednjem učesniku noćne more!

slika
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

UrbyEmanuelson
Kontakt:

Post Postao/la UrbyEmanuelson » 01 jul 2022, 23:47

Može se reći i jedini od tih koji je vredio tih para koje su date za njega. Njemu nema čovjek šta ni da zamjeri,uvjek je davao maksimum do zadnje sekunde i sretno da mu bude.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 02 jul 2022, 00:06

Ziyech bi bio strašno pojačanje, siguran sam da bi dominirao u Italiji bez problema kao i većina igrača koji iz kvalitetnih engleskih klubova dođu u Seriju A u pristojnim godinama, a Ziyech je taman u svom prajmu.

Sa druge strane i Dybala je primamljiva opcija, i on je u najboljim godinama samo što je sklon povredama ali svakako da je ime i treba ozbiljno razmisliti o toj opciji ukoliko ima nekih naznaka da bi se mogla realizovati.

On glat može na desetku, uopšte nije ograničen tip igrača koji ne voli trčati, naprotiv. Sad to što je Pioli na poziciji ofanzivnog veznog forsirao Krunića i Kessija ne znači da čovjek hoće takav profil igrača na toj poziciji već da nije imao nikakvih drugih opcija.

Uostalom nije 4231 sveto slovo, to se tokom utakmice može fluidno mijenjati u 442 kad je Dybala na terenu.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 02 jul 2022, 00:08

Raonffa je napisao/la:
02 jul 2022, 00:06
Ziyech bi bio strašno pojačanje, siguran sam da bi dominirao u Italiji bez problema kao i većina igrača koji iz kvalitetnih engleskih klubova dođu u Seriju A u pristojnim godinama, a Ziyech je taman u svom prajmu.

Sa druge strane i Dybala je primamljiva opcija, i on je u najboljim godinama samo što je sklon povredama ali svakako da je ime i treba ozbiljno razmisliti o toj opciji ukoliko ima nekih naznaka da bi se mogla realizovati.

On glat može na desetku, uopšte nije ograničen tip igrača koji ne voli trčati, naprotiv. Sad to što je Pioli na poziciji ofanzivnog veznog forsirao Krunića i Kessija ne znači da čovjek hoće takav profil igrača na toj poziciji već da nije imao nikakvih drugih opcija.

Uostalom nije 4231 sveto slovo, to se tokom utakmice može fluidno mijenjati u 442 kad je Dybala na terenu.

Ovo boldano upravo i pisah neki dan, ali jok kazu Pioli hoce veznjaka na mjestu 10-ke, koji zna i udarat i trcat i braniti se. Pa eto kad je bio Kessie opet im reko nije godio :mrgreen:

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 02 jul 2022, 00:17

milanist je napisao/la:
02 jul 2022, 00:08
Raonffa je napisao/la:
02 jul 2022, 00:06

Ovo boldano upravo i pisah neki dan, ali jok kazu Pioli hoce veznjaka na mjestu 10-ke, koji zna i udarat i trcat i braniti se. Pa eto kad je bio Kessie opet im reko nije godio :mrgreen:
Ma ja, čovjek morao igrati tako. Sumnjam da ne bi volio sutra imati kvartet Leao, Dybala, Ziyech i Origi, to ovako na papiru djeluje zastrašujuće za talijanske uslove, imaš osjećaj da nema ekipe u Italiji (minus Juve i Inter) kojoj ne mogu zabiti makar dva gola :D
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 02 jul 2022, 00:30

Ne pratim nešto pretjerano Chelsea pa ne znam kakav je Ziyech u defanzivnim zadatcima ali znam da je Leao u tome jako lijen, iako se malo popravio u zadnje vrijeme i u tom segmentu ali je generalno govoreći ispodprosječan. I dalje se sa klupe često čuje Pioli kako viče na njega da se vrati nazad po potrebi.

Ono što ne smijemo sebi dozvoliti je da imamo 2 ili 3 takva igrača u napadačkom djelu jer onda ti ni 3 Gattusa i 4 Maldinija ne mogu pomoći pozadi. Dybali nije strano da se vraća i pomaže odbrani tako da ne bi imao ništa protiv tog transfera.
Pravo ide na qurac što ne žele javno da kažu sa kolikim budžetom raspolažemo, ovako samo bezveze nagađamo koliko igrača ćemo dovesti te kojeg kalibra a svi znamo koliko Milan tradicionalno teško prodaje igrače, a kad ih i uspije prodati to bude za neke mizerne cifre ili besplatni odlasci.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 02 jul 2022, 00:47

Ma nije Ziyech igrač koji rado pomaže u defanzivi, tu treba biti iskren nema šta, ali ja opet kažem takav kvartet ti u perspektivi nudi toliko mnogo opcija u ofanzivi da možda nije ni toliko važno koliko su loši defanzivno sve dok imaju šta ponuditi naprijed.

Ja nemam problem sa tim da mi zabijemo 3 gola na svakoj utakmici a primimo 2, ako ćemo već tako govoriti, a nije sad ni da bi oni svi samo visili u napadu, kao što kaže Staromodni Dybala uopšte nije igrač koji se ne voli vraćati, Origi također ima ogroman radijus kretanja, Leao je postao ozbiljniji, ne vidim zašto ni Ziyech ne bi mogao odgovoriti defanzivnim zadacima.

Mada opet, na stranu to sve, ja čisto sumnjam da možemo dovesti obojici, nekako bi mi i jedan od njih dvojice bio premija. U tom slučaju bih izabrao Ziyecha ispred Dybale svakako.

Odgovori

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.