Pomoc u vezi PC-a
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- OnlyUnited
- Kontakt:
Re: "Pomoc u vezi PC-a"
Sta fali avastu? Mislim da je najjaca besplatna zastita. Ne zauzima mnogo resursa, pogotovo se ne primjeti kod dual core i jacih procesora. Samo se registrujes i svake godine obnovis licencu..
- Ed Woodward for Prime Minister !
- Papastathopoulos
- Kontakt:
Ma ne fali nista, ali imao sam avast i prije (doduse na poprilicno slabijem racunaru), pa bi mi komp prodisao kad bi ga izbrisao, mescini drazi su mi bili virusi od njega...
al ev instalirao sam sinoc AVG, nasao na google nekakvu licencu do 2018 godine
pa da vidimo kako on funkcionise 
al ev instalirao sam sinoc AVG, nasao na google nekakvu licencu do 2018 godine
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan
Pratio sam sta pisete i evo ja sam izbrisao sa laptopa Avast,i instalirao ovaj Microsoft security Essentials i mogu reci da sam zadovoljan....
- OnlyUnited
- Kontakt:
Re:
Neprimjetan je cak i na single 2.8, samo ak je pravilno izbalansiran sistem. Ev ti kratak opis:Papastathopoulos je napisao/la:Ma ne fali nista, ali imao sam avast i prije (doduse na poprilicno slabijem racunaru), pa bi mi komp prodisao kad bi ga izbrisao, mescini drazi su mi bili virusi od njega...
al ev instalirao sam sinoc AVG, nasao na google nekakvu licencu do 2018 godinepa da vidimo kako on funkcionise
AVG nije los, ali naprosto nivo zastite avasta je veci.Avast has impressive memory usage and during scans it flushes every 10 seconds which keeps its usage at a low-level. Avast has low system requirements and does not slow down your system. This allows your computer to continue running at full speed so that you never even notice it is quietly keeping your computer safe from any potential intrusion activities while you surf the Internet, watch videos, prepare presentations, analyze vast amounts of data, read emails and more. All of these activities take up a great deal of memory on your hard drive so it is important to have a protection system that works hard without you even noticing what it takes to keep you safe.
- Ed Woodward for Prime Minister !
- Illmatic09
- Kontakt:
Ja sam koristio avast i strasno mi je usporio komp. Imam 1 gb rama, procesor je amd 2,21 ghz. Gasio se jedno 5 min. a bez sve normala, koristio sam i par ostali AV ali nisu mi bili dobri, tako da ne koristim ni jedan AV.
Imam 2 programa za skeniranje i par dodataka adblock i WOT i DoNotTrackMe. I pored toga na ovoj stranici https://www.virustotal.com/ skeniram stranice koje posjecujem za koliku toliku sigurnost. Stranica je odlicna, mnogi je koriste i sto je najbitnije sigurna je. Opet glavna stvar je da se ne klika svasta po netu.
Imam 2 programa za skeniranje i par dodataka adblock i WOT i DoNotTrackMe. I pored toga na ovoj stranici https://www.virustotal.com/ skeniram stranice koje posjecujem za koliku toliku sigurnost. Stranica je odlicna, mnogi je koriste i sto je najbitnije sigurna je. Opet glavna stvar je da se ne klika svasta po netu.
Norton je sasvim zadovoljavajuci AV i ne usporava komp. Radi tiho a ima svu mogucu zastitu. Pricam naravno o Norton Security. Imao sam priliku da vidim da mu svabe vjeruju u jednoj velikoj firmi, plus na par drugih mjesta u Njemackoj opet isto zateknem sta drugo nego Norton Security, onda uzmem i probam. Prezadovoljan sam...
- Papastathopoulos
- Kontakt:
Ma znam care, i mogu ga oni opisivati kako hoce, ali ja znam da je meni na single 2.8 i 1.25 gb rama dobro usporavao komp, i prije sam imao zivaca se bakcati sa nod32 s kojim sam bio zadovoljan i njegovim licencama, al mrsko mi vise..mozda mi sada na ovom laptopu avast ne bi pravio probleme uopste, ali neka za pocetak ovog AVG..OnlyUnited je napisao/la:Neprimjetan je cak i na single 2.8, samo ak je pravilno izbalansiran sistem. Ev ti kratak opis:Papastathopoulos je napisao/la:Ma ne fali nista, ali imao sam avast i prije (doduse na poprilicno slabijem racunaru), pa bi mi komp prodisao kad bi ga izbrisao, mescini drazi su mi bili virusi od njega...
al ev instalirao sam sinoc AVG, nasao na google nekakvu licencu do 2018 godinepa da vidimo kako on funkcionise
AVG nije los, ali naprosto nivo zastite avasta je veci.Avast has impressive memory usage and during scans it flushes every 10 seconds which keeps its usage at a low-level. Avast has low system requirements and does not slow down your system. This allows your computer to continue running at full speed so that you never even notice it is quietly keeping your computer safe from any potential intrusion activities while you surf the Internet, watch videos, prepare presentations, analyze vast amounts of data, read emails and more. All of these activities take up a great deal of memory on your hard drive so it is important to have a protection system that works hard without you even noticing what it takes to keep you safe.
Mada sam ja iskreno najrahatniji bez ikakvog AV, tako vec radim dugo vremena...i kad osjetim da mi se nakon poprilicno dugo vremena poceo usporavati komp radi virusa i svega ostalog, lagano oborim i dignem sistem, i tako stalno...
meni avast na single 2.2 ne usporava komp 
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!
VOLIM TE ČELIK!!!!!
VOLIM TE ČELIK!!!!!
na smeću od računara će vam skoro svaki antivirus usporavati računar. pogotovo ako ne vodite dovoljno računa o tome koliko resursa trošite i programa držite upaljeno istovremeno.
ako imate relativno dobar računar ne treba vas brinuti hoće li vam neki antivirus 'usporavati' rad računara.
ako imate relativno dobar računar ne treba vas brinuti hoće li vam neki antivirus 'usporavati' rad računara.
Imam problem sa netom.Vec duze vrijeme mi net steka i cesto se gubi veza pogotovo poslje ponoci i pise
"Windows can't communicate with the device or **** (Primary DNS Server).".Nema sta nisam pokuso da napravim ali opet isto svaki put.
"Windows can't communicate with the device or **** (Primary DNS Server).".Nema sta nisam pokuso da napravim ali opet isto svaki put.
I meni se gubi posljednjih dana , radi normalno minutu dvije i onda se izgubi na 20-ak sekundi pa opet tako.guillermo je napisao/la:Imam problem sa netom.Vec duze vrijeme mi net steka i cesto se gubi veza pogotovo poslje ponoci i pise
- Illmatic09
- Kontakt:
Ja sam imao prije 1 god. bas kantu 512 gb rama procesor pentium 3, 900 ghz, pa mi nije toliko stopalo sa avastom kao na amd 2,21 ghz i 1 gb ramaviKK je napisao/la:na smeću od računara će vam skoro svaki antivirus usporavati računar. pogotovo ako ne vodite dovoljno računa o tome koliko resursa trošite i programa držite upaljeno istovremeno.
Trebao bi dodati jos 1 gb rama, mozda bude bolje.
Dosla mi Avira kad sam uzeo racunar, prijatelj mi rekao da instaliram nod 32 i dao mi stranice za licencu 2.5 godine koristio nikakvih problema nisam imao. Onda imao nekih problema ( na kraju bilo da je modem nesto stekao, zapeljtao se sta vec ) i na savjet onlyunited instaliram onda avast. Nikakvih problema i dalje nemam. Dok na racunaru koji je fakat smece to je strahota koliko usporava. Dok ovako ako odrzavas racunar stvarno ne osjetis rad AV.viKK je napisao/la:na smeću od računara će vam skoro svaki antivirus usporavati računar. pogotovo ako ne vodite dovoljno računa o tome koliko resursa trošite i programa držite upaljeno istovremeno.
Mia San Mia
Imam problem sa wifi kojeg sam nedavno uzeo i montirao u kucu.. Kada upalim wifi na mobitelu sve normalno radi ali ako ga ostavim jedno 10tak minuta upaljenog bez da ista radim na mobu onda mi wifi uopste ne radi, kao da i nije konektovan.. pa onda moram ponovo da ga gasim i upalim na mobu.. Znal neko u cemu je problem?? Do moba nije 100% jer npr u kaficu ili bilo gdje drugo nemam s tim problema, samo kuci..
kako neki dokument otvoriti u pdf formaru,dobio sam izbod iz banke na mail ali otvara mi ga samo u rtf formatu,šta god to bilo?
http://get.adobe.com/reader/" onclick="window.open(this.href);return false;filip13 je napisao/la:kako neki dokument otvoriti u pdf formaru,dobio sam izbod iz banke na mail ali otvara mi ga samo u rtf formatu,šta god to bilo?
a mozes ga otvoriti online,
http://www.viewdocsonline.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Mene Avast odlicno sluzi evo 2 godine kako sam ga instalirao, doduse malo je jaci laptop pa solidno podnosi veci broj operacija.
Virtu4l je napisao/la:http://get.adobe.com/reader/" onclick="window.open(this.href);return false;filip13 je napisao/la:kako neki dokument otvoriti u pdf formaru,dobio sam izbod iz banke na mail ali otvara mi ga samo u rtf formatu,šta god to bilo?
a mozes ga otvoriti online,
http://www.viewdocsonline.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
ne fercera ni jedno
- Papastathopoulos
- Kontakt:
Ni 24h mi se AVG nije zadrzao na laptopu i morao sam ga ukloniti...dosta sporije se palio, a i na netu sam primijetio da je trunku sporije, tako da, radije necu imati nikakav AV, ali necu da mi je sporije ni 1% ..
- JoseMourinho
- Kontakt:
da li slucajno neko zna kako skinuti video sa cloudzille?