I ovo za 2k eura na građevini je vrlo upitno, znam Srbina koji je išao raditi tamo građevinu, smiješne pare, pa još morao ganjati da mu isplate.Virtu4l je napisao/la: ↑23 nov 2025, 19:55gringoBasJa je napisao/la: ↑22 nov 2025, 11:28Nije svugdje tako, nema inflacije gdje Zapad nema dominaciju, imam dosta prijatelja koji rade u Rusiji i kazu da je kupovna moc odlicna, za 500 Eura mozes komontno zivjeti mjesec, hajde u nas probaj zivjeti mjesec sa 500E...Oderu te rezije 200 Eura...
Vecinom rade na gradjevini i zarada je preko 2000 Eura, jedan drzi restoran-mesnicu zivi kao kralj (muslimani su da smo jasno)... Hebote gorivo im 50-60 feninga... A u hladnijim danima gotovo besplatno jer im auta nekada moraju raditi nonstop da ne zalede... Rezije su im smijesne 20 Eura sve rezije placene... Izuzmi Moskvu gdje je i plata 3x veca od prosijeka! U svim gradovima postoje radnje gdje su namirnice neoporezovane i tu su cijene smijesne(nemas sad Skotski viski ili Nutelu ali imas zamjene solidne kvalitete) Rusija je inace zemlja sa najostrijim zakonima po pitanju kvalitete hrane, GMO proizvodi su proglaseni terorstickim aktom protiv Ruskog naroda(da to stoji u zakonu) pa ti prika moj probaj sta sa GMO smecem!
Ne znam šta bih ti rekao, iskreno. Mnogo komuniciram sa Rusima i baš se svi žale, čak govore da su i cijene goriva vrlo malo jeftinije u odnosu na naše. Hrana je jeftina, ali naći dobar posao je nemoguće. Moskva, i to centar, i St. Petersburg imaju malo veći standard a sve ostalo je jad i bijeda.
Zaista ne znam odakle ti ta cijena goriva od 50-60 feninga. Bio sam u Kataru, čak je i tamo gorivo oko 1 KM, a važi za najjeftinije na svijetu.
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- Shategabri
- Kontakt:
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
Koševo Zapad
- VensanKasel
- Kontakt:
Nije .
Tropic je vlasnik .
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
Fasciniranost je tolika jer se koristi znacajno niži standard za kupovinu (recimo kao sto Švicarci odu u Francusku da kupe meso) i jeftinu radnu snagu.huupmil je napisao/la: ↑26 nov 2025, 00:35Ne mogu prokljuviti ovo.
A da slazem se generalno sa utiskom da Istocno Sarajevo ima izgled Sovjetske provincijske spavaonice bez duse i sadrzaja. Moglo se vise sa onolikim prostorom.
Fasciniranost Istocnim meni naglasava slabost i apatiju Sarajeva. Grad koji je pravljen da bude nesto više, u koji je ulagano zadnjih 150 godina danas odise provincijskom prosjecnoscu i bezveznoscu.
Ljudi iz Sarajeva kontaju da žive u potpunoj bijedi i potpunom raspadu sistema. Onda odu u Lukavicu, 5 minuta vožnje i shvate da je Sarajevo u rangu Singapura za njih. Odjednom shvatiš kako je Gras dobar, kako sve funkcionise fino i pošteno, kako ti je onaj komšija kojeg smatraš najgorim papkom u stvari jedan veliki gospodin prema prosjeku koji se odjednom ukaze na ulicama.
Jedino mjesto na svijetu gdje se mi možemo osjećati kao bogataši. Kako nećeš biti fasciniran.
Rusija niti nas je kad napala, niti nas kolnizovala niti nas je kad dirnula ako nam nije pomogla nije ni odmogla i nemamo mi pravo njih dovoditi u kontext ni sa jednom nasom mukom...
Hljeb te ****, šta čovjek neće pročitati sve.
E cuj to, bh posta ne prima pakete duze od 1.2 metra, prvi put to cujem 
"real life netflix adaptation"
I found freedom. Losing all hope was freedom.
“Once you overcome the one-inch tall barrier of subtitles, you will be introduced to so many more amazing films.”
“Once you overcome the one-inch tall barrier of subtitles, you will be introduced to so many more amazing films.”
- VensanKasel
- Kontakt:
Da je niži standard jeste , ali da je sad nešto drastično niđe veze . Cijena u marketima su neke niže , neke čak i skuplje . Kafići i restorani isto .admin je napisao/la: ↑26 nov 2025, 09:56Fasciniranost je tolika jer se koristi znacajno niži standard za kupovinu (recimo kao sto Švicarci odu u Francusku da kupe meso) i jeftinu radnu snagu.huupmil je napisao/la: ↑26 nov 2025, 00:35Ne mogu prokljuviti ovo.
A da slazem se generalno sa utiskom da Istocno Sarajevo ima izgled Sovjetske provincijske spavaonice bez duse i sadrzaja. Moglo se vise sa onolikim prostorom.
Fasciniranost Istocnim meni naglasava slabost i apatiju Sarajeva. Grad koji je pravljen da bude nesto više, u koji je ulagano zadnjih 150 godina danas odise provincijskom prosjecnoscu i bezveznoscu.
Ljudi iz Sarajeva kontaju da žive u potpunoj bijedi i potpunom raspadu sistema. Onda odu u Lukavicu, 5 minuta vožnje i shvate da je Sarajevo u rangu Singapura za njih. Odjednom shvatiš kako je Gras dobar, kako sve funkcionise fino i pošteno, kako ti je onaj komšija kojeg smatraš najgorim papkom u stvari jedan veliki gospodin prema prosjeku koji se odjednom ukaze na ulicama.
Jedino mjesto na svijetu gdje se mi možemo osjećati kao bogataši. Kako nećeš biti fasciniran.
Ovo ostalo ne bih da komentarišem
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 55 gostiju.