FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
34
24%
2. Borbu za Evropu
70
50%
3. Sredinu tabele
21
15%
4. Borbu za opstanak
14
10%

Ukupno glasova: 139

RatoborniMrmot
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la RatoborniMrmot » 15 jun 2025, 17:04

Levin je napisao/la:
15 jun 2025, 16:49
RatoborniMrmot je napisao/la:
15 jun 2025, 16:36
Levin je napisao/la:
15 jun 2025, 16:31
Erik je dobar izbor samo ne znam koliko će mu trebati da uhvati formu. Meni se čini da je sklapanje veznog reda završeno ukoliko neko ne ode :

Defanzivni vezni
Huso Karjašević (28)
Dan Lagumdžija (23)
Leo Simoni (23)
Jesil siguran da Huso to moze da iznese i da Leo nece ici na stopera :mrgreen:
Ma vidi, Huso je vrlo zahvalan igrač kojeg vrijedi imati u rotaciji. Bar mi tako djeluje. Obzirom da je Adžem trenirao Dana i da je govorio vrlo pohvalno za njega mislim da će on biti prva opcija. Huso vjerovatno sa klupe.

Što se tiče Simonija mogao bi ga Adžem vratiti na štopera. Takvog štopera on i preferira. Ne bi me iznenadilo. Mada meni lično Simoni je odličan i na defanzivnom veznom iako je dobio jako malo minuta.
Huso ne zna lopte, to je problem. On nije zamjena za Lagumdziju al nikako, po meni. On je klasicni razbijac i to je to. Ne zna lopte, nizak, nema neke ni pasove za napadace, sporo se oslobadja lopte kada je iznosi. Prije ce Radovac proci nego on, barem je zna izniijeti.

Bice sigurno promjema sto se tice nase igre.

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 15 jun 2025, 17:15

Karjasevic samo ima neku svrhu evt kao zamjena kad hoces da sacuvas rezultat zadnjih 15 min.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 15 jun 2025, 17:20

15 jun 2025, 17:04
Levin je napisao/la:
15 jun 2025, 16:36

Jesil siguran da Huso to moze da iznese i da Leo nece ici na stopera :mrgreen:
Ma vidi, Huso je vrlo zahvalan igrač kojeg vrijedi imati u rotaciji. Bar mi tako djeluje. Obzirom da je Adžem trenirao Dana i da je govorio vrlo pohvalno za njega mislim da će on biti prva opcija. Huso vjerovatno sa klupe.

Što se tiče Simonija mogao bi ga Adžem vratiti na štopera. Takvog štopera on i preferira. Ne bi me iznenadilo. Mada meni lično Simoni je odličan i na defanzivnom veznom iako je dobio jako malo minuta.
Huso ne zna lopte, to je problem. On nije zamjena za Lagumdziju al nikako, po meni. On je klasicni razbijac i to je to. Ne zna lopte, nizak, nema neke ni pasove za napadace, sporo se oslobadja lopte kada je iznosi. Prije ce Radovac proci nego on, barem je zna izniijeti.

Radovac kad uleti u ritam on je sigurno jedan od najboljih veznjaka u ligi. Bez obzira što je imao lošu polusezonu iza sebe ja ga očekujem u prvih 11. Mislim da se čak i uklapa u Adžemovu igru ali vidjet ćemo vrlo brzo. Adžem zna biti vrlo nepredvidiv.

Huso ima ugovor do ljeta '26 i ako se nešto drastično ne desi on će da ostane. Ne očekujem da će niti prvi izbor ali kao neka zamjena može biti vrlo koristan zbog borbenosti.

Mnogo promjena i očekujem, posebno po pitanju odbrane i discipline u zadnjoj liniji.

Edit : Mi smo svakako imali problema sa tranzicijom i lošim pasovima cijelu sezonu ko god da je igrao ispred odbrane. Vidjet ćemo je li to samo do igrača.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 15 jun 2025, 17:45

Radovac je izgledao dosta lijen ovu zadnju polusezonu, poprilicno daleko od nivoa kad je tek dosao.

Napaceni87
Kontakt:

Post Postao/la Napaceni87 » 15 jun 2025, 17:59

Ne znam jel ja drugacije gledam na fudbal ali meni je Huso sasvim korektan igrac

Lokomotifa
Kontakt:

Post Postao/la Lokomotifa » 15 jun 2025, 18:15

Zadnji vezni je pozicija na kojoj bi igrač najviše trebao da trči, da ga ima svugdje, da pokriva rupe u veznom redu i odbrani, da pomaže u kreaciji napada itd. Trebamo biti realni i reći da to prošle sezone nisu kako treba radili ni Huso, ni Radovac. To je jedini radio Jaber i više puta se moglo vidjeti kako je svojim trčanjem i predviđanjem igre popravljao greške Huse i Radovca. Sve u svemu, nek nam je Bog na pomoći bez Jabera na toj poziciji.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 15 jun 2025, 18:38

Levin je napisao/la:
15 jun 2025, 17:20
15 jun 2025, 17:04
Levin je napisao/la:

Radovac kad uleti u ritam on je sigurno jedan od najboljih veznjaka u ligi. Bez obzira što je imao lošu polusezonu iza sebe ja ga očekujem u prvih 11. Mislim da se čak i uklapa u Adžemovu igru ali vidjet ćemo vrlo brzo. Adžem zna biti vrlo nepredvidiv.

Huso ima ugovor do ljeta '26 i ako se nešto drastično ne desi on će da ostane. Ne očekujem da će niti prvi izbor ali kao neka zamjena može biti vrlo koristan zbog borbenosti.

Mnogo promjena i očekujem, posebno po pitanju odbrane i discipline u zadnjoj liniji.

Edit : Mi smo svakako imali problema sa tranzicijom i lošim pasovima cijelu sezonu ko god da je igrao ispred odbrane. Vidjet ćemo je li to samo do igrača.
Ha gledaj, postoji i posudba, ovaj, lupam, ima peticu, taj neki klub poklopi pola i zivio, nije kakva pljacka nit gubitak onda. Bolje gurati mladje igrace nego Husu uz duzno postovanje. Ne moze niko reci da se ne bori, al da ima mjesto u ekipi koja hoce da igra Bogami nema. Moje laicko misljenje.

Radovac je vukao povredu, mozda je zato bio dosta losiji. Bilo kako bilo trebamo teziti da se ubrzamo i da bolje igramo odbranu.

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 15 jun 2025, 18:55

Hoce li uskoro biti neki video sa treninga, mislim na 1921?

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 15 jun 2025, 19:48

15 jun 2025, 18:38
Ha gledaj, postoji i posudba, ovaj, lupam, ima peticu, taj neki klub poklopi pola i zivio, nije kakva pljacka nit gubitak onda. Bolje gurati mladje igrace nego Husu uz duzno postovanje. Ne moze niko reci da se ne bori, al da ima mjesto u ekipi koja hoce da igra Bogami nema. Moje laicko misljenje.

Radovac je vukao povredu, mozda je zato bio dosta losiji. Bilo kako bilo trebamo teziti da se ubrzamo i da bolje igramo odbranu.
Posudba, raskid ugovora, tribine... Uvijek postoji opcija. Naravno. Mada, sve će zavisiti od toga kako Adžem planira igrati. Lično, ne mislim da se uklapa u njegov stil ali vidjet ćemo. Možda nas iznenadi. Realno, igrači i njihova izvedba dosta zavise od trenerove postavke i filozofije. Pogledaj Haruna Karića. U 11 utakmica 4 pogotka i jedna asistencija. Mslm, da je najgora liga na svijetu...

Mladih će biti sigurno. U dva mandata je izbacio masu igrača ispod 21 godine koji su u tim sezonama imali preko 1000 minuta : 17/18 Osmanković, Hajdarević, Šabanadžović. 14/15 Bajić, Sadiković, Memija, Hadžiahmetović.

Vidjet ćemo kome će dati prednost sljedeće sezone.

Obzirom da Adžem voli brzu tranziciju i loptu naprijed sigurno ćemo igrati mnogo brže. Samo se nadam da će odbranu kvalitetno sklopiti.

Ako se ne varam, Radovac je neke utakmice igrao i pod injekcijama i u drugom dijelu sezone je izgledao preumorno. Opet tvrdim, on kad je u dobroj formi i spreman sigurno je jedan od boljih igrača u ligi.

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 15 jun 2025, 20:21

NeRi_K je napisao/la:
15 jun 2025, 16:39
Kakav je status u ovome trenutku Obradova i Salkanovića koji su kod vas došli na probu nakon odlične polusezone u Jedinstvu?

Neko je pisao da se Salkanović povrijedio na prvom treningu, a vidim da je potpisao igrač koji je na poziciji Obradova.
Nikakav. Ne bi vjerovatno ni dosli na probu da nije Adzema. Bez ikakve uvrede prema Jedinstvu, ali velika glupost je bila dovoditi igrace iz ekipe koja se bori za opstanak u federalnoj. Da li ce se vratiti do srijede i uzvratne utakmice, vjerovatno samo Adzem zna.
To je moje vidjenje i ne podrzavam to jer neki nasi omladinci zbog ovakvih ne dobiju sansu.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 15 jun 2025, 21:56

MrkiMedo je napisao/la:
15 jun 2025, 20:21
NeRi_K je napisao/la:
Kakav je status u ovome trenutku Obradova i Salkanovića koji su kod vas došli na probu nakon odlične polusezone u Jedinstvu?

Neko je pisao da se Salkanović povrijedio na prvom treningu, a vidim da je potpisao igrač koji je na poziciji Obradova.
Nikakav. Ne bi vjerovatno ni dosli na probu da nije Adzema. Bez ikakve uvrede prema Jedinstvu, ali velika glupost je bila dovoditi igrace iz ekipe koja se bori za opstanak u federalnoj. Da li ce se vratiti do srijede i uzvratne utakmice, vjerovatno samo Adzem zna.
To je moje vidjenje i ne podrzavam to jer neki nasi omladinci zbog ovakvih ne dobiju sansu.
@MrkiMedo evidentno da nisi pratio Federalnu ligu ove sezone pozorno.

Ne bi me iznenadilo da Obradov ostane pošto se ne priča o poziciji lijevog beka uopšte. Pored Alića tu su na treninzima jedino Obradov i Barimac koliko sam upratio s tim da Barimac uopšte nema seniorskog iskustva.

mavi
Kontakt:

Post Postao/la mavi » 15 jun 2025, 22:14

Levin je napisao/la:
15 jun 2025, 21:56
MrkiMedo je napisao/la:
NeRi_K je napisao/la:

Ne bi me iznenadilo da Obradov ostane pošto se ne priča o poziciji lijevog beka uopšte. Pored Alića tu su na treninzima jedino Obradov i Barimac koliko sam upratio s tim da Barimac uopšte nema seniorskog iskustva.
I dečko iz Travnika, koji se odlično pokazao...

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 15 jun 2025, 22:31

mavi je napisao/la:
15 jun 2025, 22:14
Levin je napisao/la:
MrkiMedo je napisao/la:

Hvala @mavi. Njega sam zaboravio. Znači Memišević dobar? Ko je onda najozbiljniji kandidat da ostane kao rezerva Aliću?

mavi
Kontakt:

Post Postao/la mavi » 15 jun 2025, 22:44

Levin je napisao/la:
15 jun 2025, 22:31
mavi je napisao/la:
15 jun 2025, 22:14
Levin je napisao/la:

Hvala @mavi. Njega sam zaboravio. Znači Memišević dobar? Ko je onda najozbiljniji kandidat da ostane kao rezerva Aliću?
Ako se šta nije promjenilo u zadnjih nekoliko dana, Memisevic.
Baš su bili zadovoljni s njim...
Ali, vidjece se sve za par dana, probni rad je u toku.

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 15 jun 2025, 23:05

Ide stoper, ide bek :bih:
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 15 jun 2025, 23:08

irfo je napisao/la:
15 jun 2025, 23:05
Ide stoper, ide bek :bih:
Da nije ipak 2u1. Valja upariti ovu zivotinju sa Karamarkom. :kafa:
Fk Željezničar.

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 15 jun 2025, 23:37

Levin je napisao/la:
MrkiMedo je napisao/la:
NeRi_K je napisao/la:

Nisam, pratio sam Jedinstvo koliko sam mogao. Dovoljno mi je nasu patnju gledati, ne mogu jos i federalnu :mrgreen:
Ne moze me niko uvjeriti da je on dovoljno kvalitetan za Zelju. Ne samo on nego vecina ovih sto dodju na probu. Sve stoji da mi nemamo sta izgubiti sa tim, ali od njih ne treba ocekivati nista. Daj Boze da on upise 15 asistencija, ali treba biti realan.
Druga stvar je npr. Gojak, Korora i slicni omladinci koji pokazuju razliku u kvalitetu sa svojom generacijom pa se i mozes necemu nadati.

tiagofaria25
Kontakt:

Post Postao/la tiagofaria25 » 16 jun 2025, 00:02

slika

Bas mi je drago za Ericka, prizivam ga neko vrijeme, nadam se da ce se dokazati, zna lopte to je sigurno.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 16 jun 2025, 08:41

slika

:kafa:

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 16 jun 2025, 08:55

Grande Tuna :mrgreen:
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: b00t, kontra, Levin, mnon46 i 58 gostiju.