Manchester City FC

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Da l' će Manchester City uzeti ligašku titulu pod Guardiolinim vodstvom?

1. Da
92
49%
2. Ne
30
16%
3. Kakav Guardiola, Mourinho je za njeg izmislio trenerski posao
31
16%
5. Gdje je opcija broj 4?
10
5%
4. Evo je.
25
13%

Ukupno glasova: 188

marconato
Kontakt:

Re: Manchester City FC

Post Postao/la marconato » 05 mar 2013, 16:32

Saurman je napisao/la:
azTer je napisao/la:mančester siti - svojevrsni cirkus modernog fudbala. ne zna se ko pije, ali se zato itekako dobro zna ko sve to plaća, samo mi nije jasno dokle više.

nastasić važi za veliki potencijal, a čovjek igra odbranu rukama više nego nikola karabatić. plus, napravio je čist penal. silva se vuče po terenu. tevez ko muha bez glave, ne zna ni on šta želi. milner samo stoji na mjestu, neko mu treba reć da ima više šanse da dođe do lopte ako i on potrči prema njoj, a ne da je samo čeka. zabaletu prolaze ko da ga nema. braća toure (pogotovo kolo) i džeko prolazni, ostali su svi očajni.
Nastašić je promašaj kao i nekad Savić.Tevez igra onako preko k*** čeka samo da se sezona završi pa da klizne u Argentinu.Milner je uvijek bio panj tako da nema tu iznenađenja.Silva ove sezone očajan ne može se sastaviti sa loptom jedan od najlošijih u cijeloj ekipi.Dok za Zabaletu tvrde da je najbolji bek lige. :mrgreen:

Yaya Toure jedini koji igra na nivou i nema mu se šta prigovoriti.
Kakve vi gluposti valjate... :lol:

City je do sada primio najmanje golova u ligi - 24, a Nastasic je odigrao 2/3 tih meceva u prvoj postavi! Jedan je od najkorisnijih igraca u ligi, a navijaci Citya su odusevljeni njime i smatraju ga za najbolje pojacanje proslog ljeta... ;)
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

tevezito
Kontakt:

Post Postao/la tevezito » 05 mar 2013, 16:58

azTer je napisao/la:mančester siti - svojevrsni cirkus modernog fudbala. ne zna se ko pije, ali se zato itekako dobro zna ko sve to plaća, samo mi nije jasno dokle više.

nastasić važi za veliki potencijal, a čovjek igra odbranu rukama više nego nikola karabatić. plus, napravio je čist penal. silva se vuče po terenu. tevez ko muha bez glave, ne zna ni on šta želi. milner samo stoji na mjestu, neko mu treba reć da ima više šanse da dođe do lopte ako i on potrči prema njoj, a ne da je samo čeka. zabaletu prolaze ko da ga nema. braća toure (pogotovo kolo) i džeko prolazni, ostali su svi očajni.
Tipican primjer forumasa koji uopste ne gleda utakmice nego onako pise kako se vecini svidja.Vecinu igraca koje kritikuje su najbolji u ovoj za sada losoj sezoni.Nastasic po meni najbolji odbrambeni ove godine, ali mi je najveci biser ovo Milner stoji samo na mjestu pa ako iko trci onda to on radi.Ajd da si napisao da mu je los centarsut ili neku drugu kritiku ali njegovu pokretljivost dovoditi u pitanje je suludo.Onda Zabaletu nasao kritikovat covjek bolji nego prosle sezone.Za Silvu se slazem a Tevez je u zadnje vrijeme dobro igrao.
UEFA MAFIA. 93:20 Agueroooo.

azTer
Kontakt:

Post Postao/la azTer » 05 mar 2013, 18:02

i šta ćemo sad? ne slažeš se, pa da se malo vrijeđamo, ha? ohladi momčino, je.be se meni za siti, govorim ono što vidim, a kako primijetim - to vidi i većina. to što ti stvari posmatraš navijački, mene ni najmanje ne interesuje.
Zadnja izmjena: azTer, dana/u 05 mar 2013, 18:11, ukupno mijenjano 1 put.

uppercut
Kontakt:

Post Postao/la uppercut » 05 mar 2013, 18:07

Covjek je u pravu 100%. Nijeda nigrac Citya ove sezone ne igra ni sa 60% snage kao prosle. Nastasic i nije los, namece se polako Mancinu, ima potencijala, mlad je, tako da za njega samo rijeci hvale.
Tevez se popravlja to jeste, ali kad se sve sabere iz ove sezone los je, a da ne pricamo o Silvi koji je neprepoznatljiv u odnosu na proslu sezonu. Jedino se Dzeko znacajno popravio ove sezone.

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 05 mar 2013, 18:54

Ja sam gledao skoro sve tekme Cityja ove a i prosle sezone i ne slazem sa skoro pola gore recenog.

Milnera nikad nisam smatrao igracinom ali sada igra bolje nego sto je igrao. To ne znaci da je sada igracina ali eto, izabran je za igraca mjeseca. Valjda navijaci Gradjana bolje znaju?!
Zabaleta igra sezonu zivota, definitivno. Mislim da je prosli i mjesec prije bio igrac mjeseca.
Nastasic igra i vise nego dobro.
Silva na momente bljesne i pokaze da zna ali slazem se da je daleko od svog maksimuma.
Tevez NECE da igra koliko moze. Za njega se slazem. Opet mu se Mancini uvlaci i stavlja ga ispred Dzeke ali svejedno, vidi se da je nezainteresovan.
Braca Ture, pogotovo Yaya (a ne Kolo) i vise nego prolazni. Tako mi se cini, ali slazem se da su OK. Za Dzeku se isto slazem ali evo opet preseli na klupu. Nije mi jasno ZASTO??

azTer
Kontakt:

Post Postao/la azTer » 05 mar 2013, 20:18

prijatelju, ne znam da li si previdio, ali ja sam komentarisao siti nakon utakmice protiv vile. to znači da je moj post zasnovan prvenstveno na njihovoj igri u toj utakmici, pa tek onda u ostalim. naravno da nisam gledao sve utakmice sitija, ali gledao sam većinu u kojima je džeko igrao, stoga imam određenu kompetenciju da iznesem svoje mišljenje.

normalno da nešto od mog posta nije tačno kad se uzme u obzir cijela sezona, jer eto po tvom mišljenju zabaleta igra odlično (čitao sam to i ranije), ali meni takav nije bio protiv vile. isto tako situacija sa braćom toure. do sad je yaya bio najbolji igrač sitija, ali niko me ne može ubijedit da je odigrao bolje od brata utakmicu protiv vile.

za nastasića konstantno čitam neke pohvale, a iskreno - kad god sam gledao siti, čovjek je igrao u najbolju ruku solidnu utakmicu. previše kiksa, nekad me podsjeća na ramija, uradi jednu fantastičnu stvar, pa onda jednu usere.

milner je za mene uvijek bio precijenjen igrač, znam da je fleksibilan tip igrača, kojeg "izvlači" puno trke po krilima, ali znam šta sam gledao protiv vile - čovjek je svaku drugu loptu čekao u mjestu.

tu smo da iznosimo mišljenja i civilizovano raspravljamo, ako se slažemo - super, ako se ne slažemo - još bolje, imamo o čemu pričat. nema potrebe za tenzijama. :)

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 05 mar 2013, 20:33

Kakve tenzije? Samo sam rekao da se ne slazem sa skoro pola. Na normalan i ljudski nacin. :D
Ako si komentarisao samo jednu tekmu, onda je to vec druga stvar.

Ipak, ljudima je ova tekma bila bas bitna i igrali su kod kuce, dok Cityju i nije bas nesto bitna. Znaci da ova tekma sigurno nije najbolje mjerilo da se ocjeni bilo koji igrac Cityja.
Da je ova tekma igrana na pocetku sezone, kad se jurisalo na sada vec izgubljenu titulu, mislim da bi bilo drugacije. ;) Nesto kao u prvoj tekmi, 5:0 za City.

azTer
Kontakt:

Post Postao/la azTer » 05 mar 2013, 20:38

slažem se da nije pravo mjerilo (tačnije, nikad jedna utakmica nije dobro mjerilo), ali ne može se baš reć da sam komentarisao samo tu utakmicu. kažem, bazirao sam se prvenstveno na nju, ali gledao sam dosta utakmica i ranije.

što se tiče tenzija, mislio sam na prethodni post tvog kolege sa ovog podforuma.

tevezito
Kontakt:

Post Postao/la tevezito » 08 mar 2013, 15:13

Sutra mec sa Barnsleyem u F.A cupu u 18.30. h.Mislim da pobjeda ne bi trebalo doci u pitanje i ne ocekujem neki veci otpor gostiju jer se oni moraju koncentrisat na opstanak.Cityju je kup jedina realna sansa za trofej pa su ove utakmice postale vaznije od prvenstvenih.U prvenstvu mislim da je drugo mjesto sigurno do kraja sezone.City naravno igra kup u najjacem sastavu osim golmana.Ocekujem pobjedu rezultatom 3:0.

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 08 mar 2013, 15:19

Ne znam u koju sezonu treba da se broji onaj "COMMUNITY SHIELD" jer ako se broji u ovu, onda City vec ima trofej. Nije neki ali eto, SuperKup je ipak trofej.

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 08 mar 2013, 15:26

Ako osvojimo FA Cup,opet imamo vise trofeja ove sezone od Uniteda.I svih ostalih Engleza.
Keep walking.

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 08 mar 2013, 15:33

Saurman je napisao/la:Nastašić je promašaj kao i nekad Savić.
Vecu glupost cuo nisam. Sa najboljom odbranom u ligi i sa najboljim stoperom Sitija ove sezone, ti njega nazivas........promasajem ??? Decko igra sjajno, sabija, za svoje godiste posle Varanea, jedan od najtalentovanijih stopera sveta.

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 09 mar 2013, 10:59

Nastasic je dobar al nije konstantan.
Unico amore sei!
❤️🖤

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 09 mar 2013, 11:08

Cautinho je napisao/la:Ako osvojimo FA Cup,opet imamo vise trofeja ove sezone od Uniteda.I svih ostalih Engleza.
Ima više nebitnih, koji se uostalom i manje boduju
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

Narin
Kontakt:

Post Postao/la Narin » 09 mar 2013, 12:04

Cautinho je napisao/la:Ako osvojimo FA Cup,opet imamo vise trofeja ove sezone od Uniteda.I svih ostalih Engleza.
Znači prošle sezone su City i United osvojili isto trofeja. :mrgreen:

tevezito
Kontakt:

Post Postao/la tevezito » 09 mar 2013, 18:07

Panti-Zaba-Kolo-Lescott-Kolarov-Yaya-Barry-Silva-Nasri-Tevez-Dzeko.Inace danas jubilej za Dzeku 100 mec za City.Pobjeda i City ide na Wembley.

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 09 mar 2013, 18:50

Jao Silve. :mrgreen:
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

mancity
Kontakt:

Post Postao/la mancity » 10 mar 2013, 23:19

[youtube][/youtube]
Atmosfera na stadionu kod petog gola.
Kod svakog Tevezovog gola navijaci pjevaju novu :"Car-loss Tevez, he drives when he wants!"
Car-loss Tevez, he drives when he wants!
Jose Mourinho``I don't know if it is this season or next season with Roberto, or with another person in the future, but normally in the direction the club is going, sooner or later they will win the big cup.''

tevezito
Kontakt:

Post Postao/la tevezito » 11 mar 2013, 14:32

Zanimljiv podatak je da su samo 3 ekipe uspjele osvojit FA cup bez primljenog pogotka.Od ekipa koje su jos u igri samo jos City nije primio gol.Tevez usao u nevjerovatnu formu mozda prekasno da bi se u PL sta napravilo ali eto tu je FA cup.Sto se tice zrijeba ocekivan.Jucer sam volio da Chelsea prodje a sad kad znam da pobjednik tog meca ide na City volio bih da to bude United pa da umjesto jednog gledam dva derbija.Iako je titula 99 % izgubljena u prvenstvenom derbi mecu City mora pokazati da razlika u kvaliteti nije tolika koliko tablica pokazuje.

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 13 mar 2013, 20:28

Niste ni vi aktivni na ovom pdf-u,pa nisam ni ja.
Nikako nac vremena da nesto i ja napisem na temi.
Nemam razloga komentirati utakmicu protiv Barnsleya,jer se i prije utakmice znalo tko ide dalje.5-0 je samo potvrda onoga svega sto je vecina ocekivala.Razlika u kvaliteti je enormna.
Inace,dobro je sto napadaci polako dolaze na svoje,Tevez je nakon dugo vremena nasao svoju formu i nadam se da ce mu biti u nogama kada budu dolazile kljucne utakmice,prvenstveno mislim na teske duele u Premiershipu i zavrsnicu FA Cupa.Ostali igrači isto na nivou,to je nesto sto daje osmjeh na lice.
Sve snage sada uperiti na FA Cup,i ako bi ga kojim slucajem osvojili,mogu ovu sezonu etiketirati kao uspjesnu.Drugo mjesto u Premiershipu je super,United je bio bolji u ovom maratonu i nema razloga da se osporava njihova uspjesna sezona.
Keep walking.

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], N3R3D i 4 gosta.