Jusuf Nurkić

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

NEZALAGANJE
Kontakt:

Re: Jusuf Nurkić

Post Postao/la NEZALAGANJE » 16 apr 2015, 11:53

Nece moci,jer ce,po rijecima njegovom menadzera, morati igrati ljetnu ligu. :kafa:

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 16 apr 2015, 12:56

NEZALAGANJE je napisao/la:Nece moci,jer ce,po rijecima njegovom menadzera, morati igrati ljetnu ligu. :kafa:
To nešto novo, jer ja znam da će doći i da je izjavio ako mu selektor pošalje poziv da će doći
Ili ti podgrijavaš staru priču
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Hajmo
Kontakt:

Post Postao/la Hajmo » 16 apr 2015, 13:40

NEZALAGANJE je napisao/la:Nece moci,jer ce,po rijecima njegovom menadzera, morati igrati ljetnu ligu. :kafa:
Nurkić da igra ljetnu ligu. :lol: Ljetnu ligu igraju ruki igrači( ne svi) te igrači u potrazi za klubom.

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 16 apr 2015, 13:50

Hajmo je napisao/la:
Nurkić da igra ljetnu ligu. :lol: Ljetnu ligu igraju ruki igrači( ne svi) te igrači u potrazi za klubom.
Igraju je i igraci 2. godine koji nisu dobili dovoljnu minutazu, ili 3. nad kojima ekipa ima team option za produzenje ugovora, pa da vide sta da rade s njim...

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 16 apr 2015, 13:56

JHam je napisao/la:
Hajmo je napisao/la:
Igraju je i igraci 2. godine koji nisu dobili dovoljnu minutazu, ili 3. nad kojima ekipa ima team option za produzenje ugovora, pa da vide sta da rade s njim...
Nemoj ga bolan,vidis da se covjek slatko nasmijao... :D :D

Hajmo
Kontakt:

Post Postao/la Hajmo » 16 apr 2015, 14:06

Samo neprovjereni igrači igraju ljetnu ligu. Ako i dalje misliš da će Nurkić igrati ljetnu ligu onda uredu.Onda će i Mirotić i Bogdanović igrati na ljeto. :lol:

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 16 apr 2015, 14:31

Pitanje, je li J.R Smith 2010. bio neprovjeren igrac?

suhakrpa
Kontakt:

Post Postao/la suhakrpa » 16 apr 2015, 14:50

Koliko sam ja upratio Nurkic je proslo ljeto odmah nakon potpisa za Denver trebao igrati tu ligu, ali se dogovorio da ostane sa reprezentacijom, a da ljetnu ligu igra sad ovo ljeto. Zatim, kada je bila sva ona halabuka oko njegovog nastupa za reprezentaciju, u vise navrata je spominjao da je spreman da se odrekne velike svote novca koju bi trebao platiti Denveru, kako bi ga oslobodili igranja ljetne lige i kako bi bio na raspolaganju selektoru. Ukoliko se taj nesporazum uspije rijesiti, vjerujem da ce Jusuf halaliti te pare i doci na okupljanje.

baglama
Kontakt:

Post Postao/la baglama » 17 apr 2015, 14:26

kad te hvali najbolji NBA analiticar(seljak iz zitomislica i ostali hejteri na aparatima :njanjanja: )

http://grantland.com/the-triangle/nba-a ... am-effort/
Nurkic should be an automatic on the second team, and he looked to be on pace for the Clarkson/Smart first-team spot until he got hurt and then fell to the fringes of the rotation in Melvin Hunt’s turbo small-ball system. But Nurkic’s best stretches can compete with those of any rookie, and that’s enough to cinch a second-team spot
ono sto sma i govorio i za cim sam zalio, juka je komotno mogao biti prva ruki petorka(tesko ce vise neko nas biti i priblizno tom statusu ...mi jos nismo svjesni kakav je juka potencijal) da nije bilo ozljede a kasnije i redukcije minuta kod onog glavonje.
mozemo smao konstatovat da je ovo bila neockivano extra sezona za jusufa,imajuci u vidu da je u pocetku bio cetvrti centar (mozgov,mcgee, hickson)
jedva cekam novu sezonu i dalji napredak...s novim trenerom
vjerujem da ce doci na pripreme i da su problemi stavljeni u stranu ,ako vec nisu rijeseni

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 17 apr 2015, 22:12

mislim da je situacija sljedeća:
nurkićev ugovor ga obavezuje da igra ljetnu ligu ovog ljeta.. koliko se sjećam, pročitao sam da postoji mogućnost da ga denver oslobodi te obaveze zbog toga što se pokazao visoko iznad očekivanja ove sezone, na račun toga bi ga pustili.. e sada, ovo da on treba platiti neki novac denveru da bi bio oslobođen ljetne lige mi je nepoznato, ali možda sam i zaboravio..

BosnaSTL
Kontakt:

Post Postao/la BosnaSTL » 18 apr 2015, 00:10

Igraci Denvera su sabotirali bivseg trenera .Niko nije htio vise da igra osim Juke .Melvin Hunt je obican kreten ,nekako se uvukao do pozicije pomocnog trenera i prima platu boli ga racku.Juka je naravno veliki potencijal al mora puno da radi.Juka molim te igraj na Evropskom znam da citas forum :wave:

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 18 apr 2015, 15:16

Bolje je i za njega i za repku da ostane preko ljeta u Americi.Nje jos sazreo za repke , samo ce poremetiti atmoferu, a ima i da radi na sebi puno obog ljeta.

Za 6,7 mjeseci osim fizicke spreme nije nista napredovao a imao je fantasicnu priliku gdje su mu ljudi dali maksimalnu sansu. Nije iskoristio taj momentum, sansa donekle prokockana i sad ce Denver 100% da kupi jos jednog centra. Od sada ce mu biti puno teze. Nije da nema sansi i nje da nema talenta.

Al fundamentalni problema je mentalne prirode isto kao kod gospodina baglame koji pise gore iznad (Halo baglama hajmo skenirati mjesto rodjena i boravka pa okacit na forum :mrgreen: :mrgreen: ) . Znaci mora da ukine onaj sumski mentalitet da vristi kad nekom zalijepi bananu i kada se osjeti mocan a da place kada mu igrac zavali 30 poena il ga neko slucajno takne laktom . Da se vise fokusira na tezak rad i slusa trenere jer je tanak igrac jos uvijek. Ima puno tenickih manjkavosti koji mu jos ne dozvoljavaju da se ponasa onoliko bahato i na tekmi i u medijima.
NBA je puna talenata poput njega i momaka koji surovo rade. Isto tako gledajuci final 16 NCAA ove godine , ima tu fantasticnih centara koji kucaju na vrata NBA.Poput Sabonisovog sina. Samo je zanimljivo posmatrati kako ti momci se ponasaju zrelo na terenu. Nurkic mora da pokupi te stvari sto prije.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

rogeRF
Kontakt:

Post Postao/la rogeRF » 18 apr 2015, 15:37

Jao, koliko samo izvaljanih gluposti... Sabonisov sin nije ni 50% Jusufa Nurkica, niti ce ikada biti. Jedna stvar je navikanost doticnog, a sasvim druga sta on ustvari moze i sta je sposoban, a nesto trece sto ti njega uopste ne pratis. Jedino sto mu ja zamjeram je njegovo ponasanje, ali samo u odredjenim situacijama. Hvala Bogu da nece slijegati ramenima i pustiti da ga gazi ko stigne. Kako bolan nije napredovao? Ti poredis ABA ligu i NBA, jesi uopste svjestan sta pricas? Evropa i Amerika dva razlicita svijeta, da ne govorim o poredjenju neke 4. lige u Evropi sa najjacom ligom svijeta. Nabroji mi te tolike talente koji su kao on ili bolji od njega, da su njegovih godina? Covjek je od popunjavanja rotacije na utakmici dosao do prvog centra, zaustavljao najbolje igrace lige, igrace koji po 10 godina tamo igraju i ti ces se naci govoriti da nije napredovao i da nije iskoristio dobijeno vrijeme. I da nije, on sam ga je sebi osigurao, sigurno to nisi ti.
Hvala Bogu da nije isklesan igrac, hvala Bogu da nema sve i da treba napredovati i raditi kao lud da bi uspio, bio jedan od najboljih. I ja sam ga kritikovao kada je trebalo da bude kritikovan, ali ne mogu da vjerujem da neko moze izvaliti tolike gluposti...

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Izdržati, to je temelj vrline!

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 18 apr 2015, 15:42

rogeRF@ Jos citam ovaj njegov post i ne mogu vjerovati kakvu kolicinu gluposti covjek napisa :facepalm: :facepalm:
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 18 apr 2015, 15:51

inace to nikom na forumu ne govorim ali @kimbo napisao si hrpu gluposti...zasto mislis da juki ne bi godio rad sa ivanovicem i trajkovicem (mislis da je melvin hunt bolji strucnjak? i ostala klapa iz denvera) pa oni svi kolektivno mogu prisustvovati treninzima od ivanovica i usput nesto nauciti...druga stvar ocito nikad nisi gledao tog sabonisa, pa juka bi ga pojeo za dorucak i sve ostale centre iz NCAA...sto se tice jukinog ponasanja meni je to okej sto se on ku*ci, ipak je to nba (zivi cirkus) i oni tamo to vole vise nego mirne decke (nije ti to euroliga) gdje sve mora biti striktno po pravilima, gdje ne daj Boze da se nasmijes nekom starijem od sebe ili tako nesto...a na kraju mislim da se denveru ne isplati kockati sa jukinim potencijalom, vjerujem da bi pola ekipa u ligi cekali zapeti ko puska da imaju priliku angazovati juku...toliko od mene, izvinite na duzem postu :D

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 18 apr 2015, 18:40

Centarski tandem Denvera za iducu sezonu su 90% Nurkic i Jokic, osim ako se ne uspije dovesti bas neko jako ime, ili Okafor na draftu pokupi, tako da ce Juka sigurno opet dobiti sansu..A i to je jedan od razloga sto Hunt vec nije dobio mjesto glavnog trenera, i sto je i Karl otpusten, jer ne igraju dovoljno mlade igrace, i zato i jesu u opticaju 3 trenera iz koledz kosarke...

JoseeMourinho
Kontakt:

Re: Odg: Jusuf Nurkić

Post Postao/la JoseeMourinho » 19 apr 2015, 00:39

Ma ovo ima nešto sto ga on ne voli, ma ovo je mržnja, nemoguće da je neko ovakav kreten onako bez ikako razloga prema bilo kome ;)

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 19 apr 2015, 02:16

Fascinantno je kako uspijete da jednu ovakvu temu svedete na licne uvrede. Fascinantno...
Sport je lijek za tijelo i duh.

LloriS
Kontakt:

Post Postao/la LloriS » 19 apr 2015, 02:22

storm_raider je napisao/la:Fascinantno je kako uspijete da jednu ovakvu temu svedete na licne uvrede. Fascinantno...
U pravu si, trebao sam mu reci "bravo majstore, svaka ti je rijec ispravna, a frajer ispljuva Juku ko niko do sada"
Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!

CashMan
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la CashMan » 19 apr 2015, 02:41

Fascinantno je to koliko ja trpim vaša sranja na temi... Još jedan post van teme, lične uvrede i slično, letite obojica...
Maybe I look like I don't care but deep down inside of me I don't give a single fuck!

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: TripleThreat i 13 gostiju.