Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

Sissoko
Kontakt:

Re: Juventus FC

Post Postao/la Sissoko » 21 maj 2016, 23:25

Odavno losiju utakmicu Juve nije odigro.
Uostalom kao sva finala :D
Al eto jos jedan rekord postavise.
Forza Juve.Stvaraj komplekse.
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

104 Vittorie Juventus - 70 Vittorie inter

"From Berlin to Serie B,from Serie B to Berlin"

LE6END 2012~2013~2014~2015~2016~2017

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 21 maj 2016, 23:35

Ništa Alvaro ne reče ovom za Rai Uno. Diplomatski zaobiđe odgovor na direktno pitanje gdje će igrati naredne sezone.

Imam osjećaj da će se vratiti u Madrid.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

Gefufna
Kontakt:

Post Postao/la Gefufna » 21 maj 2016, 23:36

Dobar ovaj mali Lemina. :mrgreen:
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

bianconeros
Kontakt:

Post Postao/la bianconeros » 21 maj 2016, 23:37

L'Avvocato je napisao/la:Ništa Alvaro ne reče ovom za Rai Uno. Diplomatski zaobiđe odgovor na direktno pitanje gdje će igrati naredne sezone.

Imam osjećaj da će se vratiti u Madrid.
A ja imam suprotni osjecaj da ostaje ;)

Forza Juventus ohhhhh..

Pogba

Post Postao/la Pogba » 21 maj 2016, 23:38

Ma imao je haman suze u očima, govor tijela sve govori, ide nažalost, na najljepši način. Sigurno da bi on ostao, ali evidentno je da ide.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

IlFantasista
Kontakt:

Post Postao/la IlFantasista » 21 maj 2016, 23:39

Ma vala navijam za ovaj Juve 20 godina, možda sam za dvojicom ili trojicom pustio suzu, baš će mi ga biti žao što će otići. Neće njemu nigdje biti kao u Juventusu, siguran sam, niko ga neće ovako primiti i tretirati.
Kun fejekun!

bianconeros
Kontakt:

Post Postao/la bianconeros » 21 maj 2016, 23:40

storia di un grande amore' na Stadio Olimpico! :opaopa: :opaopa:

Forza Juventus ohhhhh..

Sissoko
Kontakt:

Post Postao/la Sissoko » 21 maj 2016, 23:41

Veceras je Juve igrao sa 9 igraca.
Hernanes i Lemina nisu postojali...horor.Pogba sam jadan a kad dodas Lichta...horor.
Rugani poklonio tonu lopti nepotrebnim riskantnim pasovima.
Ova 352 lici na nesto samo sa Cuadradom i Sandrom.

104 Vittorie Juventus - 70 Vittorie inter

"From Berlin to Serie B,from Serie B to Berlin"

LE6END 2012~2013~2014~2015~2016~2017

bianconeros
Kontakt:

Post Postao/la bianconeros » 21 maj 2016, 23:43

Ma lemina je koliko toliko borio se jbg al Hernanes me iznenadio skrojz, Sakrio se lik!

Forza Juventus ohhhhh..

Gefufna
Kontakt:

Post Postao/la Gefufna » 21 maj 2016, 23:43

IlFantasista je napisao/la:Ma vala navijam za ovaj Juve 20 godina
"Sreca", mogao si sad bit navijac Ajaxa. :tralala:

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

Burberry46
Kontakt:

Post Postao/la Burberry46 » 21 maj 2016, 23:45

Historija!
Bravo Juve bravo Alvaro :opaopa:
1946

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Pogba

Post Postao/la Pogba » 21 maj 2016, 23:50

Gefufna je napisao/la:Dobar ovaj mali Lemina. :mrgreen:
:shhh: :stop: :mrgreen:

Lemina je igrač koji će imati uspone i padove, malo je igrao ove sezone, ali je igrač čiji je plafon visok, taktički je nezreo, defanziva mu je paradoksalno lošija strana, ali je u napadu za moj ukus odličan, ima dobro čitanje, progresiju s loptom, "mehak" pas. Večeras je imao odličnih momenata, ali i situacija gubitaka koncentracije i lopti koje on inače ne daje, ali je svakako ovo bio loš meč cijelog tima. Interesantno je da mi djeluje sporo u defanzivi, a onda ode u napad i ima takav prodor da je to impresivno, potpuno mi je nedefinisana njegova brzina. Njegovo je pola gola. Momak koji će sljedeće godine uz rad i pune pripreme biti top fudbaler.
Zadnja izmjena: Pogba, dana/u 22 maj 2016, 00:23, ukupno mijenjano 1 put.

#MaxOUT

IlFantasista
Kontakt:

Post Postao/la IlFantasista » 22 maj 2016, 00:11

Je li ovo prvi put u historiji kluba da smo uzeli malu tripletu? :D
Kun fejekun!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 22 maj 2016, 00:16

Čestitke na osvojenom kupu i naravno duploj kruni! ZASLUŽENO.... :thumbup:
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 22 maj 2016, 00:36

Vielen Dank Herr Effe, wir gratulieren Ihnen auch :mrgreen:
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

musla
Kontakt:

Post Postao/la musla » 22 maj 2016, 00:59

Ova nam je tekma posebno pokazala da Juve treba još jednog kvalitetnog veznjaka, Hernanes je imao lošu utakmicu, Lemina je imao solidnih defanzivnih intervencija i vrlo dobru akciju kod gola kao i proigravanje Mandže, međutim izgubio je previše lopti tamo gdje se ne smiju gubiti.

Sve je ostalo na Pogbi kojeg su igrači Milana odlično zatvarali zbog čega je izgubio solidan broj lopti pa se Polpo unervozio i počeo mlatarati rukama, a znamo da tad od igre nema ništa...

Dybala se vraćao u vezni red da pomogne organizaciju igre, ali je tada bio daleko od gola i poprilično bezopasan, osjetno su falili kako Marcha i Khedira tako i Leo koji je veoma bitan kotačić u Juventusovoj organizaciji igre.

Na kraju asistent i srijelac gola koji nam je donio kup će vrlo vjerovatno da nas napuste, šteta...

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 22 maj 2016, 01:11

Eh sad, nakon što je sezona završena, da sumiramo...

Ne treba ni spominjati da sam prezadovoljan, ali opet ostaje gorak okus u ustima zbog LP. Da je tu bilo malo više sreće, pravde, spretnosti, znanja itd. imali bi najbolju šansu u ko zna koliko vremena doći do trofeja, ali šta je tu je.

Ovo ljeto mora biti prekretnica, mora se izvaliti lova prije svega na vezni red i nadati se da neće biti previše promjena (u napadu prije svega).

Evo post koji sam napisao na drugom forumu prije preko mjesec dana i i dalje stojim kod ovoga:

Saznati odmah na kraju sezone šta sa Moratom. Ako se vraća baciti sve snage na Cavanija, a ako ostaje napad ne dirati osim povratka Berardija.

Otkupiti Cuadrada, produžiti posudbu Lemini ako je moguće. Produžiti ugovore Evri i Barzagliju.

Prodati Hernanesa, Caceres odlazi, vidjeti šta sa Pereyrom/Kwadwom usljed svih povreda. Ako dođe Cavani vidjeti šta sa Mandžukićem, sumnjam da će htjeti ostati ako se pare pljunu na konkurenciju.

Obavezno pojačanje na desnom beku, Widmer, Vrsaljko ili De Sciglio. Jedan centralni vezni mora doći. Xhaka, Kante, Gundogan, Mascherano, Yaya, ko god. Vazquez ili Saponara za trequartistu. Još jedan stoper da pokrije odlazak Caceresa i vjerovatno veliki broj ozljeda Chiellinija/Barzaglija.

Sigurni i upitni:

- Buffon, Neto, Rubinho
- Lichtsteiner, Padoin, Evra, Alex Sandro, De Sciglio/Widmer/Vrsaljko
- BBC, Rugani, Tonelli
- Marchisio, Khedira, Pogba, Sturaro, Lemina, Cuadrado; Asamoah/Pereyra; Xhaka/Kante/Toure, Vazquez/Saponara
- Dybala, Zaza, Morata-Mandžukić/Cavani-Lapadula, Berardi

To je 16 sigurnih (bez Padoina), 18 kad se odluči između Morata-Mandžukić ili Cavani-neko tipa ovaj Lapadula što rastura po Serie B. Padoin je siguran, ali ga ne računam u ozbiljniju rotaciju jer neće ni igrati osim kad se i 6. Scudetto osigura sljedeće sezone.

Ako dodamo stopera i desnog beka to je već 20. Berardijev dolazak je izvjestan i to je već 21 igrač.

Onda dolazimo do najkompliciranijeg dijela. Hoćemo li otkupiti Cuadrada i Leminu? Samo jednog od njih? Šta sa Pereyrom/Kwadwom? Obojicu ne možemo zadržati (osim u slučaju da Evra ne produži pa Asa bude rezerva Sandru) jer bi bila prevelika gužva u vezi sa pojačanjima.

Ako dodamo jednog klasnog veznog igrača i jednog od dvojice Vazquez/Saponara, to je 23 igrača i tek onda treba odlučiti šta sa otkupima (Cuadrado/Lemina) i ovima što su sezonu proveli u bolnici (Asa/Pereyra).

Mislim da je Cuadrado prioritet br. 1 i da njegov ostanak ne bi smio doći u pitanje. Onda pada odluka između ove trojice i ja bi se odlučio za Leminu ako bude ozbiljnih kandidata da uzmu Asu i Pereyru. Ova zadnja dvojica su mi strašno dragi, i dalje vjerujem u njih, ali jednostavno je neko od njih višak i treba se po meni presjeći na maksimum 25 igrača.

Sa ovim sastavom nema formacije, situacije, povrede ne daj Bože, suspenzije, pada forme itd. kojoj se ne bi mogli prilagoditi. I 3-5-2 i 4-3-1-2 i 4-3-3 (sa krilima i sa tri špice).

EDIT: Ipak sa ovim vijestima u vezi Marchisia ja bih bar do zime zadržao još jednog veznog. Marcha će propustiti čitave pripreme, početak sljedeće sezone vjerovatno i tek onda treba hvatati formu i nadati se da neće postati nešto hronično kao sa Strootmanom npr.../(
Zamijenite imena nekih veznjaka sa Pjanićem/Gomesom i to je to.

Lemina je u međuvremenu otkupljen, Caceres otpisan i definitivno. Mislim da i Asa odlazi, a Pereyra će nadam se ostati i uhvatiti ritam sljedeće sezone.

Ne bih imao ništa protiv Vazqueza/Saponare, ali naravno ako se ukaže prilika za nekog Isca/Gotzea i sl. onda su oni prioritet.

Bit će ovo fino ljeto aBd, samo bez iznenađenja i šokova kao prošlo. :mrgreen:
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Pogba

Juventus FC

Post Postao/la Pogba » 22 maj 2016, 01:49

Steta sto ce i ovo biti prelazni rok gdje moramo pretrpiti bitne promjene. Po meni bitniji rok od lani, gubimo evropske igrace kakvi su Juan i Alvaro. Vec sam pisao da su ta dva odlaska nestvarno podcijenjena, ne vidim ko ih moze adekvatno zamijeniti, tu ce nam ostrica otupiti puno.

Bekovi su nam bolna mjesta, mora se dovesti apsolutno desni bek, a ako je plan dovesti samo jednog igraca za tu stranu onda taj mora imati karakteristike Juana, a takvih nema na mapi bas.

Dalje, Evra ostaje vjerovatno jos godinu pa ce se izbjeci dovodjenje rezervnog lijevog.

Asmoah, Hernanes, Pereyra, treba ih prodati svu trojicu, ali cu biti zadovoljan i sa 2 prodaje, realnost je jedna. :lol:

Ja bih doveo 2 veznjaka, Pjanica i Gomesa i tako pojacas vezni red zestoko, a time nadoknadis Cuadrada, ubijes 2 muhe. Svakako nam ofanzivaca i kreativaca fali. To bi bio potez.

Alvara zamijeniti ovim wonderkidom iz Brazila, ne bi bilo lose.

Stoper, vec je Marotta rekao da se trazi iskusan stoper, a ja ne vidim smisao toga na ovu vec staru odbranu.

Da rezimiram, Pjanic, Gomes, Gabriel Jesus, Vrsaljko, stoper, Mirante i ja bih bio zadovoljan prelaznim rokom. I naravno, ne dovoditi Berardia.

Usput, i Neto ide 99% i Mirante je vjerovatno izbor jer je i nase dijete zbog ovih pravila. Steta, i to je gubitak, odlican golman. Nadam se da ga nece dati u bagatelu jer ovaj kalibar vrijedi petnaestak miliona sigurno.

#MaxOUT

gojzerica
Kontakt:

Post Postao/la gojzerica » 22 maj 2016, 04:32

Italia je napisao/la:Dajte ba, kakav patriotizam i te gluposti. Kakvo god vi imali misljenje o Pjanicu, on se vec godinama dokazao u Romi i kalću i izrastao u jednog od najboljih veznjaka lige. Kakav Granit Žaka, do prije godinu dana bio rezerva u Borusiji (da ne spominjem to da igra u Bundesligi) ili taj Gomes. Sta su to oni uradili konkretno u svojim karijerama. Dok nisu pocele spekulacije oko njega 90% ljudi nije ni znalo za njega, tek onda se poceli youtube klipovi gledati. Treba biti malo realan, oni nisu nikakav upgrade u odnosu na Vidala, Khediru, Sturara s obzirom na defanzivu i taj posao veznjaka, dok Pjaniceve karakteristike doslovce nema nijedan igrac i kada nam se ovako Marcha povrijedi mi se moramo osloniti na lezihljebovica Hernanesa (koji je opasno podigao formu doduse) i jos uvijek premladog Leminu (da bi bio organizator).
mudro zboriš

Marvin
Kontakt:

Post Postao/la Marvin » 22 maj 2016, 08:49

Nama treba igrac koji moze da prenese loptu. Sinoc niko od veznjaka to nije mogao(jedini put kad se to uradilo smo i zabili). Pirlo,a kamoli Pjanic nam ne moze pomoc kad imamo taj problem,a cesto ga imamo. Nikakva duga lopta i pas nece napravit visak i poremetit postavljenu odbranu agresivnog protivnika.
Dybala to zna al ga onda nema u napadu. Sinoc je btw bio nevidljiv.

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.