Što se tiče Kopera rekao bih ekipa po mjeri. Gledao sam njihove tri utakmice prošle sezone i nisu nijednu pobijedili. Protiv Primorja odigrali kući neriješeno, isto tako i sa Celjem ligaška i zijan u finalu kupa. Možda sam potrefio sve tri ali rang naše lige. Protiv Primorja jesu bili bolji ali nikakav bauk, imali igrača više zadnjih 15tak minuta i fulili penal u sudijskoj nadoknadi. Celje ligaška li-la, po poluvrijeme, more faulova i primili gol pri kraju za 1:1. I finale kupa pregledao prvo poluvrijeme, Celje riješilo za 15 minuta, 3:0 poluvrijeme i ćao, nisu im pogledali prema golu.
Ovo do danas, napustio ih je Denis Popovič (30 utakmica, 3 gola i 6 asistencija), Di Mateo Lovrić (28 utakmica), Gabriel Groznica (13 utakmica, 1 asistencija) i Nikola Krajinović (bez nastupa prošle sezone). Popovič je imao finu minutažu tokom cijele sezone a Lovrić u prvoj polusezoni, ostali nebitni. Stigli Josip Iličić i Charles Corbiere. Iličić majstor ali njegovo je prošlo. Mladi Francuz, štoper, stigao iz Metza B, nema seniorske utakmice, igrao neku amatersku ligu u Francuskoj.
Golman Jurhar i štoper Sidibe bili izabrani za najbolje igrače lige (u TOP23 igrača). Imaju napadača Jovanovića koji je pozvan za EP U21 za Sloveniju, nije dao gol prošle sezone.
Dobili su i oni najtežeg protivnika iz grupe
Možemo i proći ćemo ovo ako Bog da, zategnuti odbranu što bolje i to je to. Raja nije gledala ni Dinamo Minsk onda, ja ih uvjeravao da nisu bolji od nas što se i ispostavilo. Isto kažem i za Koper. Živi bili pa vidjeli.