Kakva je situacija sa
FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Ja se nadam sutra, ali realnije je da sve bude gotovo krajem sedmice.
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
-
- Kontakt:
Ovaj Koper je zajeban do **** materine
Hoce li uskoro neka prijateljska?
- avalPacidoroP
- Kontakt:
Ostati gospodin i otići čistog obraza je u današnjem vaktu vrlo teško.
Odavno bolji oproštajni tekst ne pročitah, od teksta kojeg je Filip napisao..
Lijepo je kad se nekome za vrlo kratko vrijeme uvučemo pod kožu, ali to su prave vrijednosti Želje, Grbavice i navijača.
Hvala ti Filipe i sretno u nastavku karijere.
Odavno bolji oproštajni tekst ne pročitah, od teksta kojeg je Filip napisao..
Lijepo je kad se nekome za vrlo kratko vrijeme uvučemo pod kožu, ali to su prave vrijednosti Želje, Grbavice i navijača.
Hvala ti Filipe i sretno u nastavku karijere.
Hvala Dangubicu Filipe... i Srecno u nastavku karijere
- dubioza144
- Kontakt:
"I ostat ce negdje na posebnom mjestu u srcu sačuvan onaj trenutak kad Tifa utihne, stadion zagrmi, a mi izadjemo, e to to je moćno i zato je vrijedilo..." najezi se hvala Danga i sretno dalje

Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
28.07 i 02.07
Namanje dvije prijateljske igramo
Protiv Zrinjskog bi trebali 02.07
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
- avalPacidoroP
- Kontakt:
Vala ne znam po čemu da zaključim da je ijedan bolji od trenutnih..svemalim1 je napisao/la: ↑17 jun 2025, 19:04holandjani su dogovoreni. za beka nisam siguran, ali stoper je ozbiljan kvalitet. uigranost zadnje linije tj. manjak uigranosti ce biti problem, ali mislim da je realno ocekivati da ne bude onih amaterskih gresaka iz kojih inace primamo golove. za sve ostalo, tu je muftaavalPacidoroP je napisao/la: ↑17 jun 2025, 18:27Iskreno, najveci strah imam radi kompletno nove defanzivne linije(izuzev Karamarka).
Borac je najsvježiji primjer, da u ovakvim utakmicama je defanziva ključni dio tima. Možeš i jače protivnike dobiti, ako imaš jaku i uigranu odbranu.
Dok kod Slovenaca štoper koji je najskuplji igrač ekipe i golman su upali u tim sezone slovenske lige.![]()
adzemu je prioritet da fizicki spremi ekipu i odbranu utegne do maksimuma. ja sam optimista i mislim da ce to biti ok. mene licno vise brine vezni red. al jaber je puno znacio i cak na njegov los dan se moglo vidjeti da je to igrac koji nosi ekipu. sosic je cener, ali centralni vezni ili zadnji vezni, tu imamo problem sto su i radovac i lagumdzija sporiji, tromiji igraci. nece biti zime ako eric bude kao prije povrede, ali... da ne prejudiciram.
koper pojma nemam sta je i kakav je, ali vjerujem da ih proci mozemo. napuniti grbavicu i s mudima, lagano. da se razumijemo, steta je sto smo bas njih izvukli, da su barem nositelj, ali itekako prolazna ekipa.
Za desnog beka se i ne sikiram, mislim da ce ovo biti Odinakina sezona..ima on itekako kvaliteta, ali mu je falilo iskustva.
A ovaj štoper čitavu karijeru igrao po drugoj holandskoj i finskoj ligi.. Jedina pozitivna referenca sto mi ulijeva nadu je što je konstantno igrao i bio kapiten Venla..
A opet sa druge strane, danas Borac dovede isto štopera koji je došao iz treće španske lige, a prije toga igrao u drugoj holandskoj k'o i ovaj naš.
Što se tiče veznog reda, uz ostanak Šošića, vjerujem da Lagumdžija i Erick(ako uhvati formu) mogu iznijeti sezonu kao prvotimci.. a pored toga imamo i Simonija, koji me je svakom minutom na terenu kupio.. pa čak i protiv Radnika kako je ušao u posljednjih 15tak minuta je ukrao tri vrlo bitne lopte.
Žao mi je što bez Boljevića idemo na ovaj dvomeč, koliko god da me nervira, ima najviše iskustva u ovakvim utakmicama u odnosu na ostatak ekipe.
- gegenpressing
- Kontakt:
Otkud ti to za Boljevića?avalPacidoroP je napisao/la: ↑17 jun 2025, 22:07Vala ne znam po čemu da zaključim da je ijedan bolji od trenutnih..svemalim1 je napisao/la: ↑17 jun 2025, 19:04holandjani su dogovoreni. za beka nisam siguran, ali stoper je ozbiljan kvalitet. uigranost zadnje linije tj. manjak uigranosti ce biti problem, ali mislim da je realno ocekivati da ne bude onih amaterskih gresaka iz kojih inace primamo golove. za sve ostalo, tu je muftaavalPacidoroP je napisao/la: ↑17 jun 2025, 18:27Iskreno, najveci strah imam radi kompletno nove defanzivne linije(izuzev Karamarka).
Borac je najsvježiji primjer, da u ovakvim utakmicama je defanziva ključni dio tima. Možeš i jače protivnike dobiti, ako imaš jaku i uigranu odbranu.
Dok kod Slovenaca štoper koji je najskuplji igrač ekipe i golman su upali u tim sezone slovenske lige.![]()
adzemu je prioritet da fizicki spremi ekipu i odbranu utegne do maksimuma. ja sam optimista i mislim da ce to biti ok. mene licno vise brine vezni red. al jaber je puno znacio i cak na njegov los dan se moglo vidjeti da je to igrac koji nosi ekipu. sosic je cener, ali centralni vezni ili zadnji vezni, tu imamo problem sto su i radovac i lagumdzija sporiji, tromiji igraci. nece biti zime ako eric bude kao prije povrede, ali... da ne prejudiciram.
koper pojma nemam sta je i kakav je, ali vjerujem da ih proci mozemo. napuniti grbavicu i s mudima, lagano. da se razumijemo, steta je sto smo bas njih izvukli, da su barem nositelj, ali itekako prolazna ekipa.
Za desnog beka se i ne sikiram, mislim da ce ovo biti Odinakina sezona..ima on itekako kvaliteta, ali mu je falilo iskustva.
A ovaj štoper čitavu karijeru igrao po drugoj holandskoj i finskoj ligi.. Jedina pozitivna referenca sto mi ulijeva nadu je što je konstantno igrao i bio kapiten Venla..
A opet sa druge strane, danas Borac dovede isto štopera koji je došao iz treće španske lige, a prije toga igrao u drugoj holandskoj k'o i ovaj naš.
Što se tiče veznog reda, uz ostanak Šošića, vjerujem da Lagumdžija i Erick(ako uhvati formu) mogu iznijeti sezonu kao prvotimci.. a pored toga imamo i Simonija, koji me je svakom minutom na terenu kupio.. pa čak i protiv Radnika kako je ušao u posljednjih 15tak minuta je ukrao tri vrlo bitne lopte.
Žao mi je što bez Boljevića idemo na ovaj dvomeč, koliko god da me nervira, ima najviše iskustva u ovakvim utakmicama u odnosu na ostatak ekipe.
Brohra ribo se...
- avalPacidoroP
- Kontakt:
Pa dosta ih je već pisalo da je malo veća povreda i da ne možemo na njega računati u prvom pretkolu. Negdje sam pročitao da je neko napisao od 4 do 6 sedmica.gegenpressing je napisao/la: ↑17 jun 2025, 22:14Otkud ti to za Boljevića?avalPacidoroP je napisao/la: ↑17 jun 2025, 22:07Vala ne znam po čemu da zaključim da je ijedan bolji od trenutnih..svemalim1 je napisao/la: ↑17 jun 2025, 19:04
holandjani su dogovoreni. za beka nisam siguran, ali stoper je ozbiljan kvalitet. uigranost zadnje linije tj. manjak uigranosti ce biti problem, ali mislim da je realno ocekivati da ne bude onih amaterskih gresaka iz kojih inace primamo golove. za sve ostalo, tu je mufta![]()
Ako imaš neku bolju informaciju, i da će biti spreman, top.
- gegenpressing
- Kontakt:
Zadnja loža,ne čini se da je toliko ozbiljno,dvije sedmice po prvim procjenama,tako rekoše danas na treningu.avalPacidoroP je napisao/la: ↑17 jun 2025, 22:23Pa dosta ih je već pisalo da je malo veća povreda i da ne možemo na njega računati u prvom pretkolu. Negdje sam pročitao da je neko napisao od 4 do 6 sedmica.gegenpressing je napisao/la: ↑17 jun 2025, 22:14Otkud ti to za Boljevića?avalPacidoroP je napisao/la: ↑17 jun 2025, 22:07
Vala ne znam po čemu da zaključim da je ijedan bolji od trenutnih..
Ako imaš neku bolju informaciju, i da će biti spreman, top.
Brohra ribo se...
-
- Kontakt:
Babaluk i Zenicanin jedino zadovoljili od izlaznog godista juniora.
Šteta, nadao sam se da bi mogli i Barimac i Karić.Napaceni87 je napisao/la: ↑18 jun 2025, 00:17Babaluk i Zenicanin jedino zadovoljili od izlaznog godista juniora.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
Cilj za sezonu 2025/2026
Samo da ostane zapisano da se neki ne bi vračali kasnije sa kojekakvim tvrdnjama.Nama je prvenstveno cilj biti bolji nego prošle godine. Vidjet ćemo za šta će to biti dovoljno, ali bitno je da se vidi progres i da se Željo vrati na mjesto koje mu pripada. Da li će to biti u ovoj sezoni ili narednoj, ne znam. Cilj je ponovo plasman u evropsko takmičenje i dizanje nivoa igra naše ekipe te biti konkurentniji ozbiljnim protivnicima, liga je jako specifična, mijenja se format takmičenja. Svi će imati dosta kvalitetne ekipe, ali se nadam da će imati problem kada igraju sa Željezničarom, odgovorio je strateg Želje.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
- Lokomotifa
- Kontakt:
Vjerovatno se mnogima neće svidjeti Madžidov "prepotentni" nastup kod Makija u podcastu, jer on u jednom trenutku kaže da je odličan igrač, da nema mana, da ima sve što je potrebno da bude svjetska klasa, ali to je jedini ispravan mindset u sportu.
Objasniću zašto.
Svi smo svjesni da Madžid ima nedostataka i da još puno mora raditi na mnogim segmentima igre, svjestan je i on ja mislim, ali on ima ono što je ključno, a to je samopouzdanje. Kad vjeruješ u sebe, svaki dio tvog tijela reaguje bolje, daješ maximum i onda kad inače ne bi dao maximum, a glava je mirna i bez straha od neuspjeha. S druge strane, kad si uplašen, nesiguran, kad ti svaki komentar na mrežama utiče na samopouzdanje, nema od tebe ništa, nećeš dogurati ni do Prve lige FBiH pa makar bio talentovan k'o Yamal.
Mnogi igrači kod nas su odrastali u sistemu "ne hvali se, budi prosječan, samo ćeš izazvati negativne komentare okoline", ali to je pristup koji nas je kao naciju i doveo ovdje gdje jesmo. Volio bih da i svi ostali igrači, treneri i uprava slijede Madžidov način razmišljanja, jer samo kad vjeruješ u sebe uspjeh je moguć (naravno možeš i biti poražen, ali znaš da si dao maximum i tijelom i glavom), a kad ne vjeruješ u sebe od početka si osuđen na neuspjeh.
Ovo je moje mišljenje, i realno mi je nebitno šta će mahala reći. Samo treba igrati s mu*ima i ne plašiti se nikog. Nek to bude i moja najava za Koper. VTŽ!
Objasniću zašto.
Svi smo svjesni da Madžid ima nedostataka i da još puno mora raditi na mnogim segmentima igre, svjestan je i on ja mislim, ali on ima ono što je ključno, a to je samopouzdanje. Kad vjeruješ u sebe, svaki dio tvog tijela reaguje bolje, daješ maximum i onda kad inače ne bi dao maximum, a glava je mirna i bez straha od neuspjeha. S druge strane, kad si uplašen, nesiguran, kad ti svaki komentar na mrežama utiče na samopouzdanje, nema od tebe ništa, nećeš dogurati ni do Prve lige FBiH pa makar bio talentovan k'o Yamal.
Mnogi igrači kod nas su odrastali u sistemu "ne hvali se, budi prosječan, samo ćeš izazvati negativne komentare okoline", ali to je pristup koji nas je kao naciju i doveo ovdje gdje jesmo. Volio bih da i svi ostali igrači, treneri i uprava slijede Madžidov način razmišljanja, jer samo kad vjeruješ u sebe uspjeh je moguć (naravno možeš i biti poražen, ali znaš da si dao maximum i tijelom i glavom), a kad ne vjeruješ u sebe od početka si osuđen na neuspjeh.
Ovo je moje mišljenje, i realno mi je nebitno šta će mahala reći. Samo treba igrati s mu*ima i ne plašiti se nikog. Nek to bude i moja najava za Koper. VTŽ!
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."
Ja sam mišljenja da mi baš tu imamo prednosti što je novi trener i ostalo, oni nisu nešto previše mijanjali znači možemo se pripremati za njihovu taktiku, dok za njih smo mi mala nepoznanica.
I kad smo Minsk dobili isto je bilo nemoj samo njih i šta je na kraju bilo.
Glavu gore i samo jako, siguran sam da će više naših ljudi biti u Kopru nego njihovih navijača
I kad smo Minsk dobili isto je bilo nemoj samo njih i šta je na kraju bilo.
Glavu gore i samo jako, siguran sam da će više naših ljudi biti u Kopru nego njihovih navijača
Forza Željo
Željo je šampion
Željo je šampion
- gegenpressing
- Kontakt:
- svrakino1921
- Kontakt:
Ukoliko Željezničar savlada Koper mogući protivnici Plavih u drugom pretkolu bit će AZ Alkmaar, Viking, Brondby, te pobjednici duela Valur - Flora Talin i Lame - Auda.