JayCatwright je napisao/la: ↑17 dec 2025, 17:00
Ako je nesto popularno ne znaci da je kvalitetno, mcdonalds najbolji primjer. Nema goreg hamburgera a svi ga jedu
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
I found freedom. Losing all hope was freedom.
“Once you overcome the one-inch tall barrier of subtitles, you will be introduced to so many more amazing films.”
“Once you overcome the one-inch tall barrier of subtitles, you will be introduced to so many more amazing films.”
- Marsal
- Kontakt:
Da. I novi vlasnik sad ide u stečaj.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
- Marsal
- Kontakt:
Kako se ne isplati. Prostor veličine Zenice i sve na njemu dobili za 10 miliona eura.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
- alan_kardec
- Kontakt:
Da li je neko u skorije vrijeme slao nešto poštom za USA??
Dal je yebeno moguće da u yebene USA ne mogu poslati poštu? Pa ne šaljem u Sjevernu Koreju
Ja htio poslati preporučeno danas neke sličice i kartice u Illinois, ova ženska na šalteru u pošti mi kaže da se iz BiH pošta više ne šalje u USA, ni pismo ni razglednica, ni dokument, baš ništa se ne može poslati. Pitam od kad to, kaže unazad dva tri mjseca, otkad je Tramp uvo one neke carine blabla...
Kaže jedini način je DHL, a to je pretpostavljam papreno...
Dal je yebeno moguće da u yebene USA ne mogu poslati poštu? Pa ne šaljem u Sjevernu Koreju
Kaže jedini način je DHL, a to je pretpostavljam papreno...
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
smece od igre, a za 20 godina neces znati ni sta igraju niti sta je poenta utakmice, nfl je bolji 20 putaalemsa je napisao/la: ↑17 dec 2025, 17:51Ti k'o jara @sljivo upalio Milwaukee-Sacramento i kaze ne valja NBA, da si gledao neku noc Denver-Hou, Okc-Spurs vidio bi jako kvalitetne kosarke. Sta si nasao Milwaukee gledati u relevatnosti kvaliteta lige, ljudi u fazi raspada, nece Grk da igra za njih vise, igra samo da odrzi formu do trade. Isto da neko upali derbi zracenja EPL, i kaze da je los kvalitet. Gledaj Arsenal-City pa ces vidjeti kvalitetDamirT je napisao/la: ↑17 dec 2025, 17:19
Nakon ne znam koliko godina upalio NBA, igrao Boston ili Milwaukee, zaboravio sam. Toliko ocajan mec jbt, ne toliko rezultatski koliko igrom timova. Odbrane nula bodova, krene lik na kos, protivnici ga gledaju![]()
Naravno da je najbolja na svijetu i da jace igraju u playoffu, ali ligaski dio ocajan. Euroliga duplo zanimljivija, svaka ekipa ide maksimalno bio to Real ili Asvel.
ne bi gledo nba da mi babo igra, pogotovo da docekam jutro a par se indijanaca izivljava na terenu sa 30 trojki, mozda jedino finalnu seriju, jer to je je bar ozbiljnije
Derbi začelja engleske lige je praceniji i kvalitetniji i napetiji od 80% NBA utakmica.
Svi gledamo derbi zacelja engleske lige 
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Burnley-Wolverhampton > Denver-Oklahoma 
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Nije burazeru, NBA je (govorim iz svoje perspektive), najbolja liga u smislu perfekcije detalja, da nikad vise nije bilo skilled igraca, ali da su ti isti igraci/kvalitet doveli do da nije zanimljivo obicnom gledaocu neke utakmice, jer defanzivni igrac ako rame pogresno pomjeri ili nedao Bog stopalo, ofanzivni igrac je vec prosao i on ima opciju (defanzivni igrac) ili da ga faulira (iz pozicije u kojoj se nadje da je vec pola metra-metar u iskoraku ce ga rijetko stici), ili da ide pomoc, kad pomoc stigne, ofanzivni igrac vec ima masu dodatnih opcija, hoce'l dodati igracu koji je u tom momentu otvoren ili ce ici na poentiranje, ili samo uzeti poludistancu. I kad obicni covjek gleda, vidi 30 trojki a ne vidi cijelu sekvencu koja je dovela do tog, i ja to razumijem da obicnom gledaocu moze biti dosadno. Ali to moras gledati citav zivot da uocis sve te detalje. Ne volim je ni ja zbog tog tog nacina igre, organizacije i sudija ali jebga opet pogledam 150 utakmica barem u sezoni. NFL je (meni) najinteresantniji, sama igra, mnogo bolja organizacija lige, neizvjesnosti ekipa (ove sezone 10 ekipa ima sansu da uzme SB recimo) itd.sljivo je napisao/la: ↑17 dec 2025, 21:50
smece od igre, a za 20 godina neces znati ni sta igraju niti sta je poenta utakmice, nfl je bolji 20 puta
ne bi gledo nba da mi babo igra, pogotovo da docekam jutro a par se indijanaca izivljava na terenu sa 30 trojki, mozda jedino finalnu seriju, jer to je je bar ozbiljnije
- AshburtonG
- Kontakt:
Pa nije to daleko od istine, 90% utakmica u regular season su bas negledljive. Gledas ljude kako dzogiraju s kraja na kraj terena i ispucavaju trojke. Najbolji dokaz stavljanja takmicarskog duha u drugi plan je All Star. Mene je sramota gledat cak i highlightse.
PO je najvisi nivo kosarke na svijetu. Oko toga nema ni sekunde dvojbe. Medjutim, da se lome 80+ utakmica tim tempom, vjerovatno bi karijere trajale maksimalno do 32. godine.
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Nema Epsteina jazavci, vraćamo naftu što nam je obećana prije 3000 godina
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
https://www.facebook.com/share/r/17g7Dx2FX4/baboedindzeko09 je napisao/la: ↑18 dec 2025, 00:13
Nema Epsteina jazavci, vraćamo naftu što nam je obećana prije 3000 godina![]()
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Uruguay has shown clean power can beat fossil fuels on price, stability and jobs.
By rewriting market rules and running competitive auctions, it built an electricity system that is nearly 99% renewable while halving generation costs.
Former energy minister Ramón Méndez Galain argues the transition was economics first, climate second. “If you get the incentives right, the market will do the rest.”
A decade ago, Uruguay faced rising demand and heavy import dependence. Hydro was largely tapped and blackouts loomed.
The government shifted to long-term contracts, technology-neutral auctions, and removal of fossil biases. Wind, solar, hydro, and biomass now provide a diversified mix that uses flexible thermal plants only during lulls.
Hydro supplies roughly 45% in a typical year, wind up to 35%, and biomass about 15%. Solar fills daily and seasonal gaps.
The payoff has been large. Electricity production costs fell by about half, $6 billion flowed into renewables in five years, and about 50,000 jobs were created.
Households and industry gained insulation from global fuel price spikes. Customers pay at least 20% less than before, freeing public funds for services.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Jedan dan stečaj, drugi dan energetski projekti u skladu sa EU normama
https://www.klix.ba/biznis/privreda/nov ... /251217155
Ja i dalje mislim da oni koriste stečaj da ucjene Vladu FBiH da izvuku nekih ekstra para
- VivaLaStella
- Kontakt:
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /251218038
https://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=627100
Čudo ovi iz TK nisu objavili sadržaj maila
https://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=627100
Čudo ovi iz TK nisu objavili sadržaj maila
Nego doma sjednem, dignem regler, voterpajp i brning rege
L'art pour l'art.
SS.ba liga | ⚫🔴 Mislish United #17
L'art pour l'art.
SS.ba liga | ⚫🔴 Mislish United #17
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Čuj pošaljite 10 BTC, pa nije Harvard jbte.
Ovo su garant oni skemeri iz Lagosa, prije bilo naslijedio si imovinu, sad počeli škole targetovati.
Ovo su garant oni skemeri iz Lagosa, prije bilo naslijedio si imovinu, sad počeli škole targetovati.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE