Igre - Kako, gdje, šta...?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Koja izdavačka kuća ima najbolje igrice?

Electronic Arts
245
42%
Activision Blizzard
67
11%
Konami
171
29%
CapCom
13
2%
Take-Two
9
2%
Square Enix
12
2%
Sony
40
7%
Nintendo
27
5%

Ukupno glasova: 584

darker10
Kontakt:

Re: Igre - Kako, gdje, šta...?

Post Postao/la darker10 » 23 nov 2019, 09:19

Svaka cast.

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 23 nov 2019, 10:04

Konzole su duplo jeftinije i od tog polovnog builda
I fps nema veze sa grafikom rdr2 koja je pravljena za singleplayer ili coop a ne kao kompetitivni online shooter

Xbox x je superiornija konzola svakako, jednostavno je najnovija koja je out i najvise daje trenutno...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

mirgerr
Kontakt:

Post Postao/la mirgerr » 23 nov 2019, 11:11

Marvin je napisao/la:
23 nov 2019, 09:16
darker10 je napisao/la:
23 nov 2019, 08:52
No ovdje onda dodje raja koja prica da mozes sklopit neki pc za 700-800km i da 3 godine ne ulozis marku u njega sto je nidje veze.

Prije 2 god i 9 mjeseci tacno sam momku ovde sa foruma za 750KM sklopio konfu(koristenu) i prije par dana me pita mogu li ja aktivitati DLC i Rage 2 kog on btw igra u 60 fps uredno. Momak gejma ko lud i sada planira uzeti konfu za 1440p gaminga.
Prica o "stalnim" upgradeima je umrla davno. Pa moj GPU je skoro 3 god star i 5% je sporiji od RTX 2080 Super flagship karte zadnje generacije. Ko pri zdravoj pameti bi radio upgrade?
A ironije radi kolega sa posla uzima ev trecu konzolu za to vrijeme jer mu neke igre poput RDR2 na PS4 radile ispod 30 fps. Pa nije pasao PS4 PRO i daj sad XBOX X jer eto zeko reko da je to 4K gaming.
Pozovite forumasa N.N. da svjedoci.
"I wouldn't say I was the best manager in the business. But I was in the top one" - Brian Clough

Spamm

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 23 nov 2019, 11:15

I da ne svjedoci,sam je naglasio da je sklopio koristenu konfu sto znaci da bi originalne komponente svakako bile skuplje.

PC je svakako bolji,al ja ne kontam sto je ljudima tesko priznat da je i skuplji.

Machak
Kontakt:

Post Postao/la Machak » 23 nov 2019, 11:18

Ovo anketno pitanje ne valja nikako, jer svaki od ovih proizvođaca proizvodi drugaciji tip igrica. Tako da rezultati ankete ne mogu biti relevantni nikako.
darker10 je napisao/la:
No ovdje onda dodje raja koja prica da mozes sklopit neki pc za 700-800km i da 3 godine ne ulozis marku u njega sto je nidje veze.
Taman da sve djelove kupis od ovih prevaranta sa OLX, jako tesko da moze, procesori proizvedeni prije 3-4 godine su jos na cijeni kod nas, ram memorije su uvijek na cijeni - ddr4 pogotovo, da ne pricamo o grafickim karticama starim također.

Kuciste, maticnu plocu, procesor, graficka, ram, ssd / hdd >>> za 700 KM jako tjesno, jos da su komponente starije. Moci ces se ti igrati bez problema na ovakovm racunaru ali na nekim normalnim opcijama.
Zadnja izmjena: Machak, dana/u 23 nov 2019, 11:25, ukupno mijenjano 1 put.
Mjau !

mirgerr
Kontakt:

Post Postao/la mirgerr » 23 nov 2019, 11:20

darker10 je napisao/la:
23 nov 2019, 11:15
I da ne svjedoci,sam je naglasio da je sklopio koristenu konfu sto znaci da bi originalne komponente svakako bile skuplje.

PC je svakako bolji,al ja ne kontam sto je ljudima tesko priznat da je i skuplji.
Meni je jos smjesnije sto pojedini ne mogu skontati kako se neki ljudi i ne razumiju u pricu oko p-ova, fpsova, ovog, onog. Da nisu svi gejmeri vec da igrice uzmu ponekad, sat-dva da se zabave i tjt.
Zadnja izmjena: mirgerr, dana/u 23 nov 2019, 11:26, ukupno mijenjano 1 put.
"I wouldn't say I was the best manager in the business. But I was in the top one" - Brian Clough

Spamm

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 23 nov 2019, 11:26

darker10 je napisao/la:
Hardver je napredovao, kao uostalom i tehnologija opcenito, od 2013. godine. Ja ti rekoh konfiguraciju za koju neces morati marke dati u naredne 3 godine a sve igre ce sibati sigurno.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 23 nov 2019, 11:30

Koliko ovi console peasants misle da je ovdje ps4?

Je.bote sad mu je cijena 500,600 KM, a star je 6 godina i dogodine izlazi novi.

Uz to plaćaš svaku igricu zaboravi na pirate, plaćaš pristup internetu na mjesečnoj bazi ako planiraš igrati multiplayer (i dalje sam fasciniran kako su uspjeli progurati ovu ideju, da kupiš plejku, kupiš igricu, plaćaš svom provajderu internet i onda na to treba da plaćaš Sonyu pristup internetu :tokralju: )

Azpi
Kontakt:

Post Postao/la Azpi » 23 nov 2019, 11:34

I to ga brani frajer koji je dao 3 milje za pc i kaze eto poslije par godina igram sve normalno :rol: pa ja bi se rokno da ima nesto sto ne mogu pokrenut :mrgreen:

Mislim ok jasno mi je da morate braniti pc jer vidim koliko ste privrzeni nesto :rol: bolja opcija sveukupno jeste, pogotovo za eto gejmanje i te frejme i sl., ali za onu zajebanciju koju treba vecina, nekad da upali, odigra i sl. evo ps4 uzmes za 500 i uzivas ;)

Opet kazem vecina nas ne primjeti frejmove, refreshove i slicno, ja bar prvi, nego mi je cejf nekad pogotovo iz druge smjene kad dodjem samo uzet joystick zavaliti se u fotelju i sahatak odigrati ;)
Sajt od kojeg zivis, 2,5M pratioca, napisana knjiga i prodata u 1000 primjeraka.
!!!GOAT!!!
Jeste cap definisan al ako vlasnik hoce da baca pare onda cap ne vrijedi.Lal moze imat lebrona,klaya,davisa i irvinga u ekipi.

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 23 nov 2019, 11:39

Jeste,napredovao je tako da su ovi uvidjeli da od gamera mogu uzet najvise para pa tako vise ne mozes nac normalnu midrange graficku karticu za cca 200km kao sto si mogao nekad.Ti da bi izvukao maksimum iz pc-a jedino ti taj maksimum garantuje bolji kvalitet u odnosu na konzolu,ti moras ulozit pare.J3ben procesor vuce j3ben ram.I jedno i drugo vuce j3benu graficku.Sve to vuce j3beno napajanje,j3beno hladjenje,zaj3ban ssd i na kraju kraju krajeva da ti se to sve prezentuje u najboljem redu neki j3ben 4k monitor sa zaj3banim refresh rateom.Na kraju da mozes sve fino igrat na ultra postavkama u 4k rezoluciji sa minimalnih i stalnih 60 fps-ova.U tom slucaju je pc svakako bolji od konzole,al ce te izac papreno.

Ja uzmem racunar od 700km i ganjam se na 40 fps.S druge strane lik uzme racunar od 2000-2500km,ganja se na 120fps i ima monitor sa zaj3benim refresh rateom i nas dvojica zajedno igramo multiplayer.Zamisli toga :mrgreen:

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 23 nov 2019, 11:44

darker10 je napisao/la:
23 nov 2019, 11:39
jedino ti taj maksimum garantuje bolji kvalitet u odnosu na konzolu
Pa ti se salis? :rol: de makar izguglaj sta su console like postavke na PC igrama.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 23 nov 2019, 11:50

darker10 je napisao/la:
Jeste,napredovao je tako da su ovi uvidjeli da od gamera mogu uzet najvise para pa tako vise ne mozes nac normalnu midrange graficku karticu za cca 200km kao sto si mogao nekad.Ti da bi izvukao maksimum iz pc-a jedino ti taj maksimum garantuje bolji kvalitet u odnosu na konzolu,ti moras ulozit pare.J3ben procesor vuce j3ben ram.I jedno i drugo vuce j3benu graficku.Sve to vuce j3beno napajanje,j3beno hladjenje,zaj3ban ssd i na kraju kraju krajeva da ti se to sve prezentuje u najboljem redu neki j3ben 4k monitor sa zaj3banim refresh rateom.Na kraju da mozes sve fino igrat na ultra postavkama u 4k rezoluciji sa minimalnih i stalnih 60 fps-ova.U tom slucaju je pc svakako bolji od konzole,al ce te izac papreno.

Ja uzmem racunar od 700km i ganjam se na 40 fps.S druge strane lik uzme racunar od 2000-2500km,ganja se na 120fps i ima monitor sa zaj3benim refresh rateom i nas dvojica zajedno igramo multiplayer.Zamisli toga :mrgreen:
Šta je ovo s grafičkim koji ****, polovne i nove ista cijena. :lol:
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 23 nov 2019, 11:51

harden je napisao/la:
23 nov 2019, 11:44
darker10 je napisao/la:
jedino ti taj maksimum garantuje bolji kvalitet u odnosu na konzolu
Pa ti se salis? :rol: de makar izguglaj sta su console like postavke na PC igrama.
Pa nemam sta guglat.To ti je otprilike negdje medium postavke na pc-u.Al ako ces sklapat pc da igras na medium postavkama tj jednako kao na ps-u zasto uopste pricamo o ovom zadnjih par stranica? Ako ces ciljat na to da je pc bolji,logicno da ces ciljat na to da igras na ultra postavkama i 4k kako bi totalno nadjebo konzolu.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 23 nov 2019, 11:53

Medium-high sa 60fpsa je bolje iskustvo nego PS4.

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 23 nov 2019, 11:55

Pa normalno kad je ps4 zaključan na 30. Vidjet ćemo šta ps5 nosi
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 23 nov 2019, 11:57

harden je napisao/la:
23 nov 2019, 11:53
Medium-high sa 60fpsa je bolje iskustvo nego PS4.
Joj covjeka.Pa normalno da je bolje.PS4 ili bilo koja konzola je nesto sto traje ili je napravljeno da traje 6-7 godina.Sklopi sad racunar za medium igranje na 60fps i za pola tog vremenskog perioda od 6-7 godina ce bit obsolete.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 23 nov 2019, 12:44

Denchi je napisao/la:
23 nov 2019, 08:18

A cheatera nema, jer je data spasena na cloudu, a ne lokalno na tvojoj masini tako da su manipulacije prakticno nepostojece.....

a Steam spasava podatke gdje ?

i Apple-ovi servisi su na Cloudu pa svako malo necije slike procure

kad pričas o necemu barem provjeri, nije to razlog sto se igre hakuju
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Marvin
Kontakt:

Post Postao/la Marvin » 23 nov 2019, 12:45

mirgerr je napisao/la:
23 nov 2019, 11:20
darker10 je napisao/la:
23 nov 2019, 11:15

Meni je jos smjesnije sto pojedini ne mogu skontati kako se neki ljudi i ne razumiju u pricu oko p-ova, fpsova, ovog, onog. Da nisu svi gejmeri vec da igrice uzmu ponekad, sat-dva da se zabave i tjt.

Onda sta takvima daje za pravo da misle da znaju sta pricaju?
PC deff nije skuplji ako ces gejmati jer ma kako nemoralno bilo,igre su free. A ako ces ponekad zaigrati nesto onda je svejedno.
Ovde metar ljudi vide instalaciju drivera ili update sistema ko neki belaj pobogu sto znaci da PC nisu ocima vidjeli jer se ti procesi odvijaju automatski.

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 23 nov 2019, 12:52

Joj igre su free. To jest prednost kad imas 15g, nemas para i imas svo vrijeme ovog svijeta,pa mozes igrat nekih 30 igri sedmicno. Covjek koji ima porodicu, posao i ostale zivotne okolnosti ce igrat cca 5 najvecih naslova godisnje i to ti je to.

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 23 nov 2019, 13:17

Azpi je napisao/la:
23 nov 2019, 11:34
I to ga brani frajer koji je dao 3 milje za pc i kaze eto poslije par godina igram sve normalno :rol: pa ja bi se rokno da ima nesto sto ne mogu pokrenut :mrgreen:
posting.php?mode=quote&f=43&p=7350690#
pa rokni se jarane ako si ozbiljan u ovoj recenici

daj mi nadji taj pc build koji je kostao 3 milje prije par godina i da ne moze pokrenuti neki novi naslov danas.

opet treba po milioniti put napomenuti, na pc-u igranje na ultra postavkama je kratkog vijeka sto se tice AAA igara. svakako kako novi naslovi izlaze igre su bogatije grafikom.

Zato se smanje postavke i fura se igra sa mid-high detaljima, pored tih postavki za texture, anti aliasing, postavke za sjene i hrpu jos pc ima prednost. jer vecinu ovih stvari nemas na konzoli.

cesto su igraci na konzolama koji vole fps igre igrati, zakinuti za fov, gdje na pc.u uredno mozes povecavati smanjivati po svom gustu.

PC je jednostavno superiorna masina, pored gaminga jos hrpu stvari obavlja. Tako da je vise paketa u jednom
Denchi je napisao/la:
23 nov 2019, 08:41

Generalno ti se ne mogu nacuditi da veliki zagovornik apple proizvoda, ne razumije da je US store jedini na kojem trebas biti, pa tako i za konzole(sve) , cekati da neko pusti igru za regiju, dok je prevedu ili skontaju cijenu je zesca budalastina....pogotovo sto mozes istovremeno bit ulogovan na vise accounta....

Sto se tice "cd" tj. Diska , mislim da sam dobio gratis par igrica sa konzolom na disku, inace nijedan nisam kupio....digitalno samo pogotovo sa dolaskom "buy once, play anywhere" programa, i mogucnosti da cim instalacija dodje na 30% mozes poceti igrati, jer su igre glomazne...

Nisam ni tvrdio da moras svake godine od nule pravit pc novi, ali ako si na njemu zbog jace grafike a moras smanjivat grafiku da bi novu igricu mogao vrtiti bez stopanja...ne znam sta radis onda sa zivotom? To je bizarno...na to sam mislio...

Modovi su podrzani i na konzolama, skyrim, fallout gdje mozes uzivati u tim nekim blesavim modovima, a imaju dodatnu zastitu tako da neces skinuti virus ili ujebat masinu jer modove skidas sa sigurnog servera...
Kakve veze ima USA store sa onim sto sam rekao? Pobogu konzole nisu od jucer na trzistu pa da ima neko opravdanje za ovo. No ako si mislio za account i na koju sam regiju postavio, sve je na USA.

ne volim ni ja diskove, zato sam imao problema kod digitalne kupovine, gdje jednostavno moras kupiti cd jer ne mozes skinuti regularno igru sa storea.

opet ti rekoh, sve je do tebe hoces li mjenjati postavke ili ne, ne treba praviti atomsku fiziku od ovoga. PC igre nisu pravljene za jedan hardware pa da te ogranice sa detaljima, nego da bi mogao i onaj igrati sa pc-em od 200KM i onaj 2000KM, sve u skladu mogucnosti tog hardwarea.

moding scena je jako siromasna na konzolama, eto drago mi je da ima ista

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: sirBobbyMoore i 7 gostiju.