FC Bayern München

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers

Šta očekujete protiv Intera?

Anketa je završila: 11 apr 2025, 19:19.

1) Prolaz
24
62%
2) Ispadanje
15
38%

Ukupno glasova: 39

Omerbavarac
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Omerbavarac » 23 apr 2022, 20:55

eaglebvb09 je napisao/la:
23 apr 2022, 20:29
Cestitke na 100 tituli zaredom !!
Puknut ces od muke. :lol:

Cestitke momci, zasluzena i ubjedljiva prvo pobjeda pa onda nova titula.
Meni najsladja definitivno, jer je konacan sud donesen protiv zutih hadalja. :wave:

Musiala je sljedece sezone glavni igrac. :cool:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

eaglebvb09
Kontakt:

Post Postao/la eaglebvb09 » 23 apr 2022, 21:18

Omerbavarac je napisao/la:
23 apr 2022, 20:55
eaglebvb09 je napisao/la:
23 apr 2022, 20:29
Cestitke na 100 tituli zaredom !!
Puknut ces od muke. :lol:

Cestitke momci, zasluzena i ubjedljiva prvo pobjeda pa onda nova titula.
Meni najsladja definitivno, jer je konacan sud donesen protiv zutih hadalja. :wave:

Musiala je sljedece sezone glavni igrac. :cool:
Ma jok Omere nemam razloga , oni su milioneri zasto bih pucao od muke, fucka mi se .
Pozz drug

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 23 apr 2022, 21:57

Cestitke Bavarci,sad sam vidio da ste nesto osvojili.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 23 apr 2022, 22:07

ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 24 apr 2022, 14:23

Dominacija nastavljena u ligi! Cestitke.
Sad se posvetiti vanuredskom poslu, rijesiti igracki kadar i preci (izgleda) na 343 ili 3421.
Na kraju sezona je min uspjesna, kao iz prve sezone Ancelottija…
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 24 apr 2022, 22:08

Jeste li proslavili titulu? Ja se sad otrijeznio tek.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 24 apr 2022, 22:14

Zlaja83
Kontakt:

Post Postao/la Zlaja83 » 24 apr 2022, 22:18

Utisci o sezoni se vec mogu slijegati, iako je ista bila gotova prakticno protiv Villareala. Minimalni cilj je ispunjen, 10 zaredom je respektabilan broj i sumnjam da ce biti ponovljen. Novi trener + izmijenjena odbrana u odnosu na sezonu prije i nisu donijeli bas ono cemu smo se svi nadali. Prvim dijelom sezone mozemo i biti zadovoljni, ekipa je jedno vrijeme stvarno bila top, iako se i tad desilo ono posrtanje protiv Gladbacha. Ali nastavak je donio vise losih nego dobrih izdanja, gdje je sve to onda kulminiralo sa ispadanjem u LP. Eto kako malo dijeli od vrha do dna, da se proslo u polufinale i tamo prikazala neka dobra igra bez obzira prosli ili ne, mislim da bi mnogi sezonu proglasili uspjesnom. Ovako ostaje bas gorak ukus jer nas je i zdrijeb pomazio.

JN za mene ocjena neka tanka 3, cinilo se da su igraci na pocetku prihvatili neke njegove metode ali kako je sezona odmicala pad ekipe kao kolektiva se osjetio. Opcija s vise sistema igre i promjenom onog na koji smo navikli se ovaj put nije pokazao uspjesnim, iako ce na duze staze mislim donijeti dobre stvari i tu dozu nepredvidivosti, ali zato ocito jos treba i vremena i prilagodjavanje igrackog kadra.

Ako me je netko razocarao onda su to Sane i Sabitzer, mnogo veca ocekivanja u odnosu na prikazano i ono sto realno mogu. Najveca pozitiva Musiala, mislim da je i ove godine napravio korak vise, ima mali neki vic u igri, i nadam se da ce dogodine dobijati i vise minuta, i neku poziciju koja mu najvise odgovara, jer od ovog vozanja s jedne na drugu poziciju moze samo da nazaduje.

Za iducu sezonu; imamo mlad tim sa kvalitetnim kosturom, sa par starosjedioca. Trebalo bi odraditi bas kvalitetan transfer rok tako da se ekipa kvalitativno pojaca, a da se pri tome vec sad razmislja da se nadju igraci koji ce te starosjedioce za godinu dvije moci zamijeniti. To ne znam koliko ce biti moguce, jer po komentarima uprave nemam osjecaj da planiraju odrijesiti kesu na ljeto. Lewa je postao problem br. 1 cini mi se da zeli novi izazov, a ne vidim na trzistu igraca koji bi ga mogao zamijeniti. Uglavnom, bice zanimljivo.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 25 apr 2022, 01:18

Kako sada stvari stoje izgleda da će Lewat ostati bar još jednu sezonu, ionako projekt barca ne ide baš tako glatko kako se činilo. Süle i Tolisso sigurno idu, kao i Sabitzer, a vjerojatno i Gnabry.

Gravenberch je sve dalje i mogao bi za Ten Hagom u Manu kao zamjena za Pogbu koji ne želi obnoviti svoj ugovor. Na toj ćete poziciji vjerojatno potpisati Laimera.

Isto tako, vjerojatno će doći Mazroui kao upgrade na poziciji desnog beka, s tim što bi on mogao igrati i rolu wingbacka, a problem bi zbog njegovog karaktera mogao biti odnos sa Đulijanom, tu bi moglo bit trzavica.

Dakle, ja ne bih očekivao previše događanja u ovom prijelaznom roku.

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 25 apr 2022, 18:32

FRANK RIBERY je napisao/la:
23 apr 2022, 20:47
Titula ne moze saprati okus katastrofalne sezone.
Nadam se da ce neko u Bundesligi skupiti snage da nam se narednih godina suprostavi jer nas ova dominacija vodi u osrednjosti.
Ne može nitko u Bundesligi napravit ništa tako dugo dok ne ukinu pravilo 50+1. To glupo pravilo je Bundesligu srozalo na jako, jako niske grane i postala je razvojna liga.

Kad jedan Dortmund kupuje klince za 20 milijuna da bi ih za 2-3 sezone prodao za 50+ milijuna i tako ukrug, nema napretka kod njih. Pazi, to govorimo o Borussiji Dortmund, ne o Aueu uz dužno poštovanje tom klubu.

Znači kad oni tako razmišljaju jer ili nemaju novaca ili samo jako šparaju, onda ne možemo očekivati da će i Bundesliga u skorije vrijeme biti privlačna liga kvalitetnim igračima.

Svaki kvalitetan igrač ili igrač sa velikim potencijalom ide u najbolje klubove Europe a oni se trenutno nalaze van Bundeslige osim Bayerna i Dortmunda. A zašto ti igrači sa velikim potencijalom dolaze u Dortmund? Pa baš zato jer znaju da će ih ovi prodati za par godina bez problema a opet će skupljati iskustvo u Bundesligi i ligi prvaka u Dortmundu.

Znači pišem ovo i kad razmišljam o čemu pišem jednostavno ne mogu vjerovati i zgražam se nad vodstvom Bundeslige i upravama klubova. Strašno i jako tužno za te klubove i ligu.

Žalosno na šta je Bundesliga spala, znači neprepoznatljiva liga je postala zadnjih 7-8 godina ako ne i duže.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 25 apr 2022, 19:09

Nije da nema potencijala. Hertha je dobila 375 mili eura od Windhorsta i bacila ih niz solju, znamo dobro ko su vlasnici Bayera, Wolfsburga, Hoffenheima, Leipziga...
Postoji kapital, ne postoji zelja da se naprave rezultati.
Nijedna drzava nema vise velikana u drugoj i trećoj ligi od Njemacke.
Onog trenutka kad ponovo u ligi budu igrali Hannover, Nurnberg, Hamburg, Werder, Schalke, Kaiserslautern,Munchen, krvna slika Bundeslige ce biti znatno bolja...
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 25 apr 2022, 20:12

FRANK RIBERY je napisao/la:
25 apr 2022, 19:09
Nije da nema potencijala. Hertha je dobila 375 mili eura od Windhorsta i bacila ih niz solju, znamo dobro ko su vlasnici Bayera, Wolfsburga, Hoffenheima, Leipziga...
Postoji kapital, ne postoji zelja da se naprave rezultati.
Nijedna drzava nema vise velikana u drugoj i trećoj ligi od Njemacke.
Onog trenutka kad ponovo u ligi budu igrali Hannover, Nurnberg, Hamburg, Werder, Schalke, Kaiserslautern,Munchen, krvna slika Bundeslige ce biti znatno bolja...
Slažem se, ne postoji želja u tim klubovima za nešto više a kapital imaju. Hajde WOB zbog afere nažalost više nije kao što je bio.

Leipzig i Hoffenheim, ne znam šta reći. Očajno. Razvojni klubovi a imaju kapital.

Ovi koje si nabrojao... Nema potrebe komentirati.

Opet, smatram da ih to pravilo jako koči za nešto ozbiljno i dok se to ne promijeni Bundesliga će biti razvojna liga.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 25 apr 2022, 20:15

Kapitalisticki sistem zavladao. Nijemci skrti po obicaju, a kada i izvale novci, rade kardinalne greske jer ne kvaliteta u donosenju vecih odluka. Bayernu je najveci udarac odlazak iskusnih Rummenigea i Hoenessa.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 25 apr 2022, 20:17

Taj kapital je nista u poredjenju sa "engleskim" klubovima, naftasima, Realom ili Barcelonom. Pravilo 50+1 koci komplet ligu. Jer klubovi nemaju ni blizu novca da zadrzavaju najbolje igrace. Pa proizvode pa prodaju i sve tako u krug. Jos im je i korona i ono malo profita uzela jer nisu imali ni pare od rasprodanih stadiona.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 25 apr 2022, 20:35

Bundesliga je napisao/la:
25 apr 2022, 20:17
Taj kapital je nista u poredjenju sa "engleskim" klubovima, naftasima, Realom ili Barcelonom. Pravilo 50+1 koci komplet ligu. Jer klubovi nemaju ni blizu novca da zadrzavaju najbolje igrace. Pa proizvode pa prodaju i sve tako u krug. Jos im je i korona i ono malo profita uzela jer nisu imali ni pare od rasprodanih stadiona.
Bayer, Sap i Red Bull bi mogli uloziti milijardu u klubove da ne osjete. Izuzev Cityja takav kapital nema nijedan klub u Engleskoj. O takvom kapitalu pricamo. Najveci problem Bundeslige su nekompetentni ljudi na celu klubova. Bayern ima takvih, a ne jedan Borussija koja se potpuno pogubila u razvojnosti. Previse mediokriteta i neznalica se nakotilo u ligi i posljedice su dovele do ovog.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 25 apr 2022, 21:31

Nije to bas tako jednostavno. Njima nije prioritet da pumpaju pare u klubove. Nije im to uopste primarni interes. Oni prvo ganjaju svoj profit, a tek onda sve ostalo. Niti mogu to da rade tako jednostavno zbog FFP-a. RB drzi milion sportskih kolektiva u svijetu. Ne pumpaju oni pare tako lako, osim ako se radi o RB-u u Formuli 1. Tu ulazu ogromne novce, ali im se dosta i vraca. Gledaju oni svoj interes prvo. Dok kod recimo PSG-a ili Citya ni ne gledaju koliko para gube, pumpaju ogromne pare u te klubove sto se i vidi jer ti klubovi su bili prosjek u ne tako davnoj proslosti. Ne mozes ocekivati od BAYERA da pumpa tolike pare. Jednostavno znas da nece.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 26 apr 2022, 14:19

Navodno ste u kontaktu sa Hallerom kao mogućom zamjenom za Lewata. Mislim da bi za bundes bio dovoljan, dok se u premiershipu nije baš iskazao i bar je za jednu klasu ispod Lewata. A i odšteta koja se spominje za njega (40 milki) je pozamašna. Keep looking.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 26 apr 2022, 14:28

I jesmo za takve igrace. Hasan potpuno izgubio kompas.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 26 apr 2022, 14:31

Dobar je Haller. Lewat ionako nije bio nikakva prevaga u LP. Haller bi bio iznenađujuće dobar ;)

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 26 apr 2022, 14:58

Dobar je Haller nije previše skup.Druge opcije su nerealno skupe.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Odgovori

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.