FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Ovi nisu imali nikakve restrikcije kad su igrali protiv Vaduza,
https://fckoper.si/zacetek-prodaje-vstopnic/
Valjda će se moći na sve tribine.
https://fckoper.si/zacetek-prodaje-vstopnic/
Valjda će se moći na sve tribine.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Kako to izgleda do sada (Samo igrači sa ugovorom) :
I tim...
Muftić (23)
Troupee (27) - Šukilović (22) - Karamarko (27) - Alić (25)
Lagumdžija (23) - Erik (27)
Boljević (29) - Šošić (22) - Cvetanovski (27)
Jaganjac (21)
II tim...
Abdulahović (27)
Odinaka (21) - Šemdin (19) - Osmanović (23) - ???
Simoni (23) - Radovac (29)
Pejić (23) - Šabić (19) - Vini (23)
Krpić (34)
Ostali...
Centralni vezni - Fočo (17)
Ofanzivni/Centralni vezni - Gojak (17)
Ofanzivni vezni/Krilo - Vedad Garčević (19)
Krilo - Ibraheem (18)
Napadač - Laušević (19)
Ako pogledamo prvi tim mislim da je svima jasno da su najveći problem pozicija desnog štopera i dokazanog napadača i to mora biti apsolutni prioritet. Nemam ja ništa protiv Šukilovića a posebno ne protiv Jaganjca koji je bio veliki talenat u našoj školi ali te pozicije se definitivno moraju unaprijediti. Šuki požda bude odličan stoper za par godina ali u ovom trenutku ne smije biti prva opcija. Posebno ne bez adekvatne konkurencije. Jaganjcu fali minuta na terenu i trebat će mu bar jedna polusezona da uhvati ritam ali uletiti odmah na prvog napadača mislim da nije najbolje rješenje. Mislim da obojica mogu biti prve zamjene ali u prvih jedanaest teško.
Ako pogledamo drugih jedanaest tu definitivno fali lijevi bek i nadam se da će neko od momaka na pripremama zadovoljiti. Zaista nema potrebe sad izmišljati toplu vodu. Neki su hvalili Memiševića, Obradov je jedan od najboljih bekova u Federalnoj a Barimac je izdanak naše škole. Očekujem da jedan od ove trojice popuni tu poziciju.
Ne znam šta se dešava sa Lauševićem i zašto izostaje sa treninga ali ne bi me iznenadilo da ga je klub pustio negdje na probu. Pogotovo ako nije u nekom prvom planu. Možda bude neka varijanta kao što je to sa Drinom urađeno.
Prema nekima Ibraheem bi mogao na dvojnu registraciju a obzirom da Fočo može još nastupati za U19 ne bi me iznenadilo da još jednu sezonu odradi u OP.
Gojaka svi hvale a poznavajući Adžema mogao bi Gojak, vrlo lako, izletiti u prvi plan.
Obzirom da je Boljević sklon povredama ne bi bilo loše imati još jedno kvalitetno krilo u rotaciji. Vidim da su neki sigurni da je Malekinušić već završen ali prije bih volio vidjeti nekog ljevaka.
Sve u svemu očekujem još dolazak kvalitetnog desnog štopera, prvog napadača i eventualno krila za rotaciju. Za ostalim ne vidim potrebe. Rezervnog lijevog beka i neke druge pozicije očekujem da popunimo od momaka sa probe.
Trenutno je 26 igrača pod ugovorom i ako ode Lauš iz kluba, Ibro na dvojnu i Fočo u U19 to je roster od 23 igrača što je premalo. Dovođenjem napadača, štopera, krila i lijevog beka bili bi smo već na 27 igrača u rotaciji što je već optimalan (možda i minimalan) broj.
Naravno, bude li nekih drugih odlazaka morat će se adekvatno popunjavati.
I tim...
Muftić (23)
Troupee (27) - Šukilović (22) - Karamarko (27) - Alić (25)
Lagumdžija (23) - Erik (27)
Boljević (29) - Šošić (22) - Cvetanovski (27)
Jaganjac (21)
II tim...
Abdulahović (27)
Odinaka (21) - Šemdin (19) - Osmanović (23) - ???
Simoni (23) - Radovac (29)
Pejić (23) - Šabić (19) - Vini (23)
Krpić (34)
Ostali...
Centralni vezni - Fočo (17)
Ofanzivni/Centralni vezni - Gojak (17)
Ofanzivni vezni/Krilo - Vedad Garčević (19)
Krilo - Ibraheem (18)
Napadač - Laušević (19)
Ako pogledamo prvi tim mislim da je svima jasno da su najveći problem pozicija desnog štopera i dokazanog napadača i to mora biti apsolutni prioritet. Nemam ja ništa protiv Šukilovića a posebno ne protiv Jaganjca koji je bio veliki talenat u našoj školi ali te pozicije se definitivno moraju unaprijediti. Šuki požda bude odličan stoper za par godina ali u ovom trenutku ne smije biti prva opcija. Posebno ne bez adekvatne konkurencije. Jaganjcu fali minuta na terenu i trebat će mu bar jedna polusezona da uhvati ritam ali uletiti odmah na prvog napadača mislim da nije najbolje rješenje. Mislim da obojica mogu biti prve zamjene ali u prvih jedanaest teško.
Ako pogledamo drugih jedanaest tu definitivno fali lijevi bek i nadam se da će neko od momaka na pripremama zadovoljiti. Zaista nema potrebe sad izmišljati toplu vodu. Neki su hvalili Memiševića, Obradov je jedan od najboljih bekova u Federalnoj a Barimac je izdanak naše škole. Očekujem da jedan od ove trojice popuni tu poziciju.
Ne znam šta se dešava sa Lauševićem i zašto izostaje sa treninga ali ne bi me iznenadilo da ga je klub pustio negdje na probu. Pogotovo ako nije u nekom prvom planu. Možda bude neka varijanta kao što je to sa Drinom urađeno.
Prema nekima Ibraheem bi mogao na dvojnu registraciju a obzirom da Fočo može još nastupati za U19 ne bi me iznenadilo da još jednu sezonu odradi u OP.
Gojaka svi hvale a poznavajući Adžema mogao bi Gojak, vrlo lako, izletiti u prvi plan.
Obzirom da je Boljević sklon povredama ne bi bilo loše imati još jedno kvalitetno krilo u rotaciji. Vidim da su neki sigurni da je Malekinušić već završen ali prije bih volio vidjeti nekog ljevaka.
Sve u svemu očekujem još dolazak kvalitetnog desnog štopera, prvog napadača i eventualno krila za rotaciju. Za ostalim ne vidim potrebe. Rezervnog lijevog beka i neke druge pozicije očekujem da popunimo od momaka sa probe.
Trenutno je 26 igrača pod ugovorom i ako ode Lauš iz kluba, Ibro na dvojnu i Fočo u U19 to je roster od 23 igrača što je premalo. Dovođenjem napadača, štopera, krila i lijevog beka bili bi smo već na 27 igrača u rotaciji što je već optimalan (možda i minimalan) broj.
Naravno, bude li nekih drugih odlazaka morat će se adekvatno popunjavati.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
- BocaJuniors1905
- Kontakt:
Malekinusic potpisuje danas?
-
- Kontakt:
Malekinusic je solidan igrac, ali je veliko pitanje koliko nam je potreban, imamo puno krlia i skoro svi su desnjaci. Bolje sacuvat pare za ozbiljnog stopera i spica.
Brate potreban nam je zbog sirine
Igramo Europu, ligu i kup
Takodjer on ima pobjedinicki mentalitet, a i kvalitetan je igrac za nase uslove
Neka ojaca konkurenciju, onda ce i ostali puno vise dati da se pokazu
Nisam ni vidio da si napisao isto prije meneSarajevskigigant1921 je napisao/la: ↑21 jun 2025, 13:10Iskreno volio bih ima pobjednički mentalitet koji je stekao u Zrinjskom i dobro poznaje ligu!
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Ma Malekinusic je tip igraca koji je upgrade na ovu ekipu i dobro bi dosao. Nadati se da ima istine. Nama trebaju igraci i treneri koji znaju sta je osvojiti trofej i boriti se za najvise ciljeve.

- gegenpressing
- Kontakt:
Matija Malekinusic ozbiljan igrac, sa dosta dobrih utakmica u nogama. Dokazan je, trebao biti dobar upgrade ako se realizira.Boljevic-Sosic-Malekinusic, zvuci ozbiljno 

-
- Kontakt:
Jedino kod nas ima da se nasi najproduktivniji igraci u ekipi konstanto pljuju, a drugi polovnjaci predstavljaju kao igracine...
Malekinusic u zadnje dvije sezone ima 53 utakmice i ukupno 5 golova i 4 asistencije.
S tim da je proslu sezonu koristen kao igrac rotacije, samo 7 puta bio u pocetnoj postavi.
Malekinusic u zadnje dvije sezone ima 53 utakmice i ukupno 5 golova i 4 asistencije.
S tim da je proslu sezonu koristen kao igrac rotacije, samo 7 puta bio u pocetnoj postavi.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
- avalPacidoroP
- Kontakt:
Zato sto im je Fran Topic morao igrati radi u-21 pravila na toj poziciji,a i ruku na srce decko je vrhunski talenat. U Dinamu je ove sezone.19vendetta87 je napisao/la: ↑21 jun 2025, 15:07Jedino kod nas ima da se nasi najproduktivniji igraci u ekipi konstanto pljuju, a drugi polovnjaci predstavljaju kao igracine...
Sigurno da Matija nije u formi i fali mu utakmica, ali kvalitet sigurno ima i pobjednicki mentalitet..nadoci ce on u toku sezone.
- gegenpressing
- Kontakt:
Puno se Cvetanoski potcjenjuje,jedini koji može svojom brzinom napraviti dar-mar u protivničkoj odbrani
Brohra ribo se...
Svaka vam cast kad tako mislite ali osim malog Sosica ovdje nema klase igraca.Svi su tu pod pitanjem ako proradi a nama treba napadac bez ako proradi nego da zabija.Nemoj nakon 5 kola kukat e da smo doveli napadaca.Nemogu bit prvi i drugi napadac Krpic i Jaganjac sta vam je.
Slazem se Cveta je mozda i najvece iznenadenje od proslog ljeta, jer nije niko nista ocekivao od momka..ali puno bolji efekat mu je od 60 minute pa nadalje, na izmorenu obranu nego od prve minutegegenpressing je napisao/la: ↑21 jun 2025, 15:13Puno se Cvetanoski potcjenjuje,jedini koji može svojom brzinom napraviti dar-mar u protivničkoj odbrani
-
- Kontakt:
Malo je nezahvalno pricati o ekipi, a ne spomenuti da svaki doveden igrač (osim garčevića) je isključiva želja šefa. A možemo vidjeti da se čak i zavuče ruka u džep kod dovođenja. Ako Adžem misli da su mu dovoljni Krpić i Jaganjac, ili možda ne želi da se zalijeće, probava neke kombinacije, mislim da bi mi morali malo manje srati o ekipi. Definitivno ekipa nije finalizirana, ali za klasnog špica treba malo više para, koje vjerujem da možemo ponuditi, ali oni čekaju neke druge destinacije i ugovore. Sve u svemu, mislim da je ekipa itekako bolja nego prošlosezonska, jer smo otjerali igrače koji nisu doprinijeli igri, prodali najboljeg čije odsustvo se može nadoknaditi u nekoj mjeri. Šefe, pametno, vjerujem u Vašu stručnost.
VOLIM TE ŽELJO
VOLIM TE ŽELJO
kako da te ne volim
Bas je steta bilo propustiti Marica
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
- StrikeWarzone
- Kontakt:
Pred nosom ti stoper a mi nesto eksperimentisemo s nekakvim strancima
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!
Janjic (23) isto presao u Zoryu iz Ukrajine, Taraba (18) u IstruStrikeWarzone je napisao/la: ↑21 jun 2025, 16:34Pred nosom ti stoper a mi nesto eksperimentisemo s nekakvim strancima
Nema veze imamo Kelmendija (17) kazu da je najborbeniji od svih omladinaca
Yugoslav First League: ⭐️
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
- Riquelme1921
- Kontakt:
Pa šta ti kontaš da se mi možemo boriti sa Zoryom i plaćati 300k eura ko Istra?NoDi80 je napisao/la: ↑21 jun 2025, 17:47Janjic (23) isto presao u Zoryu iz Ukrajine, Taraba (18) u IstruStrikeWarzone je napisao/la: ↑21 jun 2025, 16:34Pred nosom ti stoper a mi nesto eksperimentisemo s nekakvim strancima
Nema veze imamo Kelmendija (17) kazu da je najborbeniji od svih omladinaca
Grupa iznad svakog pojedinca.
Trenutno korisnika/ca: bvsic, Napaceni87, ZeljeznicarUberAlles i 57 gostiju.