Edin Džeko - Arhiva postova
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
- BosniaBoston
- Kontakt:
Re: Edin Džeko
Pa rekao si da se Mandzukic dokazao trofejima za razliku od Dzeke.Sigurno si aludirao na to da je po tebi Dzeko bolji 

#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
- kontrasviju
- Kontakt:
Pa nisi nigdje direktno napisao "Lautaro/Mandžukić su/je bolji od Džeke", ali si ispisao nekoliko desetina postova i ovdje i na Interovoj temi gdje to indirektno kažeš. Pa 10 puta si napisao "Neki još uvijek misle da bi nekakav Džeko igrao ispred Lautara", je li i to laž? Uostalom, imaš iznad dobar post, ako ne misliš da su Lautaro i Mandžukić bolji, šta pokušavaš da dokažeš, što si me recimo citirao ovo za golove i asistencije, i što konstantno ulaziš u svaku raspravu ako se slažeš s većinom ljudi koji pišu na ovoj temi?SiamoNoi je napisao/la:A ja sam to napisao točno gdje?Citiraj besramni lažovekontrasviju je napisao/la:Kakav bolan kontra argument nekome ko misli da su Lautaro i Mandžukić bolji od Džeke? To je isto ko kad bi ja tebe i čitav ovaj forum počeo uvjeravati da je Džeko bolji od Ronalda, a svi znamo da nije, ti ili neko drugi bi se trudio da puca kontra argumente?
Normalno da u takvim situacijama počneš trollati iz čiste zayebancije, jer očigledno ne vrijedi.

1921
Malo čitanja sa razmijevanjem ne bi škodilo umjesto da se iste sekunde skače čim netko napiše nešto što se ne uklapa u idealnu sliku o najdrazem igraču.
A ako ti svo moje pisanje na ovoj temi nije bilo dovoljno da shvatis sto pisac želi reći mozda ces bolji razumijeti neki od sljedeća dva posta koja si očito preskočio,a koji govore isto ono što ja ovdje govorim od prvog dana kada se Dzeko poceo povezivati sa Interom:
A ako ti svo moje pisanje na ovoj temi nije bilo dovoljno da shvatis sto pisac želi reći mozda ces bolji razumijeti neki od sljedeća dva posta koja si očito preskočio,a koji govore isto ono što ja ovdje govorim od prvog dana kada se Dzeko poceo povezivati sa Interom:
Jericho je napisao/la:Dzeko, ako dodje, nece uopce konkurisati za Lautarovu poziciju, nego dolazi iskljucivo kao zamjena za Lukakua.
SS poziciju koju će Lautaro igrati ne mogu igrati ni Lukaku ni Dzeko, pogotovo ne u Contea gdje mu taj SS pretrči po ~10km svaku utakmicu (konstantno se spušta po loptu u vezni red, defanzivno se troši brutalno, "pun ga je teren"). To je pretezno igrac nižeg težišta, a ni Lukaku ni Dzeko to nisu. Tevez je pišao krv dok je pod Conteom igrao tu poziciju.
A sad preskočite oba ova posta gdje se piše nešto argumentirano i nastavite trolat po svojem.Raonffa je napisao/la:Fazon je što je Lautaro drugačiji tip napadača od Lukakua i Džeke i sasvim siguran sam da bi Lukakua i Džeku zajedno na terenu mogli gledati jedino u slučaju negativnog rezultata Intera.
Doduše, ja ovo pišem kao da je Edin već igrač Intera, al' nebitno eto uzet ćemo da jeste.
Uglavnom, u sistemu sa dva napadača, ko je pratio rad Contea, zna da uvijek nastoji imati jednog korpulentnijeg špica i drugog špica koji je igrač drugačijih karakteristika od prvog napadača, to su bili Morata i Tevez u Juventusu, Pelle i Eder u reprezentaciji Italije.
Džekina nesreća je ta što je on taj korpulentniji napadač i što on, za razliku od Lautara, ima konkurenciju u vidu Lukakua koji je prije svega doveden za ozbiljne pare i koji će sigurno imati status glavnog napadača, bar na početku sezone.
Sa druge strane, Lautaro praktično nema konkurenciju tog nivoa na svojoj poziciji i on će sigurno imati garantovane minute u Interu ove sezone.
I @Siamo iako je ponekad previše subjektivan i ubjeđen da je samo njegovo mišljenje ispravno, po mom načinu rezovanju ovdje je apsolutno upravu, Džeko bi sigurno bio treća opcija, al' to opet ne znači da on neće igrati i da će samo tako grijati klupu Romelu i Lautaru, priliku za igru će dobiti, ako se pokaže biće nekada i starter i to je to.
- kontrasviju
- Kontakt:
Nisam ja preskočio ova dva posta i njima slične, a nisam ni imao potrebu citirati i odgovarati na njih jer su argumentovani i civilizovani. Nijedan od tvojih postova nije ni blizu ovih. Da si ovako pisao i ti, slabo bi se ko raspravljao s tobom. Ali tebi je 95% postova bilo provokatorskog tipa. Ponovit' ću, da si pisao ovako, niko ti ne bi ništa rekao, ali svaki tvoj post na ovoj temi se potpuno razlikuje. Pregledaj ih sam, pa ćeš vidjeti.SiamoNoi je napisao/la:Malo čitanja sa razmijevanjem ne bi škodilo umjesto da se iste sekunde skače čim netko napiše nešto što se ne uklapa u idealnu sliku o najdrazem igraču.
A ako ti svo moje pisanje na ovoj temi nije bilo dovoljno da shvatis sto pisac želi reći mozda ces bolji razumijeti neki od sljedeća dva posta koja si očito preskočio,a koji govore isto ono što ja ovdje govorim od prvog dana kada se Dzeko poceo povezivati sa Interom:Jericho je napisao/la:Dzeko, ako dodje, nece uopce konkurisati za Lautarovu poziciju, nego dolazi iskljucivo kao zamjena za Lukakua.
SS poziciju koju će Lautaro igrati ne mogu igrati ni Lukaku ni Dzeko, pogotovo ne u Contea gdje mu taj SS pretrči po ~10km svaku utakmicu (konstantno se spušta po loptu u vezni red, defanzivno se troši brutalno, "pun ga je teren"). To je pretezno igrac nižeg težišta, a ni Lukaku ni Dzeko to nisu. Tevez je pišao krv dok je pod Conteom igrao tu poziciju.A sad preskočite oba ova posta gdje se piše nešto argumentirano i nastavite trolat po svojem.Raonffa je napisao/la:Fazon je što je Lautaro drugačiji tip napadača od Lukakua i Džeke i sasvim siguran sam da bi Lukakua i Džeku zajedno na terenu mogli gledati jedino u slučaju negativnog rezultata Intera.
Doduše, ja ovo pišem kao da je Edin već igrač Intera, al' nebitno eto uzet ćemo da jeste.
Uglavnom, u sistemu sa dva napadača, ko je pratio rad Contea, zna da uvijek nastoji imati jednog korpulentnijeg špica i drugog špica koji je igrač drugačijih karakteristika od prvog napadača, to su bili Morata i Tevez u Juventusu, Pelle i Eder u reprezentaciji Italije.
Džekina nesreća je ta što je on taj korpulentniji napadač i što on, za razliku od Lautara, ima konkurenciju u vidu Lukakua koji je prije svega doveden za ozbiljne pare i koji će sigurno imati status glavnog napadača, bar na početku sezone.
Sa druge strane, Lautaro praktično nema konkurenciju tog nivoa na svojoj poziciji i on će sigurno imati garantovane minute u Interu ove sezone.
I @Siamo iako je ponekad previše subjektivan i ubjeđen da je samo njegovo mišljenje ispravno, po mom načinu rezovanju ovdje je apsolutno upravu, Džeko bi sigurno bio treća opcija, al' to opet ne znači da on neće igrati i da će samo tako grijati klupu Romelu i Lautaru, priliku za igru će dobiti, ako se pokaže biće nekada i starter i to je to.

1921
Provokatorski je u prvome postu na temi koji se dotiče Dzekine uloge napisati da će biti treći napadač?kontrasviju je napisao/la:Nisam ja preskočio ova dva posta i njima slične, a nisam ni imao potrebu citirati i odgovarati na njih jer su argumentovani i civilizovani. Nijedan od tvojih postova nije ni blizu ovih. Da si ovako pisao i ti, slabo bi se ko raspravljao s tobom. Ali tebi je 95% postova bilo provokatorskog tipa. Ponovit' ću, da si pisao ovako, niko ti ne bi ništa rekao, ali svaki tvoj post vezano za ovo se potpuno razlikuje. Pregledaj ih sam, pa ćeš vidjeti.SiamoNoi je napisao/la:Malo čitanja sa razmijevanjem ne bi škodilo umjesto da se iste sekunde skače čim netko napiše nešto što se ne uklapa u idealnu sliku o najdrazem igraču.
A ako ti svo moje pisanje na ovoj temi nije bilo dovoljno da shvatis sto pisac želi reći mozda ces bolji razumijeti neki od sljedeća dva posta koja si očito preskočio,a koji govore isto ono što ja ovdje govorim od prvog dana kada se Dzeko poceo povezivati sa Interom:Jericho je napisao/la:Dzeko, ako dodje, nece uopce konkurisati za Lautarovu poziciju, nego dolazi iskljucivo kao zamjena za Lukakua.
SS poziciju koju će Lautaro igrati ne mogu igrati ni Lukaku ni Dzeko, pogotovo ne u Contea gdje mu taj SS pretrči po ~10km svaku utakmicu (konstantno se spušta po loptu u vezni red, defanzivno se troši brutalno, "pun ga je teren"). To je pretezno igrac nižeg težišta, a ni Lukaku ni Dzeko to nisu. Tevez je pišao krv dok je pod Conteom igrao tu poziciju.A sad preskočite oba ova posta gdje se piše nešto argumentirano i nastavite trolat po svojem.Raonffa je napisao/la:Fazon je što je Lautaro drugačiji tip napadača od Lukakua i Džeke i sasvim siguran sam da bi Lukakua i Džeku zajedno na terenu mogli gledati jedino u slučaju negativnog rezultata Intera.
Ili isto ponoviti u iducem:SiamoNoi je napisao/la:1. Dolazak Dzeke ne ovisi o dolasku/nedolasku Lukakua
2. Dzeko je ionako predviđen za napadača sa klupe u Interu
3. Nikakvih 13M nit išta drugo još nije dogovoreno,Roma trazi previše trenutno
4. Roma će bit bolja nego je bila prošle sezone prema tome u kojem smjeru se trenutno kreću,konačno neke smislene poteze vuku
Zbilja sam provokator jer ne mislim da je skupi backup napadač od 33 godine prioritet transfer toka i vrhunska investicija.SiamoNoi je napisao/la:To nije nikakava vijest.Znalo se prije par mjeseci.I znalo se tjednima unaprijed da nece odrađivati kompletne pripreme sa Interom.QUARTERBACK je napisao/la:Icardi je danas napustio pripreme Intera i odlazi iz kluba po svemu sudeci, mislim da se ovo cekalo i da ce Edin ubrzo put Milana.
Roma previše traži.Ne vidim nijedan razlog zašto bi Inter davao 20ak M za backup napadača od 33 godine.Doci ce kad/ako Roma snizi zahtjeve.Svakako trenutno nije prioritet jer se radi na drugim ulaznim transferima i treba pocet rješavat izlazne transfere.
Ili isto ponoviti u trecem na tu temu nakon što ljudi i dalje nastavljaju pisat o Dzeki kao o nekakvom prioritetu transfer roka:
Vrhunska provokacija jos jednom sa moje strane.Kad ono,Inter nije platio suludu cifru koju je Roma trazila.SiamoNoi je napisao/la:Zašto bi Inter platio i lipe više od 10-12 M ili koliko vec nude za igrača koji će u najboljem slučaju bit treći napadač?JavierBosnia je napisao/la:Inter ciganski posluje i zbog par miliona su odužili i usrali pripreme Conteu. Da, par miliona.
Nije nitko vesla sisao.Ako dođe doći će po Interovim uvjetima.
Nakon čega kreće šarada trolova koji se podsmjehuju na sve navedeno.I takvima bi se dalje trebalo pisat išta argumentirano?Svaki imbecilan post je dobio odgovor kakav zasluzuje.
Još jednom strašna provokacija.SiamoNoi je napisao/la:Obojica ispred Dzeke iz ovog ili onog razloga.Najskuplje pojačanje u povijesti kluba sigurno ne bi sjedilo na klupi,a Lautaro u skoro 1500 minuta manje prošle sezone u svojoj prvoj sezoni u ligi ima samo 3 gola manje.Uz to je i prvotimac Argentine sa dobrom Copom iza sebe i 11 godina mlađi od Dzeke.
Dzeko ako dođe ima da sjedi na klupi i da zabija kad mu se pruži prilika u izostanku prvih opcija.Ali očito nije prioritet kad transfer još uvijek nije završen,a u pitanju nisu velike cifre.Samo to je dovoljno za zaključit da će biti treći napadač u najboljem slučaju.A tu je još i Politano sa kojim se treba borit za poziciju.
Izgleda da si ti taj koji treba pregledat što se i kako od samog početka pisalo.Nemam to više namjeru radit umjesto tebe.
- kontrasviju
- Kontakt:
Ma trebo si odma napisat da je Džeko bolji od obojice, ko što i jeste, pa ne bi bilo ove rasprave. Glupo je sad vaditi postove koji ti odgovaraju, a i sam znaš da su ostali napisani u drugačijem tonu, ali nema veze. Ali otišli smo daleko, barem se slažeš da je Džeko bolji, to je bitno.
I zapamti da nije isto kada napišeš "Džeko će biti treći napadač iz tog i tog razloga" i "Neki još uvijek misle da bi nekakav Džeko igrao ispred Lautara
".

1921
Nisam napisao ni da je bolji ni da je lošiji od te dvojice jer me apsolutno ne zanima tko je bolji,a tko je lošiji.Jedino što sam napisao je da bi Dzeko bio treći napadač iza Lukakua i Lautara i da se Mandzukic za razliku od Dzeke dokazao trofejima.Što su oboje činjenice.Druga lako provjerljiva,a o prvoj nikada nećemo svjedočiti u praksi pa pojedinci mogu nastaviti sa lošim trolanjem iako je svakome sa imalo mozga, zdravog razuma,osnovnog znanja o nogometu sve jasno.Da je Dzeko bio prioritet merkata kako se ovdje predstavljalo,kao takav bi bio i doveden u Inter.20M za prioritet prijelaznog roka i nije neka cifra pa taman se radilo o 33godišnjen napadaču sa godišnjom plaćom od skoro 5M eura.kontrasviju je napisao/la:Ma trebo si odma napisat da je Džeko bolji od obojice, ko što i jeste, pa ne bi bilo ove rasprave. Glupo je sad vaditi postove koji ti odgovaraju, a i sam znaš da su ostali napisani u drugačijem tonu, ali nema veze. Ali otišli smo daleko, barem se slažeš da je Džeko bolji, to je bitno.I zapamti da nije isto kada napišeš "Džeko će biti treći napadač iz tog i tog razloga" i "Neki još uvijek misle da bi nekakav Džeko igrao ispred Lautara
".
- JavierBosnia
- Kontakt:
Ma ti sefe sanjas Edina majke mi
Ja znam da je meni drag, al da je i tebi toliko nisam vjerovao bgm
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3
- BosniaBoston
- Kontakt:
Siamo je garant onaj bivsi muz Amre
#Punoljetstvo
Dzeko i sa 33 godine u jednoj propaloj romi, rak rana za neke forumase, kako neki ljudi ne podnose da moze jedan bosnjo iz rantnog sarajeva doci da bude neki faktor u italiji, njemackoj i engleskoj... Pisaj Edine, pisaj po sirotinji 

Samo cemo prebrojat ko je kolko zabit u ligi petice i za reprezentaciju i zavrsimo diskusiju.Hocemo tako jer napadac je da daje golove pa da vidimo ko ga vise zabi.
Pa meni je simpatičan lik,vec sam to rekao.Samo to što mi je simpatičan ne znači da ću zbog toga bit do neba nerealan u vezi njega.JavierBosnia je napisao/la:Ma ti sefe sanjas Edina majke mi
Evo ako nekog zanima Dzeko vs igraci sto ga ovdje raja poredi. Ovo je sto se tice liga petice i CL.
Edin Dzeko -
u ligama petice 379 utakmica, 179 golova, igrao je 26720 minuta. To je 149 gol/minuti i 0,47 gol/utakmica.
u CL 55 utakmica, 22 golova, igrao je 4210 minuta. Sto je 191 gol/minuti i 0,4 gol/utakmica.
Romeo Lukaku -
u ligama petice 252 utakmica, 131 golova, igrao je 19079 minuta. To je 169 gol/minuti i 0,45 gol/utakmica.
u CL 17 utakmica, 7 golova, igrao je 1250 minuta. Sto je 179 gol/minuti i 0,41 gol/utakmica.
Mario Mandzukic -
u ligama petice 256 utakmica, 96 golova, igrao je 18749 minuta. To je 195 gol/minuti i 0,38 gol/utakmica.
u CL 60 utakmica, 21 golova, igrao je 4490 minuta. Sto je 241 gol/minuti i 0,35 gol/utakmica.
Lautaro Martinez -
u ligama petice 28 utakmica, 6 golova, igrao je 1411 minuta. To je 235 gol/minuti i 0,21 gol/utakmica.
Edin Dzeko -
u ligama petice 379 utakmica, 179 golova, igrao je 26720 minuta. To je 149 gol/minuti i 0,47 gol/utakmica.
u CL 55 utakmica, 22 golova, igrao je 4210 minuta. Sto je 191 gol/minuti i 0,4 gol/utakmica.
Romeo Lukaku -
u ligama petice 252 utakmica, 131 golova, igrao je 19079 minuta. To je 169 gol/minuti i 0,45 gol/utakmica.
u CL 17 utakmica, 7 golova, igrao je 1250 minuta. Sto je 179 gol/minuti i 0,41 gol/utakmica.
Mario Mandzukic -
u ligama petice 256 utakmica, 96 golova, igrao je 18749 minuta. To je 195 gol/minuti i 0,38 gol/utakmica.
u CL 60 utakmica, 21 golova, igrao je 4490 minuta. Sto je 241 gol/minuti i 0,35 gol/utakmica.
Lautaro Martinez -
u ligama petice 28 utakmica, 6 golova, igrao je 1411 minuta. To je 235 gol/minuti i 0,21 gol/utakmica.
S tim da je Dzeko za razliku od Lukakua, igrao u top klubu koji je uzimao titule. Lukakuu je cak i ovaj United prevelik zalogaj. Inter je klub po mjeri za njega.
valjda minuta po golu
Ma ja.theKuPuS je napisao/la:valjda minuta po golu
-
- Kontakt:
Protiv koga je oko dzeko zabio istu golcinu kao protiv turske na kosevu (mislim da je bio uefa cup a on je igrao za wolfsburg)...?
Hvala
Hvala
slican gol je zabio u bundesligi za wolfsburg...nesto pred kraj sezone,ako nije bio hanover u velikoj pobjedi, zabili 4-5 komada...edinjo-bih je napisao/la:Protiv koga je oko dzeko zabio istu golcinu kso protiv turske na kosevu (mislim da je bio uefa cup a on je igrao za wolfsburg)...?
Hvala
-
- Kontakt:
Znam taj, al nije drug. Ima isti gol za wolfsburg mislim u uefa cupu
Mislim Villareal...u gostima, dobili 3-0 ,,tako nekakoedinjo-bih je napisao/la:Znam taj, al nije drug. Ima isti gol za wolfsburg mislim u uefa cupu