Ocekivao sam da ce Djurdjevica uvesti.Nemanja86 je napisao/la:nema šta, vrhunski gol Tarmija...
Fudbalska reprezentacija Srbije
Moderatori/ce: geronimo,Devil,dubrava,Trigger,VanBasten
Re: Fudbalska reprezentacija Srbije
Meni nije jasno zasto ne zove Darka Lazovica. U Đenovi igra redovno i to u formaciji koju forsira i Muslin, dakle ta desna bocna pozicija. Pa pjeske je bolji od ovog Rukavine, koji se valjda ni sam ne sjeca kad je odigrao u klubu utakmicu.
Važna tri boda osvojena.
Nisam siguran da je ovaj sistem sa trojicom u zadnjoj liniji dobar, previše smo bušni pozadi.
Nisam siguran da je ovaj sistem sa trojicom u zadnjoj liniji dobar, previše smo bušni pozadi.
Važna su 3 boda. Ovaj ciklus je baš dobro legao Srbiji, lagana grupa, plasirati se ponovo na veliko takmičenje, vratiti samopozdanje i vjeru u reprezentaciju. Lagano do sledečih kvalifikacija uvoditi zlatne orliče in stvarati okosnicu repke koja mora biti redovna na svijetskim i europskim prvenstvima. Bolji scenario nismo mogli zamisliti. Istina da nam igra i nije nešto ali neka odigraju dovoljno dobro da se kvalifikuje, za sada je to i više nego dovoljno. I naravno Muslin mora početi zvati neke igrače kao što je Sergej.
YNWA!
Steta sto Djurdjevic nije dobio sansu.
Bravo za Mijata.
Bravo za Mijata.
Zato sto nema dobrog menadzera, ni on ni Basta iz Lazia! Obojica su Cafu iz primea za Rukavinu! Djecko je blago receno smijesan igrac, ali eto Muslin kaze da moze dosta trcati i da je igrac od zadatka, a to sto ne zna ubaciti loptu u 16 m, to nema veze..Avantii je napisao/la:Meni nije jasno zasto ne zove Darka Lazovica. U Đenovi igra redovno i to u formaciji koju forsira i Muslin, dakle ta desna bocna pozicija. Pa pjeske je bolji od ovog Rukavine, koji se valjda ni sam ne sjeca kad je odigrao u klubu utakmicu.
Igra je bila sramotna, rezultat vrhunski! Muslin me sve vise razocarava, pored vec pomenutog Rukavine, dodao bih i Obradovića koji definitivno nema sta da trazi u ovoj formaciji!
Taman povedemo, frajer odmah ubacuje Gudelja i zatvara utakmicu u 70. min vs yebenih Gruzijaca, daj covjece
Tadić 4 gola i 7 asistencija, ucestvovao u 11 od ukupno 12 nasih golova!
Bravo i za Mitra i Mijata, a i Stojketa!
Matić jako los, pogubljen totalno
O odbrani nema potrebe ni da se prica, 5 od 6 primljenih golova je bilo na nase kixeve!
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
- alan_kardec
- Kontakt:
Igra nista posebno, cim smo se iole konsolidovali i otjerali ih od gola, otvorila se citava sredina, kamara prostora za Tadica i Milivojevica, mogli smo im jos koji uvaliti, ali i primiti.
Odbrana, sto neko iznad rece, ne da je busna, nego kriminalna. Od sp 2010. mi se ne mozemo sastaviti pozadi. Tako i mora kad svaki selektor dovodi neka svoja imena i uvodi svoj sistem.
Gruzija nikakav bauk, nije mi jasno na koju su oni foru nadigrali Vels i Irce. Bas bezveze ekipa.
Bodovi su najbitniji ovdje. Tadic majstor, Mitar nevidljiv i prije a i poslije gola. Nema veze, uvalio ga je. Drago mi je zbog Mijata.
Odbrana, sto neko iznad rece, ne da je busna, nego kriminalna. Od sp 2010. mi se ne mozemo sastaviti pozadi. Tako i mora kad svaki selektor dovodi neka svoja imena i uvodi svoj sistem.
Gruzija nikakav bauk, nije mi jasno na koju su oni foru nadigrali Vels i Irce. Bas bezveze ekipa.
Bodovi su najbitniji ovdje. Tadic majstor, Mitar nevidljiv i prije a i poslije gola. Nema veze, uvalio ga je. Drago mi je zbog Mijata.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
Bale i Taylor ne igraju protiv Srbije 
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Cup winners
1992 2006 2009 2011 2015
Kartoni?
Bale zbog zutih, a Taylor direktan crveni.
League winners
Yugoslavia - ★★
Cup winners
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Cup winners
1992 2006 2009 2011 2015
Extra rasplet po nas! Irci i Welsani remizirali, Bale nece igrati u Beogradu...Sad je sve na nama! 
Lalat dobro zapoceo na klupi mladih. Dobili u sklopu priprema za EP aktuelne prvake evrope Švedjane 2-0, Živković i Ožegović!
Lalat dobro zapoceo na klupi mladih. Dobili u sklopu priprema za EP aktuelne prvake evrope Švedjane 2-0, Živković i Ožegović!
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
Bas se stvari poklopise.
pa Rukavina je primarno bek, a ovo naprijed je samo bonus... Lazović je cijeli život polušpic, nisam neki stručnjak za fudbal, ali mislim da vjerovatno ne bi mogao odgovoriti tim nekim defanzivnim šemama.Avantii je napisao/la:Meni nije jasno zasto ne zove Darka Lazovica. U Đenovi igra redovno i to u formaciji koju forsira i Muslin, dakle ta desna bocna pozicija. Pa pjeske je bolji od ovog Rukavine, koji se valjda ni sam ne sjeca kad je odigrao u klubu utakmicu.
Inače, Rukavina je večeras bio čak i solidan, bilo ga je par puta u završnici, ali svaki centaršut je "za malo" bježao.
Inače, Stojke i Rukavina upali u Raduljica mod
A kad već govorim o zamjeni za Rukavinu, mali Milan Gajić se opasno nameće, vrhunski u mladoj rep, standardan u Bordou...
Stojkovic je nas najbolji golman. Uvijek za reprezentaciju na hard modu.
Kako onda Lazović odgovara defanzivnim semama u Djenovi, a uz to pricamo o takticki najzahtjevnijoj ligi i o istoj poziciji koju Rukavina igra u Srbiji?!Nemanja86 je napisao/la: pa Rukavina je primarno bek, a ovo naprijed je samo bonus... Lazović je cijeli život polušpic, nisam neki stručnjak za fudbal, ali mislim da vjerovatno ne bi mogao odgovoriti tim nekim defanzivnim šemama.
Inače, Rukavina je večeras bio čak i solidan, bilo ga je par puta u završnici, ali svaki centaršut je "za malo" bježao.
Inače, Stojke i Rukavina upali u Raduljica mod, što su gori u klubovima, bolje igraju u reprezentaciji.
A kad već govorim o zamjeni za Rukavinu, mali Milan Gajić se opasno nameće, vrhunski u mladoj rep, standardan u Bordou...
Rukavina veceras nije ni imao puno defanzivnog posla, a u napadu je bio kriminalan! Za tu poziciju je Lazović mnogo bolji izbor, jer je dosta ofanzivniji i prodorniji, a pogotovo vs slabijh ekipa od nas! Misljenja sam da bi takav igrac bio upgrade za nasu igru generalno, jer Rukavina u napadu nema sta ponuditi i s te strane smo dosta limitirani!
P.S. Slazem se po pitanju Gajića, odlican ove sezone u Bordou!
ne gledam Đenovu stvarno, samo kažem, ako on zaista igra tu poziciju onda svaka čast.
Ja Lazovića pamtim iz Zvezde, i on je tu polušpic... U ovoj postavi Srbije Rukavina je bočni igrač, pri čemu je to modifikovana formacija, kada se branimo to je 5-3-2, a kada napadamo to je 3-5-2.
Od nekih najočitijih primjera, to je Conte forsirao u Juventusu, gdje je konkretno desnu stranu držao Lichsteinter, a najbolji primjer u istoriji te pozicije je svakako Scolarijev Brazil iz 2002 godine gdje je to igrao Cafu (a drugu stranu R.C.)
Ako Lazović to igra, stvarno, svaka čast, to je odlična igračka transformacija, jako rijetko se ofanzivni igrači prešaltaju na to, uglavnom to bekovi avanzuju.
Ja Lazovića pamtim iz Zvezde, i on je tu polušpic... U ovoj postavi Srbije Rukavina je bočni igrač, pri čemu je to modifikovana formacija, kada se branimo to je 5-3-2, a kada napadamo to je 3-5-2.
Od nekih najočitijih primjera, to je Conte forsirao u Juventusu, gdje je konkretno desnu stranu držao Lichsteinter, a najbolji primjer u istoriji te pozicije je svakako Scolarijev Brazil iz 2002 godine gdje je to igrao Cafu (a drugu stranu R.C.)
Ako Lazović to igra, stvarno, svaka čast, to je odlična igračka transformacija, jako rijetko se ofanzivni igrači prešaltaju na to, uglavnom to bekovi avanzuju.
Pratim ja, zato i kazem. Igra bas tu poziciju i nerijetko bude ponajbolji igrac Djenove!
Nije mi jasno zasto ga uopste ne zove, pogotovo sto nemamo tu alternativu za Rukavinu! Mozda vidi Markovića kao drugu opciju na toj poziciji...
Nije mi jasno zasto ga uopste ne zove, pogotovo sto nemamo tu alternativu za Rukavinu! Mozda vidi Markovića kao drugu opciju na toj poziciji...
ovako iz prve ruke, Basta bi trebao takođe biti taj tip igrača, ali ovome je Rukavina iz nekog razloga baš kliknuo... nisam oduševljen, ali rezultati su tu, zato bolje da ćutimo
Godinama smo imali igrače, pa nije išlo, sad izlgeda da imamo tim...
Godinama smo imali igrače, pa nije išlo, sad izlgeda da imamo tim...
- krlekapiten
- Kontakt:
Tadić je srce ekipe.
Kontam da bi sa tri pobjede kući rješili pitanje drugog mjesta. Ako ne bi izgubili u Irskoj, vjerovatno i pitanje prvog.
Kontam da bi sa tri pobjede kući rješili pitanje drugog mjesta. Ako ne bi izgubili u Irskoj, vjerovatno i pitanje prvog.
Ma Lazovic je sigurno bolji od Rukavine u ovom trenutku. I to ne pisem kao neko ko voli Zvezdu, nego sam stvarno gledao dobrih 10ak utakmica Djenove ove sezone i momak je stvarno odlican.. super mu je legla promjena pozicije.
Sa druge strane, Muslin ima rezultate i samim tim mu niko nista ne treba prigovarati. Meni je sinoc samo zasmetalo kako smo se poceli povlaciti vec oko 70e minute, na sta leze jos i ulazak Gudelja umjesto Mitra. A da ne pricam da sam se nadao da Gudelja vise nikada necu gledati u nasem dresu.
Sa druge strane, Muslin ima rezultate i samim tim mu niko nista ne treba prigovarati. Meni je sinoc samo zasmetalo kako smo se poceli povlaciti vec oko 70e minute, na sta leze jos i ulazak Gudelja umjesto Mitra. A da ne pricam da sam se nadao da Gudelja vise nikada necu gledati u nasem dresu.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.