Teska roba.
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
Moramo poslati podrsku gospodinu Maduru!
Stara, originalna, ratna verzija. Dare Major legenda
Bh. apsurdi: Veteran bez šake izgubio status ratnog vojnog invalida
https://www.slobodnaevropa.org/a/plp-bh ... 04287.html
Fokus bh javnosti ne treba da bude Maduro ili evropska digitalna ovisnost o američkim tehnološkim gigantima, etc.
Taj fokus treba biti usmjeren na činjenicu da je poljoprivredni budžet BiH za 2026. godinu, šest puta manji npr. od poljoprivrednog budžeta Srbije.
Onda na to da je izdvajanje za istraživanje i razvoj negdje oko 0,2 posto od BDP-a.
Takvo stanje opjevati u elegijama.
Msm važni su i američki kesaroši, te njihovi manevri koji kroje globalnu politiku. Ali, BiH se guši u svom javašluku.
Što se moralnog tiče, teško možemo nekom držati predike, obzirom da su Ameri najveći kupci bh oružja, a naša namjenska industrija zavisi od Vučkovog baruta.
Taj fokus treba biti usmjeren na činjenicu da je poljoprivredni budžet BiH za 2026. godinu, šest puta manji npr. od poljoprivrednog budžeta Srbije.
Onda na to da je izdvajanje za istraživanje i razvoj negdje oko 0,2 posto od BDP-a.
Takvo stanje opjevati u elegijama.
Msm važni su i američki kesaroši, te njihovi manevri koji kroje globalnu politiku. Ali, BiH se guši u svom javašluku.
Što se moralnog tiče, teško možemo nekom držati predike, obzirom da su Ameri najveći kupci bh oružja, a naša namjenska industrija zavisi od Vučkovog baruta.
A smooth sea never made a skilled sailor.
-
samoposmatram
- Kontakt:
- OldTownDistrict
- Kontakt:
Dogovor je bio siguran prolaz u Dohu Madura i supruge, dogovorena je primopredaja vlasti i njegov bijeg. Osim bombardovanja nigdje nema konkretno o akciji upada i kidnapovanja a sve vise izlazi da su preusmjerili avion bijega Madura, u Miami i tamo ga kidnapovali, sto prilici narcistikoj osobi poput Donalda obeca pa slaze.
Vjesto sakrivanje Epstein files sa ovakvim show glupostima. Ponedeljak je bio dan kada se novi fajlovi pustali javno a sada prica se vrti oko Madura. Narcisticki pedofil se trese kao nikad i ima nikad goru popularnost gdje mu ostaju uz njega samo hc redneci a ovaj jeftini populizam nije nista vise od zamazivanja ociju. Najvecu korist od ove situacije kao i naredne Kuba, ima Marco Rubio jos od oca mu. Narcistickog pedofila podrzava naravno i mali genocidni narcisticki kepec iz genocidne tvorevine izrael koji ce radi svig opstanka unistiti sve pa i isti taj izrael, presudeni kriminalac koji je vec trebao biti u zatvoru, pojavljuje se na novogodisnji prijem kod trumpa dva dana prije napada na suverenu drzavu.
Javna tajna je da u ponedeljak sad je trabala bit izlazak novih dokaza o trumpovima odnosima sa trinaestogodisnjom curicom koja je naknadno pocinila samoubistvo, ali to je manje bitno jer svi sad pricaju jel moralna amerika ovakvim show za mase cinom i da li je maduro ovakav ili onakav.
Vjesto sakrivanje Epstein files sa ovakvim show glupostima. Ponedeljak je bio dan kada se novi fajlovi pustali javno a sada prica se vrti oko Madura. Narcisticki pedofil se trese kao nikad i ima nikad goru popularnost gdje mu ostaju uz njega samo hc redneci a ovaj jeftini populizam nije nista vise od zamazivanja ociju. Najvecu korist od ove situacije kao i naredne Kuba, ima Marco Rubio jos od oca mu. Narcistickog pedofila podrzava naravno i mali genocidni narcisticki kepec iz genocidne tvorevine izrael koji ce radi svig opstanka unistiti sve pa i isti taj izrael, presudeni kriminalac koji je vec trebao biti u zatvoru, pojavljuje se na novogodisnji prijem kod trumpa dva dana prije napada na suverenu drzavu.
Javna tajna je da u ponedeljak sad je trabala bit izlazak novih dokaza o trumpovima odnosima sa trinaestogodisnjom curicom koja je naknadno pocinila samoubistvo, ali to je manje bitno jer svi sad pricaju jel moralna amerika ovakvim show za mase cinom i da li je maduro ovakav ili onakav.
"Nemam vremena da se vise bavim Zeljom, a dok investitor ne udje ne interesuje me vise ni kad ni s kim igra" - NoDi80
- ASD
- Kontakt:
Iran daje sve od sebe da bude sljedeći.
Ono što mi je zanimljivo kod ovih propalih društava, njihova dijaspora bi sva potpisala invaziju njihovog najvećeg neprijatelja.
Zamislite da nas okupiraju Milanović ili Vučić, pa se naša dijaspora okuplja po Minhenu ili Štokholmu pa navija za njih.
Ono što mi je zanimljivo kod ovih propalih društava, njihova dijaspora bi sva potpisala invaziju njihovog najvećeg neprijatelja.
Zamislite da nas okupiraju Milanović ili Vučić, pa se naša dijaspora okuplja po Minhenu ili Štokholmu pa navija za njih.
- JohnCleese
- Kontakt:
Netacno. Mi se ne mozemo porediti sa Iranom ili Venecuelom.ASD je napisao/la: ↑04 jan 2026, 12:11Iran daje sve od sebe da bude sljedeći.
Nasa dijaspora navija i glasa za rezim u nasoj drzavi dok je Venecuelanska i Iranska protiv rezima u svojim maticnim drzavama.
Fin procenat nase dijapore bi dosao da se bori protiv takve okupacije.
A Usa nas je svakako okupirala jos prije 30 godina.
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
Koliko god ja prvi mrzio Trumpa i ovu kompletnu ekipu alt right manijaka oko njega, poprilicno je smijesno ovo fol plakanje za Madurom. Lik je klasican diktator i kasapin vlastitog naroda pod kojim ta ista nekad jedna od najbogatijih drzava svijeta zivi u rangu perjanica subsaharske Afrike. Sav prihod od nafte su i on i predhodnik mu Chavez koristili iskljucivo za licno bogacenje i jacanje represivnog aparata nad vlastitim gradjanima. Uz sve to, Maduro uopce i nije legitimni predsjednik Venecuele obzirom da je kolosalno popusio zadnje izbore 2024. pa ih jos kolosalnije pokrao. Tom narodu tamo tesko da moze biti gore uopce, zapravo im moze biti samo bolje. Iz njihove perspektive, tesko da im se moglo desiti ista bolje od skidanja Madura. Koliko god da se ovdje radi o krsenju medjunarodnog prava, za sve tamo je bolje sto je ovako izvedeno fakticki bez ikakvih zrtava nego da je izbio neki gradjanski rat za svrgavanje Madura koji je vrlo vjerovatno bio neminovan.
Sto se Trumpovih interesa tice, naravno da je prica za malu djecu sve ovo oko droge i narkoterorizma. Cilj je istiskanje kineskog i ruskog uticaja iz zapadne hemisfere i povratak americkih kompanija u pricu oko nafte u Venecueli iz koje ih je Chavez izbacio nacionalizacijom. Vrlo vjerovatno ce i podrzati/postaviti nekog iz Madurovog rezima na poziciju predsjednika uz uslov da saradjuje i radi sta mu se kaze, te rutinski zaobici one koje je narod Venecuele izabrao na pokradenim izborima. Ideologija ovih oko Trumpa (jer on nema ideologiju, samo licni interes), prije svih J.D Vancea i ideoloskih mu oceva Petera Thiela i Curtisa Yarvina se sustinski ne razlikuje previse od Putinove ili Xijeve. I jedni i drugi obozavaju autoritarizam i mrze europske liberalne vrijednosti.
Sto se Trumpovih interesa tice, naravno da je prica za malu djecu sve ovo oko droge i narkoterorizma. Cilj je istiskanje kineskog i ruskog uticaja iz zapadne hemisfere i povratak americkih kompanija u pricu oko nafte u Venecueli iz koje ih je Chavez izbacio nacionalizacijom. Vrlo vjerovatno ce i podrzati/postaviti nekog iz Madurovog rezima na poziciju predsjednika uz uslov da saradjuje i radi sta mu se kaze, te rutinski zaobici one koje je narod Venecuele izabrao na pokradenim izborima. Ideologija ovih oko Trumpa (jer on nema ideologiju, samo licni interes), prije svih J.D Vancea i ideoloskih mu oceva Petera Thiela i Curtisa Yarvina se sustinski ne razlikuje previse od Putinove ili Xijeve. I jedni i drugi obozavaju autoritarizam i mrze europske liberalne vrijednosti.
- OldTownDistrict
- Kontakt:
Koliki je heroj Maduro govori da je pristao na kapitulaciju samo da spasi licnu guzicu i ode u Dohu zivjet ko lord. Maduro je bivsi i on je to znao kako od narandastog ludaka tako sve do naroda tw drzave. Ali niko nije ocekivao da ce jenki budaletina pravit show program ustvari jeste ako pratis epstin files.
"Nemam vremena da se vise bavim Zeljom, a dok investitor ne udje ne interesuje me vise ni kad ni s kim igra" - NoDi80
Da je Trump lider Bosnjaka za 7 dana bi optuzio Čovića za ratne zločine okupio FUP i MUP i ostale dostupne jedinice i razbio tu križarsku militantsku okupatorsku bandu na jugu Bosne i Hercegovine a lidera im priveo pravdi i sve saradnike ljubitelja medjunarodno presudjenog UZP HB..
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
- ASD
- Kontakt:
Ma iskreno, ko god da preuzme vlast uz nagodbu s Amerima će napraviti veliki korak naprijed za svoj narod. Samo nek se zapadne kompanije sa investicijama počnu vraćati. To je ozbiljan početak.Epidaurus je napisao/la: ↑04 jan 2026, 12:31Koliko god ja prvi mrzio Trumpa i ovu kompletnu ekipu alt right manijaka oko njega, poprilicno je smijesno ovo fol plakanje za Madurom. Lik je klasican diktator i kasapin vlastitog naroda pod kojim ta ista nekad jedna od najbogatijih drzava svijeta zivi u rangu perjanica subsaharske Afrike. Sav prihod od nafte su i on i predhodnik mu Chavez koristili iskljucivo za licno bogacenje i jacanje represivnog aparata nad vlastitim gradjanima. Uz sve to, Maduro uopce i nije legitimni predsjednik Venecuele obzirom da je kolosalno popusio zadnje izbore 2024. pa ih jos kolosalnije pokrao. Tom narodu tamo tesko da moze biti gore uopce, zapravo im moze biti samo bolje. Iz njihove perspektive, tesko da im se moglo desiti ista bolje od skidanja Madura. Koliko god da se ovdje radi o krsenju medjunarodnog prava, za sve tamo je bolje sto je ovako izvedeno fakticki bez ikakvih zrtava nego da je izbio neki gradjanski rat za svrgavanje Madura koji je vrlo vjerovatno bio neminovan.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
- kraljttbvb
- Kontakt:
Ja kad vidim da mi brico za 6 minuta uzme 8 KM za šišanje, tacno poželim da sto prije ocelavim 
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
- BosniaBoston
- Kontakt:
Ma vala ne znam čemu taj sitni sićar mentalitet, najbolje da za dvije marke sišaju. Bitno je da je usluga kvalitetna i dobro odradjena, a koliko vremena ili materijala se iskoristi koga briga
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
50% mu je approval rating, tako da nije tacno.OldTownDistrict je napisao/la: ↑04 jan 2026, 12:09. Narcisticki pedofil se trese kao nikad i ima nikad goru popularnost
- Shategabri
- Kontakt:
Đe se ti šišaš za 8 KMkraljttbvb je napisao/la: ↑04 jan 2026, 13:33Ja kad vidim da mi brico za 6 minuta uzme 8 KM za šišanje, tacno poželim da sto prije ocelavim![]()
Koševo Zapad
Pa to i jeste valjda odlika kvalitetnog frizera, da te odradi kako treba a da to ne traje ko okretanje jarca na ražnju. Jednom otišao kod jednog lika, kako sam sjeo na stolicu ukucao 124 na mobitel da mi je odma pri ruci pošto sam očekivao svakog momenta da padne u komu. Šišao me haman sat, dekubitus mi se na guzici otvorio.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
Fakat gdje se to možeš ošišati za 8 maraka i 6 minuta ?
40 minuta je okej za sisanje i bradu. Naravno i trebaju ljudi da naplate. Dosta su oni sisali za 5 maraka.
40 minuta je okej za sisanje i bradu. Naravno i trebaju ljudi da naplate. Dosta su oni sisali za 5 maraka.