Reprezentativci (fudbal)

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

BABADZO
Kontakt:

Re: Reprezentativci (fudbal)

Post Postao/la BABADZO » 21 feb 2014, 20:15

MrMuscle je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:
harishp je napisao/la:Ili gospon Misicko sa svojom sporet dezinfekcijom
:lol: :lol:
Ma Mr Muscle.. protiv mrlja naslaga i dosada ,, :roll:
A sto se ovog slucaja tice konkretno.. Pa vjeruj postao sam u zadnje vrijeme i indiferentan.. kad znam kakvi paramecijumi rade u Savezu i kakva letva nam je selektor,.... Otkrio sam da nema potrebe za nerviranjem jer mogu samo sebi naskoditi, a mag ce i dalje nastaviti raditi po svom.. Praviti prciju od drzavne reprezentacije... Al valjda ce i nama nekad svanuti pa da isti dobije sut kartu u jednom pravcu bez moguceg povratka pa i u BiH (sad msm na drzavu)...

On je vec dokazao da je levat prve klase gubljenjem igraca koje smo mogli uzeti od dr. da se samo ovaj malo angazovao, al jbg napor je to... Njegove mozdane celije se brzo umore.... Al levat uspije izgubiti i igrace koji su vec po nasom zastavom... Ako ne dobije otkaz nakon SP, ovu reprezentaciju treba ukinuti jer ocigledno ona ne postoji da usrecuje narod, vec postoji iz nekih dr. razloga.. Prevashodno zbog prodaje... Al kad on dobije otkaz onda neka i ti debili sami sebe ''banuju'' tj. da i oni odj.ebu... piric i jaha prvi....
A Juki dati ingerenciju i poziciju njih obojice.. Jer je on kao individua mnogo uspjesniji nego njih dvojica kad im se sastavi sve dobro sto su uradili u reprezentaciji...
Hajd pokrij se svegati,ti bi da ti jedna dijasporska seljacina sa zavrsenom srednjom bude prvi covjek reprezentacije ?! :shock:

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 21 feb 2014, 20:29

Virtu4l je napisao/la:
MrMuscle je napisao/la:Otkrio sam da nema potrebe za nerviranjem jer mogu samo sebi naskoditi, a mag ce i dalje nastaviti raditi po svom..
Upravo ;)
E pa to njegovo moze biti (a bice ako nastavi, tj. ako ostane selektor) pogubno za nas.... Izgubiti ovoliko igraca za BiH nije zanemarljivo, a dr. Suli je zajedno sa Pirketom i Jahom apsolutno ''najzasluzniji'' za to...

Nije ni on bas toliki telac shvata i on da ide protiv svih (ne svih ima ih ovdje 5-6 koji su za njega i za njegove radnje) al ebiga ide do kraja implementirati i reformisati svoju i burazeru zamisao....

''Nasa Bosna je nasa prcija, raditi cemo sa njom sta hocemo, Germania Agentura i mi smo BiH, a ne ovih 2,5 miliona koji navijaju za nju (namjerno pisem 2,5mil, sumare i majorizovane ne racunam)...

@BABADZo (ili whatever) Da... covjek nema nista od skole al' je za BiH (msm repku) uradio stostruko vise nego fakultetlije Jaha i Pirke zajedno.... Covjek nije nista u savezu a dovodi nam igrace (ide o svom trosku, trosi svoje pare, dok ovi su za te akcije placeni, a nista ne rade)... Pokazao je da zna, dovedjenem Kolasinca, Izeta, ovog malog Salanovica itd.. A jaha i Pirke su dokazali da ne znaju nista.. Dzaba im sto dr. diploma, kad su nestrucni.. Kao da su fakultet u Travniku zavrsili.... A takvim sto prije sut kartu dok zajendo u dosluhu sa selektorom (pokusajem od selektora) nisu totalno napravili rupturu u BiH fudbalu...
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO

Budi dio ŽELJE, budi Željovac...

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 21 feb 2014, 20:49

Virtu4l je napisao/la:
MrMuscle je napisao/la:Otkrio sam da nema potrebe za nerviranjem jer mogu samo sebi naskoditi, a mag ce i dalje nastaviti raditi po svom..
Upravo ;)
:mrgreen:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 21 feb 2014, 20:51

Mišićavi je shvatio poentu, to me raduje. Gajba piva, roštilj, ponoć i utakmica...
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

vivaILchelik
Kontakt:

Post Postao/la vivaILchelik » 22 feb 2014, 11:48

slika
slika
¤ ¤ 1970/1971; 1971/1972 -Prvak MitEuropa Kupa;
¤ ¤ 1975-Prvi u grupi Intertoto kupa;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996; 1996/1997 - Sampioni BiH;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996 - Osvajaci kupa BiH

firefirefirely
Kontakt:

Post Postao/la firefirefirely » 22 feb 2014, 12:11

BABADZO je napisao/la:
Hajd pokrij se svegati,ti bi da ti jedna dijasporska seljacina sa zavrsenom srednjom bude prvi covjek reprezentacije ?! :shock:
Mislis na Safeta Saju?? Slazem se u potpunosti :mrgreen:
vivaILchelik je napisao/la:
slika
slika
Opet slucaj Ibrahimovic :roll: Iskreno se nadam da ce se nesto promijeniti do njegovog 21.rodjendana, jer se vidi da i porodica jos uvijek zeli da igra za BiH ..

A za ovog ispod Gargamela.. Joj Hamoo vidi mu glavee

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 22 feb 2014, 12:55

SLučaj Ibrahimović? Kakav je tu slučaj bio. Čovjeku Bosna nije ni u peti bila. Osim u Sinanovoj zbirci bajki
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 22 feb 2014, 12:59

VanBasten je napisao/la:SLučaj Ibrahimović? Kakav je tu slučaj bio. Čovjeku Bosna nije ni u peti bila. Osim u Sinanovoj zbirci bajki
Strašno je koliko su ovi klinci uzeli sebi za pravo, pa jbt, oni imaju 18-19-20 godina i odmah bi u A tim, još ucjenjuju. Ne mogu da vjerujem da su Tankovićevi ovako reagovali.
Voli te tvoje Sarajevo.

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 22 feb 2014, 13:06

Virtu4l je napisao/la:
VanBasten je napisao/la:SLučaj Ibrahimović? Kakav je tu slučaj bio. Čovjeku Bosna nije ni u peti bila. Osim u Sinanovoj zbirci bajki
Strašno je koliko su ovi klinci uzeli sebi za pravo, pa jbt, oni imaju 18-19-20 godina i odmah bi u A tim, još ucjenjuju. Ne mogu da vjerujem da su Tankovićevi ovako reagovali.
Ma ništa brate.
Ove pare od SPa, i ono što će se još uliti kao posljedica plasmana kroz nove sponzore i slično. Sve uložiti u rekonstrukciju i unaprijeđenje rada s mladima u domovini. Pogledati kako to rade u Holandiji, Belgiji.. ako ništa dovesti par ljudi koji su radili u njihovim savezima na razvoju strategije i implementaciji na tom planu...
I gurati maksimalno naše domaće igrače, kroz mlade selekcije... eh ako ispa'ne neki Messi vani i još k tomu ima patriotske osjećaje i želi igrati samo za nas, to i završiti. I to je to. Potencijal u domovini je svakako mnogo veći nego vani, samo fali sistem koji će to odgojiti.
Najbliže sam sad, nakon ovog svega, toj soluciji.
Zadnja izmjena: VanBasten, dana/u 22 feb 2014, 13:16, ukupno mijenjano 1 put.

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 22 feb 2014, 13:12

eh, da... Da su stvari poredane kako treba, a ne naopako... Danas bi trebala frka biti i glavna vijest Marić, a ne Tanković. Al eto..

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 22 feb 2014, 13:15

a sto je najgore, niko nista ne radi po tom pitanju da se unaprijedi sistem nego se gledaju neke druge stvari gdje se lova moze brzo okrenuti za licne interese ili interese manjih grupa
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 22 feb 2014, 13:23

Bosniacum Lilium je napisao/la:a sto je najgore, niko nista ne radi po tom pitanju da se unaprijedi sistem nego se gledaju neke druge stvari gdje se lova moze brzo okrenuti za licne interese ili interese manjih grupa
Zasad, vrlo malo. Sjećam se da je to Ivica spominjao još dok je Komitet bio n ačelu, prije 2-3 godine. I nisam se slagao s njim u cjelosti. Da se sve usmjeri u domaće igrače, u zemlji.
Međutim, ova zadnja dešavanja, natjerala su me da razmislim ponovo o tome. I da promjenim mišljenje. Bio je u pravu.

Eh sad... ostaje da vidimo hoćel se šta pokrenuti u tom smjeru. A mora. Ovo nam je potrebnije nego išta!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 22 feb 2014, 13:27

Ne može se to pokrenuti jer je u modi instant uspjeh
Voli te tvoje Sarajevo.

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 22 feb 2014, 13:34

Virtu4l je napisao/la:Ne može se to pokrenuti jer je u modi instant uspjeh
Ama nek' puste oni modu. I Begić i co... nek zadaju plan, i kažu, od danas naša vizija je takva. Kraj priče.

Djorkaeff
Kontakt:

Post Postao/la Djorkaeff » 22 feb 2014, 13:35

VanBasten je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:Ne može se to pokrenuti jer je u modi instant uspjeh
Ama nek' puste oni modu. I Begić i co... nek zadaju plan, i kažu, od danas naša vizija je takva. Kraj priče.
Neka se okrenu našim klubovima, i omladinskim pogonima. Za 5 do 10 godina bi imali sistem i ne bi morali moljakati po evropi.
Iako uce njemacku skolu jos uvjek ne znaju sastavit parolu

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 22 feb 2014, 13:39

Davno je Begić predstavio svoj četverogodišnji plan. Drago mi je što se od njega ne odstupa ni milimatar, bez obzira na sve moguće i nemoguće pritiske. Izgleda da su neprijatelji toga puno ozbiljniji nego što sam mislio. Sva ova dešavanja posljednjih dana su dokaz koliko su nekome trn u oku. Pažnja se vrlo precizno skreće sa nekih ključnih stvari, a okreću se prema stvarima koje su privlačnije lako zavodljvoj masi.

Stavovi NSBiH se ne mijenjaju, to je ono što me veoma raduje, pritisci se mudro ignorišu, a vrijeme će opet pokazati ko je bio u pravu.
Voli te tvoje Sarajevo.

Unknown Genius
Kontakt:

Post Postao/la Unknown Genius » 22 feb 2014, 13:43

@Djorkaeff

U pravu si. Nevjerovatno je koliko talenata u ovoj našoj državi ima, što se sporta općenito tiče, samo da se više ulaže. Ovako i sam znam masu slučajeva gdje se baš veliki talenti odluče za prestanak treniranja jer više nema smisla ni uvjeta, što je žalosno.
A što je još gore, znam njih 2-3 koji su ovdje sa 15-16 godina bili prosječni igrači, niko ih nije shvatao ozbiljno, odu u Njemačku i ubrzo zaigraju za u21 timove Aahlena, Arminie Bielefeld i sl. Šta bi tek onda ovi najbolji uradili u takvim uslovima tamo i koliko bi ih država pogurala i unaprijedila?!
Moje ime ovdje od sad znači pravda.

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 22 feb 2014, 13:49

Virtu4l je napisao/la:Davno je Begić predstavio svoj četverogodišnji plan. Drago mi je što se od njega ne odstupa ni milimatar, bez obzira na sve moguće i nemoguće pritiske. Izgleda da su neprijatelji toga puno ozbiljniji nego što sam mislio. Sva ova dešavanja posljednjih dana su dokaz koliko su nekome trn u oku. Pažnja se vrlo precizno skreće sa nekih ključnih stvari, a okreću se prema stvarima koje su privlačnije lako zavodljvoj masi.

Stavovi NSBiH se ne mijenjaju, to je ono što me veoma raduje, pritisci se mudro ignorišu, a vrijeme će opet pokazati ko je bio u pravu.
Brate, mora konačno i ovaj nacionalni ključ u izboru omladinskih selektora deponovati na smetljište historije. Koga normalnog interesuje jel selektor naš Hrvat, naš Srbin, ili Bošnjak? Dajte stručne i proaktivne ljude koji znaju kako se rade neke stvari, nek svi budu naši Hrvati što se mene tiče...
Hoću kampove svako 3-4 mjesca, raznih uzrasta..
Hoću da se uvede uslov da ne možeš ni u jednom klubu koji se takmiči pod otkiljem Saveza ne može sa djecom starijom od pionira raditi čovjek bez najmanje B licence, kamoli bez. Da se pooštri kriterij i u samom licenciranju, koji mensečini liči na one fakultete po Travniku...
itd.. itd..

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 22 feb 2014, 15:03

Što prije shvatite da ipak nismo toliko talentovani lakše će vam biti, to o uslovima je šuplja priča ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: boatenkk i 13 gostiju.