Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

dscile
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la dscile » 07 jan 2026, 07:26

Realno jeste presmijesno da neko misli da stranci znaju za Sarajevo zbog ZOI ili Valtera :mrgreen:

Zbog ZOI znaju mozda neki zaludjenici u zimske sportove. I to bas zaludjenici, jer je ovo bilo prije 40 godina, a garantujem da 99% ovog foruma (a da ne pricamo ovako generalno populacije) ne zna gdje su ni kad je ni gdje je prosla ili buduca zimska olimpijada.

A za Valtera jos jace. Za njega vise ne znaju ni ove nove generacije djece, samo mi koji smo odrasli na partizanskim filmovima.. A kamoli da ce neko reci: EEE Sarajevo? Pa da, Valter ga je branio. :urnebes:

Sve u svemu, generalno debilna diskusija koji grad je ljepsi i poznatiji. Djeluje kao neka svadja iz osnovne skole. Bio sam u oba grada, i iskreno, lijepi su mi i jedan i drugi. Ali prije bih licno odabrao Zagreb, iz vise razloga.

JayCatwright
Kontakt:

Post Postao/la JayCatwright » 07 jan 2026, 08:08

još jedno jutro još jednom pokvaren novi tramvaj kojeg je nabavio onaj mlinto Šteta, najgori javni prevoz u evropi imamo

huntingseason
Kontakt:

Post Postao/la huntingseason » 07 jan 2026, 08:30

dscile je napisao/la:
07 jan 2026, 07:26
Realno jeste presmijesno da neko misli da stranci znaju za Sarajevo zbog ZOI ili Valtera :mrgreen:

Zbog ZOI znaju mozda neki zaludjenici u zimske sportove. I to bas zaludjenici, jer je ovo bilo prije 40 godina, a garantujem da 99% ovog foruma (a da ne pricamo ovako generalno populacije) ne zna gdje su ni kad je ni gdje je prosla ili buduca zimska olimpijada.

A za Valtera jos jace. Za njega vise ne znaju ni ove nove generacije djece, samo mi koji smo odrasli na partizanskim filmovima.. A kamoli da ce neko reci: EEE Sarajevo? Pa da, Valter ga je branio. :urnebes:

Sve u svemu, generalno debilna diskusija koji grad je ljepsi i poznatiji. Djeluje kao neka svadja iz osnovne skole. Bio sam u oba grada, i iskreno, lijepi su mi i jedan i drugi. Ali prije bih licno odabrao Zagreb, iz vise razloga.
Pa i ja bih prije odabrao Zagreb a iz Sarajeva sam.
Naravno, sa aspekta uređenosti, infrastrukture, prilika, grada kao grada.

Al' s historijskog aspekta - Zagreb i Sarajevo se ne mogu porediti. I olimpijada je jedan od tih aspekata. Opsada, atentat, spoj istoka i zapada itditd.

To je jednostavno tako i ne mozes porediti Sarajevo sa Zagrebom.

Kad smo već kod teme gradova, Bukurešt je na mene ostavio lijep utisak.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 07 jan 2026, 09:14

dscile je napisao/la:
07 jan 2026, 07:26
Kinezi jedino zbog Valtera i znaju, to mi pričao čovjek koji je išao na turistički sajam u Pekingu ispred TZ, kaže dovoljno samo da se pojaviš i pustiš im isječak iz filma, i odma imaš popunjeno za cijelu godinu sa aranžmanima.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 07 jan 2026, 09:22

deset tramvaja vozi, trolejbusa nema. Nevjerovatan narativ se stvorio, svi, ali svi su krivi osim ljudi koji su na vlasti. Ludilo.
Šef Turističke zajednice KS relativizuje probleme građana u Sarajevu poredeći s "haosom u Stockholmu"

:bow: :bow: :bow: :bow:
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

FKSzuti
Kontakt:

Post Postao/la FKSzuti » 07 jan 2026, 10:28

JayCatwright je napisao/la:
07 jan 2026, 08:08
još jedno jutro još jednom pokvaren novi tramvaj kojeg je nabavio onaj mlinto Šteta, najgori javni prevoz u evropi imamo
Kako misliš imamo :urnebes:

emir18
Kontakt:

Post Postao/la emir18 » 07 jan 2026, 10:59

Uz Berlin jedini grad u modernoj historiji (Evropa) koji je bio razoren totalno, sva infrastruktura uništena, unazađen 30+ godina i opet se uzdigao iz pepela, mana ima, a kako i ne bi bilo kad političari kradu, zadnjih 5 godina počelo se ulagati i ima nekih pomaka, grad koji u okolici ima 3 planine, toliko izletišta, na jednoj strani Bentbaša koja je nažalost zapuštena na drugoj vrelo Bosne, u Starom gradu gdje god kreneš imaš šta vidjeti, da nedostaje uređenosti to svi znamo.

Nedostaje parkova za djecu osim Centra Safet Zajko svaka čast čovjeku kako je uredio prostor.
Ovima kojima je Sarajevo ružno imaju mahanje.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”

TefalTava
Kontakt:

Post Postao/la TefalTava » 07 jan 2026, 11:13

tiketoke je napisao/la:
07 jan 2026, 08:48
slika
I sta je ovo cudno jbt skijaska jakna :urnebes: :urnebes: nije deset milja nego milju jbt :mrgreen:

slika

Zamisli da je vidjen u Colmar jakni bilo bi ja rasipništva :lolno:
Zadnja izmjena: TefalTava, dana/u 07 jan 2026, 11:16, ukupno mijenjano 1 put.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 07 jan 2026, 11:16

emir18 je napisao/la:
07 jan 2026, 10:59
Uz Berlin jedini grad u modernoj historiji (Evropa) koji je bio razoren totalno, sva infrastruktura uništena, unazađen 30+ godina i opet se uzdigao iz pepela, mana ima, a kako i ne bi bilo kad političari kradu, zadnjih 5 godina počelo se ulagati i ima nekih pomaka, grad koji u okolici ima 3 planine, toliko izletišta, na jednoj strani Bentbaša koja je nažalost zapuštena na drugoj vrelo Bosne, u Starom gradu gdje god kreneš imaš šta vidjeti, da nedostaje uređenosti to svi znamo.

Nedostaje parkova za djecu osim Centra Safet Zajko svaka čast čovjeku kako je uredio prostor.
Ovima kojima je Sarajevo ružno imaju mahanje.
Nije ružan svima onim koji dolaze sa hrvatskim, srpskim, slovenskim tablicama (da ne nabrajam ostale), to je bitno.
Koševo Zapad

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 07 jan 2026, 11:18

Nemanja99 je napisao/la:
07 jan 2026, 00:40
Bundesliga je napisao/la:
07 jan 2026, 00:05
Sarajevo je daleko poznatiji grad od Zagreba, to je činjenica. Spomeni nekome Sarajevo u svijetu, odmah znaju za Olimpijske Igre, Valter Brani Sarajevo itd. Eh sad, koji je ljepši, rekao bih Sarajevo. Zbog arhitekture, geografskog položaja itd. A da su nešto lijepi gradovi - nisu nijedan.
Wtf, pa devedeset posto nas na ovom športskom forumu ne zna gdje su se održale prošle ZOI, kamoli netko u svijetu zna za one 1984.
Valter brani Sarajevo :rol:
Nekad je to bilo daleko popularnije.
Drugo je što danas mlađarija ne prati sport skoro nikako.
Ova dječurlija ne zna ni ko je bio prvak Engleske prošle godine u fudbalu, a da zna gdje su održane zadnje ZOI.
Koševo Zapad

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 07 jan 2026, 11:23

Eno u ZG, koji ima 445 ekipa za ciscenje, kukaju na paralizu grada zbog 10 centi snijega, a u SA bi ljude koji nemaju osnovnu opremu, a ovu sto imaju je raspadna, na lomacu zbog najveceg snijega u zadnjih 10 godina koji je neprestano padao 24 sata.

OldTownDistrict
Kontakt:

Post Postao/la OldTownDistrict » 07 jan 2026, 11:54

JayCatwright je napisao/la:
07 jan 2026, 08:08
Nije istina
"Nemam vremena da se vise bavim Zeljom, a dok investitor ne udje ne interesuje me vise ni kad ni s kim igra" - NoDi80

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 07 jan 2026, 11:56

nemoguce kakvo kukanje zbog snijega, nema osobe da ne sere sto nije ocisceno, sta ucini par godina bez snijega oa se stekne osjecaj da je majami i da treba da bude beč, ono gledam cikago i njujork sa snijegom, isti qrc, ocisceno gdj je bitno

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 07 jan 2026, 12:03

Shategabri je napisao/la:
07 jan 2026, 11:18
Nemanja99 je napisao/la:
07 jan 2026, 00:40
Bundesliga je napisao/la:
07 jan 2026, 00:05
Sarajevo je daleko poznatiji grad od Zagreba, to je činjenica. Spomeni nekome Sarajevo u svijetu, odmah znaju za Olimpijske Igre, Valter Brani Sarajevo itd. Eh sad, koji je ljepši, rekao bih Sarajevo. Zbog arhitekture, geografskog položaja itd. A da su nešto lijepi gradovi - nisu nijedan.
Wtf, pa devedeset posto nas na ovom športskom forumu ne zna gdje su se održale prošle ZOI, kamoli netko u svijetu zna za one 1984.
Valter brani Sarajevo :rol:
Nekad je to bilo daleko popularnije.
Drugo je što danas mlađarija ne prati sport skoro nikako.
Ova dječurlija ne zna ni ko je bio prvak Engleske prošle godine u fudbalu, a da zna gdje su održane zadnje ZOI.
Al koliko je ovo istina.Drzao ja instrukcije dvojici momaka s fita iz jajca i nesto se zapricali oko puta do Mostara i Jablanici.Ja spomenuh grad Hasana Salihamidzica i Mirze Teletovica.Dva momka znaci 21 godina nikad nisu culi za njih :mrgreen:

leo1946
Kontakt:

Post Postao/la leo1946 » 07 jan 2026, 12:40

Kako su mi simpaticni ovi istocni susjedi kad mi izbaci video kako njih 5-10 u nekoj kafancugi ili supi za bozic, pijani ko deve, urlicu o kosovu, boju, dusanima, muslimanima i to. Malo se napiju, muda porastu al samo da glasnije pjevaju. Vise od toga - a-a. Svake godine oni vicu dogodine smo tamo i vamo :urnebes:
1946-1987

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 07 jan 2026, 12:56

sljivo je napisao/la:
07 jan 2026, 11:56
nemoguce kakvo kukanje zbog snijega, nema osobe da ne sere sto nije ocisceno, sta ucini par godina bez snijega oa se stekne osjecaj da je majami i da treba da bude beč, ono gledam cikago i njujork sa snijegom, isti qrc, ocisceno gdj je bitno

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 07 jan 2026, 13:06

sljivo je napisao/la:
07 jan 2026, 11:56
Bitno je da se sere i da se kuka. Nije bitno zbog čega.
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 07 jan 2026, 13:10

Gdje je bitno očišćeno? U Tuzli ispred pošte nije očišćeno, niti jedna sporedna ulica nije očišćena, evo konkretno ja sam u naselju 15tak hiljada ljudi ima sigurno, put od hitne prema glavnoj saobraćajnici nije očišćen,treći dan je ovako. U istom okruženju se nalazi i obdanište, kraj posla mi obdanište nije očišćeno, pristupni sporedni put za bolnicu nije očišćen, 80% stanovnika Tuzle nije vidjelo nikakvo čišćenje ni ništa, nigdje onih kamiona što posipaju so..o hodanju po trotoarima da ne pričam..Osnovne ljudske potrebe da odu do apoteke, prodavnice, do posla su zanemarene..Raspust je krenuo,autobusi rjeđe idu,ljudi nemaju čime na posao otići jel to normalno?
Parking na Panonskom i na velikim parking površinama očišćen, kod mene u naselju gdje ljudi ŽIVE i RADE i PLAĆAJU parking nije očišćeno, kome ga plaćam, za šta? Jel to normalno? Ja neću da mi nenormalno bude normalno, neću da zapošljavaju j.ebačice na mjesto administrativnog radnika ako nemaju koga da očisti ulicu.Palo mi drvo ispred zgrade,oštetilo 2 auta, drvo u Sarajevu ubilo ženu, to je normalno jel? J.ebem mater i vama i ovim prije vas!
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 07 jan 2026, 13:11

Pa ima razloga da se kuka, ovaj grad čine i djeca, srednjoškolci, studenti koji ne voze, ovaj snijeg je potpuno paralizirao javni prevoz, ukoliko je to narod "sere bez razloga", onda ne znam.

Isto tako stariji, trudnice, invalidi, slijepe osobe su sastavni dio našeg društva, nije baš svima jednostavno kao raji sa forumima sa svojim 4x4 mašinama, koje uopće ne pogađa snijeg , odnosno (ne)čišćenje istog.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: VivaLaStella i 7 gostiju.