Ja se svake godine nadam skudetu! Lani, preklani, prije 3 godine, prije 5... kad smo najgori bili ja sam se lozio na skudeto. Pa nekad se nada ugasi u 5. kolu, nekad 7., nekad u 10. ali sam se vazda lozio. I sad dosli do 21. kola, stalno, od prvog kola smo prvi i sad bih trebao da se lozim na cetvrto mjesto?? Pa ako je to čar navijanja i ako je to fudbal... onda sam ja u zabludi cijeli zivot. Ja se frapiram kad procitam da nam skudeto nije cilj! Znam ja da Juventus i Inter imaju bolje ekipe i da ne zaostaju puno za nama, da ima puno do kraja i da ce bit super da izborimo ligu prvaka. Nisam konj pa da ne znam sta je realno! ali da se lozim na cetvrto mjesto a moj klub od pocetka sezone pa do 21. kola stalno na prvom mjestu???!! To mi niko ne moze objasnit da je to normalno za jednog navijaca.ronaldo99 je napisao/la: ↑15 feb 2021, 14:09Zenga je napisao/la: ↑15 feb 2021, 09:11Milan je uzeo 12 od mogućih 21p od početka 2021 (porazi vs Juve, Atalanta, Spezia), te igrao 120min vs Torina u kupu, i ispali vs Intera. Naredne dvije utakmice su jako bitne, jer su obe za 6p. Svakako očekivam žestoku bitku do zadnjeg kola za CL plasman.
Četiri ekipe su dale više golova od Milana, a tri ekipe primile manje. Ukupno četiri ekipe imaju bolju/jednaku gol razliku kao Piolijevi aduti. Sve to sugeriše da Milan nije vrijedan Scudetta, zato spustite očekivanja![]()
Ne znam da je iko ovdje od nas u nekom zanosu za skudeto,svi i dalje ocekujemo ta top4 mjesta za LP, sto se pak skudeta tice vecina nas je ovdje i rekla i govorila da nakon 25 kola ako se bude tu gdje smo sad onda vec se apetiti mjenjaju,a evo idu te tekme koje ce biti te sto ce pokazati dalji smjer nase sezone,Inter pa Roma,ako obe izgubimo o skudeto ne treba vise ni spominjati,a onda nam slijedi grcevita borba za top4
AC Milan - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma
Re: AC Milan
Onaj niz igara nakon korona pauze je bila Piolijev peak, ono više nikad nećemo gledati. Nestvarno dobra igra. 
Forma jest u silaznoj putanji već neko vrijeme, djelom radi povreda i umora, a dijelom i toga da su protivnici pročitali Piolija jer smo dosta utakmica odgledali gdje su protivnici odigrali u egalu sa nama. Samo je razlika i prednost u tome što se dosta bodova skupilo onako na mišiće ili individualni kvalitet, što meni lično ni ne smeta sve dokle se pobjeđuje.
Meni nikakav skudeto nije u glavi, za početak mi je bitno izboriti top 4. A budemo realni, iako se stvorila solidna bodovna zaliha od ostalih, ništa nije još 100% sigurno jer bi jedan lošiji niz rezultata sve zakomplikovao i vratio na početak. Nazovite me negativcem ili kako već hoćete, ali ponukani iskustvom, toliko puta je ovaj klub sam sebi saplitao noge da ću u LŠ istinski vjerovati jedino kad je i matematički obezbjede.

Forma jest u silaznoj putanji već neko vrijeme, djelom radi povreda i umora, a dijelom i toga da su protivnici pročitali Piolija jer smo dosta utakmica odgledali gdje su protivnici odigrali u egalu sa nama. Samo je razlika i prednost u tome što se dosta bodova skupilo onako na mišiće ili individualni kvalitet, što meni lično ni ne smeta sve dokle se pobjeđuje.
Meni nikakav skudeto nije u glavi, za početak mi je bitno izboriti top 4. A budemo realni, iako se stvorila solidna bodovna zaliha od ostalih, ništa nije još 100% sigurno jer bi jedan lošiji niz rezultata sve zakomplikovao i vratio na početak. Nazovite me negativcem ili kako već hoćete, ali ponukani iskustvom, toliko puta je ovaj klub sam sebi saplitao noge da ću u LŠ istinski vjerovati jedino kad je i matematički obezbjede.

Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
Ti vrlo često jesi negativan al ovo sto si sad napisao je realnost 

Il Club più titolato al mondo!
- OldFashioned
- Kontakt:
Negativnost se često poistovjećuje sa realnošću što jednostavno ne može jedno s drugim.
Nakon onakvog šamara od Spezie, zaista se nadam da ih je Piolio dobro pomazio u svlačionici i na treninzima.
Nedopustiv pristup utakmici.
Nakon onakvog šamara od Spezie, zaista se nadam da ih je Piolio dobro pomazio u svlačionici i na treninzima.
Nedopustiv pristup utakmici.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.
Tu se prvo Pioli mora zapitati, pa tek onda igrači. Opet kažem, kad čitav tim onako loše odigra, to više nije stvar pojedinaca već taktički propust.
Mislim ok, zajebeš se, pogriješiš u postavci, protivnik te nadmudri itd., sve je to normalno i dešava se svakom treneru... ali oni su i u drugom poluvremenu nastavili sa istim planom i taktikom (ako se ono uopšte može nazvati taktikom), što znači da je svjesno u drugo poluvrijeme ušao sa istom postavkom igre, očekivajući boga pitaj šta iako je bilo evidentno da ništa ne funkcioniše. Kasnije tokom utakmice je već bilo kasno ispravljati krivu Drinu sa onim izmjenama jer se unijela nervoza i nesigurnost među ekipu.
Mislim ok, zajebeš se, pogriješiš u postavci, protivnik te nadmudri itd., sve je to normalno i dešava se svakom treneru... ali oni su i u drugom poluvremenu nastavili sa istim planom i taktikom (ako se ono uopšte može nazvati taktikom), što znači da je svjesno u drugo poluvrijeme ušao sa istom postavkom igre, očekivajući boga pitaj šta iako je bilo evidentno da ništa ne funkcioniše. Kasnije tokom utakmice je već bilo kasno ispravljati krivu Drinu sa onim izmjenama jer se unijela nervoza i nesigurnost među ekipu.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
Raja znal se kako je Romagnoli?
"It'll be born here and it'll always be a team of great talent. On this splendid night, its colors will be given, the black and blue with a golden background of stars. It'll be called Internazionale, because we are brothers of the world."
Super, hvala Bogu
"It'll be born here and it'll always be a team of great talent. On this splendid night, its colors will be given, the black and blue with a golden background of stars. It'll be called Internazionale, because we are brothers of the world."
- OldFashioned
- Kontakt:
Da Rope, trener se prvi mora zapitati.
Jer ne možeš nakon onakvog prvog poluvremena ući u drugo faktički još gori.
Iduće utakmice su najveći test ove ekipe.
Jer ne možeš nakon onakvog prvog poluvremena ući u drugo faktički još gori.
Iduće utakmice su najveći test ove ekipe.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.
Nadam se da ce samo rezerve igrat u BG, domacini ce ginut kao da je 94-a, ekipe sa nasih prostora cesto igraju najbolje protiv najboljih: u ovom slucaju Milan ima ogromno ime, ali ne i toliko jaku ekipu.
Tata - Dalot,Gabbia,Tomori,Kalulu - Krunic,Tonali,Meite - Hauge,Samu,Mandzo
Iako ce vjerovatno igrati i Romagnoli/Kjaer, Calabria, Bennacer, Rebic i Leao, neki kombinovani sastav, sto mi se nimalo ne djasvi. Inter nema nikakvih obaveza prije nedjelje i derbija. Ja bi samo onu djecu pozvao kao rezerve, Olzera i ekipu, te ostavio Zlatana i glavne igrace kuci da odmore.
Tata - Dalot,Gabbia,Tomori,Kalulu - Krunic,Tonali,Meite - Hauge,Samu,Mandzo
Iako ce vjerovatno igrati i Romagnoli/Kjaer, Calabria, Bennacer, Rebic i Leao, neki kombinovani sastav, sto mi se nimalo ne djasvi. Inter nema nikakvih obaveza prije nedjelje i derbija. Ja bi samo onu djecu pozvao kao rezerve, Olzera i ekipu, te ostavio Zlatana i glavne igrace kuci da odmore.
- muha milanez
- Kontakt:
Može se fin sastav sklopit i od nestandardnih igrača uz par glavnih naravno, mislim da će tako i biti. Rebic- Hakan - Samu i u vrhu Mandžukić, pretpostavljam ovako naprijed.
Tonali i Meite sredina, nazad kapiten i Tomori, bekovi Dalot i Calabria. Tata na golu.
Taman za pobjedu 1-2.
Tonali i Meite sredina, nazad kapiten i Tomori, bekovi Dalot i Calabria. Tata na golu.
Taman za pobjedu 1-2.
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..
- OldFashioned
- Kontakt:
Još ne mogu zaboraviti način na koji smo igrali, baš me dotukao onakav poraz gdje smo u svakom segmentu fudbalske igre bili nadigrati od ispodprosječne ekipe cijelih 90+ minuta : /
Igraju protiv Zvezde ne protiv Sparte Praha. Trebat ce dosta jaci sastav od ovog inace ce ispusiti na Marakani.muha milanez je napisao/la: ↑16 feb 2021, 10:17Može se fin sastav sklopit i od nestandardnih igrača uz par glavnih naravno, mislim da će tako i biti. Rebic- Hakan - Samu i u vrhu Mandžukić, pretpostavljam ovako naprijed.
Taman za pobjedu 1-2.
Ma neka ispuše, još bolje.
Izvesti rezervni sastav, pa ako prođu, prođu. Ako ne prođu, još bolje, potpuni fokus na ligu.
Inače sam bio za to da se igra za coppa trofej, ali u LE se nema smisla previše davati jer su šanse ravne nuli da se osvoji. Pogotovo ne sad kad je na kocki top 4 plasman na ligi ili čak skudeto (za one koje vjeruju).
Izvesti rezervni sastav, pa ako prođu, prođu. Ako ne prođu, još bolje, potpuni fokus na ligu.
Inače sam bio za to da se igra za coppa trofej, ali u LE se nema smisla previše davati jer su šanse ravne nuli da se osvoji. Pogotovo ne sad kad je na kocki top 4 plasman na ligi ili čak skudeto (za one koje vjeruju).
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
- OldFashioned
- Kontakt:
Nisam nikada da se ne ide na sve frontove, imamo dovoljno širine da završimo u prva 4.
Sa ovim sastavom čak nećemo imati prevelikih problema protiv Zvezde.
Sa ovim sastavom čak nećemo imati prevelikih problema protiv Zvezde.
Inače bih i ja išao sa najjačim sastavima, ali situacija u Serie A je sad puno bitnija od nekog LE meča. Može se sklopiti solidna ekipa, a da ne guraš više od 2-3 prvotimca u sastav.
Uzmite u obzir da se oba meča sa CZ igraju između mečeva protiv Intera i Rome, a ne treba ni pričati koliki značaj imaju te dvije utakmice za nastavak sezone. Bilo bi pogubno uvezati tri loša rezultata i to još protiv direktnih konkurenata, to odmah komplikuje stvar na tabeli.
Bezveze trošiti ekipu i rizikovati povrede, ne vrijedi toga.
Uzmite u obzir da se oba meča sa CZ igraju između mečeva protiv Intera i Rome, a ne treba ni pričati koliki značaj imaju te dvije utakmice za nastavak sezone. Bilo bi pogubno uvezati tri loša rezultata i to još protiv direktnih konkurenata, to odmah komplikuje stvar na tabeli.
Bezveze trošiti ekipu i rizikovati povrede, ne vrijedi toga.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
- OldFashioned
- Kontakt:
Ma možemo bez problema proći i sa šarenim sastavom.
Pa nije vala da im Pioli nije davao šansu do sada pa da ih kao sada baca u vatru.
Ne smije im nedostajati želje, igraju za Milan !
Pa nije vala da im Pioli nije davao šansu do sada pa da ih kao sada baca u vatru.
Ne smije im nedostajati želje, igraju za Milan !
Ako ispadnu od CZ njih vis eniko ne dozva. Nece ti oni izborit ni LE a kamoli LS. Negativan rezultat utice na ekipu. Te price o umoru su bezveze. Evo ispali smo iz kupa, izbjegli dvomec s Juventusom pa izgubismo pd Spezie. Da smo igrali kup svi bi ovde rekli izgubili pd umora u kupu. A kad smo bili najumorniji pobjedjivali smo. Tako da broj utakmica nema veze kad si u pozitivnom moodu. Zato se CZ mora izbacit.rope11 je napisao/la: ↑16 feb 2021, 13:14Ma neka ispuše, još bolje.
- OldFashioned
- Kontakt:
Tačno.
- muha milanez
- Kontakt:
Tako je kolega Ruicosta. Meni lično El nije nebitno takmičenje, volio bi da ekipa da maksimum da vidimo kakvo je realno stanje i domet ove ekipe. Više mi je priče o umoru ekipe preko glave, svakako se i raspored malo razvukao, a i nisu amateri.
Večeras će morat biti baš motivisani i energični protiv ekipe koja će poginuti na terenu za dobar rezultat.
Večeras će morat biti baš motivisani i energični protiv ekipe koja će poginuti na terenu za dobar rezultat.
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.