FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
35
23%
2. Borbu za Evropu
75
49%
3. Sredinu tabele
26
17%
4. Borbu za opstanak
18
12%

Ukupno glasova: 154

NoDi80
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la NoDi80 » 29 jun 2025, 13:57

Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 29 jun 2025, 16:17

Nermin Basic je tehnicki direktor TS Galaxi koji je Juzoafricki prvoligas, a Adnan Beganovic iz Travnika je trener tog kluba
Treba ih kontaktirati imaju sigurno nekog napadaca
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Paromlinac

Post Postao/la Paromlinac » 29 jun 2025, 16:35

NoDi80 je napisao/la:
29 jun 2025, 16:17
Nermin Basic je tehnicki direktor TS Galaxi koji je Juzoafricki prvoligas, a Adnan Beganovic iz Travnika je trener tog kluba
Treba ih kontaktirati imaju sigurno nekog napadaca
Imaju Zajmovica :ljepota:

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 29 jun 2025, 16:35

Levin je napisao/la:
29 jun 2025, 11:24
Vrlo interesantna utakmica jučer.

Vidi se da se dosta radilo na defanzivnom segmentu i ne izgleda to uopšte loše. Sinanović me iznenadio, dosta sigurno djeluje i na prvu izgleda kao značajan upgrade u odnosu na Mahmića.

Sredina prilično stabilna, Erik djeluje da mu treba još utakmica da dođe u optimalan ritam a i Radovac izgleda da digao formu.

Linija iza napadača (Pejić, Šošić, Cvetanovski) ne izgleda loše. Pejić je doduše djelovao malo pogubljeno na momente ali hajde prva utakmica pa ne treba odmah kuditi. Generalno dobro se kreće i nefanzivno je vrlo koristan. Par vrlo lijepih lopti Šošića.

U napadu definitivno fali još jedan napadač ako ništa, onda zbog rotacije. Ovdje bi trebalo možda tražiti bržeg napadača koji se razlikuje od sulje i Jaganjaca i koji traži prostor umjesto što igra leđima la golu. Time bismo dobili na širini. Ne znam čemu kritike tolike na Jaganjca, mani ovo izgleda ok skroz. Naravno, trebat će mu utakmica da uđe u ritam ali izgleda obećavajuće.

Ne vidim neke strašne nedostatke osim što bi realizacija mogla biti problem i defanzivno, možda lijeva strana pošto je Alić vrlo ofanzivan. Sve će se bolje vidjeti protiv Zrinjskog pošto očekujem da na terenu bude prvih jedanaest. Ipak se posišje sastavilo tek prije par dana.

Generalno, optimističan sam za utakmicu protiv Kopera ali vidjet ćemo hoće li ovoliki broj izmjena u ekipi biti toliko negativan faktor. Kvalitet mislim da imamo, ostaje samo da se složi i da nas sreća posluži.

*Osmanovic druze.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 29 jun 2025, 18:36

bhsport je napisao/la:
29 jun 2025, 16:35
*Osmanovic druze.
:thumbup:
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 29 jun 2025, 18:55

Levin je napisao/la:
29 jun 2025, 11:24
Vrlo interesantna utakmica jučer.

Vidi se da se dosta radilo na defanzivnom segmentu i ne izgleda to uopšte loše. Sinanović me iznenadio, dosta sigurno djeluje i na prvu izgleda kao značajan upgrade u odnosu na Mahmića.

Sredina prilično stabilna, Erik djeluje da mu treba još utakmica da dođe u optimalan ritam a i Radovac izgleda da digao formu.

Linija iza napadača (Pejić, Šošić, Cvetanovski) ne izgleda loše. Pejić je doduše djelovao malo pogubljeno na momente ali hajde prva utakmica pa ne treba odmah kuditi. Generalno dobro se kreće i nefanzivno je vrlo koristan. Par vrlo lijepih lopti Šošića.

U napadu definitivno fali još jedan napadač ako ništa, onda zbog rotacije. Ovdje bi trebalo možda tražiti bržeg napadača koji se razlikuje od sulje i Jaganjaca i koji traži prostor umjesto što igra leđima la golu. Time bismo dobili na širini. Ne znam čemu kritike tolike na Jaganjca, mani ovo izgleda ok skroz. Naravno, trebat će mu utakmica da uđe u ritam ali izgleda obećavajuće.

Ne vidim neke strašne nedostatke osim što bi realizacija mogla biti problem i defanzivno, možda lijeva strana pošto je Alić vrlo ofanzivan. Sve će se bolje vidjeti protiv Zrinjskog pošto očekujem da na terenu bude prvih jedanaest. Ipak se posišje sastavilo tek prije par dana.

Generalno, optimističan sam za utakmicu protiv Kopera ali vidjet ćemo hoće li ovoliki broj izmjena u ekipi biti toliko negativan faktor. Kvalitet mislim da imamo, ostaje samo da se složi i da nas sreća posluži.

Jesi li siguran da je Osmanovic zamjena za Mahmica :mrgreen: Nesto nisam siguran da je tako. Sjedenje na klupi Seedorfa ima smisla jer je tek dosao za Karamarka vec nisam siguran osim ako nije u pitanju neka manja povreda. Ovaj se ne boji povuci loptu prema naprijed, gurnuti pas, poslati dijagonalu. Prije da ce Osmanovic biti starter nego Karamarko, doduse vidjecemo ubrzo.

Pejić se cini prilicno spor za krilo, meni vise lici na napadaca. I fali nam, bas kako kazes, brz napadac. Jaganjac bolji i korisniji od Krpica.

Vidjecemo i Lagumdziju, ima obicaj da fuli pas 15 metara i napravi sansu protivniku. Cudi me sto Simoni nije dobio priliku, Gojak takodjer. Vidjecemo ko ce igrati desnog beka, nadam se da holandez nije novi Galic :urnebes:

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 29 jun 2025, 19:41

Je li istina da je Nenad Starovlah novi direktor omladinskog pogona

Ko ne zna Starovlah je bio igrac Zeljeznicara dugi niz godina, igrao je za Jugoslaviju
Bio je pomocni trenvog Milanu Ribaru i vodio je Zeljine omladinske kategorije vrlo uspjesno 80tih godina
Bio je trener Jugoslavije U 16 s kojom je igrao finale Europskog prvenstva, vodio je i u 17 reprezentaciju BiH
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 29 jun 2025, 19:46

NoDi80 je napisao/la:
29 jun 2025, 19:41

Ko ne zna Starovlah je bio igrac Zeljeznicara dugi niz godina, igrao je za Jugoslaviju
Bio je pomocni trenvog Milanu Ribaru i vodio je Zeljine omladinske kategorije vrlo uspjesno 80tih godina
Bio je trener Jugoslavije U 16 s kojom je igrao finale Europskog prvenstva, vodio je i u 17 reprezentaciju BiH
Imal sta u ovom stoljecu
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 29 jun 2025, 19:52

irfo je napisao/la:
29 jun 2025, 19:46
NoDi80 je napisao/la:

Imal sta u ovom stoljecu
Bio je trener Jugoslavije u21, vodio je Jugoslaviju A na olimpijskim i mediteranskim igrama

U ovom stoljecu
Bio je direktor akademije i trener Apollon Limassol, trener Omonie Nikozija, klubovi po Grckoj, Crnoj Gori…

On je jedan od najzasluznijih za Zeljine generacije poput one iz polufinala kup Uefa
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 29 jun 2025, 20:21

RatoborniMrmot je napisao/la:
29 jun 2025, 18:55
Jesi li siguran da je Osmanovic zamjena za Mahmica :mrgreen: Nesto nisam siguran da je tako. Sjedenje na klupi Seedorfa ima smisla jer je tek dosao za Karamarka vec nisam siguran osim ako nije u pitanju neka manja povreda. Ovaj se ne boji povuci loptu prema naprijed, gurnuti pas, poslati dijagonalu. Prije da ce Osmanovic biti starter nego Karamarko, doduse vidjecemo ubrzo.

Pejić se cini prilicno spor za krilo, meni vise lici na napadaca. I fali nam, bas kako kazes, brz napadac. Jaganjac bolji i korisniji od Krpica.

Vidjecemo i Lagumdziju, ima obicaj da fuli pas 15 metara i napravi sansu protivniku. Cudi me sto Simoni nije dobio priliku, Gojak takodjer. Vidjecemo ko ce igrati desnog beka, nadam se da holandez nije novi Galic :urnebes:
Vidjet ćemo protiv Zrinjskog. Mislim da će sastav koji istrči protiv njih 90% biti onaj koji će igrati protiv Kopera prvu utakmicu.

Što se riče Osmanovića, djeluje mi dosta dobro. Možda sljedeće sezone bude prva opcija ali, za sad i po mom mišljenju, mislim da će Karamarko imati prednost i da će Sedorf-Karamarko biti taj duo ali, kao što każeš, vidjet ćemo brzo.

Pejić mi je vrlo zanimljiv igrač. Napravio je par grešaka i djelovao malo pogubljeno i kao što kažeš nije pretjerano brz ali voli loptu i ima osjećaj za prostor. Ne mogu da dokučim još šta je Adžem vidio ali ima vremena. Svakako ne mislim da će dobiti prednost ispred Boljevića i Cvetanovskog.

Što se tiče Troupea, očekivao sam da će biti ofanzivniji ali više je fokusiran defanzivno. Par vrlo finih lopti ka naprijed, vrlo siguran nazad i sa loptom. Ako ništa djeluje obećavajuće. Mislim da imamo beka u rangu Herere.

Uglavnom, defanzivnim dijelom sam vrlo zadovoljan. Možda još jedan mlad štoper da bude konkurencija Šukiloviću jer ona njegova nekontrolisana izlijetanja nas mogu mnogo koštati.

Za Lagumdziju ne znam šta da kažem. Odličan na visokim loptama, defanzivno vrlo koristan ali kad treba pas kroz dubinu redovno završi kod protivnika. Realno to je jedino što me nervira kod njega ali ako svede te greške na minimum on i Erik ili Radovac će biti strašna sredina. Fali tu još jedan DMF i malo mi je čudno štoni Simoni nije zaigrao. Možda ga vidimo u sljedećoj. Volio bih vidjeti šta su Adžemovi planovi sa njim.

Da, da. Fali taj brzi napadač. Mislim, uslovno brži. Vidjet ćemo ko će doći. Mada, meni Jaganjac uopšte ne izgleda loše. Sigurno bi mu dao prednost nad Suljom.

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 29 jun 2025, 20:32

NoDi80 je napisao/la:
29 jun 2025, 19:52
irfo je napisao/la:
NoDi80 je napisao/la:

Imal sta u ovom stoljecu
Bio je trener Jugoslavije u21, vodio je Jugoslaviju A na olimpijskim i mediteranskim igrama

U ovom stoljecu
Bio je direktor akademije i trener Apollon Limassol, trener Omonie Nikozija, klubovi po Grckoj, Crnoj Gori…

On je jedan od najzasluznijih za Zeljine generacije poput one iz polufinala kup Uefa
Opet se fula kao sa legendom Curicem, covjek se ne bavi fudbalom vec deset godina, a 20 godina prije toga nista ozbiljno
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 29 jun 2025, 23:41

irfo je napisao/la:
29 jun 2025, 20:32
NoDi80 je napisao/la:
29 jun 2025, 19:52
irfo je napisao/la:

Imal sta u ovom stoljecu

U ovom stoljecu

Opet se fula kao sa legendom Curicem, covjek se ne bavi fudbalom vec deset godina, a 20 godina prije toga nista ozbiljno
Znas kako ja na to gledam, ima ozbiljno iskustvo iza sebe, zna prepoznati igraca i zna da bas i nema para, a mi se vamo raspali sto se tice OP-a. Kontam da bi nas trebao podici na veci nivo za razliku od Curica koji veze nema sa zivotom.

Za nesto ozbiljniju pricu nam treba para koje mi daBogdo da imamo pa da mozes dovesti, navodno, skolovaniji trenerski kadar. Nesto se desava, bolje Statovlah nego onaj mrmot Curic ako se uopste rijesimo debila.

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 29 jun 2025, 23:50

Levin je napisao/la:
29 jun 2025, 20:21
29 jun 2025, 18:55

Vidjet ćemo protiv Zrinjskog. Mislim da će sastav koji istrči protiv njih 90% biti onaj koji će igrati protiv Kopera prvu utakmicu.

Što se riče Osmanovića, djeluje mi dosta dobro. Možda sljedeće sezone bude prva opcija ali, za sad i po mom mišljenju, mislim da će Karamarko imati prednost i da će Sedorf-Karamarko biti taj duo ali, kao što każeš, vidjet ćemo brzo.

Pejić mi je vrlo zanimljiv igrač. Napravio je par grešaka i djelovao malo pogubljeno i kao što kažeš nije pretjerano brz ali voli loptu i ima osjećaj za prostor. Ne mogu da dokučim još šta je Adžem vidio ali ima vremena. Svakako ne mislim da će dobiti prednost ispred Boljevića i Cvetanovskog.

Što se tiče Troupea, očekivao sam da će biti ofanzivniji ali više je fokusiran defanzivno. Par vrlo finih lopti ka naprijed, vrlo siguran nazad i sa loptom. Ako ništa djeluje obećavajuće. Mislim da imamo beka u rangu Herere.

Uglavnom, defanzivnim dijelom sam vrlo zadovoljan. Možda još jedan mlad štoper da bude konkurencija Šukiloviću jer ona njegova nekontrolisana izlijetanja nas mogu mnogo koštati.

Za Lagumdziju ne znam šta da kažem. Odličan na visokim loptama, defanzivno vrlo koristan ali kad treba pas kroz dubinu redovno završi kod protivnika. Realno to je jedino što me nervira kod njega ali ako svede te greške na minimum on i Erik ili Radovac će biti strašna sredina. Fali tu još jedan DMF i malo mi je čudno štoni Simoni nije zaigrao. Možda ga vidimo u sljedećoj. Volio bih vidjeti šta su Adžemovi planovi sa njim.

Da, da. Fali taj brzi napadač. Mislim, uslovno brži. Vidjet ćemo ko će doći. Mada, meni Jaganjac uopšte ne izgleda loše. Sigurno bi mu dao prednost nad Suljom.
Defanzivno nismo izgledali lose, al vidjecemo sve protiv Zrinjskog kako zapravo stojimo i sta je prica.

Suki se zaleti ko kamikaza pa sta bude, a cesto ispadne ili napravi glup faul. Ako nam on bude rezervna opcija **** smo jeza u ledja ako Seedorf bude imao kartone ili gluho bilo kakvu povredu. Jednostavno je grozan, za Adzemov stil fudbala pogotovo jer ne zna lopte. On ne smije biti nikakva opcija na stoperu.

Azzuri
Kontakt:

Post Postao/la Azzuri » 29 jun 2025, 23:55

Da smo izvukli ekipu iz Luksemburga, svi bi mislili da smo već prošli. A ja nisam siguran da je Koper išta bolji. Ovaj žrijeb je povoljniji jer igramo protiv ozbiljnog protivnika i ako ne prođemo – neće biti smak svijeta. Ali daćemo sve da uspijemo” – zaključio je trener Željezničara.

Skinite gace, nemojte ni igrati.. :bow:

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 30 jun 2025, 01:25

Boljevic se prikljucio
6:52 lopta Radovca za Ibraheema (18) koji kao desno krilo baca dva tri igraca
Nadam se da moze igrati i lijevo i desno

European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 30 jun 2025, 02:41

Azzuri je napisao/la:
29 jun 2025, 23:55
Da smo izvukli ekipu iz Luksemburga, svi bi mislili da smo već prošli. A ja nisam siguran da je Koper išta bolji. Ovaj žrijeb je povoljniji jer igramo protiv ozbiljnog protivnika i ako ne prođemo – neće biti smak svijeta. Ali daćemo sve da uspijemo” – zaključio je trener Željezničara.

Skinite gace, nemojte ni igrati.. :bow:
Morate shvatiti da se neke izjave daju i za medije, bolje mi je ovo cuti i da je na oprezu nego prolazimo 100%, imamo novih igraca dosta, novi trener. Favorit su ali to ne znaci da smo se predali.
Fk Željezničar.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 30 jun 2025, 05:33

29 jun 2025, 23:50
Defanzivno nismo izgledali lose, al vidjecemo sve protiv Zrinjskog kako zapravo stojimo i sta je prica.

Suki se zaleti ko kamikaza pa sta bude, a cesto ispadne ili napravi glup faul. Ako nam on bude rezervna opcija **** smo jeza u ledja ako Seedorf bude imao kartone ili gluho bilo kakvu povredu. Jednostavno je grozan, za Adzemov stil fudbala pogotovo jer ne zna lopte. On ne smije biti nikakva opcija na stoperu.
Zrinjski će biti prava proba pred Koper. Nisu mijenjali koliko mi a već dvije sedmice su na pripremama. Obzirom da protiv njih prošle sezone ama baš nismo ništa pokazali (ni u ofanzivnom ni u defanzivnom dijelu) bit će zanimljivo kako će ekipa izgledati. Mislim, rezultat je trenutno nebitan i ono što će meni biti primarno je vidjeti kako ćemo izgledati na terenu jer mislim da je Zrinjski dosta kvalitetniji od Kopera.

Edit : Nije mi Šuki mrzak ali mislim da nije za ovu ekipu. Vidjet ćemo hoće li uspjeti popraviti igru u toku sezone jer evidentno ne misli ići osim ako mu se ne udjeli raskid. Generalno, dobro je za njega kao igrača da ostane o ako tako gleda onda vrlo zdravo razmišlja. Sigurno može dosta napredovati i kao zamjena jer ovaj Sedorf dosta dobro izgleda. Nije lako naći kvalitetnog mentora. Ko zna možda nas i iznenadi, ipak je imao dobrih momenata prošle sezone.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 30 jun 2025, 10:57

Nadam se da će Cvetanoski eksplodirati kod Adžema, on mi je prvi pik za narednu sezonu. Ima sve što je potrebno, samo da se dozove.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

itatabisine
Kontakt:

Post Postao/la itatabisine » 30 jun 2025, 11:27

Cvetanovski me podjseca na Ramovica, voli okomito napadat i ima brzinu, ne boji se igrat 1 na 1 i kao sto kolega rece ocekujem da ce pod Adzemom eksplodirat

svemalim1
Kontakt:

Post Postao/la svemalim1 » 30 jun 2025, 11:50

Virtu4l je napisao/la:
30 jun 2025, 10:57
Nadam se da će Cvetanoski eksplodirati kod Adžema, on mi je prvi pik za narednu sezonu. Ima sve što je potrebno, samo da se dozove.
njemu treba kontinuitet. idealno bi bilo na lijevom krilu, ali pored boljevica tesko.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: greenwood, Levin, sassari, zlatandr i 67 gostiju.