B. Bogdanović ( -13,5+)
Više 1.85 @wwin.
Prije nekoliko dana istom protivniku ubacio 23 poena. Zadnju utakmicu nije bio na nivou, čini mi se, samo 8 poena dao ali gledajući njegovu statistiku u zadnje vrijeme Bojan igra jednu dobru i jednu lošu partiju. Prateći to, ova tekma bi trebala biti ona u kojoj će biti na nivou. Netsi igraju kući tako da Toronto ne bi trebao da se odlijepi odmah, uz dosta koševa koji se očekuju vjerujem da će i Bojan sa nekih svojih 15- tak poena učestvovati u tome.
D. Williams ( -14,5+)
Manje 1.80 @wwin.
Dallas ide u goste Bullsima, u Chicago. Chicago maltene kompletan nakon nekoliko partija prošle sedmice i sigurno da će svim silama ići na pobjedu ovdje, a favoriti svakako jesu. Mavericksi su ekipa koja i ne igra atraktivnu košarku, spori su do zla boga a ni Chicago nije daleko od toga. Kao svoj par biram, Derona Williamsa koji i ne igra u nekoj formi. Zna prebaciti ali protiv Bullsa koji dobro brane njegovu poziciju nekako mi se čini previše 15-20 poena za Derona. Još kad pridodamo tu Nowitzkog, Barnesa, Matthewsa... koji će realno gledajući ubaciti po dvocifreni broj poena u nekih od 90-100 poena Dallasa vjerujem da Williams ne ide preko 10 poena večeras.
Nikola Jokić ( -18,5+)
Više 1.85 @wwin.
Suvišno je išta govoriti za ovog dečka ali eto mora se nešto napisati. Otkako je dobio zasluženu minutažu i slobodu, Jokić Igra u životnoj formi što ne znači da mu je to limit. Čovjek ubacuje, asistira, skače... jedan od komplentnijih centara koje sam gledao. Sinoć za četvrtinu prebacio granicu a večeras ne očekujem baš sličnu partiju ali protiv Lakersa koji su grozni ispod koša Nikola može bez po' muke ubaciti 20-tak poena. Koliko sam upratio, b2b utakmica mu i ne predstavlja neki problem. Mlad, jak... Denver svakako igra na gomilu koševa, mora i njega zapasti dio kolača od nekih 20-tak poena.
H. Whiteside ( -19,5+)
Više 1.85 @wwin.
Miami večeras igra sa Raketama koje baš loše brane centre protivničkih. Houston ogroman favorit ali domaći će igrati utakmicu, pa šta... ionako su i prije sezone znali da nemaju šta tražiti u ligi ove godine jer su osakaćeni brojnim povredama. Whiteside će odigrati svoje minute, barem tako računam, i vjerovatno svoj dio posla odraditi kako treba. Tu je i Dragič, ima ga ko proigrati tako da ga očekujem negdje oko granice, na 20-tak poena. Prošle sezone protiv Houstona ubacio 25 poena a ove godine još nisu igrali, ovo im je prva utakmica.
Bonus par: L. Williams ( -15,5+)
Više 1.85 @wwin.
Omjer:
4/4.
Bonus:
1/1.