FK "Sloboda" vs. FK "Tuzla City"

Moderator/ica: GracanicaAA

mohikanac12
Kontakt:

Re: FK "Sloboda" vs. FK "Tuzla City"

Post Postao/la mohikanac12 » 06 sep 2019, 22:32

drakensang je napisao/la:Pa sto ne ugasi? Malo ste obojica naivni, znaci realna prica: njemu je interes da TC bude klub grada tuzle. I kako kaze, ako aktivira pozajmice, mozenugasit jedinu prepreku ka tome - slobodu. Zamisli da ti to Dokoljenko mozes pitarima uradit. Ne bi ni ti jel de, ono mozes al ne bi, neces da ih ugasis al u k :D
Mi ne znamo kakve ko planove ima, ugovore, dogovore. Druga stvar, ti si navijac Veleza i da mozes je li bi radije vodio neki klub, lupam Turbinu ili bi cekao priliku da zagospodaris Velezom. Jos bi dodao, prvobitni plan je bio Sloboda kao glavni projekat a Tc kao klub za kaljenje mladih, nesto slicno B timu. Edit. Tc nikad nece biti jedini klub u Tuzli, to je utopija.

Ali i ovako mu je dobro, ima mali klub bez puno izdataka, bez dugova, radi u miru i tisini sta god pozeli. Sa druge strane "velika Sloboda" se gusi u cemu Azmir evidentno uziva, vjerovatno cekajuci pogodan trenutak da ga neko plasira kao "jedinu opciju za spas".

Vidjecemo, dosta interesantna tema za BiH fudbalsku javnost.
Mi smo Željini Željo je naš!

Biće Željo opet Šampion!

BosanacGorstak
Kontakt:

Post Postao/la BosanacGorstak » 06 sep 2019, 22:51

drakensang je napisao/la:Pa sto ne ugasi? Malo ste obojica naivni, znaci realna prica: njemu je interes da TC bude klub grada tuzle. I kako kaze, ako aktivira pozajmice, mozenugasit jedinu prepreku ka tome - slobodu. Zamisli da ti to Dokoljenko mozes pitarima uradit. Ne bi ni ti jel de, ono mozes al ne bi, neces da ih ugasis al u k :D
Ma covjek postuje Slobodu,i dok je bio u klubu imao je samo najbolje namjere.Nakon sto je otisao normalno da ce gledati interese svog kluba prije svega,pa sad ljudi to shvacaju kao on mrzi Slobodu i slicno.Zna covjek da je to klub sa tradicijom i da bi to bio totalno glup potez jer bi na sebe navukao gnjev i mrznju kako navijaca Slobode tako i mnogih normalnih ljudi.U sustini to on moze uraditi,par dana bi se supljiralo i prijetilo iz prazne a onda bi bilo kao sa Ditom.Njemu jest interes da TC bude klub grada Tuzle,al ne mora se gaziti preko mrtvih da bi nesto na silu napravio.Covjek pravi dobar projekat i dobre stvari i evo iz tekme u tekmu mozemo vidjeti da to ljudi prepoznaju. Isto tako mislim da grijesis u vezi navijaca Zelje i Sarajeva.
Oni koliko god se krve,"mrze",pljuju,podjebaju oni su jednostavno ko sipka i bubanj i to je ono sto pravi car u Sarajevu.Ni jedan iskreni i pravi Zeljovac ali i navijac Sarajeva,sumnjam da ce ikada reci da zele da se ovi drugi ugase.Oni jednostavno uzivaju kad su jedni od njih slabi,van forme,u problemima i slicno da se mogu "podjebavati" i provocirati al da bi zelili da se ugase to ne..Sad druga je stvar kod vas u Mostaru,kod vas je taj "gradski" derbi poprimio malo i etnickog,pa i onog ratnog duha,nekih starih dugova zbog stadiona i velika nepravda pa je logicno da bi festa bila da se Zrinjski ugasi jer on je reprezent jedne politicke opcije.

Azmir je za svog mandata mnogo dugova izmirio,mnogo restorana isplatio,hotela,placa igracima,priprema u Sloveniji,Turskoj il gdje su vec isli i sta sve ne.Neko hoce da kaze da nista od toga ne moze dokazati kroz papire,taj je il neozbiljan il lud.Svjestan je da bi to bio kljuc u bravu za Slobodu,pa je i rekao da ce traziti te pare tek kad neko bude zelio privatizovati klub jer ce vjerovatno neko s parama dobrim biti pa da namiri svoje ulozeno.Ovako bi samo gurnuo Slobodu u zaborav i postujem to sto ne trazi.Al mi je glupo koliko ga pojedinci provociraju sa prozivanjima,psovanjem,vrijedanjem,pokusajima da mu uskrate stadion,da mu uskrate naziv TC,da mu zabrane da igraci treniraju na Tusnju i sta sve ne.
Sta je stećak? Oličenje gorstaka Bosanca!
Sta radi Bosanac na stećku?Stoji uspravno !Digao glavu,digao ruku ! Ali
nigdje, nigdje, nikad, niko nije pronasao stećak na kome Bosanac kleči ili
moli.Na kome je prikazan kao suzanj.
Miroslav Krleza
!Tuzla City!

BosanacGorstak
Kontakt:

Post Postao/la BosanacGorstak » 06 sep 2019, 22:58

mohikanac12 je napisao/la:
Mi ne znamo kakve ko planove ima, ugovore, dogovore. Druga stvar, ti si navijac Veleza i da mozes je li bi radije vodio neki klub, lupam Turbinu ili bi cekao priliku da zagospodaris Velezom. Jos bi dodao, prvobitni plan je bio Sloboda kao glavni projekat a Tc kao klub za kaljenje mladih, nesto slicno B timu. Edit. Tc nikad nece biti jedini klub u Tuzli, to je utopija.

Ali i ovako mu je dobro, ima mali klub bez puno izdataka, bez dugova, radi u miru i tisini sta god pozeli. Sa druge strane "velika Sloboda" se gusi u cemu Azmir evidentno uziva, vjerovatno cekajuci pogodan trenutak da ga neko plasira kao "jedinu opciju za spas".

Vidjecemo, dosta interesantna tema za BiH fudbalsku javnost.
Nikad se vise Azmir nece vratiti u Slobodu.Onog momenta kad je uveo Slogu u PL,kad je promjenio naziv kluba,promjenio grb kluba,doveo sve ove igrace i jos mnogo ulozio u TC,on je odlucio da ce kroz ovaj projekat pokusati uraditi ono sto je prvobitno naumio da uradi sa Slobodom.Te price o povratku Azmira su neka lazna nada navijacima Slobode jer ce svakim danom TC sve vise rasti a on ce biti neko ko je taj klub stvarao i gradio od 6 lige do premijer lige.
Miroslav Krleza
!Tuzla City!

Fareus1921
Kontakt:

Post Postao/la Fareus1921 » 06 sep 2019, 23:00

Sviuodbranu je napisao/la:Nije otjeran, sam je otisao. Njemu je nudjeno da "privatizuje klub,odbio je.
Iz ove perspektive, i vremenske distance, tacno se vidi da je sve planski radio. Haram mu bilo.
Stani malo, kako je sam otisao kada smo gledali da rulja sacekuje ispred stadiona i tjera? Realno, radilo mu se o glavi, toliko ulozio, bio konkurentan cak i za titulu. Opet kazem, mozda grijesim ali sa strane je tako djelovalo. Cak se sjecam da je moljakao vlasti da se ukljuce. Drug, ona ekipa koja je bila u borbi za kup i titulu nije jeftina.
Negriješiš ti ništa.Ja bio na utakmici Sloboda-Mladost (1:1) kad su mu psovali i njemu i Usrefu kojeg su gađali pa obojica pola sata poslije utakmice objavile da idu iz kluba.Radilo mu se o glavi.Znam i kad su ga navijaći napali kad je prodo utakmicu sa Drinom pa kad su mu saćekušu napravili ispred Tušnja.
Mi smo Željini,Željo je naš!!!
2.8.2019.Semir Štilić potpisao za Željezničar

BosanacGorstak
Kontakt:

Post Postao/la BosanacGorstak » 06 sep 2019, 23:08

Fareus1921 je napisao/la:
Sviuodbranu je napisao/la:Nije otjeran, sam je otisao. Njemu je nudjeno da "privatizuje klub,odbio je.
Iz ove perspektive, i vremenske distance, tacno se vidi da je sve planski radio. Haram mu bilo.
Stani malo, kako je sam otisao kada smo gledali da rulja sacekuje ispred stadiona i tjera? Realno, radilo mu se o glavi, toliko ulozio, bio konkurentan cak i za titulu. Opet kazem, mozda grijesim ali sa strane je tako djelovalo. Cak se sjecam da je moljakao vlasti da se ukljuce. Drug, ona ekipa koja je bila u borbi za kup i titulu nije jeftina.
Negriješiš ti ništa.Ja bio na utakmici Sloboda-Mladost (1:1) kad su mu psovali i njemu i Usrefu kojeg su gađali pa obojica pola sata poslije utakmice objavile da idu iz kluba.Radilo mu se o glavi.Znam i kad su ga navijaći napali kad je prodo utakmicu sa Drinom pa kad su mu saćekušu napravili ispred Tušnja.
Cuj prodao Drini :urnebes: :urnebes:
Miroslav Krleza
!Tuzla City!

Fareus1921
Kontakt:

Post Postao/la Fareus1921 » 06 sep 2019, 23:15

Cuj prodao Drini :urnebes: :urnebes:[/quote]
Neznam jel prodo il je pustio.Priča se više da je prodana.Malo je i sumljivo za Drinu koja je bila 15. da pobijedi tada jaku i kvalitetnu Slobodu na Tušnju.Šta god taj poraz i poraz od Širokog 0:3 su koštali titulu Slobode.

mohikanac12
Kontakt:

Post Postao/la mohikanac12 » 06 sep 2019, 23:18

Daj Bože da je tako @gorstak, svakako da ljudi koji stvaraju i ulažu nisu i ne bi trebali biti nepozeljni. Opet ja bi tebi pokazao na slicne projekte, Krupa i Buco ili Mladost i Musija a ako gledamo malo dalje u proslost imas Modricu, Brotnjo, Posusje, Leotar, Olimpik, jako puno "projekata" koji iz ovog ili onog razloga danas nisu ni sjena zamisljenog i onoga sto su nekada bili. Ne zalijeci se.

Doduse ne zalijeces se ti vec je to "šefova" prica, iz prve ruke znam Azmirove ambicije i viziju, po meni preambiciozno i megalomanski gleda na ostatak lige. Valja to stari sve poplacat, vjerujem da znas prave iznose koje dobijaju neki u vasem klubu. Kad tad dosadi stalno samo vaditi "pare ispod madraca".
Mi smo Željini Željo je naš!

Biće Željo opet Šampion!

Fareus1921
Kontakt:

Post Postao/la Fareus1921 » 06 sep 2019, 23:25

mohikanac12 je napisao/la:Daj Bože da je tako @gorstak, svakako da ljudi koji stvaraju i ulažu nisu i ne bi trebali biti nepozeljni. Opet ja bi tebi pokazao na slicne projekte.".
Evo ti primjer našeg Mušije.Nema navijača Mladosti koji ga nevoli.Azmira možda nisu voljeli jer je više eksplozivniji malo agresivan za razliku od Mušije.Nije bilo utakmice gdje se Mušija svađo ni sa sudijama kad nije bio oštećen niti u Mostaru,Bijeljini,Doboju,Tuzli...Ipak meni je drago što Azmir ulaže i siguran sam dok se neke stvari poslože bit će novi Lester 100%.Ja bih više volio da ti privatnici vode klubove poput Iskre Bugojno,Jednistva,Veleža,Rudara K,Toška...Sve su to klubovi sa finom posjetom i iz većih gradova.Ok,sad Rudar ima malu malu posjetu ali dok se i igralo i dok se nije kralo bilo je po utakmici 2000.Meni ponajviše mi je žao Iskre i Veleža.Kolko bih volio da njhi neko preuzme kao Azmir Tuzlu
Zadnja izmjena: Fareus1921, dana/u 06 sep 2019, 23:40, ukupno mijenjano 1 put.

BosanacGorstak
Kontakt:

Post Postao/la BosanacGorstak » 06 sep 2019, 23:32

mohikanac12 je napisao/la:Daj Bože da je tako @gorstak, svakako da ljudi koji stvaraju i ulažu nisu i ne bi trebali biti nepozeljni. Opet ja bi tebi pokazao na slicne projekte, Krupa i Buco ili Mladost i Musija a ako gledamo malo dalje u proslost imas Modricu, Brotnjo, Posusje, Leotar, Olimpik, jako puno "projekata" koji iz ovog ili onog razloga danas nisu ni sjena zamisljenog i onoga sto su nekada bili. Ne zalijeci se.

Doduse ne zalijeces se ti vec je to "šefova" prica, iz prve ruke znam Azmirove ambicije i viziju, po meni preambiciozno i megalomanski gleda na ostatak lige. Valja to stari sve poplacat, vjerujem da znas prave iznose koje dobijaju neki u vasem klubu. Kad tad dosadi stalno samo vaditi "pare spod madraca".
Da.U sustini i kosta ovo sve jako mnogo.Sa Slobodom je to bilo zamisljeno da Sloboda koja je vec formirana i navijacki jaka preuzme primat u kantonu i da igraci sirom kantona traze sansu u Slobodi a ne da ih vrbuju i da odlaze u Sarajevo,Mostar itd.Ispalo je tako kako je ispalo.Ovo sto on trenutno radi jest konkurentnost da ne ispadne u nizi rang dok odraduje druge stvari koje su jako bitne za klub.On jednostavno zeli da Tuzlanski kanton uveze u jedan klub prije svega,da igraci sa ovog kantona koji imaju potencijal budu na vrijeme prepoznati i dovedeni u TC.Zbog svega toga i jest ovaj ugovor sa Gradinom gdje nam Gradina postaje drugi tim,a njihovi omladinci fakticki se utapljaju u Omladinsku skolu TC.Ista stvar je uradjena i sa Bosnom iz Kalesije.Posto sa svima ne mozemo uraditi slicno na kantonu sa drugim klubovima se nastoje gajiti dobri odnosi kao recimo Buducnosti iz Banovica s kim cesto igramo prijateljske ali i koristimo njihov stadion,ili Slaven iz Zivinica s kojim imamo korektne i dobre odnose.Neki od nasih igraca su i slati na posudbu u Slaven,a neki su i sada tamo.Omladinska skola TC je besplatna,to je sad dogovoreno i sa Gradinom da ce i njihova biti besplatna a sve troskove ce snositi nas klub bas kao i sa Bosnom iz Kalesije.Isto tako ce TC placati troskove edukacije trenera u Gradini i Bosni,tj za trenerske licence.

Ono sto on radi se lahko moze isplatiti samo je dovoljno da iz svega ovoga uspije da promovise bar 2 dobra igraca koje ce dobro prodati i eto dobrih para.Klub mu ne grca u dugovima da mora prodavati posto-poto,jednostavno kad naleti na nekog odlicnog igraca da mu placu kao recimo ordagicu 10 hiljada i ceka milionsku ponudu za njega.Na nekim ce popusit,na nekim ce dobro zaradit al to je fudbal.Iz Slavena smo za bagatelu doveli Nukica,djelovao je kao pravo otkrovljenje al se sad pogubio :mrgreen: Poturalic iz Bratstva je puno vise obecavao i zavrsio u Orasju il gdje je vec otisao :mrgreen: Valjda jedan ubode pa na njemu za pocetak bar 300 000 eura uzet ako nista sto bi dodatno rasteretilo njegov novcanik :D
Miroslav Krleza
!Tuzla City!

BosanacGorstak
Kontakt:

Post Postao/la BosanacGorstak » 07 sep 2019, 00:02

Fareus1921 je napisao/la:
mohikanac12 je napisao/la:Daj Bože da je tako @gorstak, svakako da ljudi koji stvaraju i ulažu nisu i ne bi trebali biti nepozeljni. Opet ja bi tebi pokazao na slicne projekte.".
Evo ti primjer našeg Mušije.Nema navijača Mladosti koji ga nevoli.Azmira možda nisu voljeli jer je više eksplozivniji malo agresivan za razliku od Mušije.Nije bilo utakmice gdje se Mušija svađo ni sa sudijama kad nije bio oštećen niti u Mostaru,Bijeljini,Doboju,Tuzli...Ipak meni je drago što Azmir ulaže i siguran sam dok se neke stvari poslože bit će novi Lester 100%.Ja bih više volio da ti privatnici vode klubove poput Iskre Bugojno,Jednistva,Veleža,Rudara K,Toška...Sve su to klubovi sa finom posjetom i iz većih gradova.Ok,sad Rudar ima malu malu posjetu ali dok se i igralo i dok se nije kralo bilo je po utakmici 2000.Meni ponajviše mi je žao Iskre i Veleža.Kolko bih volio da njhi neko preuzme kao Azmir Tuzlu
Ovo sto on radi uopste nije lose za bilo koga osim za navijace Slobode koji jednostavno ne mogu prihvatit da ce u gradu biti i ljudi koji ce podrzavati i drugi klub i da ce grad biti podijeljen.Investiranje u domaci fudbal je svakom pozitivno,besplatno treniranje za nekoliko desetina omladinaca koje ce obezbjedit klub je takodje pozitivno,investiranje u trenerski kadar TC,Gradine,Bosne je takodje pozitivno kao sto je pozitivno i sto njihovi omladinci vise nece placati clanarine,opremu,prevoz i slicno.Osim Slobode u gradu je jos jedan klub u kojem se momci sa kantona mogu dokazati i afirmisati i zasto ne napraviti korak dalje u karijeri a ne da se moraju odvajati od roditelja sa 13,14,15,16 godina i ici stanovati po Mostaru,Sarajevu il bilo gdje.
Azmirovim ulaganjem cinimo i ligu konkurentnijom,bas kao i Musija sto radi.Zeljo,Zrinjski,Sarajevo nebi ni priblizna pojacanja dovodili i liga nebi ni priblizno kvalitetna bila da umjesto TC,Mladosti,pa i Celika sad imas recimo Rudar Prijedor koji udje u ligu pa zivotari il neki slican klub.Za dominaciju u takvoj ligi ti ne treba Lendic,Ahmetovic,Oremus,Stilic,Ermin Zec i jos dosta dobrih igraca,i niko ih nebi ni dovodio i masno placao ako nemas jake konkurencije.
Miroslav Krleza
!Tuzla City!

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 07 sep 2019, 08:14

mohikanac12 je napisao/la:Malo je naivna prica da "ne moze opravdat", kada ima tacna cifra i potpisan ugovor sa Slobodom sto nam govori da su ta ulaganja priznata i od strane kluba. Doduse, verzija koju ja znam je "kada Sloboda nađe investitora". Eh sada, je li ta klauzula na papiru ili usmeno, to vec ne znam, zato i pitam.
Ne može, jer je sam sa sobom potpisivao ugovore. Išlo bi na sud i vuklo se. :kafa:
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

Sariel1987
Kontakt:

Post Postao/la Sariel1987 » 07 sep 2019, 10:55

Pr sluzba sloge na forumu :lol:
Kako igrate prijateljsku sa cukarickim u begesu?
Jel ko otiso u glavni grad susjeda nam? Divizija? Iko?
Prijateljski nista sad ono cetnici agresija i to jeli :rol:
P.s jel svirala himna?

Sariel1987
Kontakt:

Post Postao/la Sariel1987 » 07 sep 2019, 11:02

Ako nije danas. Veceras ce.
Svakako igra srbija portugal na rajko mitic.
Hoce li igraci dobiti slobodno vece da mogu rahat navijat za komsije?

clickme
Kontakt:

Post Postao/la clickme » 07 sep 2019, 11:13

Kao navijač Slobode mogu reći samo HVALA AZMIRE !!

Da je bio savršen - nije
Da je i on pravio greške - jeste
Da sad prezirem njega i njegov klub - NE

Svaka čast i želim mu sve najbolje !!

Šteta što se nikada nije promjenio Statut pa da se klub konačno stavi na prave noge.
Ovako, samo gledamo njegovo propadanje i ko zna, možda opet povratak u niži rang.
As you where, I was. As I'm, you will be.

Sariel1987
Kontakt:

Post Postao/la Sariel1987 » 07 sep 2019, 11:18

Libo njega za slobodom. Tako i uzvratno.
Zelim im skoro propadanje i gasenje.
Od srca :ljepota:

Sariel1987
Kontakt:

Post Postao/la Sariel1987 » 07 sep 2019, 11:21

Kako ide uvezivanje sa prekodrinskim komsijama?
Kazu tema je napretek :geek:

BosanacGorstak
Kontakt:

Post Postao/la BosanacGorstak » 07 sep 2019, 13:33

Heller je napisao/la:
mohikanac12 je napisao/la:Malo je naivna prica da "ne moze opravdat", kada ima tacna cifra i potpisan ugovor sa Slobodom sto nam govori da su ta ulaganja priznata i od strane kluba. Doduse, verzija koju ja znam je "kada Sloboda nađe investitora". Eh sada, je li ta klauzula na papiru ili usmeno, to vec ne znam, zato i pitam.
Ne može, jer je sam sa sobom potpisivao ugovore. Išlo bi na sud i vuklo se. :kafa:
Kako **** saznaje uz dugovanja prema navedenim fudbalerima Sloboda ima i teret tužbe od strane bivšeg predsjednika UO Davuda Zahirovića koji ima presudu po kojoj mu Sloboda treba isplatiti 500.000 KM plus 204.000 KM kamata. Nedavno su predsjednik Skupštine FK Sloboda Kemal Kurević i sada već bivši predsjednik kluba Senad Mujkanović odraži sastanak s pravnim zastupnikom Davuda Zahirovića ali nije poznato da li je došlo do neke vrste dogovora ove dvije strane. Podsjećamo, Davud Zahirović potražuje novac koji je kao predsjednik Slobode davao na ime pozajmica kako bi klub mogao da funkcionoše. Zahirović je na mjesto predsjednika Slobode imenovan u avgustu 2011 godine, tada je 16 prisutnih skupštinskih delegata glasalo je za njegovo imenovanje. | Preuzeto sa: https://****/sport/nogomet/bivs ... 04-000-km/
Evo jos jedan koji je potpisivao ugovor sa samim sobom i ima presudu da mu se moraju isplatiti pare.Pusti se momcino mitomanije,i zahvali se Azmiru sto vas jos drzi u zivotu.U cijeloj ovoj prici niko i ne spominje kamate,koje lahko mogu biti i vece od samog duga :thumbup:

@sariel,trzni se malo ljudino,u klubu vam trenutno raspad sistema a ti se sikiras za TC,Cukaricki,nekakve himne i slicne budalestine.
Za ovo vremena sto provedes po forumu,mogao si prosetati u grad,otici do knjizare ostampati 100-200 letaka i polijepiti po gradu da malo animiras raju da bar dostojno sahranite klub :mrgreen:
Miroslav Krleza
!Tuzla City!

tuzla1983
Kontakt:

Post Postao/la tuzla1983 » 07 sep 2019, 13:53

Nije mi drago, ali treba konstatovati da je Sloboda neizljecivi bolesnik. Cuj traze strateskog investitora pa da promijene statut. Valjda treba obrnuto. Al hajde. I da promijene statut tesko da ce se naci neko ko je spreman bacati novac velikom broju lesinara oko slobode koji vrebaju.
Al nastavite se vi dalje brinut o TC mozda se stanje kod vas poboljsa jer najaci upravni odbor moze ponovo uskocit.
Zadnja izmjena: tuzla1983, dana/u 07 sep 2019, 13:58, ukupno mijenjano 1 put.

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 07 sep 2019, 13:54

Ja bi jedan lajt membership jogurat
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

Gifron
Kontakt:

Post Postao/la Gifron » 07 sep 2019, 14:04

Azmir Husic ako pozeli, moze ugasiti TC, mnogo lakse nego Slobodu :think: :shh:
Jedan grad, jedna ljubav!