Engleska-BiH/Italija-BiH (3. Juni/9. Juni)
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: Engleska-BiH/Italija-BiH (3. Juni/9. Juni)
Ne moze Italija meda Turskoj
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Ma bit ce nama lakse protiv Italije nego Engleske.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Ne razumijem potrebu pojedinih bh. portala da nakon svake utakmice gdje debituje neki igrac ispise tekst ”dobili smo x novih igraca”. Polahko pobogu…
To da, mada nam nije nikad lezala Irska

G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Da se prisjetimo
Trazio sam pobjede protivi Urugvaja i Chilea ali nema na youtube
Trazio sam pobjede protivi Urugvaja i Chilea ali nema na youtube
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 04 jun 2024, 23:16, ukupno mijenjano 1 put.
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
-
- Kontakt:
Sjecam se ove tekme, ovdje je Besic sebi osiguro mjesto u prvih 11. Maestralnu je utakmicu odigrao. Takodjer i tekmu prije sa Obalom Slonovace. Nekad 1-2 tekme budu garant neceg velikog, prije toga ili nije dobivao poziv ili je bio sa u21.
Zadnja izmjena: Sindikat12, dana/u 04 jun 2024, 23:32, ukupno mijenjano 1 put.
Igrali Drogba, Kalou, Doumbia, Aurier,Bony,Traore, Gervinho, Akpa Akpro, Boka,Zokora…Sindikat12 je napisao/la: ↑04 jun 2024, 23:16Sjecam se ove tekme, ovdje je Besic sebi osiguro mjesto u prvih 11. Maestralnu je utakmicu odigrao. Takodjer i tekmu prije sa Obalom Slonovace. Nekad 1-2 tekme budu garant neceg velikog, prije toga je ili dobivao poziv ili je bio sa u21.
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 04 jun 2024, 23:20, ukupno mijenjano 1 put.
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Najveci meni zal ostaje za ove tri pljacke
Dok sam ziv nema halala
Dok sam ziv nema halala
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Ali cinjenica je kad je los selektor dzaba ti svi igraci ovo sto je Piksi uradio Srbiji katastrofa 4 spora stopera u prvih 11 odma 2 gola za 15min tako da nadam se da ce Bajramovic Hrgovic Papac skontat kako uklopit Nase igrace i ekipu da to ima smisla i funkciju
Mi imamo sasvim solidne igrace, a sad je na Sergeju da to poslozi i da nadje jos par pojacanja u ofanzivnom redu.
Na golu ce biti Vasilj - bundesligaski golman i tu smo na neki nacin mirni. Protiv Engleza je bio sasvim dobar i nadam se da ce tako i nastaviti.
U odbrani imamo 3 sigurna startera, koji imaju kvalitet za ekipe koje se u ligama petice bore za Evropu (Dedic, Ahmedhodzic, Kolasinac). Njima jos dodati dvojicu izmedju sljedecih igraca: Hadzikadunic, Katic, Barisic, Bicakcic, Radeljic, Gazibegovic, Karic + Jasic. Ne moze me niko ubijediti da od tih igraca nije moguce sastaviti kvalitetan defanzivni red.
U veznom redu takodjer ima kvaliteta, samo ce biti zeznuto pronaci dobitnu trojku (nadam se da ce odustati od cetiri igraca u sredini). Tu imamo: Krunica, Gigovica, Tahirovica, Huseinbasica, Hadziahmetovica, Basica, Burnica, Hajradinovica, Varesanovica, Sarica, Danilovica, Rahmanovica + Omica, Topalovica... Ne moze me niko ubijediti da tu nema dobrih igraca, samo treba skontati koji od njih zasluzuje mjesto startera. Naravno, nisu to neka wc imena, ali svaki od njih moze biti od koristi. Nekolicina bez problema moze igrati u ligama petice (vjerujem da ce neki to i ostvariti), tako da je na Barbarezu da medju njima nadje trojicu najkvalitetnijih i najkompaktnijih.
U napadu imamo dvojicu sigurnih (Demirovic, Tabakovic) i Dzeku, koji je i dan danas doktor fudbala i moze pruziti odlicnih 30-45 minuta. Naravno, njegovo je jos max 2 sezone, ali sad pricamo o kadru za Ligu nacija. Eh, tu se pod hitno mora naci jos igraca. Ja se potajno nadam da se Hamulic nije halalio s fudbalom i da ce u njemu konacno proraditi krajiski inat. Frajer ima tek 23 godine i valjda je svjestan da moze igrati jos 15 godina. Kad se samo sjetim kako je zabijao u Poljskoj, ne mogu da se prestanem nadati da ce se nekad ponovo vratiti na taj nivo (pogotovo jer u medjuvremenu nije prosao kroz neku tezu povredu). Slicno vazi i za Prevljaka, koji jeste osjetno stariji, ali svi znamo kakav je njuh za gol svojevremeno imao (sto je ponekad i u reprezentaciji pokazivao).
Ako njih petorica budu na nivou naredne sezone, onda samo jos isceprkati koje krilo: Bajraktarevic, Bilbija, Hasic (ako bude igrao), Huskovic i Jakupovic (obojica mogu odigrati na tim pozicijama) itd. Od ovih mladjih napadaca, nadati se da ce Bristric, Cuic i Kahvic (jucer dao go) imati svoje sezone i pokazati puni potencijal, pa ih polahko uvoditi u A reprezentaciju umjesto ovih starijih.
Na golu ce biti Vasilj - bundesligaski golman i tu smo na neki nacin mirni. Protiv Engleza je bio sasvim dobar i nadam se da ce tako i nastaviti.
U odbrani imamo 3 sigurna startera, koji imaju kvalitet za ekipe koje se u ligama petice bore za Evropu (Dedic, Ahmedhodzic, Kolasinac). Njima jos dodati dvojicu izmedju sljedecih igraca: Hadzikadunic, Katic, Barisic, Bicakcic, Radeljic, Gazibegovic, Karic + Jasic. Ne moze me niko ubijediti da od tih igraca nije moguce sastaviti kvalitetan defanzivni red.
U veznom redu takodjer ima kvaliteta, samo ce biti zeznuto pronaci dobitnu trojku (nadam se da ce odustati od cetiri igraca u sredini). Tu imamo: Krunica, Gigovica, Tahirovica, Huseinbasica, Hadziahmetovica, Basica, Burnica, Hajradinovica, Varesanovica, Sarica, Danilovica, Rahmanovica + Omica, Topalovica... Ne moze me niko ubijediti da tu nema dobrih igraca, samo treba skontati koji od njih zasluzuje mjesto startera. Naravno, nisu to neka wc imena, ali svaki od njih moze biti od koristi. Nekolicina bez problema moze igrati u ligama petice (vjerujem da ce neki to i ostvariti), tako da je na Barbarezu da medju njima nadje trojicu najkvalitetnijih i najkompaktnijih.
U napadu imamo dvojicu sigurnih (Demirovic, Tabakovic) i Dzeku, koji je i dan danas doktor fudbala i moze pruziti odlicnih 30-45 minuta. Naravno, njegovo je jos max 2 sezone, ali sad pricamo o kadru za Ligu nacija. Eh, tu se pod hitno mora naci jos igraca. Ja se potajno nadam da se Hamulic nije halalio s fudbalom i da ce u njemu konacno proraditi krajiski inat. Frajer ima tek 23 godine i valjda je svjestan da moze igrati jos 15 godina. Kad se samo sjetim kako je zabijao u Poljskoj, ne mogu da se prestanem nadati da ce se nekad ponovo vratiti na taj nivo (pogotovo jer u medjuvremenu nije prosao kroz neku tezu povredu). Slicno vazi i za Prevljaka, koji jeste osjetno stariji, ali svi znamo kakav je njuh za gol svojevremeno imao (sto je ponekad i u reprezentaciji pokazivao).
Ako njih petorica budu na nivou naredne sezone, onda samo jos isceprkati koje krilo: Bajraktarevic, Bilbija, Hasic (ako bude igrao), Huskovic i Jakupovic (obojica mogu odigrati na tim pozicijama) itd. Od ovih mladjih napadaca, nadati se da ce Bristric, Cuic i Kahvic (jucer dao go) imati svoje sezone i pokazati puni potencijal, pa ih polahko uvoditi u A reprezentaciju umjesto ovih starijih.
Sa izuzetkom Dominika sve je to u pet deka. Masu njihovih igraca igra u domacoj ligi i 2. ligama Italije, Njemacke.. Mi imamo 5 igraca u njihovom prvaku, a ne zelimo nijednog, jos je Civic najbolji bek lige, a sve smo vidjeli o kakvom se kapacitetu radi. Pokazatelj nama da ne igraju pojedinci vec tim.nastrojeni21 je napisao/la: ↑04 jun 2024, 22:34Na osnovu prijasnjih rezultata su bolji, kvalifikacije su odlicno odigrali, zadnji poraz im je u septembru 2022, duze su na okupu, mi smo totalno nova ekipa. Ne znaci da ih ne mozemo dobiti al da su trenutno bolji, jesu. Imaju 4-5 individualaca koji su kvalitete kakvu mi nemamo.
potpis od A do Z, jedino bih jos dodao da kad se aBd vrati Husic iz YB-a pod BiH zastavu da on moze jos vise pojacati konkurenciju u odbrani, kao i eventualno F. Bilbija u napadu.Ghuraba je napisao/la: ↑05 jun 2024, 02:52Mi imamo sasvim solidne igrace, a sad je na Sergeju da to poslozi i da nadje jos par pojacanja u ofanzivnom redu.
-
- Kontakt:
Kvalitet za evropska prvenstva definitivno postoji, samo to treba fino poslozit.
Dosao je novi strucni stab koji je dobio 4 godine i ja mislim da ce ovo biti top prica.
Lijepo je imat puno igraca u ligi 5 ali to nije garant uspijeha, to smo mi sami vidjeli za kvalfikacije 2016. Tada smo imali cak i po 9 igraca iz lige 5 u prvoj postavi.
Dosao je novi strucni stab koji je dobio 4 godine i ja mislim da ce ovo biti top prica.
Lijepo je imat puno igraca u ligi 5 ali to nije garant uspijeha, to smo mi sami vidjeli za kvalfikacije 2016. Tada smo imali cak i po 9 igraca iz lige 5 u prvoj postavi.
-
- Kontakt:
Kada neko spomene Kahvica kao napadaca za A tim cak i u daljoj perspektivi to je znak da je taj talašika i taraba od fudbala
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz
Imaš jedan broj ekipa koje su jednostavno nekvalitetne i ni najbolja organizacija i strategija ne može ih dovesti do rezultata.
Isto tako imaš mali broj ekipa koje su toliko kvalitetne, da je teško zayebati onaj minimum.
Ipak,kod najvećeg broja reprezentacija, rezultat ovisi o tome koliko su dobro vođene. Koliko su dobro procijenjene realne mogućnosti.
Od Ćire, naši selektori su radi Misketa i Pjanića ponajviše, gurali neku igru kombinatorike i posjeda. Bilo je teško jednog od takvih ostaviti na klupi i onda se išlo linijom manjeg otpora - gurni najveća imena, pa šta bude.
E sad i da su Miske i Pjanić bili nivo Xavija i Inieste, opet nisi imao ostale igrače koji mogu iznijeti takvu igru. Bili smo pročitana knjiga, uglavnom lijeni i nedovoljno pokretni. Previše igrača za koje su drugi morali trčati čak i kada su se trudili.
Zato nam se dešavalo da na individualni kvalitet, koji smo definitivno imali, skoro uvijek pobjeđujemo ekipe koje su realno slabije od nas , ali nikada nismo iznenadili nekog favorita. Mnogi su to i tada govorili.
Debakl je uslijedio kada se "zlatna" generacija raspala, a ostao isti mentalitet koji se vrtio oko Džeke i Pjanića. Ostale su iste mane, uz daleko slabiji igrački kadar i alibi selektore, koji su tu dolazili da statiraju i uzimaju platu.
Barbarez je to čini se shvatio. Rekao je u više navrata da temeljno treba mijenjati mentalitet, da treba zaboraviti priču o posjedu i koncentrisati se na borbenost i disciplinu. To i jeste jedini način da ovakva ekipa nešto napravi. Određen kvalitet postoji, ali samo uz pravi pristup.
Ja sam siguran da ćemo s Barbarezom konačno skinuti barem jedan skalp top reprezentacija.
Isto tako imaš mali broj ekipa koje su toliko kvalitetne, da je teško zayebati onaj minimum.
Ipak,kod najvećeg broja reprezentacija, rezultat ovisi o tome koliko su dobro vođene. Koliko su dobro procijenjene realne mogućnosti.
Od Ćire, naši selektori su radi Misketa i Pjanića ponajviše, gurali neku igru kombinatorike i posjeda. Bilo je teško jednog od takvih ostaviti na klupi i onda se išlo linijom manjeg otpora - gurni najveća imena, pa šta bude.
E sad i da su Miske i Pjanić bili nivo Xavija i Inieste, opet nisi imao ostale igrače koji mogu iznijeti takvu igru. Bili smo pročitana knjiga, uglavnom lijeni i nedovoljno pokretni. Previše igrača za koje su drugi morali trčati čak i kada su se trudili.
Zato nam se dešavalo da na individualni kvalitet, koji smo definitivno imali, skoro uvijek pobjeđujemo ekipe koje su realno slabije od nas , ali nikada nismo iznenadili nekog favorita. Mnogi su to i tada govorili.
Debakl je uslijedio kada se "zlatna" generacija raspala, a ostao isti mentalitet koji se vrtio oko Džeke i Pjanića. Ostale su iste mane, uz daleko slabiji igrački kadar i alibi selektore, koji su tu dolazili da statiraju i uzimaju platu.
Barbarez je to čini se shvatio. Rekao je u više navrata da temeljno treba mijenjati mentalitet, da treba zaboraviti priču o posjedu i koncentrisati se na borbenost i disciplinu. To i jeste jedini način da ovakva ekipa nešto napravi. Određen kvalitet postoji, ali samo uz pravi pristup.
Ja sam siguran da ćemo s Barbarezom konačno skinuti barem jedan skalp top reprezentacija.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac
- Goalgetter
- Kontakt:
Upravo tako @horoz. 
I sto treba dodati, usudio bih se reci jedan veliki procenat nasih golova je dolazio iz prekida, zahvaljujuci genijalnosti Pjanica, Misimovica, Medunjanina, Salihovica. Sad ni tog segmenta nemamo, gol iz slobodnjaka ne pamtim kad smo dali, korneri katastrofalni ko god da ih je izvodio, a taj segment nas je od nastanka reprezentacije pratio da smo dobri u prekidima.
Mnogo tacki na kojima treba raditi, ali jedno je sigurno da onakvu reprezentaciju kao prije 10 godina necemo gledati jer ni priblizno takvih tehnickih jakih i sposobnih igraca nece biti. Imamo dobre stopere i generalno odbranu zajedno sa golmanom na kojima se moze nesto graditi, ali vezni red i konekcija veznog reda i napada je na jako losem nivou, i sam kvalitet veznog reda dosta upitan.

I sto treba dodati, usudio bih se reci jedan veliki procenat nasih golova je dolazio iz prekida, zahvaljujuci genijalnosti Pjanica, Misimovica, Medunjanina, Salihovica. Sad ni tog segmenta nemamo, gol iz slobodnjaka ne pamtim kad smo dali, korneri katastrofalni ko god da ih je izvodio, a taj segment nas je od nastanka reprezentacije pratio da smo dobri u prekidima.
Mnogo tacki na kojima treba raditi, ali jedno je sigurno da onakvu reprezentaciju kao prije 10 godina necemo gledati jer ni priblizno takvih tehnickih jakih i sposobnih igraca nece biti. Imamo dobre stopere i generalno odbranu zajedno sa golmanom na kojima se moze nesto graditi, ali vezni red i konekcija veznog reda i napada je na jako losem nivou, i sam kvalitet veznog reda dosta upitan.
Horoz je napisao/la: ↑05 jun 2024, 09:56Imaš jedan broj ekipa koje su jednostavno nekvalitetne i ni najbolja organizacija i strategija ne može ih dovesti do rezultata.

Nadam se da ce uvjezbavati prekide, jer imamo visoke odbrambene igrace sada.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.