gledajuci komentare ja sam no3.. jedan je ispred mene 500 komentara drugi oko 200.. ja se ne trkam ni sa kim.. meni svejedno ko ima najvise ko najmanje.. bitno je da mi svi volimo Juventus
Legenda Trezegol se nastavlja
Prije dva dana smo slavili prekratnicu naseg kapitena Alessandra Del Piera koji je napunio 35 godina.Takodje,juce smo slavili jos jednu prekratnicu,
David Trezeguet je postigao 167 gol u karijeri u dresu Juventusa,sa tim golom se izjednacio sa legendarnim igracem Sivorijem na cetvrtoj poziciji vecne liste Juventusa. David Trezeguet najbolji strani strelac u istoriji Juventusa.
Kada je Trezeguet stigao u Juventus 2000 godine nije bio bas docekan rasirenih ruku u klubu,veoma talentovani mladi igrac koji nije bio zvezda,igrac koji je upravo pobedio Italiju sa sjajnim volejom i zlatnim golom u produzetku utakmice za pobedu Francuske od 2-1.Prve sezone ga je trenirao Carlo Ancelotti koji je kada razmislimo danas,ironicno,gurao Trezegea u prvi plan ispred Inzaghija tokom sezone da bi se kasnije desio veliki transfer Inzaghija u Milan.
Govoreci o Milanu,to je utakmica gde je Trezegol poceo svoj golgeterski niz,u neverovatnom povratku Juventusa gde je Antonio Conte postigao gol u 90 minutu za 2-2.Akcija pri Davidovom golu je zapoceo sjajni Zidane sa driblingom na sredini terena gde ubrzo zatim izbegao start mladog Rina Gattusa i centrirao loptu u kazneni prostor gde je lose intervenisao odbrambeni igrac Milana i prosledio do Trezegea koji glavom smesta loptu u mrezu Milana,bio je to klasican Trezegeov gol koji je nagovestio sjajan pocetak danasnje karijere gde je samo pre nekoliko dana Trezeguet posle pasa mladog De Ceglie pospremio u gol u njegovom stilu.
Trezeguet je klasican gol-igrac,jedan od najboljih na njegovoj poziciji,ali zbog slabije tehnike i driblinga nikad nije dobijao dovoljno paznje i pohvale Juventina.On je igrac,koji se ne vidi celih 90 minuta utakmice i ucini jedan bljesak niotkuda sa pobednickim golom u mrezi protivnika,iz tog razloga jako je tesko oceniti njegovu igru u mecevima,nikad se ne zna da li ima losu utakmicu ili je to jednostavno jedna od njegovih utakmica koju nazivamo Trez-momenat,to je ujedno i najveca enigma trenera,nikad se ne zna da li ga treba zameniti ili ne.
Licno,uvek sam bio veliki fan Trezegola.On nikad nije bio dovoljno cenjen od strane navijaca Juventusa a ujedno i od medija,iako njegova statistika golova u dresu Francuske i Stare Dame je neverovatna,takodje poseduje neke neverovatne talente koje ljudi ne prepoznaju,kao na primer konstatnost.Njemu se ne desavaju stvari kao sto su da postigne 5 golova na jednom mecu pa onda da ne postigne ni jedan u narednih 2 meseca,on je igrac koji konstatno ujeda protivnika kao kobra.Neverovatno za igraca koji je postigao toliko golova jeste da Trezeguet tokom karijere nema mnogo postignutih het-trickova,sto je opet dokaz njegove konstatnosti postizanja golova.Drugo,postoji neverovatna konstatnost u godinama takodje,prosla godina je jedina godina gde je Trezeguet postigao manje od 10 golova,sto je neverovatna statistika kada malo bolje razmislite.Poslednja,ali ne i manje bitna,jeste sto postize golove svim ekipama,od Reala,Milana,Intera do Empolija,Vicence i ostalih slabijih timova.
Prosle godine sam stvarno bio razocaran,posle operacije oba kolena gde je bio odvojen par meseci od terena.Posle oporavka i polakog ulaska ponovo u formu desio se sukob sa trenerom Ranijerijem gde je za kaznu cesto bio na klupi.Usled desavanja u tom vremenu malo je falilo da Trezege spakuje kofere i posle niza godina napusti Torino,na srecu u tom trenutku Ranijeri dobija otkaz i dolazi Ciro Ferrara koji ga je ubedio da ostane.
Posle slabijeg starta i neigranja Trezegea u prvim mecevima on je najavio odlazak iz Juventusa na kraju sezone sto je po svemu sudeci bio poziv u pomoc kako bi se paznja okrenula ka njemu.Usled tog dogadjaja,Ciro je reagovao veoma iskusno,iako je mogao da ga kazni on je odlucio da gurne Davida u vatru i da mu sansu da se dokaze jos jednom,sto je naravno,on i ucinio.Sa Vicencom i Amaurijem koji igraju toplo hladno Trezeguet je uspeo da se nametne u prvi tim i bude prvi strelac Juventusa sa najmanje odigranih minuta na terenu.On je na prethodnih 12 meceva postigao 6 golova,na listi strelaca Serije A deli mesto sa Tottijem i Eto-om,dok su ispred njega Hamsik,Pazzini i Milito koji dele 2 mesto dok je Di Natale na prvom mestu sa 9 golova.
Tekst je posvecen Trezeguet i njegovoj desetoj sezoni u dresu Juventusa,on je samo 11 golova u zaostatku za treceplasiranim Bettegom i 15 za Bonipertijem na vecnoj listi strelaca Juventusa.Hajde da pricamo o ovom coveku kao o legendama kao sto su Boniperti i Bettega,neka se bajka nastavi za nove golove Trezegea.
iako je ljepse da pogledate na
http://www.juvebalkan.com/portal/index. ... avlja.html
Forza Juve