NK Vitez
Re: NK Vitez
Ima li neki render tog projekta stadiona koji se radi? Nevjerujem da se kreće projekat ovog tipa samo sa nacrtom koji ste već objavili.
Nacrt je tu najbitniji. Render se napravi cisto da se vidi kako ce to izgledati na kraju. On nista ne pokazuje, radi se po nacrtu, jer su na njemu sve dimenzije i podatci gdje, sta, kako. Nadam se da ce imati kvalitetnog izvodjaca radova koji ce napraviti stadion da to bude nesto normalno, a ne kao primjerice u Novom Pazaru gdje su cini mi se seoski majstori radili, pa im redovi tribine ne idu ravno, a ni beton nije onako glatak, vec kao da su sljunkom saljevali. Kad hodas mozes zakacit za beton.Casp3r je napisao/la:Ima li neki render tog projekta stadiona koji se radi? Nevjerujem da se kreće projekat ovog tipa samo sa nacrtom koji ste već objavili.
Pitam za render jer mi golica maštu kad god se gradi nešto novo u ovoj državi, pa npr. one primjere za uređenje Bilinog polja sam pregledao meni se čini prvi, i to jedno 150x.Signore je napisao/la:Nacrt je tu najbitniji. Render se napravi cisto da se vidi kako ce to izgledati na kraju. On nista ne pokazuje, radi se po nacrtu, jer su na njemu sve dimenzije i podatci gdje, sta, kako. Nadam se da ce imati kvalitetnog izvodjaca radova koji ce napraviti stadion da to bude nesto normalno, a ne kao primjerice u Novom Pazaru gdje su cini mi se seoski majstori radili, pa im redovi tribine ne idu ravno, a ni beton nije onako glatak, vec kao da su sljunkom saljevali. Kad hodas mozes zakacit za beton.Casp3r je napisao/la:Ima li neki render tog projekta stadiona koji se radi? Nevjerujem da se kreće projekat ovog tipa samo sa nacrtom koji ste već objavili.

Nadam se da će i ovdje neka maketa uskoro osvanuti, čisto da znamo šta se gradi u Vitezu - mi koji to nećemo vidjeti sl. sezone.

Par informacija
http://vitez.info/sport/vijesti-iz-spor ... -prioritet" onclick="window.open(this.href);return false;
http://vitez.info/sport/vijesti-iz-spor ... -prioritet" onclick="window.open(this.href);return false;
- jovanmaksimovic
- Kontakt:
jedno pitanje za vitezane... ko je pravni nasljednik prijeratnog nk viteza? fk ili nk? posto vidim da oba kluba daju godinu osnivanja 1947. 

https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL
FOR PAUL
-
NK VITEZ je pravi nasljednik!kada vec hoces odgovr da ti i objasnim.nk je uvjek imao od rata ekipu po nacionalnosti kao i prije rata,a dok fk je napravio cisto jedno nacionalnu ekipu i tek sada kada nk ima rezultate nesto bi voljeli da se priblize,pa gdje su bili do sada......
I NK je do nedavno bio malte ne jedno nacionalna ekipa. Na samom pocetku jedini musliman koji je bio u ekipi jedne ATko (Palic) ali on je tokom citavog rata i bio u Vitezu nije nigdje ni isao. Strucni stab NK je kompletan jedno nacionalni bas kao sto je io FK. NK mislim da je promjenio i sam grb za razliku od FK ako se nevaram koji je zadrzao stari grb (neka me neko ispravi ako nisam u pravu u vezi grba).volimVITEZ je napisao/la:NK VITEZ je pravi nasljednik!kada vec hoces odgovr da ti i objasnim.nk je uvjek imao od rata ekipu po nacionalnosti kao i prije rata,a dok fk je napravio cisto jedno nacionalnu ekipu i tek sada kada nk ima rezultate nesto bi voljeli da se priblize,pa gdje su bili do sada......
"Mi Bošnjaci njekad slavni narod sad jedva da smo živi nas samo kao očenutu glavu od stabla slavjanskog gledaju priatelji naukah i žale nas.... Vrime je da se i probudimo od dugovične nemarnosti.."
Fra Ivan Franjo Jukic aka Slavoljub Bosnjak
-
jedan,ali vrijedan.fk nikada nije imao niti jednog,pa ni dan danas.netreba se nikada ujedinjavati tj.neka niko nikoga ne dira i nek svak sebi pravi klub.tko hoce da navija,nek navija za koga hoce.samo jos da se zna fk kada igra stavljaju se zastave arapskih drzava,a pod takvom zastavom nema ujedinjenja....
Klub ce se kad tad ujediniti htjeli ja i ti to ili ne to je cinjenica. Ako ne sada ujedinit ce se za 5,10 godine jer podjele nigdje nevode sve ide da se ujedini cijela evropa ide ka ujedinjenju pa tako ce i Vitez biti ujedinjen bas kao sto je bio prije rata barem je se nedati a ne da imamo 2 skole pod jednim krovom.
"Mi Bošnjaci njekad slavni narod sad jedva da smo živi nas samo kao očenutu glavu od stabla slavjanskog gledaju priatelji naukah i žale nas.... Vrime je da se i probudimo od dugovične nemarnosti.."
Može li neka kratka biografija Valentina Plavčića.

“You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking.”
Dr. Gregory House
Dr. Gregory House
Zove se Valentin Plavčić, šef struke u NK Vitez.DRHAUSE je napisao/la:Može li neka kratka biografija Valentina Plavčića.![]()
Eto, kraće ne može.

Casp3r je napisao/la:
Pitam za render jer mi golica maštu kad god se gradi nešto novo u ovoj državi, pa npr. one primjere za uređenje Bilinog polja sam pregledao meni se čini prvi, i to jedno 150x.
Nadam se da će i ovdje neka maketa uskoro osvanuti, čisto da znamo šta se gradi u Vitezu - mi koji to nećemo vidjeti sl. sezone.
Ma razumijem, volio bi i ja da vidim to, al to je onako nesto nebitno za izvodjace radova, oni rade po nacrtima.
Ovi sto pricaju o ujedinjenju, pravom sljedbeniku idt idt. Ja sam nekad citao nesto o tome, svatko tuce svoje i za mene su oba kluba sljedbenici. Odnosno, u jednom klubu su zavladale dvije struje koje su se razisle. Kako se klubovi spoje tako se ovaj rastavio

E jesi naso poredjenje svaka cast, porediti grad od 800.000 stanovnika i gradic od ne znam koliko mislim da nemate vise od 10.000 je smijesnoSignore je napisao/la:Casp3r je napisao/la:
Pitam za render jer mi golica maštu kad god se gradi nešto novo u ovoj državi, pa npr. one primjere za uređenje Bilinog polja sam pregledao meni se čini prvi, i to jedno 150x.
Ma razumijem, volio bi i ja da vidim to, al to je onako nesto nebitno za izvodjace radova, oni rade po nacrtima.
Ovi sto pricaju o ujedinjenju, pravom sljedbeniku idt idt. Ja sam nekad citao nesto o tome, svatko tuce svoje i za mene su oba kluba sljedbenici. Odnosno, u jednom klubu su zavladale dvije struje koje su se razisle. Kako se klubovi spoje tako se ovaj rastavio. Sto se tice ujedinjenja klubova. Glupo je o tome govoriti s pricom da je dosta podjela i da se vise ne treba dijeliti. Zasto neki grad nebi mogao imati dva kluba? Jel bi trebalo ujediniti Zelju, Sarajevo, Slaviju, Olimpic jer je dosta podjela u Sarajevu? Smijesna prica. Ako treba ujediniti onda je to cisto zato jer ce sav kapital da ide u jedan klub, nece se dijeliti i klub ce biti u boljoj financijskoj situaciji. Ujedinjenjem bi se trebala povecati i navijacka baza iako za to bas i nebi bio siguran, jer ce tom zajednickom klubu neki vjerojatno okrenuti ledja.
Da, tebi je cudno, meni i nije. Mozda poredjenje nije OK, ali mi je prvo palo napamet. Cini mi se da ove klubove zele na silu ujediniti. Uostalom,evo ti primjer Ljubuskog, opcine koja je tu negdje s Vitezom. Imaju Bigeste i Slogu. Jest da ih nema nigdje, ali su dva kluba iz jednog malog grada, pa se ne prica toliko o ujednjenju, a njima ujedinjenje treba vise nego Vitezu, jer je NK Vitez dovoljno jak kolektiv i bez gradskih rivala.SARS je napisao/la: E jesi naso poredjenje svaka cast, porediti grad od 800.000 stanovnika i gradic od ne znam koliko mislim da nemate vise od 10.000 je smijesno
Ujedinjenje donosi dosta prednosti, ali i jedan broj mana. Prvo ce sa stadiona nestati ljudi koji su voljeli pojedini klub kao svoj i bili sretni jer klubovi nisu ujedinjeni. Druga stvar su omladinci. Danas u Vitezu imas dvoje juniore, dvoje kadete, dvoje pionire itd, a sutra bi imao jedne juniore, jedne kadete itd. Istina da bi ovi jedni bili kvalitetniji, ali pola djece bi dobilo nogu u guzicu i po meni je to najveca mana.
Signore, ovdje je priča o dva kluba istog imena a "različitih nacionalnosti", tako je NK Vitez hrvatski a FK Vitez bošnjački klub - po tim nekim politikama. U ratu se taj jedan klub rastavio na dva. Eto zbog toga bi se trebao ujediniti.
Nije to zbog toga što su u istom gradu ili na istom stadionu.
Nije to zbog toga što su u istom gradu ili na istom stadionu.
-
- Kontakt:
Sutra bi on trebao u dresu Krajine da Vam "pomrsi" račune za Premijerligu.Cepi1981 je napisao/la:I NK je do nedavno bio malte ne jedno nacionalna ekipa. Na samom pocetku jedini musliman koji je bio u ekipi jedne ATko (Palic) ali on je tokom citavog rata i bio u Vitezu nije nigdje ni isao. Strucni stab NK je kompletan jedno nacionalni bas kao sto je io FK. NK mislim da je promjenio i sam grb za razliku od FK ako se nevaram koji je zadrzao stari grb (neka me neko ispravi ako nisam u pravu u vezi grba).volimVITEZ je napisao/la:NK VITEZ je pravi nasljednik!kada vec hoces odgovr da ti i objasnim.nk je uvjek imao od rata ekipu po nacionalnosti kao i prije rata,a dok fk je napravio cisto jedno nacionalnu ekipu i tek sada kada nk ima rezultate nesto bi voljeli da se priblize,pa gdje su bili do sada......
Šalu na stranu i Zlotrg je igrao u Krajini činimi se da je isto iz Viteza i mislim da trenutno igra za FK ,ali realno ljudi ujedinjenje je jedini način ka napretku a ovaj što priča za 2 kadetske i juniorske ekipe i to je kao neki problem.Pa postoji mnogo veci problema od tih a juniori i kadeti bi trebali da se maknu iz kafana i počnu ponašati kao sportaši i nešto ce od njih biti.To je veci problem od te 2 ekipice.Samo možda u Vitezu igra i politika bitnu ulogu,ali ja se nadam da je narod pametan i da ce podržati NK Vitez u Premijerligi.Sretno Vam bilo a nadam se da ce Vam Krajina sutra koji bod da uzme

[quote="SARSE jesi naso poredjenje svaka cast, porediti grad od 800.000 stanovnika i gradic od ne znam koliko mislim da nemate vise od 10.000 je smijesno[/quote]
Iz popisa 1991-ve opstina Vitez je imala 27 900 stanovnika od kojih oko 49% Hrvata, 42% bosnjaka, 7% srba i 2% ostalih.
Kakva je situacija sada nisam bas siguran samo znam da je se vecina bosnjaka vratila na svoje osim onih koji su otisli u inostranstvo. U grad je se za vrijeme rata naselio fin broj brdjana sa "periferije" Zenice i Travnika, i po zavrsetku rata dobar dio istih su ostali u Vitezu. Po mojim procjenama danasnja populacija opstine je nekih 32-34 000 ako neko zna tacne podatke neka ih iznese.
Iz popisa 1991-ve opstina Vitez je imala 27 900 stanovnika od kojih oko 49% Hrvata, 42% bosnjaka, 7% srba i 2% ostalih.
Kakva je situacija sada nisam bas siguran samo znam da je se vecina bosnjaka vratila na svoje osim onih koji su otisli u inostranstvo. U grad je se za vrijeme rata naselio fin broj brdjana sa "periferije" Zenice i Travnika, i po zavrsetku rata dobar dio istih su ostali u Vitezu. Po mojim procjenama danasnja populacija opstine je nekih 32-34 000 ako neko zna tacne podatke neka ih iznese.
Pitao sam se gdje je Palic sada znaci u Krajini je, hehe nije ni cudo jer mu je stari Saban inace iz Male Kladuse.merdanovic je napisao/la:]
Sutra bi on trebao u dresu Krajine da Vam "pomrsi" račune za Premijerligu.
Badrov: Dat ćemo sve od sebe da pobijedimo Krajinu
Nogometaši Viteza nakon remija u kantonalnom derbiju Prve lige protiv Iskre iz Bugojna na svom terenu docekuju ekipu Krajine.
Ukoliko viteški prvoligaš zabilježi pobjedu, i zvanično će proslaviti ulazak u Premijer ligu BiH.
Jedan od najboljih igrača Viteza, Stjepan Badrov očekuje dobru igru i pobjedu protiv Krajine i proslavu ulaska u Premijer ligu.
"Naš trener od nas traži da svaku utakmicu igramo napadački, za gol više, tako ce biti i ovoga puta. Dat ćemo sve od sebe da pobijedimo Krajinu i proslavimo ulazak u Premijer ligu. Neće biti lako, svaka ekipa koja dođe u Vitez, brani se, tako će i vjerovatno biti i sa Krajinom. Moramo na vrijemee probiti njihov obrambeni zid i odvesti utakmicu u mirnu luku"
"Sto se tiče igračkog kadra, za ovu utakmicu na raspolaganju nisu Kristijan Iviesić i mladi Toni Livančić koji imaju po tri žuta kartona, a stručni štab ne može računati ni na otprije ozlijeđene Dilavera i stopera Hasanovića. Sigurno da je to za nas hendikep, jer su oni igrači koji igraju važne uloge u našem timu, ali tko god ih u subotu zamjeni uvjeren sam da će dati sve od sebe."
"Sto se tiče ambicija, isključivo su vezane za Vitez i plasman u bh elitu i napokon da u najdražem dresu možemo u Vitezu ugostiti momčadi kakve su Željo, Sarajevo, Celik, Borac, Siroki. Iskoristio bih priliku da pozovem i naše navijače,da dođu u što većem broju i daju nam podršku, s njima će biti puno lakše jer su oni naš 12-ti igrač.", rekao je Stjepan Badrov igrač Viteza u razgovoru za SportSport.ba
Ocekuje se i dns dobra posjeta,ali bi mogla biti znatno manja nego protiv Slobode,jer je u gradu matura jbg.
al zato zadnje kolo protiv Bratstva stadion ce biti pun,danas ako se dobije gotovo je 
Nogometaši Viteza nakon remija u kantonalnom derbiju Prve lige protiv Iskre iz Bugojna na svom terenu docekuju ekipu Krajine.
Ukoliko viteški prvoligaš zabilježi pobjedu, i zvanično će proslaviti ulazak u Premijer ligu BiH.
Jedan od najboljih igrača Viteza, Stjepan Badrov očekuje dobru igru i pobjedu protiv Krajine i proslavu ulaska u Premijer ligu.
"Naš trener od nas traži da svaku utakmicu igramo napadački, za gol više, tako ce biti i ovoga puta. Dat ćemo sve od sebe da pobijedimo Krajinu i proslavimo ulazak u Premijer ligu. Neće biti lako, svaka ekipa koja dođe u Vitez, brani se, tako će i vjerovatno biti i sa Krajinom. Moramo na vrijemee probiti njihov obrambeni zid i odvesti utakmicu u mirnu luku"
"Sto se tiče igračkog kadra, za ovu utakmicu na raspolaganju nisu Kristijan Iviesić i mladi Toni Livančić koji imaju po tri žuta kartona, a stručni štab ne može računati ni na otprije ozlijeđene Dilavera i stopera Hasanovića. Sigurno da je to za nas hendikep, jer su oni igrači koji igraju važne uloge u našem timu, ali tko god ih u subotu zamjeni uvjeren sam da će dati sve od sebe."
"Sto se tiče ambicija, isključivo su vezane za Vitez i plasman u bh elitu i napokon da u najdražem dresu možemo u Vitezu ugostiti momčadi kakve su Željo, Sarajevo, Celik, Borac, Siroki. Iskoristio bih priliku da pozovem i naše navijače,da dođu u što većem broju i daju nam podršku, s njima će biti puno lakše jer su oni naš 12-ti igrač.", rekao je Stjepan Badrov igrač Viteza u razgovoru za SportSport.ba
Ocekuje se i dns dobra posjeta,ali bi mogla biti znatno manja nego protiv Slobode,jer je u gradu matura jbg.

kod tebe uvijek ima neki razlog...ako nije krizma, jest matura...nkvitez je napisao/la:Badrov: Dat ćemo sve od sebe da pobijedimo Krajinu
Ocekuje se i dns dobra posjeta,ali bi mogla biti znatno manja nego protiv Slobode,jer je u gradu matura jbg.al zato zadnje kolo protiv Bratstva stadion ce biti pun,danas ako se dobije gotovo je

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.